arkadaşımın kaynanası

Sırf kayinvalide olduğu için mi kabahatli kayinvalide?
Arkadaşınıza yanlış akıl vermişsiniz.Telefonların bile neredeyse bilgisayar işlevi gördüğü zamanda yaşıyoruz.Cekilseymis eşiyle odasına acsalarmış İnternet.Kadının rahatını bozmak neden?

Bugün içimden iyi niyet mi fışkırıyor bilmiyorum ama kadın haklı.
Kendi evinde, kendi evinin bir odası kilitli.
Misafirler çocuk girmesin diye kilitlediğine inanmaz, kesin ev sahibi odayı karıştırıyor diye düşünür ya da potansiyel hırsız intibası uyandırır.

Tamam kvnin evi, kvnin düzeni ve gelinin çok fazla özel hayat beklentisi olmamalı bu konuda hemfikiriz.
Ancak yatak odası orası, yattığı, uyuduğu bir göz odasında bari mahremiyet istemesi cok normal değil mi? Sirf kvnn evi diye yatak odasina istendigi gibi girilip cikilacak, istedigi seyi alabilecek mi? Bu kadarıda cok acimasizca oluyor. Bu kız insan değil mi? Özel eşyasida mı olamaz.

Ayrıca o 2 sene arkadaşına hayal olur konu sahibi. Çok yazık etmiş kendine. Gerekirse evlenmemeliydi iki sene, çoook yanlis dusunmus bekarken kendi ailesiyle yaşamak ile evlenip esinin ailesiyle yasamak bir olur mu hiç?

Buarada konu sahibi soylemeden gecemeyecegim arkadasinizi bu konularda pek yönlendirmeseniz iyi olur. Bircok arkadas hakli basbasa kalip biseyler izlemek, yapmak istiyorsa odalarina TV vs biseyler alip oyle yapacaklar ne demek bikac saat erken yat biz yeni evliyiz? Verdiginiz akıl olmamis. Böyle seyi once esiyke konusmasi gerekirdi. Suan zor duruma düşmüş bence.

niye zor duruma düşsün ki eşine dese ben annemle konuştum, annecim akşamları eşimle vakit geçirmek istiyorum, uykun gelince yatabilirsin gibi söyledim o da yanlış anladı alındı heralde ama niyetim bu değildi diye nolcak ki? Ters biçimde söylemedikten sonra sıkıntı yok bence

• Beğen
Reactions: anu
niye zor duruma düşsün ki eşine dese ben annemle konuştum, annecim akşamları eşimle vakit geçirmek istiyorum, uykun gelince yatabilirsin gibi söyledim o da yanlış anladı alındı heralde ama niyetim bu değildi diye nolcak ki? Ters biçimde söylemedikten sonra sıkıntı yok bence
Katılıyorum. ben olsam kayınvalide ağzından baklayı çıkarmadan kendim söylerim.

• Beğen
Reactions: anu
Bugün içimden iyi niyet mi fışkırıyor bilmiyorum ama kadın haklı.
Kendi evinde, kendi evinin bir odası kilitli.
Misafirler çocuk girmesin diye kilitlediğine inanmaz, kesin ev sahibi odayı karıştırıyor diye düşünür ya da potansiyel hırsız intibası uyandırır.
Ben böyle düşünmüyorum bence biraz acımasızca olmuş bu düşünce. Tamam insanların kendi evi istediği saatte yatar o konuda haklı kadın bence fe sen erken yat denmemeli ayıp olmuş. ama şöyle de birşey var ki birlikte oturmayı iki taraf da kabul ediyorsa iki taraf da özverili ve anlayışlı davranmalı. Normalde geç saatlere kadar otursa bile yeni evli bi çift için bikaç gün arada yalnız bıraksa kimseye bişey olmaz. He eğer yapmıyorsa zorla da yaptırıpmaz herkesin odası var geçer çok istiyorsan odanda başbaşa kalırsın
Amma ve lakin odası konusuna gelince pekala kadının evi olabilir fakat o odayı onlara tahsis ettiyse o oda o çifte aittir ve onların mahremidir izinsiz girilmemeli. Onun evi olması bunu değiştirmez. Nasıl ki bir ev sahibi evini kiraya verdiğinde yahut odasını kiraladığında bile hak o odayı kullanan kişinin olur ve yazılı bit szöleşme olmasa dahi yazılı olmayan etik kurallarınca izinsiz girmemesi gerekirken aynı şekilde bir başkasının kullandığı mahremi olan odaya izinsiz habersiz girmemeli kaldı ki bir de hesap sormuş. Kızın da oğlunun da özel eşyaları var orada çoluk çocuğun oyuncağı mı olsun birlikte yaşıyor diye. Bu kadar da olmamalı bence ya biraz empati yaparak yargılamak lazım. Kimse mümkün olduğunca bence de bbirlikte oturmayı kabul etmesin gerekirse iki sene sonra evlensin gerekirse borca girsin ama kabul etmesin. Ama bir arkadaşın da söylediği gibi bunu isteyen genelde kayınvalideler oluyor. Kimse kimseyle zorla oturmuyor. Ama oturmayı kabul ediyorsa kimin evi olursa olsun birlikte kabul edilmişse iki taraf da özverili olmalı.

Gülesim geldi yahu :KK48: ne alem kadın kv. Saat 6da yatıldığı nerde görülmüş. Tabi dikkat çeker. Hem kayınpeder otururken onun yatmasının ne anlamı var ki. Bence epey içerlemiş geline. Biraz da sinirlenmiş tepki gösteriyor bence. Küsmüş işte ya bildiğin:sopa: söylesen bi dert söylemesen bi dert. En iyisi siz gidin yatın karı koca erkenden sorun çözülsün :KK48:

herşeyi gecmiş de o kayınvalide kayınpederin o evde ne işi var.
tek çözüm yolu bence evden gitmeleri.
anlamıyorum ne yüzsüz insanlar var!

Eşiyle konuşması gereken bir konu..
kv oek minnoş geldi bana:KK53:
Başkası olsa sanane be cadoloz gelin der cıngar koparır :D

ben bu konuyu cok sevımlı buldum ya :D
kayınvalıdenınde en tatlı trıplısı
yıne ıyı kayınvalıdesı varmıs ogluna karın boyle boyle dedı deyıp ustune bin ekleyıp doldurmamıs :D

bırdaha boyle seylerde once esıyle konussun
:D

Eşiyle konuşması gereken bir konu..
kv oek minnoş geldi bana:KK53:
Başkası olsa sanane be cadoloz gelin der cıngar koparır :KK70:
Yakında çıkarır zaten :KK49:
Yine söylüyorum gelin her ne kadar erken yat demekle doğru yapmadıysa kv nin yaptığı da pek iyi niyetli gelmedi bana. Bariz dikkat çekmeye çalışıyor. İyi niyetli olsa ya yapamam demeliydi ya da en azından erken yatacaksa dikkat çekmeyen bi saatte ya da ne bileyim eşiyle birlikte yatardı. Altıda yatmak ne ya. Şuan dikkat çekiyor sorana canım öyle istedi diyor ama üstünde durulacağını bal gibi de biliyor. Çok sürmez, bikaç ısrara dayanamayıp ağlayarak anlatır gelin istedi ben de sizin iyiliğinizi istedim diyerek. Bana pek masum gelmiyo böyle tipler. İyiliğini isteyen insan dürüstçe ya alındım der geline ya da madem böyle bişey yapıyosun hiç söyleme dimi ama.
Konu sahibi ne yazık ki arkadaşınızın canı pek yakında sıkılacakmış gibi görünüyor

Back
X