arkadaşımın söylediği tuhaf şey?

merhabalar benim bir arkadaşım var biz çok yakındık ama ben gitgide ondan negatif şeyler seziyordum, uzaklaştım. Neyse bu kız tıp kazandı özel okulda %50 bursla okuyordu. Ben de devlette diş okuyorum. Kızla yksde de beraber çalışıyorduk. (tıp okuyan çok arkadaşım var zaten) arkadaşım sene içinde ortalamasını derslerden kaç aldığını bile benimle paylaşmadı. Yani derslerden nasıl geçiyor zor mu diyince bile cevap vermiyor, hani insan şu derste zorlanıyorum der ya birçok dersimiz de ortak diye konu açmaya çalışırken bunları bile geçiştiriyordu, Neyse sonra kendi kendine “önce maşallah de” deyip ortalamam 3.50 dedi ben de tebrik ettim. sene sonunda (kız özelden devlete yatay geçiş için çalışıyordu deli gibi) da laf arasında ee naptın nereyi düşünüyorsun falan diyince “bir ihtimal var bir yer bilmiyorum söyleyince gerçekleşmiyor” deyip böyle saçma bir mesaj attı. Ben zaten 4. sınıf stajyer diş hekimiyim, kız daha birinci sınıf, bu ne demek anlamadım. Siz olsanız darılır mıydınız bu kız yakın arkadaşlarımdan biri çünkü. Ben bu kızla her şeyimi başarısızlığımı da paylaştığım için bana bu davranışları çok anormal geliyor. Nazar değecek diye söylememesi falan. İnsan el aleme bunu düşünür de sürekli konuştuğu arkadaşına bunu direkt der mi?
Var böyleleri hiç kimseye bişeyini söylemez.
İyi şeyini söylemiyorsa,kötü şeyinide sen söylemesine izin verme.

kyk kredileri tcnin son hanesine göre günlerde yatardı hala öyle mi bilmiyorum. en yakın arkadasım bana tcsinin son hanesini bile söylememişti. bazı insanlar böyle olabilir yani ilk defa burda yazıyorum bunu kimseye anlatmamıştım bile. ama neden nasıl vs asla bunları kafama takmadım bi sekilde arkadaslığımız da yavaş yavaş bitti zaten. sen herkesin peşine düşüceksen böyle işin zor.

o zaman bu da sana farklı bir bakış açısı olsun canım al. hepimiz böyle seyler yaşıyoruz önemli olan bunu ne kadar ciddiye aldığın
ben herhalde çok değer verdiğim ve her şeyimi böyle filtresiz döktüğüm için karşımdaki öyle olmayınca boşluğa düşüyorum. Mesela kyk’nın son hanesini vermemek çok tubaf gelirdi bana cjdjcjdj

ben herhalde çok değer verdiğim ve her şeyimi böyle filtresiz döktüğüm için karşımdaki öyle olmayınca boşluğa düşüyorum. Mesela kyk’nın son hanesini vermemek çok tubaf gelirdi bana cjdjcjdj
inan bana hiç tuhaf gelmedi ve umrumda da olmadı ben de duygusal biriyim bu arada ama nedense o an önemsemedim yani. kızsan da öfkelensen de insanları olduğu gibi kabul etmelisin önemli olan senin davranışların, hayatında tutup tutmayacağın. değiştiremeyeceğin şeyleri bu kadar düşünme o kızın bu davranışlarını değiştirebilir misin hayır o yüzden neden yaptı vs diye de düşünme ve sen de insanlara hakettiği gibi davran ama bunu kin güderek değil içinden nasıl geliyosa öyle yap

merhabalar benim bir arkadaşım var biz çok yakındık ama ben gitgide ondan negatif şeyler seziyordum, uzaklaştım. Neyse bu kız tıp kazandı özel okulda %50 bursla okuyordu. Ben de devlette diş okuyorum. Kızla yksde de beraber çalışıyorduk. (tıp okuyan çok arkadaşım var zaten) arkadaşım sene içinde ortalamasını derslerden kaç aldığını bile benimle paylaşmadı. Yani derslerden nasıl geçiyor zor mu diyince bile cevap vermiyor, hani insan şu derste zorlanıyorum der ya birçok dersimiz de ortak diye konu açmaya çalışırken bunları bile geçiştiriyordu, Neyse sonra kendi kendine “önce maşallah de” deyip ortalamam 3.50 dedi ben de tebrik ettim. sene sonunda (kız özelden devlete yatay geçiş için çalışıyordu deli gibi) da laf arasında ee naptın nereyi düşünüyorsun falan diyince “bir ihtimal var bir yer bilmiyorum söyleyince gerçekleşmiyor” deyip böyle saçma bir mesaj attı. Ben zaten 4. sınıf stajyer diş hekimiyim, kız daha birinci sınıf, bu ne demek anlamadım. Siz olsanız darılır mıydınız bu kız yakın arkadaşlarımdan biri çünkü. Ben bu kızla her şeyimi başarısızlığımı da paylaştığım için bana bu davranışları çok anormal geliyor. Nazar değecek diye söylememesi falan. İnsan el aleme bunu düşünür de sürekli konuştuğu arkadaşına bunu direkt der mi?
Sizde tıp için çok çalışmış ama tıp olmayınca diş yazmak zorunda kalmış havası sezinledim ve sanırım arkadaşınızın %50 burslu olması sizi iyi hissettiriyor,devlete geçiş yapamaz diye düşünüp bi nebze rahatlıyordunuz.Arkadaşınız bunu hissetmiş olacak ki sanırım sınav notları vs hakkında bilgi vermemiş.

