Arkadaşımın kızı

Ben konuşma konusunda sordum doktora danıştın mı diye doktor akrabasına sorduğunu normal olduğunu söyledi bana kendisi de farkında ama aynı şekilde devam ediyor ekran vermeye. Aşıyı da türkiyede yaptırmak istemiş ücretli demişler doktor kardeşine sormuş gerek yok demiş yaptırmamış bir kaç ay geçmedi çocuk hasta oldu. Üstelik burda bütün aşılar ücretsiz yapılıyor + ağrı kesicisi bile ücretsiz devlet veriyor aşı sonrası. Böyle olduğu halde senede bir Türkiye’ye gidip aşı yaptırmanın mantığını aklım almıyor.

Abla kardeş karacahiller ya sinir oldum. Sizi anlıyorum ben olsam ben de uyarırdim ama arkadaşınız tam bir dunkof. Çocuğa üzüldüm ya

Cunku yaptirmiyor, buranin saglik sistemine kayitli olmadigi icin burada takibe takilmiyor ama buradan biriyle anlasip (bunun yapıldığını duymustum) asi yapilmis gibi gosteriyordur. Su bahsettiginiz zihniyetin bu sebeple ulkeye gelmek icin para harcamasi cok anlamsiz.

Yani ilk 1 yasta 5 tur (tür degil) aşi var, 1-3-6-9-12 ay seklinde buda 2-3 ayda 1 Turkiye'ye gelmesi demek, rota icin 2 bin 500 lira pahali diyen biri bu kadar cok ucak parasi falan vermez.

Orada mecburi doktor ve pediatrik gelisim uzmani kontrolleri yok mu? Varsa da bunlardan kacinmanin bir yolu var mi?

Çünkü ordakiler muhtemelen gavur ve Türkler gelsinde başka şeyler aşılayıp deneme yapalım diye bekliyorlar

Otizm gibi duruyor ama ben direk söyleyemezdim sanırım. Siz zaten doktora götür demişsiniz üstüne düşmemiş. Ben kendi çocuğum da bu hareketleri görüp etkilenmesin diye görüşmeyi keserdim.

Evet bu hiç aklıma gelmemişti geçenlerde bana korona zamanı aşı yapılmış gibi gösterdiğini de anlatmıştı o durumda benim çocuğum da bir araya gelmelerinden tehlikeye giriyor bulaşıcı hastalık kapabilir bebeğim küçük bağışıklığı zayıf hiç böyle düşünmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…