• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın yaramaz çocuğu

Bugün bende buna benzer bir durumla karsılastım, markete gitmek icin yola cıktım kaldırımdan yürüyorum ve kaldırımın önünde bir tas var, bir kadın elin de kücük bir cocuk o tasta oturuyor bir cocukta ayakta elinde bir su tabancası, rastgele su sıkıyor oradan insanlar gectigi halde! Bunu yapan 4-5 yaslarında bir kız cocugu, bide kahkahalarla gülüyor annesi' nin agzından ninni söyler gibi sadece '' kızım yapmaa '' gibi bir laf cıkıyor ve tam ben gectim aynı sekilde kız bana da su sıktı. Biraz da sinirliydim, bir hısımla döndüm arkamı baktım ters ters '' Allah allah ya deyip, gömlegimi tuttum '' kadın da tık yok, insan bir özür diler, kusura bakmayın der ama yok, sadece öyle afedersiniz ama öküz trene bakar gibi bakıyor, biraz daha gittim sinirimi alamamısım tekrar döndüm baktım hala bakıyor öylece!

O an icimden gecirdim, bu cocugun hic bir sucu yok, kabahatin büyügü onu yetistirenlerde! Bir anne cocuguna otoritesini koyamamıssa, cocugun anneyi kaile almaması kadar normal bir durum yok, öyle rahat, öyle sakin ki, sanki oradan gecenler babası' nın oglu gibi..

Bir laf etsem bahane' de hazır, cocuk isteeeee!!
Bende cocuk oldum, bir yere gittigimiz de annemin dizinin dibinden ayrılmazdım, sus pus otururdum öylece, önüme konmadan birseye el uzatmazdım asla! Agac yasken egilir derler, bu cocuk simdiden böyleyse ben ilerisini tahmin edemiyorum..
Valla bana kalırsa coook iyi yapmıssınız, cocugunu egitmeyen, düzgün yetistiremeyen insanlar bir zahmet evlerinden cıkmasınlar..
:ssz:

Son düzenleme:
Valla Allah izin verirse benim de bi oğlum olacak,ama asla kınamak istemiyorum bende dayanamıyorum.Benim dünyalar şekeri biricik yeğenim var 4 yaşında çocuk yaramazlık nedir bilmez..İnşallah benim oğlum da kuzenine çeker.Dur dediğim zaman duran bi çocuk çünkü her zaman hayalimdir..

Ama konu sahibinin yerinde ben olsam bende dayanamazdım...

Bugün bende buna benzer bir durumla karsılastım, markete gitmek icin yola cıktım kaldırımdan yürüyorum ve kaldırımın önünde bir tas var, bir kadın elin de kücük bir cocuk o tasta oturuyor bir cocukta ayakta elinde bir su tabancası, rastgele su sıkıyor oradan insanlar gectigi halde! Bunu yapan 4-5 yaslarında bir kız cocugu, bide kahkahalarla gülüyor annesi' nin agzından ninni söyler gibi sadece '' kızım yapmaa '' gibi bir laf cıkıyor ve tam ben gectim aynı sekilde kız bana da su sıktı. Biraz da sinirliydim, bir hısımla döndüm arkamı baktım ters ters '' Allah allah ya deyip, gömlegimi tuttum '' kadın da tık yok, insan bir özür diler, kusura bakmayın der ama yok, sadece öyle afedersiniz ama öküz trene bakar gibi bakıyor, biraz daha gittim sinirimi alamamısım tekrar döndüm baktım hala bakıyor öylece!

O an icimden gecirdim, bu cocugun hic bir sucu yok, kabahatin büyügü onu yetistirenlerde! Bir anne cocuguna otoritesini koyamamıssa, cocugun anneyi kaile almaması kadar normal bir durum yok, öyle rahat, öyle sakin ki, sanki oradan gecenler babası' nın oglu gibi..

Bir laf etsem bahane' de hazır, cocuk isteeeee!!
Bende cocuk oldum, bir yere gittigimiz de annemin dizinin dibinden ayrılmazdım, sus pus otururdum öylece, önüme konmadan birseye el uzatmazdım asla! Agac yasken egilir derler, bu cocuk simdiden böyleyse ben ilerisini tahmin edemiyorum..
Valla bana kalırsa coook iyi yapmıssınız, cocugunu egitmeyen, düzgün yetistiremeyen insanlar bir zahmet evlerinden cıkmasınlar..
:ssz:

işte böylelerine o çocukta sen anne misin diyceksin ,pişkin pişkin çocuk yetiştiriyolar

