• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın yaramaz çocuğu

erkek çocuğudur yapar diyenler var bir de. ben buna açıkçası inanmıyorum çocuk anasının karnından hiperaktif doğmuyor ya.
zamanında annesi ve babası şımartmasa da nineleri dedeleri şımartmıştır. benim küçük kuzenim var kendi evlerini ve anneannesinin evini birbirine katar ama başka bir eve geldi mi sus pus oturur. gören ayy bu şeker şeymiş der. bahsettiğim kuzenim de sıradan yaramaz çocuklar gibi değil anneannesinin mutfak dolaplarının kapaklarını kırmışlığı var. kendi evlerinde küvetin o suyun gittiği noktayı kapayıp evin su basmasına neden olmuşluğu var. ama başkasının evine gitti mi çocuk kumandaya bile dokunmuyor. bazı insanlar çocuklarını misafirliğe götürdüklerinde öyle bir tavır sergiliyorlar ki hayret ediyorum. işe oğlum koş oğlum zıpla oğlum... çocuğa küçükken aşılanan belli kavramlar olduğunu düşünüyorum. bir çocuk gittiği yerin kendi evi olmadığını bilmeli ebeveynler bunu hissettirmeli. şimdi yanlış anlaşılmasın sadece erkek çocuklar böyledir demiyorum kız çocukları da var böyle.

çocuk doğuştan (!) yaramazsa da milletin evine götürmeyin.
şimdi ben bu konuda çok doluyum o yüzden pek susmam :D bizim ev afedersiniz büyük tuvaletini halıya yapan çocuk da gördü.

Valla Allah izin verirse benim de bi oğlum olacak,ama asla kınamak istemiyorum bende dayanamıyorum.Benim dünyalar şekeri biricik yeğenim var 4 yaşında çocuk yaramazlık nedir bilmez..İnşallah benim oğlum da kuzenine çeker.Dur dediğim zaman duran bi çocuk çünkü her zaman hayalimdir..

Ama konu sahibinin yerinde ben olsam bende dayanamazdım...

inşallah sağlıkla alırsın kucağına canım bebeğini :8:

ıyı dayanmıssın cnm genelde cogu ınsan boyle mısafırlıge gıdınce cocukları salıyo engıne kendı bakıo keyfıne benım 8aylık oglum var daha yaramazlıga baslamadı fakat ben onu oyle mısafırlıge gıdıcek vakıt anneme bırakıyorum ılerleyen zamandada oyle yapacagım kımse benım ıcın rahatsız olmasın arkamdanda sunu soylemesın bak bak geldı cocugu ortalıgı maf ettı bısey yapmadı cocuklara yapma desende anlamıyolar madem cocugunun durmuyacagını bılıorsun gıtmıceksın mısafırlıge benım karsı komsumun ogluda bıze geldı cocuk 1yasınd daha yenı yenı yuruyo bnm tv unıtesı alcak oldu gıbı yetısmıs ona ıkı ellerıyle tvye oyle bı vuruyokı gorme tv kırıldı kırılacak en son dedım ya tvle oyun olmaz ben ona oyuncak getırıyım ne kadr oyuncak getırdıysem hepsını tvye attı ınadına yapar gıbı bıde benım cocugum boyle huysuz dıo madem bılıon huysuz oldugunu gıtme gezmeye ınsanları rahatsız etmenın anlamı yok

öyle canım kimi insanlar aynı şeyi kendi evinde senin çocuğuna yaptırırmı acaba valla öylelerinin yüzüne çat diye söyliyceksin bizimde evlenmeden önce karşı komşunun küçük bi oğlu vardı annesi oyalansın diye cama dikti çocuğu pencereyi çarpıp duruyodu pat pat hiçte bişey demedi aksine gurur duydu çocuğuyla:37: şimdi o pencere açılmıyo kendi malı değil ya başkasına nolursa olsun

arkadaşınız ayıp etmiş ama..
bence siz daha ayıp etmişiniz..
herşeyin bir uslubu vardır..
evinize gelen misafiri bir çoçuk yzünden bu kadar rencide etmemeliydiniz..
madaem bu kadar dobrasınız daha tatlı dille söyleyebilirdiniz...
böyle yaparsa her yerde sıkıntı yaşayacağını anlatabilirdiniz mesala...
haklısınız ilgisiz annelerden hiç haz etmem ama yinede bu tavrı beğenmedim...
sizi sayıp gelmiş evinize kovmaktan beter etmiişiniz.
mobilyanızdan umarım geçer izi....
eşyalarınız çok yeniymiş daha..
geçmiş olsun nediyelim

canım bikaçkez görüştüğünüz insanın tahmin edersiniz ki karakterini az çok anlarsınız onu geçin SAYIP ta ilk defa gittiğiniz bi evde adabınızla oturursunuz

