• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadasımın sorunu borç para

kucukpiraye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
351
212
18
Merhaba hanımlar,
Cok yakın bir arkadasımın bir sorunu var. Eski sevgilisi kafe açacakken maddi sıkıntıya girmiş arkadasımdan 300-500 derken baya bi borç para almış ve geri ödememiş. Fakat arkadasım bunu cok sorun etmiyor ama birgün arkadasım, kuzeni ve o eski sevgilisi otururken cocuk ' paraya cok ihtiyacım var bir yerden borç almıştım onu hemen ödemem lazım yoksa dükkanı kapatmam gerekecek, onu ödedikten sonra artık karım bana kalıcak param olacak demiş' arkadasımın kuzenide atlamış 'bende biraz para var istersen ben sana vereyim gelecek ay ödersin benim şimdilik ihtiyacım yok' deyip cocuga 3.000t borç vermiş. Gelgelelim cocuk bu parayı 1 ay sonra ödememiş ertelemiş. O sırada da benim arkadasımla ayrılmışlar.
Şuan üstünden 1 yıl geçmiş cocuk bu 1 yılda sürekli ertelemiş. Artık arkdasımın kuzenide benim arkadasımı arayıp duruyor 'söylermisin ödesin cok ihtiyacım var suan' falan diye.
İstemeye istemeye ex sevgiliyle sürekli bu konudan dolayı iletişime geçmek zorunda kalıyo arkadasımda.
En son kuzeninden utandıgı için oğlanın borcunu arkadasım ödedi kuzenine. Çocukta 2 hafta önce söz 2 haftaya ödücem ev satılacak çünkü alıcı var ordan para gececek elime demiş arkadasıma. şimdi bugun 2 hafta doluyor.
Arkadasımda ne desemde gururuna dokunsa ve artık hemen ödese diye bana soruyor? sizce nasıl konuşsun cocuga? nasıl ödetebiliriz artık bu parayı

Merhaba hanımlar,
Cok yakın bir arkadasımın bir sorunu var. Eski sevgilisi kafe açacakken maddi sıkıntıya girmiş arkadasımdan 300-500 derken baya bi borç para almış ve geri ödememiş. Fakat arkadasım bunu cok sorun etmiyor ama birgün arkadasım, kuzeni ve o eski sevgilisi otururken cocuk ' paraya cok ihtiyacım var bir yerden borç almıştım onu hemen ödemem lazım yoksa dükkanı kapatmam gerekecek, onu ödedikten sonra artık karım bana kalıcak param olacak demiş' arkadasımın kuzenide atlamış 'bende biraz para var istersen ben sana vereyim gelecek ay ödersin benim şimdilik ihtiyacım yok' deyip cocuga 3.000t borç vermiş. Gelgelelim cocuk bu parayı 1 ay sonra ödememiş ertelemiş. O sırada da benim arkadasımla ayrılmışlar.
Şuan üstünden 1 yıl geçmiş cocuk bu 1 yılda sürekli ertelemiş. Artık arkdasımın kuzenide benim arkadasımı arayıp duruyor 'söylermisin ödesin cok ihtiyacım var suan' falan diye.
İstemeye istemeye ex sevgiliyle sürekli bu konudan dolayı iletişime geçmek zorunda kalıyo arkadasımda.
En son kuzeninden utandıgı için oğlanın borcunu arkadasım ödedi kuzenine. Çocukta 2 hafta önce söz 2 haftaya ödücem ev satılacak çünkü alıcı var ordan para gececek elime demiş arkadasıma. şimdi bugun 2 hafta doluyor.
Arkadasımda ne desemde gururuna dokunsa ve artık hemen ödese diye bana soruyor? sizce nasıl konuşsun cocuga? nasıl ödetebiliriz artık bu parayı
Arkadaşın baya safmış. Hadi kendini geçtim, kuzenin borcunu niye kapatıyo ki? Kuzenle sevgili arasında bir olay o.

geçmiş olsun deyin arkadaşınıza bir büyük bardak su verin içsin, o paranın geri dönmeyeceği 300-500 leri peşpeşe verirken belli imiş... adamın gruru olsa bu zamana kadar verirdi zaten. belli ki yokmuş..