Sizde tıp için çok çalışmış ama tıp olmayınca diş yazmak zorunda kalmış havası sezinledim ve sanırım arkadaşınızın %50 burslu olması sizi iyi hissettiriyor,devlete geçiş yapamaz diye düşünüp bi nebze rahatlıyordunuz.Arkadaşınız bunu hissetmiş olacak ki sanırım sınav notları vs hakkında bilgi vermemiş.
Ben mezuna bile kalmadım, arkadaşım 3. de benim yaptığım sıralamayla girdi. sürekli diş okumamla ve istanbul kazanamamla dalga geçen oydu zaten

Ben öğrenciyken böyle bir sitenin varlığından haberdar değildim
Ne bileyim boş yorum yapasım geldi tıpçıların dişçilerin burda işi ne ya eskiden entelektüel takılırdık
Şimdi çoluk çocuk ev hanımı olduk ondan buralara geldik

işte bu arkadaşım kötü şeylerini ben sormayınca da beni kötü ilan ediyor.
Kotu ilan ederse de "sorunca da soylemek istemiyorum diyorsun, sorayim mi sormayayim mi" dersiniz.

Benim arkadasim hayatindaki adam diyemeyecegim insan taklidi yapan yaratik yuzunden delirmisti. Bir ara "lya ben artik x'ten konuşmak istemiyorum, sorma lutfen" dedi. Ok anlatmak istersen anlatirsin dedim gectim, takilmadim bile.
Anlatmak istediginde anlatir, anlatmazsa sormam.

Bazen hayatimizda bazi seylerden bahsetmek istemedigimiz donemler olabilir. Kiz acik acik bunu da soylemis zaten. Sizin de ileride iliskinizden, flortunuzden, notlarinizdan konusmak istemediğiniz gunler olabilir. Bunu karsinizdakine soylediginizde de anlayisli olmasini beklersiniz.

E öyle bir inancı varsa saygı duyun siz de darlamayın

Hiç sevmem böyle tipleri. Bi Çalışmıyorum, hiç çalışmadım deyip çok yüksek alanları bir de bütün hayatını sır gibi saklayanları.bana sinsi geliyorlar

Ben öğrenciyken böyle bir sitenin varlığından haberdar değildim
Ne bileyim boş yorum yapasım geldi tıpçıların dişçilerin burda işi ne ya eskiden entelektüel takılırdık
Şimdi çoluk çocuk ev hanımı olduk ondan buralara geldik
Yani özür dilerim dişçi olduğum için
Belki de o hep sizden iyi olmak istedi bu da olabilr.Sormayın ilgilenmeyin kendisi isterse anlatsın ,niye sormadın derse sen anlat istedim dersin.
bu saatten sonra hiçbir şeyini sorasım bile gelmez ki 😔

Arkadaşınız haklı ben de bir iş sonuçlanana kadar söylememeyi tercih ederim hatta 5 dk önce bi tlf aldım niye söylemedin diye dsdsh. Bunun bilimsel açıklamaları da var zaten. Bir hayaliniz var diyelim onu anlattığınız zaman beyne dopamin duygusu pompolanıyor ve o iş zaten olmuş gibi haz yaşıyorsunuz çünkü beyin onu başarmış kabul ediyor, yanına tik atıyor ve rafa kaldırıyor. Sonrasında zaten motivasyonunuz da düşüyor o duyguyu yaşadığınız için. İnsanların yapamazsın edemezsin nasıl olacak diye şevk kırması, enerjinizi emmesi de cabası.Kısacası anlatılmaz, o iş olmazsa mahcup da olmazsınız.

Arkadaşınız haklı ben de bir iş sonuçlanana kadar söylememeyi tercih ederim hatta 5 dk önce bi tlf aldım niye söylemedin diye dsdsh .Bunun bilimsel açıklamaları da var zaten. Bir hayaliniz var diyelim onu anlattığınız zaman beyne dopamin duygusu pompolanıyor ve o iş zaten olmuş gibi haz yaşıyorsunuz çünkü beyin onu başarmış kabul ediyor, yanına tik atıyor ve rafa kaldırıyor. Sonrasında zaten motivasyonunuz da düşüyor o duyguyu yaşadığınız için. İnsanların yapamazsın edemezsin nasıl olacak diye şevk kırması, enerjinizi emmesi de cabası.
Anladım herkesin bakış açısı farklıdır, bana her şeyi sorduktan sonra bunu söylememesi sadece tuhaf hissettirdi

Yani özür dilerim dişçi olduğum için

bu saatten sonra hiçbir şeyini sorasım bile gelmez ki 😔
Arkadaşının tavrında garipsenecek hiç birsey yok,bence sen az cok tahmin ediyorsun zaten neden söylemediğini.Kendisi isteyince anlatır,anlatmazsa da kemdisi bilir,bu onun iyi ya da kötü bi insan oldugu anlamına gelmez ama şu bi gercek hırslı bi kız.

Back
X