Ağzına Sağlık..
Ben Olsam Ensesinden Tutar Fare Gibi Silkelerdim O Sıpayı.. :60:

canım yakın arkadaşım olsa inan dediğini yapardım zaten onlarda bizi dinlemiyo sen söyle diyolar bi kükrüyorum heysi ya annesinin yanına yada kedi gibi oyun oynuyolar ,ama çocuklarda beni bildikleri için dinliyolar buda anneleriyle alakalı bişey işte

Buyrun bir KUDUZ ile tanisin:D Anneannem bizi buyuttu annem hemsire surekli hastanelerde olan, nobet tutan biri oldugu icin.Neyse her cocuk gibi evimizde bizde kostuk oynadik. biz kardesimle cok kavga ederdik ama ne kavgalar... bizimde tek yaramazligimiz atariyi paylasamamak, cikolatayi bolusememek.. tv icin aglamak... Ama baskasinin evinde ben duzgun dururdum ama anneannem kardesimi asla goturmezdi. Bir keresinde onuda goturduk gittigimiz evin sahibine cuce kadin demisti:D kadinda cok ama cok kisa bir yasli teyzeydi ay kadini aglatti yan komsumuz :D yazik uzulduk ama bir yandan komikti sonra kadinin sarimsaklarini balkondan gecenlere atmis... ORADA iste anneannem KUDUZ demisti ve tokadi patlatip eve goturdu onu tabi.... Banada 132433535353 kez kuduz denmistir... hatta hastayim desek soyle diyolaglar gecerdi evde...

- Anneanne cok hastayim ohuhuhu okula gitmesek bugun:D (kurnaz okul cocugu_)
-Hadi ordan kuduz gibisin kuduz ben bilmezmiyim sizi gozu korolmayasasicalar ...(bunu yemeyen anneanne!)
-Gercekten hastayim bak karnim agriyo....
-baston nerde baston!!!!

Biz toz olurduk baston lafini duyunca tabi... valla bizim oralarda da cok derler kuduz diye... Ama simdi sakin bir insanim valla hic kavga etmedim yillardir kuduz dogan kuduz buyumuyo demekki:D

canım benim ya annane deyince duruyorum onların hakkını nasıl ödüycez bilmiyorum ben annanemi kaybettim hiçte doyamadım oda benim az kahrımı çekmedi annemden çok o üstüme düştü desem abartmam :43: nur içinde yatsın

Bazen severken de ağzımızdan böyle kelimeler kaçıyor ben kızımı sipa diye seviyordum tabii sipa nin ne olduğunu anlayana kadar sorun yoktu

Öğrenince anne ben sipa olursam sen ne olursun deyince kelimeyi sozlugumuzden kaldırdık

Doğduğu günden beri evde ne bir çiçeğin yerini değiştirdim ne de kitaplığımı kaldırdım... Cocuk deyip geçmemek gerekiyor sınırları öğrenmeleri icin daha küçük anlamaz demek sadece zaman kaybı ...

Emeklerken de yeni yeni yururkende oyuncak ile dekor arasındaki farkı öğrenmesi icin caba sarfetmek gerekir aman uğraşmayayım der iseniz kaldırın bütün vazoları kitapları... Bu sefer gittiği yerde sizi rahat birakmayacaktir... Cocuk emek demek, onun karakteri sizin yönlendirmeleriniz ile yerine oturacak..