ıyı dayanmıssın cnm genelde cogu ınsan boyle mısafırlıge gıdınce cocukları salıyo engıne kendı bakıo keyfıne benım 8aylık oglum var daha yaramazlıga baslamadı fakat ben onu oyle mısafırlıge gıdıcek vakıt anneme bırakıyorum ılerleyen zamandada oyle yapacagım kımse benım ıcın rahatsız olmasın arkamdanda sunu soylemesın bak bak geldı cocugu ortalıgı maf ettı bısey yapmadı cocuklara yapma desende anlamıyolar madem cocugunun durmuyacagını bılıorsun gıtmıceksın mısafırlıge benım karsı komsumun ogluda bıze geldı cocuk 1yasınd daha yenı yenı yuruyo bnm tv unıtesı alcak oldu gıbı yetısmıs ona ıkı ellerıyle tvye oyle bı vuruyokı gorme tv kırıldı kırılacak en son dedım ya tvle oyun olmaz ben ona oyuncak getırıyım ne kadr oyuncak getırdıysem hepsını tvye attı ınadına yapar gıbı bıde benım cocugum boyle huysuz dıo madem bılıon huysuz oldugunu gıtme gezmeye ınsanları rahatsız etmenın anlamı yok

Valla Allah izin verirse benim de bi oğlum olacak,ama asla kınamak istemiyorum bende dayanamıyorum.Benim dünyalar şekeri biricik yeğenim var 4 yaşında çocuk yaramazlık nedir bilmez..İnşallah benim oğlum da kuzenine çeker.Dur dediğim zaman duran bi çocuk çünkü her zaman hayalimdir..

Ama konu sahibinin yerinde ben olsam bende dayanamazdım...

Aynen benimde böyle bir kuzenim var,
:27:17 kuzen icinde sadece o farklı ama, cizgi filmini izler, oyuncaklarıyla oynar, gel dersin gelir, otur desin oturur..
Hic itiraz etmez, birsey olsun diye tutturmaz.. Sakin, kendi halinde tatlı mı, tatlı bir cocuk..
İnsan cocuk düsündügün de aynı sizin gibi hayal eder herhalde..
:34:

Aynen benimde böyle bir kuzenim var,
:27:17 kuzen icinde sadece o farklı ama, cizgi filmini izler, oyuncaklarıyla oynar, gel dersin gelir, otur desin oturur..
Hic itiraz etmez, birsey olsun diye tutturmaz.. Sakin, kendi halinde tatlı mı, tatlı bir cocuk..
İnsan cocuk düsündügün de aynı sizin gibi hayal eder herhalde..
:34:

Ne güzel di mi,insan gördükçe imreniyor benimki de buna benzesin diye.

Benim yeğenim de aynı 2-3 tane izlediği çizgi filmi var ve şimşek mqqueen hayranı ver o oyuncakları,kursun hayallerini:16:
İnşallah Allah gönlümüze göre verir..:31:

arkadaşınız ayıp etmiş ama..
bence siz daha ayıp etmişiniz..
herşeyin bir uslubu vardır..
evinize gelen misafiri bir çoçuk yzünden bu kadar rencide etmemeliydiniz..
madaem bu kadar dobrasınız daha tatlı dille söyleyebilirdiniz...
böyle yaparsa her yerde sıkıntı yaşayacağını anlatabilirdiniz mesala...
haklısınız ilgisiz annelerden hiç haz etmem ama yinede bu tavrı beğenmedim...
sizi sayıp gelmiş evinize kovmaktan beter etmiişiniz.
mobilyanızdan umarım geçer izi....
eşyalarınız çok yeniymiş daha..
geçmiş olsun nediyelim

