arkadaşımın ve ailesinin sorunu

Nasıl bir testle, hangi yöntemle çocuğu olmaz teşhisi konmuş o nasıl bir saçmalıktır
Çocuğu olmasa ne olur , çocuğu olmayanların evlenme hakkı yok mu ?
Gerçi kızın yaşı çok küçük evlenmesin zaten de bu konulan teşhis bana bir tuhaf geldi

Valla bana tezgah gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Sanki nişanı atmak için bahane arıyorlarmış, bu mevzu çıkınca hemen zıplamışlar gibi.
İlginç.

Evet görücü usulü aynı memleketlilermis
Çocuk sayılabilecek bir yaşta kızcağız tut elinden kıy nikahı offfff offff bir insan daha 18 yaşındaki evladına nasıl kıyar aklım almıyor. Daha çocuk sahibi değilim ama canımı veririm o yaştaki kızımı vermem.

Saka mi ne demek cocugu olmayabilir gercekten cok merak ettim. Lutfen ayrintisini soyleyebilir misiniz. Kanda ne tahlili yapmislar da anlamislar ya da fal mi bakmislar bu nasil biseydir
Bende anlamadım onu doktor niye öyle bişey söylemiş hemen. Ve erkeğin ailesi kıza başka doktorlara gidelim dediği halde kabul etmemişler kız ve kızın ailesi

Valla bana tezgah gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Sanki nişanı atmak için bahane arıyorlarmış, bu mevzu çıkınca hemen zıplamışlar gibi.
İlginç.
Gerçekten tuhaflar. İlk başta bende öyle dedim filmlerde oluyo ya para veriyolar doktora falan acaba dedim olabilir mi

ben böyle bi test görmedim,evlilik aşamasında testler yapılıyor ama
ben şimdi merak ettim ne testi bu adı sanımı varmı
hemen kısır teşhisi koyulmuş
zaten çok gençler,nasipte varsa o çocuk olur
hadi bu kız ayrıldı nişanlısından
hayatı boyunca hiçmi evlenmeyecek
evlenmeden belli olmaz çocuk sahibi olmayacağı.

18 yasinda evlenmesi hata zaten hayirlisi boyleymis diyip gecin

tamam da doktor nasil oyle hemen cocugun olmaz demis ilk bakista yani neye dayanarak oyle demis bisey var bu isin icinde

Gerçekten tuhaflar. İlk başta bende öyle dedim filmlerde oluyo ya para veriyolar doktora falan acaba dedim olabilir mi
İnan aklıma direk bu geldi. Hani erkek tarafı dese ki "biz torun istiyoruz, nasıl olacak " vs bir nebze diyeceğim. Peşinen "siz torun istersiniz, kızımızın çocuğu olmuyor nişanı attık cidden çok acayip.
Üstelik bin bir türlü tedavi imkanı falan varken...

Bu işin içinde bişey var ama bakalım öğrenince yazarım buraya. Türk filmi gibi aynı. Allah kimsenin başına vermesin.

Benim aklima bir tek bisey geldi ama ona da ihtimal veremiyorum. Hic bir aile kizina bu yaftayi yapistirmaz cunku.
Basta kacmislar ya kizin ailesi yada oglanin ailesi evliligi istemedigi icin oyun mu diyorum ilk okurken o geldi acikcasi aklima sonra fazla dizi izledim galiba diyip kendimeguldum amaanalam veremiyorum gercekten cok ilginc bir durum

Bu kadar çabuk ve kesin tanı için kızın adet görmemesi ve sebebin iç genitallerin anomalisi veya gelişim bozukluğu olması gerekir ki.. bu da en azından ehil ellerde detaylı USG ile saptanabilir.

İlginç. Lütfen şu gizemli testin adını öğrenebilir misiniz? Cidden merak ettim

Arkadaşım bilmiyor onu da. Acaba yumurtalık falan olmayabilir mi benim de o aklıma geldi yani öyle bişey olma olasılığı var mı onu da bilmiyorum da

Arkadaşım bilmiyor onu da. Acaba yumurtalık falan olmayabilir mi benim de o aklıma geldi yani öyle bişey olma olasılığı var mı onu da bilmiyorum da

Evet yumurtalık olmayabilir, rahim gelişmemiş olabilir, dış genitaller ve meme gelişse bile genetik olarak erkek olabilir. Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü problem mümkün. Ama ilk gidilen doktorun bir kan tetkikiyle bu sonuca varması tuhaf. Eğer genetik tetkiki ya da hormon analizi değilse. Durup dururken de bu tetkikler istenmez. Hoş bir problem yokken de doktora gidilmez ya.

o degilde kan testinden cocugu olmayabilir fikrini nasil cikartmislar tip o kadar gelismiydide biz cahil kaldik

Ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ben bebek tedavisi gördüğüm için bu işleri iyi bilirim. Öncelikle evlenirken kadın doğuma göndermezler böyle bir zorunluluk yok bu bir. İkincisi öyle bir kan testiyle ya da basit bir ultrasonla bu kızımn çocuğu asla olmaz denemez bu da iki. Nasıl olur ancak kız erken menapoza giriyordur fsh değerleri çok yüksektir onda bile çocuğu olmaz denmez acele etmesi gerektiği söylenir. Hormonlarında sorun göründüyde kanda bu ilaçlarla hallediliyor. Diğer türlü rahim ve yumurtalıklardaki tüm sorunlar rahim filmi ve histereskopi ile gözükür o da bakire kıza yapılamaz dediğim gibi yumurtlaması olmaması lazım hiç o da 18 yaşında çok zor daha yaşı çok küçük. Yani tamamen mantıksız bir kan tahliliyle muayene ile çocuğu olmaz demek.

Yumurtalıklarının olmadığı da kan tahlili ile anlaşılmaz ki burada kan tahlili yapıldı çocuğu olmaz denmiş bir dr görmüş o da aynısını demiş diyor ama bu çok çok zor bir ihtimal yumurtalıkları olmayan kaç kiş vardır ki ve illa ortaya çıkardı yani. Rahminin olmamasını hiç düşünemiyorum çünkü hiç regl görmezdi gerçi yumurtalıkları da olmasa regl görmezdi ve ailesi de baştan yanaşmazdı evliliğe kızlarının durumunu bildikleri için sonuçta öyle böyle anlaşılacak birşey yani. Hayır gerçekten kan ve basit muayene ile çocuğu olmaz diyemez yani hiçbir dr mümkün değil bu. Ancak erken menapoz ki onda bile diyemezler.

Haklısınız. Ben de o nedenle yapılan sihirli tetkiki merak ediyorum : )

Valla haklılar bi yerde. Yarın bi gun cocuğu olmuyo diye laf eder doye korkmaları cok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…