Ve mümkünse cocuğuna egitim verememiş anneler ile ben görüşmeyeyim .. Cocuktan cok muhatap anne olur zaten bu durumda kendini bilen ınsanda en azından mahcup olur.. Özür diler ya da telafi etmeye çalışır.. Robot değil cocuk bunlar istemeden hata yapabilir Elindeki bardağı düşürür meyve suyunu döker olur ya insan basına gelir buna da kalkıp kimse ne yaramaz çocuktu diye sitem etmez

Konuyu açan arkadasİm bGelen bayan ile Boş ver görüşmezsin bir daha olur biter

Yok canım zaten küçücük vicdan azabı çekmiyorum eşyasındada değilim saygısızlığındayım
canım ben öyle yaramaz bi çocuktum ama bikere evde eşya kırdığımı bilmem bilerek yada gittiğim evde bırak kendi kendime şımarmayı milletin çocuğunada uymazdım yoksa yapabilicek kapasite bende de vardı :27: evlendim benimde çocuğum olucak Allah nasip ederse hala anlatılır şımarıklığım sana laf söylemesinler diye evimden çıkamadım piskolojim bozuldu o dönem diye söyle annem hala :52: anneysen fedakar olucaksın anne değilim ama insanın sevdiği birine laf sölenince nekadar canı yanıcağnı anlayabilirim o yüzden laf gelmesini istemiyosan kendibe belli bi zaman sınır koyucaksın

Bence şanslısın :34: haline şükretmelisin.. Bir de 'arkadaşım' diye hitap ettiğinizde bende samimi, senelerdir arkadaşlık yaptığınız birini hayal ettim ilk okuduğumda.. Ama yanılmışım. İyiki de yanılmışım :27: Ayrıca şanslı olduğun konu ise benim halamın ikiz çocukları var erkek bir de onların haricinde iki tane daha çocuğu var. Geçenlerde bize geldiler. 5dk. bi yere gidip geldim. Geldiğimde ise evin halini ne siz sorun ne ben söyliyim :25: Paket kakaoyu çekmeceden alıp mutfağın halısına serpiştirmişler, :53: tlfnumun şarj kablosunu yemişler, :53: (çalışmıyor mefta olmuş) sonra klavyenin tuşlarının hepsini sökmüşler :53: Allahtan ki çok gecikmeden geldim yoksa daha napıcaklardı bilmiyorum :18: üzüldüm tabi haliyle.. Neyse çocuklar acıkmışlar bişeyler hazırlıyımda yesinler dedim. Halam gerek yok dedi çocuk nutellayı görmüş canı çekmiş bende hiç esirgemem öyle şeyleri isterse bitirsin yanı sorun etmem ama asıl mevzu çocuklar halk ekmeği kuyruğuna girer gibi ekmek sürüp veriyo yolluyo içeriye bir de salonda ki halılar ipli halı süpürülmüyo güzel, silkilmesi gerekiyor ve temizliğide zor oluyor leke olunca.. Çocukları son anda holden geri çevirdim mutfağa halama da dedim masaya otursunlar yesinler yada yere sofra bezi seriyim oturup yesinler heryer kırık olucak nereye yolluyosun çocukları öyle diye biraz tepki verdim. Ama gerçekten çok sinirlenmiştim. Bir de bitane değil ki :50: Senin kesip atabilceğin biriymiş enazından benim öz halam haline şükretmelisin o yüzden :40: (Buarada kakao lekesi süpürüp silmekle çıkmadı haliyle mecbur halıyı yıkadım :31:)

Allah sana sabır ve kolaylık versin canım halanda olsa sınırları koy tepkini göster bence ,bunlar çocuk değil içlerine şeytan kaçmış :47: :37:

ayyyyy sokkk... ben cocugum olsa baskasının evınde ardından bır dakıka ayrılmam yanı.. yatakodanda falan ne ısı var cocugun.. ay boyle bır kadınla tanısmak ıstemem sahsen.. daha yenı evlısın bırde 6 ay ne kı... koltugu sılerız nolcak.... silersinde o koltuk takımı bu yenı evlı cıft ne kdr begenerek aldı belkı.. yada cok zor durumlarda aldılar.. ıcı gıder ınsanın yaa.. bu nasıl saygısızlık.. ama arkadasım kayınvalıdem hhep annecım huysuz bır cocuk gordugunde kınama... bu dunyada kınadıgın sey basına gelmeden ölmezsın dıyor..sen yınede kınama arkadasım :18::18::18::18:ama o kadına cok sınır oldum coook...:19::19::19::19:

canım bi süre sonra esyayıda geçiyosun göremediğin saygıya takılıyosun ,valla bende inanırım canım o lafa ama zaten ben çok yaramaz bi çocuk olduğum için kaçınılmaz bişey benim çocuğumda fırlama olur kesin ama ben hiç kendime yakıştıramıyorum düşününce bile çocuğum orda evi birbirine katarken kendimin oturduğunu

