- 20 Mayıs 2024
- 1.717
- 2.289
- 53
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Soylemissiniz zaten. Bir etkisi olmamis. Sosyal hizmetlere sikayet edemeyecekseniz yapabileceginiz birsey yok malesef.Doktora götürmesini tavsiye ettim doktor akrabasına danıştığını (başka branşta) normal olduğunu söyledi.
Direk otizm diyemem ama ben de en azından spektrumda olduğunu düşünüyorum. Erken müdahale edilse belki gelişme sağlanabilir ama maalesef çocuk kimsenin umurunda değil zaten baba da çocukla hiç ilgili değil.Kendine iyi olmayan kimseye iyi olamaz
Gösteriştir menfaatir iyiliğinin sebebi
Anlatığınız belirtiler bariz otizm belirtileri
Bazıları anne baba olmamalı
Benim çocuğum onunkiyle kıyaslanacak yaşta değil ama başka çocukları gözlemlemiş biri olarak normal olmadığını anlayabiliyorum. Tabi ki her çocuğun gelişimi farklı olabilir.Ekran maruziyeti olmadığı halde aynı hareketleri yapan çocuğuma "sorunlu" denildiğini sizden duydum. Çocuk ya hani bunlar her çocuk kendine özel 2 yaşında konuşanda var 3 yaşında konuşmayanda var. Kıyas yaptığınız için sizin çocuğunuza göre bazı hareketleri anormal olabilir ama herkesin çocuğu bir diye bi kaide yok.
3 yaşında çocuğunuz adıyla seslendiğinizde cevap vermiyorsa bence endişe edinEkran maruziyeti olmadığı halde aynı hareketleri yapan çocuğuma "sorunlu" denildiğini sizden duydum. Çocuk ya hani bunlar her çocuk kendine özel 2 yaşında konuşanda var 3 yaşında konuşmayanda var. Kıyas yaptığınız için sizin çocuğunuza göre bazı hareketleri anormal olabilir ama herkesin çocuğu bir diye bi kaide yok.
Bana otizmden çok ekran maruziyeti konusunda aşırı uyarılmış bi çocuk gibi geldi. Verdiğiniz örnekler tek başına yeterli değil mesela çocuk konuşmasa bile "dur,yapma" komutlarından hariç iletişim kurulabiliyor mu? Mesela herhangi bi eşyayı gösterip bunu bana getirir misin? Dediğinde anlıyor mu. Tamamen mi iletişime kapalı çünki bildiğim kadarıyla otizmde bu örnekte var.Benim çocuğum onunkiyle kıyaslanacak yaşta değil ama başka çocukları gözlemlemiş biri olarak normal olmadığını anlayabiliyorum. Tabi ki her çocuğun gelişimi farklı olabilir.
Ben yaramazlık kısmı için söyledim. Kendi etrafında dönme, koltuk tepelerinde gezip çığlık atma, hatta yürümüyor bile evde sürekli koşuyor. Yaramazlık hat safhada3 yaşında çocuğunuz adıyla seslendiğinizde cevap vermiyorsa bence endişe edin
Gecen hafta otizmli cocuga ne oldu ki. Yani ne yazsam bulabilirim Google da haber detayı fılan?Yani normalde baskasinin cocugu kimseyi ilgilendirmez derim ama okul caginda iste bir cocuk herkesin sorununa donustugu icin (gecen haftalarda otizmli bir cocugun basina gelenler malum) ben olsam direkt soylerdim, bu cocukta bir sorun var, doktora gitmeli diye.
Bir çocuğun geleceği benim arkadaşlık ilişkilerimden daha önemli açıkçası.Direk otizm diyemem ama ben de en azından spektrumda olduğunu düşünüyorum. Erken müdahale edilse belki gelişme sağlanabilir ama maalesef çocuk kimsenin umurunda değil zaten baba da çocukla hiç ilgili değil.
Çocuk gelişiminde bir üst sınır vardır ama. Belli bir aydan sonra konuşmuyorsa, seslenince tepki vermiyorsa her çocuk başka denemez. Gelişim basamaklarında şu ay ve bu ay arasında yapması gerekenler vardır yani.Ekran maruziyeti olmadığı halde aynı hareketleri yapan çocuğuma "sorunlu" denildiğini sizden duydum. Çocuk ya hani bunlar her çocuk kendine özel 2 yaşında konuşanda var 3 yaşında konuşmayanda var. Kıyas yaptığınız için sizin çocuğunuza göre bazı hareketleri anormal olabilir ama herkesin çocuğu bir diye bi kaide yok.
Yani kendi kendine konuşur gibi sesler çıkarıyor ama annesi de anlamadığını söylüyor aralarında bir iletişim yok benceAnlattığınız belirtiler otizm gibi maalesef arkadaşınız birkaç kere daha uyarmak dışında yapabilecek bir şeyiniz yok. Çocuğun birileriyle iletişimi var mı peki annesiyle mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?