valla canım ben kolay kolay insanları kıran biri değilim neyse olan olmuş derim önemli değil derim yani sabrımın sonuna kolay kolay gelmem ama geldim mi tam gelirim
samimi arkadaşımda değil bikaçkez arkadaş ortamında görüştük neyse geçerken uğramış sevindim başta neyse oturduk kahve yaptım içiyoruz çocuğu kaşla göz arası girmiş yatak odasına açmış komodini iççamaşırlarım hepsi yerde bitane ruj geçirmiş eline yatak örtüsünü boyuyo tuttum kolundan attım bi hışımla dışarı yatak örtüsüde doğru makinaya başladı ağlamaya oyalansın diye önüne sponsor ayıcıklar var hediye verilen onlardan koydum bikaçtane kalem kağıtta verdim biraz oyalandı onlardanda sıkıldı ünitenin içindekileri almaya çalışıyo olmaz onlar oyuncak değil dedim yok kime diyorum aslında daha çok kızdığım annesi izin al teyzenden diyo ya romanlarlamı oynatıyo bu çocuğunu evde yada resim çerçeveleriyle heralde neyse meyva suyu getirdim içsin diye yatak odasına niye sokmuyomuşum diye tuttu bardağı fırlattı duvara annesinin tepkisi aldı çocuğu annecim teyzen kızar bi şaşkınlık belirtisi korku hiç yok kadında tamam kendi evinde alışkın olabilir ama başkasının evinde insanın yüzü kızarır bardakta kırıldı kendinede bişey olucak saçıldı camlar heryer cam kırığı oldu salona aldım bişey olmasın diye ayaklarına falan batar diye tutmuş bu çocuğuna çantasında erimiş çikoltalı gofreti vermiş toz pembe koltuklamın üzerinde beş parmak çikolata izi annesi açmış ağzını tvye bakıyo ben bi girdim içeri en sonunda dayanamadım artık kızım görmüyomusun sen çocuğunu insan biraz düşünceli olur dedim ya tamam çok yaramaz olabilir çocuğun aklı erse bu şekilde davranmaz zaten ama sen çocuğundan betersin dedim yani ay kusura bakmada niye büyültüyomuşumda sileriz geçermişte valla kusura bakma dedim ben böyle geniş insan değilim helede senin gibi bukadar geniş bi insanla mümkün değil anlaşamam dedim istersen git artık anlaşıldı biz seninle arkadaşlık yapamıycaz dedim bi tavırla aldı çocuğunu bidada gelmem zaten dedi gitti isabet olur dedim okadar sildim hala izi duruyo 6 aylık evliyim bu arada

Ağzına Sağlık..
Ben Olsam Ensesinden Tutar Fare Gibi Silkelerdim O Sıpayı.. :60:

Buyrun bir KUDUZ ile tanisin:D Anneannem bizi buyuttu annem hemsire surekli hastanelerde olan, nobet tutan biri oldugu icin.Neyse her cocuk gibi evimizde bizde kostuk oynadik. biz kardesimle cok kavga ederdik ama ne kavgalar... bizimde tek yaramazligimiz atariyi paylasamamak, cikolatayi bolusememek.. tv icin aglamak... Ama baskasinin evinde ben duzgun dururdum ama anneannem kardesimi asla goturmezdi. Bir keresinde onuda goturduk gittigimiz evin sahibine cuce kadin demisti:D kadinda cok ama cok kisa bir yasli teyzeydi ay kadini aglatti yan komsumuz :D yazik uzulduk ama bir yandan komikti sonra kadinin sarimsaklarini balkondan gecenlere atmis... ORADA iste anneannem KUDUZ demisti ve tokadi patlatip eve goturdu onu tabi.... Banada 132433535353 kez kuduz denmistir... hatta hastayim desek soyle diyolaglar gecerdi evde...

- Anneanne cok hastayim ohuhuhu okula gitmesek bugun:D (kurnaz okul cocugu_)
-Hadi ordan kuduz gibisin kuduz ben bilmezmiyim sizi gozu korolmayasasicalar ...(bunu yemeyen anneanne!)
-Gercekten hastayim bak karnim agriyo....
-baston nerde baston!!!!

Biz toz olurduk baston lafini duyunca tabi... valla bizim oralarda da cok derler kuduz diye... Ama simdi sakin bir insanim valla hic kavga etmedim yillardir kuduz dogan kuduz buyumuyo demekki:D

benimde kucuk cocuklarim var ama onun yaptiklarina evde bile izin vermem.hele misafirlikte olacak yerin dibine gecer binlerce kere ozur dilerim...durmuyorsa alir eve gelirim.benim tam ayaklanip herseyi karistirdigi donemde buyuk kizimla dogru duzgun misafirlige gitmedim yemin ederim.bi ben gibi kucuk cocugu olanlara gittim cunku onlarda benim ev gibi kirilacak dokulecek seyleri kaldiran insanlardi.ama cocugu olmyan yada buyumus o donemi atlatmislara gitmedim,hatta komsum asosyal bile dedi bana,milletimi begenmiyorsun yoksa dedi.ne alakasi var cocugum kucuk gittigim evde kirar doker karistirirsa diye surekli pesinde oluyorum,gozumu ayiramadigim cin 2 cift laf edemiyorum kimsede rahatsiz olmasin diye gitmiyorum dedim..sizinkisi pek bi gamsiz mis iyi dayanmissiniz