Son düzenleme:
erkek çocuğudur yapar diyenler var bir de. ben buna açıkçası inanmıyorum çocuk anasının karnından hiperaktif doğmuyor ya.
zamanında annesi ve babası şımartmasa da nineleri dedeleri şımartmıştır. benim küçük kuzenim var kendi evlerini ve anneannesinin evini birbirine katar ama başka bir eve geldi mi sus pus oturur. gören ayy bu şeker şeymiş der. bahsettiğim kuzenim de sıradan yaramaz çocuklar gibi değil anneannesinin mutfak dolaplarının kapaklarını kırmışlığı var. kendi evlerinde küvetin o suyun gittiği noktayı kapayıp evin su basmasına neden olmuşluğu var. ama başkasının evine gitti mi çocuk kumandaya bile dokunmuyor. bazı insanlar çocuklarını misafirliğe götürdüklerinde öyle bir tavır sergiliyorlar ki hayret ediyorum. işe oğlum koş oğlum zıpla oğlum... çocuğa küçükken aşılanan belli kavramlar olduğunu düşünüyorum. bir çocuk gittiği yerin kendi evi olmadığını bilmeli ebeveynler bunu hissettirmeli. şimdi yanlış anlaşılmasın sadece erkek çocuklar böyledir demiyorum kız çocukları da var böyle.

çocuk doğuştan (!) yaramazsa da milletin evine götürmeyin.
şimdi ben bu konuda çok doluyum o yüzden pek susmam :D bizim ev afedersiniz büyük tuvaletini halıya yapan çocuk da gördü.

canım yanlış anlaşılmasın bende doğuştan yaramaz olucağını düşünmüyorum çocukların ama kimi çocuklar daha meraklı daha hareketli oluyolar bunuda şekillendiren anne baba olucak
dediğin olay bi arkadaşımın başına gelmişti kardeşinin arkadaşı gelip yapmıştıda annesine söyleyince de yıkayıver nolcak demişti iğrenç tek kelimeyle :53:

canım yanlış anlaşılmasın bende doğuştan yaramaz olucağını düşünmüyorum çocukların ama kimi çocuklar daha meraklı daha hareketli oluyolar bunuda şekillendiren anne baba olucak
dediğin olay bi arkadaşımın başına gelmişti kardeşinin arkadaşı gelip yapmıştıda annesine söyleyince de yıkayıver nolcak demişti iğrenç tek kelimeyle :53:

:53: sanki olup biten şeyler çok normalmiş gibi davranıyorlar..

:10:
TDK der ki;

1. isim, tıp (***) Köpek, kedi, tilki vb. memeli hayvanlardan ısırma, tırmalama veya salya yolu ile insana geçen, genellikle çırpınma, sudan korkma şeklinde beliren, zamanında aşı yapılmazsa ölümle sonuçlanan hastalık
2. sıfat Bu hastalığa yakalanmış
"Ama dokunsalar ağlayacağı veya kuduz köpek gibi sağa sola saldıracağı belliydi."

Kuduz kelimesi başlı başına sadece Tıpta bir anlam ifade ediyor.

Kuduruk;
1. sıfat Kudurmuş (insan veya hayvan), akur
2. Azgın, saldırgan
3. Çok yaramaz

Konu başlığı kuduz olmuş bu cocuk kuduz ise biz de konu içinde kuduz olan cocuk arıyoruz bundan daha normal ne olabilir? Yöneticiler başlığı değiştirince azarlanıyor, üyeler uyarınca azarlanıyor, çete diye itham edenler ayrı bir çete kurup masum pozlarına bürünüyor. Tek yapmamız gereken biraz dikkat biraz özen.

Ve evet özel hayatımda kullandığım kelimelerin anlamlarına cok dikkat ederim, dilin kemiği yok, Türkçe de esnek nereye cekersen oraya gider.