Olan olmuş açıkçası geçmiş olsun,çokta geri vereceğini düşünmüyorum ,
Adam utanma duygusunu aşmış malesef

Arkadaşın sülalecek saf galiba kendi vermiş yetmemiş kuzeni vermiş 3 bin lira :KK12: size soğuk su öneriyorum maalesef

Ben nedense parayı geri alabileceğini düşünmüyorum. Çünkü en yakın arkadaşımın başına geldi. Çocuk yüzünden bankalardan evine haciz geliyordu. Yazık ya ; ben yemedim sen ye resmen. Uyanık olunmalı bence bu durumlarda insan eşinden başka kimseye bu kadar bonkör olmamalı

Arkadaşın baya safmış. Hadi kendini geçtim, kuzenin borcunu niye kapatıyo ki? Kuzenle sevgili arasında bir olay o.
Evet ya cok saf. Kafasını taşlara vuruyo cok safım neden verdim diye.ama kuzenine verdiği için değil oğlana borc verdiği için.
Bana kalırsa bencede kuzenin borcu atlamasaymış, kuzeninin sevgilisine borc vermek ne alaka.
Ama 1 yıldır bu kızı arıyo nezaman ödücek sorsana ne zaman vericekmiş ayy ihtiyacım var diye. Sürekli arkadasım parayı ödetmeye calıştı. Ama yok oğlan erteleyip durdu. Kızda artık utanıyorum kuzenimden dedi. Kuzeninede dediki bu seferde ödemezse ben vericem parayı sana dedi. Kuzenide kabul etti(zaten amacıda buydu bence) . Sinirleri cok bozuk şuan arkadasın ya

Merhaba hanımlar,
ödemeyeceği ortada.
boşuna uğraşmasın derim ben

bişey diyerek gururuna filan dokunamazsınız. bence üstüne bi bardak su için. böyle borcu takip etmek isteyen için daha gurur kırıcı oluyor.

Arkadaşın sülalecek saf galiba kendi vermiş yetmemiş kuzeni vermiş 3 bin lira :KK12: size soğuk su öneriyorum maalesef
Of aynen yaa... valla haklısınız. Ama kardesim gibidir üzülünce o bende üzüldüm cok. Çare aramaya calışıyorum prayı alsa içi soğuyacak ama bulamıyorum. Oğlan ödemicemde demiyo. Söz iki hafta sonra yok söz 1 ay sonra ne yeminler ne sözler veriyo. Ama ödemiyo pis

Of aynen yaa... valla haklısınız. Ama kardesim gibidir üzülünce o bende üzüldüm cok. Çare aramaya calışıyorum prayı alsa içi soğuyacak ama bulamıyorum. Oğlan ödemicemde demiyo. Söz iki hafta sonra yok söz 1 ay sonra ne yeminler ne sözler veriyo. Ama ödemiyo pis
Genelde bu tipler öyle olur zaten hep ödicem der sadece der.

üstüne su falan içsin en iyisi. o para gelmez. belli ki borcuna sadık değil, kızlardan geçinen asalak bir erkek karşıdaki. yoksa utanır yani sürekli 300-500 istemeye ve kızın kuzenini dolandırmaya!

Arkadasinin yapabilecegi tek sey bir bardak alip en yakin buzdolabini bulmak ve su icmek. Gururu olsa kiz arkadasindan para istemez zaten

Artık kuzenim çok sıkıştırıyor şu borcunu 4 gün içinde ödemezsen durumu abisine/babasına söyleyecekmiş onlarla muhattap olursun yeter sıkıldım bu mevzunuzdan de.

O adam o borcu odemez.erkek dediginde gurur olur sevgiliden borc bile olsa para isteyen erkege ben saygi duymuyorum.
Arkadasiniz ben seni sozunun eri sandim acidim! Verdim.boyle olmasini istemezdim ama hukuki yollardan arayacagim hakkimi dava edecegim desin delil olarakta mesaj felan yokmu knlari gosterecegim kuzenimi sahit gosterecegim desin belki tirsar verir.

Adam da gurur yok neresine dokunacaksınız ? Biri ile anlaşsın sağlam benzetsinler paranın yarısını da anlaştığın kişi alsın en azından yarısını kurtarır

O adam o borcu odemez.erkek dediginde gurur olur sevgiliden borc bile olsa para isteyen erkege ben saygi duymuyorum.
Arkadasiniz ben seni sozunun eri sandim acidim! Verdim.boyle olmasini istemezdim ama hukuki yollardan arayacagim hakkimi dava edecegim desin delil olarakta mesaj felan yokmu knlari gosterecegim kuzenimi sahit gosterecegim desin belki tirsar verir.
Öyle mesajlar kanıt olabiliyormu? Çünkü borc aldığına dair hicbi resmi belge falan yok sonucta. Yine söylüyüm kıza ama birde dava masrafları cıkacak belki uğraşamaz.

Para bol heralde onlarda önüne gelene verdiklerine göre.Sen niye derdine düşüyosun boşver.

Öyle mesajlar kanıt olabiliyormu? Çünkü borc aldığına dair hicbi resmi belge falan yok sonucta. Yine söylüyüm kıza ama birde dava masrafları cıkacak belki uğraşamaz.
Ya ugrasmasada gozunu korkutmak icin oyle soylesin.
Bak soyle yapsin bana olan 4000 tl borcunu ne zman odeyeceksin desin oda muhtemelen 4000 degil 3000 borcum der al sana kanit:)

Back
X