- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
Allah bağışlasın kızınızı. Ben de bir kız annesiyim. Aranılacak yeri bilirsiniz dedim evet. Bu nerde ve kimlerle olduğu anlamına geliyor. Dikkat ederseniz benim kastettiğim konu baskılama sonucunda çocukların yine de bildiklerini yapacağı konusudur. Eğer çocuklarımızın arkadaşlarınızı tanırsak ne yolda olduklarını anlayabiliriz demiştim. Bu da tedbirdir işte. 14 yaş erkek arkadaş için çok çok erken bir yaş değil. Erkek arkadaşı olmalı demiyorum bakın dikkat edin. Eğer böyle birşeyle karışlaşılırsa yasaklamak yerine arkadaşını tanımak gerekir diye düşünüyorum.
Benim derdim hayır dediğimi yapmayacak bir çocuk yetiştirmek değil, neden hayır dediğimi anlayabilecek çocuk yetiştirmek.
Yazdıklarınızda biraz kinaye var ama önemli değil,
hiç kimsenin derdi robot yetiştirmek değil,öncelikle
burada herkesin fikri farklı olabilir onda hemfikir olalım.
bazı aileler için erkek arkadaşı olmasında sakınca yoktur ama
bazı aileler için sakıncalıdır.
Ben bir kız çocuğu yetiştirmenin büyük bir sanat olduğunu düşünüyorum.
erkek arkadaş konusundaki düşüncelerim benim için nettir,
başkalarına yanlış gelmesi o kadar da önemli değil,
hayır deme konusuna gelince ,
önemli olan karşınızdaki çocukta olsa bir birey ve
hayır derken gerekçeleriyle anlatarak hayır demek önemli.
Ben kızıma faturalı hat alırım. Nasıl kullanılacağını öğrenmesi için. Sınırlama koymadan başarıp başaramayacağını öğrenmek için. Nasıl kullanması gerektiğini de anlatırım. Ama eğer bunu başaramazsa o zaman sınırlı bir telefon kullanmak zorunda kalır.
Ben kızımın ona güvendiğimi bilmesini sağlarım. İnanırım ki o zaman bu güvene layık olmak için çalışacaktır.
Kızılderililer çocuklarının uçurumun kenarına gitmesine izin verirlermiş ama her an onu tutacak kadar yakınlarında olarak. Bu mesafede durmak isterim. Günlüklerini okurum zamanı geldiğinde günlük tutarsa. Ama ona asla hissettirmeden. Telefonunu takip ederim. Yine hissettirmeden. Olur ya çocuktur bir hata yapar diye.
Benim için kural onu çok sevdiğime ve ona güvendiğime inandırmaktır. Bunun yanında kötü insanların da çok olabileceğini, artık insanlara çok da fazla güvenemeyeceğimizi inanç duygularını zedelemeden anlatmaya çalışarak tabi
Faturalı hatlarda (eğer sabit paketgibi bir aboneliğiniz yoksa) yetişkin halinizle bile ciddi kazık yiyebiliyorsunuz, türlü çeşit aldatmacası var bu işin..
Şirketler bu kandırmacaları icat etsin diye bir dünya AR-GE personeli çalıştırıyor.
Ben 14 yaşındaki çocuğumdan bunlarla baş etmesini isteyemem.
Bu ciddi bir sorumluluk ve kendi parasını kazanmadığı müddetçe de çocuğuma bu sorumluluğu yüklemem. Bu ona eziyet etmek olur çünkü.
Konu sahibinin arkadaşı ve kızı zor duruma düşmüşler işte, ne oldu kime yaradı..
Ne yapacak bu anne, ister kızsın, ister cezalandırsın..
Gene karşılaşacak aynı sorunla..
Ne ödül ne ceza çare değil ki..
Zaten almaması gereken bir sorumluluğu yüklemiş kızının sırtına, flörtüyle msjlaşmak tatlı gelmiş kıza da..
Allah bilir sevgilisine kontör de yollamıştır, tek başına yapamaz öyle bi fatura..
Yani o fatura aslında 2 kişiliktir, eminim..
Şimdi kıza ateş püskürüyor..
Al şu yükü taşı demiş, 3000 tonluk yükü vermiş kızına, taşıyamadı diye kızını suçluyor, isyan ediyor..
Birincisi. Bu yaşta kızın erkek arkadaşı olması normaldir demedim hiçbir zaman. Olay buraya çekiliyor nedense. Tekrar okusun lütfen benim mesajımdan alıntı yapanlar tüm mesajlarımı.
Eğer diyorum kızı gelmişse ve erkek arkadaşından bahsetmişse yasaklamak yerine arkadaşını tanısın diyorum. Yasaklar her zaman çözüm değil. Hatta daha kötü oluyor. Çünkü bir zaman sonra izin verilmeyecek korkusuyla hiçbirşeyini anlatmamaya çalışıyor çocuklar. Bunlar çok kötü sonuçlar doğuruyor.
Çocuklarımıza bize güvenmelerini sağlamak zorundayız benim savundğum. Herşeylerini bizimle paylaşabilmeliler. Bu sınırsız özgürlük değil elbette ki. Ama çocuklarımız bize öyle güvenmeliler ki bizim itiraz ettiğimiz şeylerde onların iyiliğini düşündüğümüzü bilmeliler. Yoksa kuru kuru ben senin iyiliğini düşünüyorum sana güveniyorum çevreyü güvenmiyorum gibi kuru kuru laflar hiç de etkili olmuyor.
Faturalı hat verdiğinizde çocuğunuza.. Bunu ona vermeden önce, bu hattın ona istediği kadar kullanması için verilmediği bilinci verilmeli çocuğa önce. Mağdur olmaması için. Üstelik verilen hat kontrol edilmeli. Saldım çayıra değil. Şimdi tüm operatörlerin online işlemlerine girdiğinizde fatura dönemi gelmeden maksimum 2 güne kadar ayrıntılarını görebiliyorsunuz. Fatura basılıp gelene kadar düşünmeliydi o faturalı hattı veren annenin. Benim kızım henüz çok küçük. Kontrol etmek nispeten daha kolay. Kızıma yapmasında zarar olmayan şeylere izin vererk başladım ben. Herşeye karşı çıkmadığım için artık biliyor hayır dediysem onu yapmaması gerektiğini. Umarım başarıyla yetiştirebilirim kızımı. Çünkü çok çok büyük bir sanat iyi evlat yetiştirebilmek
Annenin kızına güvenmesini de sırtına yük vermek olarak düşünmüyorum. Bu yaşımda hâlâ babamdan çekinirim. Güvenine layık olamazsam diye
Sonuçta iş bize düşüyor benim demek istediğim. Özenli yetiştirmemiz gerekiyor elimizden geldiğince çocuklarımızı. Sevgiyle.. Özgürlügünün sınırlarını biz belirleyeceğiz tabi ki ve o sınırlarını çok iyi bilecek. Bunu sağlamak da bizim görevimiz. Neyin neden hayır olduğunu o yaşta bilemeyen çocuklarımıza sabırla anlatmak da. Mükemmel olamayacğız ama elimizden geleni yapabiliriz
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
Konu tatlıya bağlandı mı acaba,merak ettim.
darkwomen,arkadaşın ne yaptı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?