Turkcede sive ve agiz varolan bir durumdur. Bazen kelime anlamlari kendi anlamlarinin disinda baska bir anlama geliyor olabilir. Mesela Ege yoresi Mugla da akrabalarimin kullandigi bazi terimler var. Kelimelerin gercek anlamiyla hic alakasi yok. Mesela kuduz demek kuduz olmus insan demek degil, azgin , yaramaz insan anlaminda kullanilir. Veya hasta olan insanlara sagliklisin anlaminda "Kuduz gibisin" denilir.Bu artik bu sekilde kullanilir o cevrede. O yuzden ben hic yadirgamadim.
Yasanmak-yavsamak terimler gene bos bos konusma anlamina gelir kesinlikle hakaret icin kullanilan sestesi olan diger sozcuk degildir. Turkcede sozluk tarafindan kabul olmamis fakat halk tarafindan kabul goren ve kullanilan pek cok sestes kelime vardir.

Son düzenleme:
Başlık konusu kapandı kızlar,konu gerçek boyutunda devam ederken lütfen konu dışı mesajlara yer vermeyelim :)

Kuduz kelimesi bazi yorelerde farki anlamlarda kullaniliyor ,paylasmanin dogru oldugunu dusundum. Bilmeyenlerde ogrenmis oldu bence.Ben yoremden gelen bu tanimi ve anlam farkini hic yadirgamiyorum.Sizi rahatsiz eden bir tanim baskalarinin normal gunluk yasamda kullandigi olagan bir tanim olabilir.

Son düzenleme:
"Kuduz" kelimesi benzetme olarak kullanılabilir ama bir sürü insanın içinde sanırım uslubumuza dikkat etmemiz gerekiyor.Burası her ne kadar sanalda olsa,samimi bir forum siteside olsa herkes günlük hayatta kullandığı argo kelimeleri burada kullanamaz.Bir kişiye izin verirsek önüne geçemeyiz bundan.Saygı,sevgi,görgü ve hoşgörü içerisinde paylaşım amacımız.
Başlık "kuduz bu çocuk yaa kuduz" idi.Arkasından "ağzına nasıl iki tane çakmadım" diye bir içerik.Sinirli bir anınız olabilir ama buraya gelirken sinirlerinizi aldırmanız gerekiyor.Kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz gerekiyor,etmeyenler uyarılıyor,bizim kaçırdıklarımızıda sizler kötü içerikle bildirirseniz inanın gereken yapılacaktır.Kurallarımız çok kesin.

Ve bu son başlıkla ilgili açıklamamdı,lütfen sizlerde unutun ve konuya dönüp yorumlarınıza devam edin :)

"Kuduz" kelimesi benzetme olarak kullanılabilir ama bir sürü insanın içinde sanırım uslubumuza dikkat etmemiz gerekiyor.Burası her ne kadar sanalda olsa,samimi bir forum siteside olsa herkes günlük hayatta kullandığı argo kelimeleri burada kullanamaz.Bir kişiye izin verirsek önüne geçemeyiz bundan.Saygı,sevgi,görgü ve hoşgörü içerisinde paylaşım amacımız.
Başlık "kuduz bu çocuk yaa kuduz" idi.Arkasından "ağzına nasıl iki tane çakmadım" diye bir içerik.Sinirli bir anınız olabilir ama buraya gelirken sinirlerinizi aldırmanız gerekiyor.Kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz gerekiyor,etmeyenler uyarılıyor,bizim kaçırdıklarımızıda sizler kötü içerikle bildirirseniz inanın gereken yapılacaktır.Kurallarımız çok kesin.

Ve bu son başlıkla ilgili açıklamamdı,lütfen sizlerde unutun ve konuya dönüp yorumlarınıza devam edin :)

Ben sadece bilgimi paylasmak istedim.Cunku kuduz gibisin derken aslinda benzetme de degil... tersi bir anlam kullanilmis oluyor. Kuduz bir hastalik oysaki fakat kuduz gibi derken saglam oldugunuz belirtiliyor o zaman bu kelime kesinlikle gercek anlamindan uzaklasip baska bir tanima dosnumus olur. KuduZ gibi cocuk derken ben acaba ya yaramaz mi ?yoksa saglam hasta olmayan cocuk mu anlaminda dusundum. Tabiki bu yoresel birsey bazi insanlarin bilmemesi de bu anlamlari yanlis anlamdirmaya sebep olabilir.Burada cok cesitte insan var eger bilgileri yoresel anlatim kadarsa ben saygi duymayi yeglerim.Herkesin anlatim becerisi ayni olmayabilir.

