- 25 Mart 2009
- 734
- 567
- 323
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
518 tl mi ? maşallah memleket meselelerini konuşmuşlar galiba.
14 yaşında bir kız annesi olarak yazıyorum...
Şimdi bu durumu ,bu yaşta hemde önünde çok önemli bir sınavı varken
anlayışla karşılamak bana çok ama çok yanlış geliyor..
14 yaşındaki bir kız için erkek arkadaş ( sevgili anlamında ) çok erken.
ben kızımla hep konuşurum,doğruyu,yanlışı anlatırım ona,
o da hak verir ve Allahıma çok şükür bu anlamda hiç üzmemiştir bizi,
üzeceğini de sanmıyorum..
en başta arkadaşınız,bu çıkma durumuna evet dediği için hatalı,
sonra faturalı hat aldığı için hatalı..
Ben bu sene evde neti kapattım,telefonu kontürlü zaten ve benim kontrolüm altında,
kimlerle konuşuyor,kimlerle arkadaş hepsini bilirim..
Bu durumda, öncelikle gelen faturaya yapılacak birşey yok ama
hat annenin üstünedir,detaylı fatura isteyebilir..
erkek arkadaş konusuna gelince bir an önce kızına önünde sınavlarının olduğunu,
erkek arkadaş için daha çok küçük olduğunu söyleyebilir ve dikkatini farklı şeylere çekebilir,spor,müzik kursu vs vs..
Lütfen kızlarımızı bu anlamda çok da rahat yetiştirmeyelim arkadaşlar,
ortalık,insanlar çok kötü,onların saf,tertemiz duygularıyla oynamalarına
izin vermeyelim ve hayatta önceliklerini belirlemesine yardımcı olalım...
sevgiler..
Ben çalıışıyorum, maaşım elimde ama yinede faturalı hatta cesaret edemiyorum.konuşmayı ve mesajlaşmayı çok seviyorum.ama kontörlü hatta işimi görüyor.gsm operatörleride zaten çok avantaj sunmuş müşterilerine.14 yaşındaki bir çocuğa faturalı hat almak bence sorumluluk vermek değildir.erkek arkadaş konusuna gelince bizim zamanımızda annelerimiz,aman ters teper diye olumlu yaklaşmıyorlardı.ben dahil çevremdeki hiç bir arkadaşımın annesi olumlu bakmıyordu o yaşlarda.zaten dışarı çıktığımızda korkardık ya biri görürse diye.gayette sağlıklı ,hatasız bir gençlik yaşadık.bide dikkat ederseniz sigara kullanımıda, alkol kullanım yaşıda çok düştü..biz kızımızın erkek arkadaşı ile tanışırız,gece dışarı çıkmasına izin veririz,biz modern ,ileri görüşlü anne babayız durumları tv lerde oluyor.bana göre normal bir durum değil.benim şahsi fikrim bu.
evet izin vermesi bir hataydı belkide...kızı çok içine kapanık..duygularını dışa vuramıyor...İlk defa böyle bir konuda annesine bişeyler anlatıyor...Ne yaptın sen,,kesinlikle erkek arkadaşın olmaz falan gibi tepki verse bu sefer iyice kabuğuna çekilecek...offff çok zor evlat yetiştirmek..bemimde 4 yaşında kızım var gerçekten çok korkuyorum ilerisi için
İzin vermeseydi diyenlere katılamıyorum. Siz verseniz de vermeseniz de yapacak. Kontrollü olarak izin vermek gerekir ki Allah korusun yarın kızının başına bir iş geldiğinde kızını nerde arayacağını ne yaptığını bilsin.
518 tl lik fatura tutar olarak çok ama çok fazla. Bu parayla evlerini geçindirmeye çalışan insanlar var. Ama eğer paket mesaj kullanmıyorsanız mesajlar oldukça pahalı. Ve bu çocuklar mesajlaşmışlar.
Faturanın tutarından çok mesajların içeriği önemli daha çok bence. Çünkü bu alışkanlık haline getirlmiş bir davranış değil. Bir kez olmuş. Eğer bundan sonra da kabarık faturalar gelirse bence bu ciddiye alınması gereken, mutlaka halledilmesi gereken bir sorun olur.
