• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Korkusu

Yani en doğrusu doktoruyla karar vercek kızlar ama ilk doğumu haliyle her kadın gibi korkuyor ben olsam ben de korkarım..
Bilmiyorum valla kimisi pırt diye doğuruyo sonra da bişey olmamış gibi dolaşıyo kimi doğurana kadar acı sızı çekmediği kalmıyo günlerce de yatıyo..
Peki doğum sancısı neye benziyo?? Adet sancısı gibi mi

En iyisi normal Doğum tabiki, insan fizyolojisine uygun olan o. Sancı çekiyorsun ama sonrasında hiçbirşey olmamış gibi ayaklanıyorsun, hemen sütün geliyor o sancının etkisiyle.

Birde ben gibi 12 saat sancı çekip sezeryan olmak zorunda kalan talihsizler var, sonraki doğumlarım da mecbur sezeryan oldu, karnımın içi yapışıklık olmuş hep, doktor çok zor dikti en son sezeryanda.

Sezeryan sonrası tamamen iyileşme 10-15 gün sürüyor, sağından soluna dönemiyorsun, yatarken tutunmadan kalkamıyorsun

Yani en doğrusu doktoruyla karar vercek kızlar ama ilk doğumu haliyle her kadın gibi korkuyor ben olsam ben de korkarım..
Bilmiyorum valla kimisi pırt diye doğuruyo sonra da bişey olmamış gibi dolaşıyo kimi doğurana kadar acı sızı çekmediği kalmıyo günlerce de yatıyo..
Peki doğum sancısı neye benziyo?? Adet sancısı gibi mi
Adet sancisi ama kat kat fazlasi birden giriyor gectigi an oh be diyosun.

10 saat çektim bu sancıyı ama bebeğim doğunca bütün çektiğim sancıları unuttum :anne:
Ben de dogunca oh be rahatladim dedim hersey bitti cikcaz bu dogumhaneden.anaa bi baktim dikisler varmis sirada daha ben saniyorum rahim kendini dogumdan sonra toparliyor normale donuyor hee bekle canim dedim sonra kendime.

Kesinlikle normal sezeryanla mahvolur. Ben normal yaptım aynı gün ayağa kalktım. Eltim sezeryanla 1ayda ancak düzeldi. Birde bakım felan zor olur bebeğe. Sezeryan anestezi geçtikten sonra iyi ağrı çeker dikiş felan sıkıntı. Normalde doğum bittikten sonra herşey biter. İlk gün biraz ağrı olur o kadar

Ben bu konu hakkinda konu acmaya hic gerek oldugunu dusunmuyorum. Google e yazarsin,internet sitelerinden arastirabilirsin,ya da daha oncr acilmis konulari okursun,saga sola sorarsin,en onemlisi doktorun bile rahatlatir seni. Ayrica dogum yapacak olan srkadasiniz bence kendi arastirsin baskasinin arastirmasi ile mi tatmin olacak.

Türkiye de ki bu durum bana çok garip geliyor. Yurtdisinda, bu kararı anne değil doktor mecbur kalırsa ailenin onayiyla alıyor. Sağlık sorunu olmadığı sürece normal doğum yapılıyor. Zaten "normali" de bu. Türkiye de bu konu artık ticarete dönüşmüş gibi birşey. Çocuk için risk olmadığı sürece son ana kadar normal doğum tabiki.

Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
Sezeryan oldum 6 gün yattım. 7.gun ayaklandim kişiden kişiye gore degisebiliyor arkadaşımda sezeryan oldu ama 21 gün hiç kalkamamis.

Doktor, hastane, bünye bunlar etken

Kişiye göre değişir benim de bi arkadaşım normal doğum yaptı cok rahat ve kolay oldu diyor mesela. Sezaryen olan arkadaşımın dikiş yeri iltihap kapmış ve cok çekmiş sürekli doktora gidiyormuş bazen sıkarak çıkartıyorlarmış iltihabı, başka bir arkadaşsa cok memnun sezaryenden.

Türkiye de ki bu durum bana çok garip geliyor. Yurtdisinda, bu kararı anne değil doktor mecbur kalırsa ailenin onayiyla alıyor. Sağlık sorunu olmadığı sürece normal doğum yapılıyor. Zaten "normali" de bu. Türkiye de bu konu artık ticarete dönüşmüş gibi birşey. Çocuk için risk olmadığı sürece son ana kadar normal doğum tabiki.
+1

Bebeğin çıkmasına yakın sancılar hiç kesilmiyor ama değil mi?
Bebek çıktıktan sonra sancı kesiliyor. Zaten sancı gelecekki doğum olsun. Önceki sorunun cevabını da vereyim normal doğumda da dikiş oluyor ama herkese atıyorlar mı bilmiyorum kişiden kişiye değişiyor herhalde bana 8 dikiş atılmıştı.

Bende normal doğumda dikiş olmuyor sanıyordum.
Oluyor tabiki olmayan nadirdir. Ama çok kısa sürede iyileşiyor. Bi kaç gün birden oturup kalkamiyorsunuz o kadar.

Gerçi alttaki dikiste de sezeryanda da dikişi zor iyilesenler oluyor. Sanırım bu cilt yapısıyla alakalı. Çünkü bir arkadaşım sezeryanda bir ay toparlanamadi iltihap kaptı bebeğiyle uzun süre hastanede kalmak zorunda kaldı felan. Bu sebepten ikinciyi normal düşünüyor.

Kızlar ben hamile kalırsam normal doğuramam gibi geliyo çok korkuyorum ondan..yapamam yani sanırım sezeryan için konusurum doktorla

Back
X