Son düzenleme:
ayyy hic sevmem böyle cocuklarina dikkat etmeyen anneleri :19:

cocukta suc yok ki annesinde tüm suc bence cocugunu egitmesini bilmiyor :19:

bizede bi aile gelmisti kücük kiz cocuklari vardi. yaramaz mi yaramaz anneside birsey demiyordu kizina yapma etme diye.

anneminde canina yetti sIkIstirdi bi köseye kizi bi korkuttu valla cocuk eve gidene kadar yerinden kalkmadi :60:

:10:

Turkcede sive ve agiz varolan bir durumdur. Bazen kelime anlamlari kendi anlamlarinin disinda baska bir anlama geliyor olabilir. Mesela Ege yoresi Mugla da akrabalarimin kullandigi bazi terimler var. Kelimelerin gercek anlamiyla hic alakasi yok. Mesela kuduz demek kuduz olmus insan demek degil, azgin , yaramaz insan anlaminda kullanilir. Veya hasta olan insanlara sagliklisin anlaminda "Kuduz gibisin" denilir.Bu artik bu sekilde kullanilir o cevrede. O yuzden ben hic yadirgamadim.
Yasanmak-yavsamak terimler gene bos bos konusma anlamina gelir kesinlikle hakaret icin kullanilan sestesi olan diger sozcuk degildir. Turkcede sozluk tarafindan kabul olmamis fakat halk tarafindan kabul goren ve kullanilan pek cok sestes kelime vardir.

Ama biz onu bilmiyoruz ki, zorunda da değiliz tatlım yaa. Her cümleyi okudum kuduz olan ağzından köpükler sacan cocuk aradım konuda.

Neyse cok uzattık :)

canim ya koltuklar benimde icimi yakti..

ya sacma bulanlar olabilir ama bende yasiyom bu durumu..

daha 2 evvelsi gün görümcemler geldi, oglu 1,5 yasinda...

kaplamali fistiklar olurya, onu agzina almis eveleyip geveleyip tükürmüs...

benim koltuklarda krembeyaz o salcali elleriyle hemkoltugu karis karis ellemis hemde üstünde cok güzel yün örtüm var krem onu...

benimde bebegim var onunla ilgilenirken farketmedim...

onlar gitti tertemiz evim savas alanina döndü...

bikac saat sonra diger görümce geldi...

onunda oglu yerken icli köftenin icini halinin krem yerlerine dökmesinmi...

daha neler neler..

biraz uzun oldu ama bende patlicam kac gündür güzelim koltuklarim her geldiklerinde perisan oluyo..

bisey desen koltuk degilmi, hali degilmi laminattir silinir diyolar..

ikisinide cok seviyom ama cildiriyomda bi yandan...

napsam bilemedim..

Ahhh ahhh benimde yegenim var anlatmaya sayfalar yetmez. 5 yasinda ozlersin daha kapida baslar, sevmeye vakit bulamazsun hep mucadele ediyoruz cocukla.iki kelime edemezsin bi kahve ixemezsin sanki bilincli yapiyor.bas edemiyoruz. Annesi delirecek. Yapma etme demekten kadin bir yere gidemiyor. Bilincli insanlar terbiye vermeye calistilar hala ugrasiyorlar ama ben boyle bir sey gormedim. Kiz bir yere gidecegi zaman babanneye yada gorumcesine rica ediyor. Ama onlarda bezdi artik.

Ama biz onu bilmiyoruz ki, zorunda da değiliz tatlım yaa. Her cümleyi okudum kuduz olan ağzından köpükler sacan cocuk aradım konuda.