Anne, erkek arkadaşının olmasına izin verirken kızına arkadaşını tanıma koşulu getirseymiş keşke. Ve tanışsaymış onunla. Nihayetinde o da 14-15 yaşlarında bir çocuk. Ve onun kızının arkadaşı olup olmayacağına 5-10 dakikalık bir görüşme yeterdi.
Elbette ki sınırlarımız olacak. Ama yasaklar değil. Ve mutlaka sınırlarımızın nedenini çocuklarımızın anlamasını sağlamak zorundayız. Adı üstünde çocuk onlar.
14 yaşındaki bir kız,daha çocuk yaşta olan bir kız,
anne ve babasının izin vermeyeceği şeyi yapması demek
ailede yaptırımın,saygının kalmadığını gösterir.
erkek arkadaş olayı bu yaşta çok ama çok erken,herşeyin bir yaşı var,
elbette gönüllerine kilit vuramayız ama herşeyin zamanının olduğunu anlatmalıyız.
kızın başına bir iş geldiğinde ,aranılacak yeri bilirsiniz demişsiniz,
önemli olan başına bir iş gelmeden tedbiri almaktır..
dediğim gibi bende bir anneyim ve kızım 14 yaşında,
benim hayır dediğimi yapmayacak bir çocuk yetiştirdim çok şükür.
sizin kızınız iyi bir örnek olabilir. Benimde yiğenim 13 yaşında yaşından çok çok olgun davranır.
şimdi size şunu sormak istiyorum. kızınız bu zamana kadar sizi hiç üzmedi. görevlerini hep bildi. oldu ya siz böyle bir durumla karşılaşırsanız ne yaparsınız. önemli olan bu soruya cevap verebilmek yoksa ben kızımı iyi yetiştirdim demek maalesef diğer annenin sorununa çözüm olmuyor.
Öncelikle yazdıklarımı iyi okursanız önce çözümü sonra yaptıklarımı yazdım..
Siz yiğeninizden bahsediyorsunuz,biz çocuklarımızdan
lütfen aradaki farkı görerek yorum yapın..
Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım,işte benim çabamda karşılaşmamak için tedbirlerimi almamdır.
sevgiler..
Eğer içine kapanık bir kız ise,bütün iş annede bitiyor bana göre,
anne olarak,kızlarımızın her zaman yanında olduğumuzu hissettirmemiz şart,
sevgimizi göstermeli,onlarla ilgilenmeliyiz,boğmadan,sıkmadan ki sevgiyi,
ilgiyi,güzel sözleri dışarlarda aramasın diye.
Erkek arkadaşı elbette olacak,olmaması anormal olur amaaaa
sevgli değil,normal arkadaşı olabilir ancak bu yaştaki kzıların.
dediğim gibi anne olayı çözümleyici,yol gösterici olmalı kesinlikle,
söyleme tarzı,seçilen kelimeler o kadar yerinde olmalı ki,
çocuklarımız annem söylerse doğruyu söyler diye düşünmeli.
kızarak,bağırarak hiç kimse birşey elde edememiş bu zamana kadar,onun için
sevgiyle,saygıyla onlara doğruyu anlatmalı ve hergün 1 saatimizi onlara ayırmalıyız...
bu mesajınızı yeni gördüm.
Evet ilk önce iletişim sağlam kurulmalı herşey bilinmeli sevgi ve güven hissttirilmeli.
ama suanda yaşanan bir durum var. benim size sormak istediğim nasıl bir şekilde konuşulmalı. bu bundan sonra olabilecekleri konuşmalıyız.
yani sadece şu fatura olayını siz bir anne olarak nasıl çözerdiniz? (belki şuanda cocuğum yok ama en azından ileride olabilecek şeylere karşı belki yol gösteriminiz olabilir)
14 yaşındaki bir kız,daha çocuk yaşta olan bir kız,
anne ve babasının izin vermeyeceği şeyi yapması demek
ailede yaptırımın,saygının kalmadığını gösterir.
erkek arkadaş olayı bu yaşta çok ama çok erken,herşeyin bir yaşı var,
elbette gönüllerine kilit vuramayız ama herşeyin zamanının olduğunu anlatmalıyız.
kızın başına bir iş geldiğinde ,aranılacak yeri bilirsiniz demişsiniz,
önemli olan başına bir iş gelmeden tedbiri almaktır..
dediğim gibi bende bir anneyim ve kızım 14 yaşında,
benim hayır dediğimi yapmayacak bir çocuk yetiştirdim çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?