Neyse cok uzattık :)

niye okadar kuduz çocuk aradın tatlım 2. yorumumda açıkladım durumu ,evet gereğinden fazla uzadı ,konu başlığıda orjinal bir şekilde değişti zaten :))

canim ya koltuklar benimde icimi yakti..

ya sacma bulanlar olabilir ama bende yasiyom bu durumu..

daha 2 evvelsi gün görümcemler geldi, oglu 1,5 yasinda...

kaplamali fistiklar olurya, onu agzina almis eveleyip geveleyip tükürmüs...

benim koltuklarda krembeyaz o salcali elleriyle hemkoltugu karis karis ellemis hemde üstünde cok güzel yün örtüm var krem onu...

benimde bebegim var onunla ilgilenirken farketmedim...

onlar gitti tertemiz evim savas alanina döndü...

bikac saat sonra diger görümce geldi...

onunda oglu yerken icli köftenin icini halinin krem yerlerine dökmesinmi...

daha neler neler..

biraz uzun oldu ama bende patlicam kac gündür güzelim koltuklarim her geldiklerinde perisan oluyo..

bisey desen koltuk degilmi, hali degilmi laminattir silinir diyolar..

ikisinide cok seviyom ama cildiriyomda bi yandan...

napsam bilemedim..

yuh yani görümcen sonuçta canım söyle bence benim gibi delirmeden uygun bi dille ,benim görümcemin çocukları yaramaz değil ama meraklı biyeri karıştırmaya kalksınlar uyarır hemen Allahtan

kuduzda ne kuduz muş ama sayfalar dolusu kuduzla ilgili yorum yapılmış

aynen canım

Son düzenleme:
Bazen severken de ağzımızdan böyle kelimeler kaçıyor ben kızımı sipa diye seviyordum tabii sipa nin ne olduğunu anlayana kadar sorun yoktu

Öğrenince anne ben sipa olursam sen ne olursun deyince kelimeyi sozlugumuzden kaldırdık

Doğduğu günden beri evde ne bir çiçeğin yerini değiştirdim ne de kitaplığımı kaldırdım... Cocuk deyip geçmemek gerekiyor sınırları öğrenmeleri icin daha küçük anlamaz demek sadece zaman kaybı ...

Emeklerken de yeni yeni yururkende oyuncak ile dekor arasındaki farkı öğrenmesi icin caba sarfetmek gerekir aman uğraşmayayım der iseniz kaldırın bütün vazoları kitapları... Bu sefer gittiği yerde sizi rahat birakmayacaktir... Cocuk emek demek, onun karakteri sizin yönlendirmeleriniz ile yerine oturacak..

Ve mümkünse cocuğuna egitim verememiş anneler ile ben görüşmeyeyim .. Cocuktan cok muhatap anne olur zaten bu durumda kendini bilen ınsanda en azından mahcup olur.. Özür diler ya da telafi etmeye çalışır.. Robot değil cocuk bunlar istemeden hata yapabilir Elindeki bardağı düşürür meyve suyunu döker olur ya insan basına gelir buna da kalkıp kimse ne yaramaz çocuktu diye sitem etmez

Konuyu açan arkadasİm bGelen bayan ile Boş ver görüşmezsin bir daha olur biter

bu konuda size katilmiyorum.minnacik bebek denecek yasta cocuk aa bu vazo kirilir ellememem lazim,bu da cam elimi keserim diye dusunemez haliyle.kitaplari bende kaldirmadim ama asla kesici bisey,ulasabilecegi yerde kimyasallar yoktur.dk basi cocugun pesinden kosamazsinizki evde sizinde isiniz gucunuz oluyor,yada onu bir yere hapsetmek lazim,e ikiside olmayacagina gore kendine zarar verecegi seyleri kaldirmak lazim.ben kaldirdimda simdi cocugum dekorla oyuncagi ayirmiyormu sanki.buyuk olan 3 yasini gecti,1 seneyi gecik zamandir oyuncaklari ve oynanamasi gereken seyleri gayet rahat ayirt ediyor.2 yas ta bunu ogrenmesi icin gec bi zaman degil aksine tam yasi...simdi kucuk olan 13 aylik o basladi dagitmaya,gerci suan yurtdisinda gecici kaldigimiz icin sus pus dekor aksesuar hic yok evde.ama yine kirilacak seylere ulasamayacagi yerlere koyuyorum..bundada bi yanlis oldugunu dusunmuyorum.sizin soylediginiz gibi gitttigi evi dagitan herseyi elleyen bi cocuk hic degildir.

Back
X