Geçen çay bahçesine gittik oğlum da yanım da tam masaya yerleşiyoruz yanıma çantayı koydum kafamı oğluma çevirmemle,oğlum elindeki şu yerde sürülebilen helikopteri ağaca vurucam diye(neden böyle bir şey yapmak istedi anlamış değilim, evde böyle huyları yok) Masa da oturan birisinin çok yakınından ağaca sertçe vur.Yerimden nasıl fırladığımı bilmiyorum bir ton özür diledim ama kabahat oğlumun değil benimdi.Önce çocuğunu oturt sonra yerleş buda bana bir ders oldu.Adam tutupda bana, sizin çocuğunuz varken siz nereyle ilgileniyorsunuz diye söylense hakkıydı.Evet konu sahibinin başlığı belki uygun olmadı ama insanların nelere ne kadar tepki verebileceğini de öğreniyoruz.

Son düzenleme:
Bazen severken de ağzımızdan böyle kelimeler kaçıyor ben kızımı sipa diye seviyordum tabii sipa nin ne olduğunu anlayana kadar sorun yoktu

Öğrenince anne ben sipa olursam sen ne olursun deyince kelimeyi sozlugumuzden kaldırdık

Doğduğu günden beri evde ne bir çiçeğin yerini değiştirdim ne de kitaplığımı kaldırdım... Cocuk deyip geçmemek gerekiyor sınırları öğrenmeleri icin daha küçük anlamaz demek sadece zaman kaybı ...

Emeklerken de yeni yeni yururkende oyuncak ile dekor arasındaki farkı öğrenmesi icin caba sarfetmek gerekir aman uğraşmayayım der iseniz kaldırın bütün vazoları kitapları... Bu sefer gittiği yerde sizi rahat birakmayacaktir... Cocuk emek demek, onun karakteri sizin yönlendirmeleriniz ile yerine oturacak..

Ve mümkünse cocuğuna egitim verememiş anneler ile ben görüşmeyeyim .. Cocuktan cok muhatap anne olur zaten bu durumda kendini bilen ınsanda en azından mahcup olur.. Özür diler ya da telafi etmeye çalışır.. Robot değil cocuk bunlar istemeden hata yapabilir Elindeki bardağı düşürür meyve suyunu döker olur ya insan basına gelir buna da kalkıp kimse ne yaramaz çocuktu diye sitem etmez

Konuyu açan arkadasİm bGelen bayan ile Boş ver görüşmezsin bir daha olur biter

Son düzenleme:
Bence şanslısın :34: haline şükretmelisin.. Bir de 'arkadaşım' diye hitap ettiğinizde bende samimi, senelerdir arkadaşlık yaptığınız birini hayal ettim ilk okuduğumda.. Ama yanılmışım. İyiki de yanılmışım :27: Ayrıca şanslı olduğun konu ise benim halamın ikiz çocukları var erkek bir de onların haricinde iki tane daha çocuğu var. Geçenlerde bize geldiler. 5dk. bi yere gidip geldim. Geldiğimde ise evin halini ne siz sorun ne ben söyliyim :25: Paket kakaoyu çekmeceden alıp mutfağın halısına serpiştirmişler, :53: tlfnumun şarj kablosunu yemişler, :53: (çalışmıyor mefta olmuş) sonra klavyenin tuşlarının hepsini sökmüşler :53: Allahtan ki çok gecikmeden geldim yoksa daha napıcaklardı bilmiyorum :18: üzüldüm tabi haliyle.. Neyse çocuklar acıkmışlar bişeyler hazırlıyımda yesinler dedim. Halam gerek yok dedi çocuk nutellayı görmüş canı çekmiş bende hiç esirgemem öyle şeyleri isterse bitirsin yanı sorun etmem ama asıl mevzu çocuklar halk ekmeği kuyruğuna girer gibi ekmek sürüp veriyo yolluyo içeriye bir de salonda ki halılar ipli halı süpürülmüyo güzel, silkilmesi gerekiyor ve temizliğide zor oluyor leke olunca.. Çocukları son anda holden geri çevirdim mutfağa halama da dedim masaya otursunlar yesinler yada yere sofra bezi seriyim oturup yesinler heryer kırık olucak nereye yolluyosun çocukları öyle diye biraz tepki verdim. Ama gerçekten çok sinirlenmiştim. Bir de bitane değil ki :50: Senin kesip atabilceğin biriymiş enazından benim öz halam haline şükretmelisin o yüzden :40: (Buarada kakao lekesi süpürüp silmekle çıkmadı haliyle mecbur halıyı yıkadım :31:)

ayyyyy sokkk... ben cocugum olsa baskasının evınde ardından bır dakıka ayrılmam yanı.. yatakodanda falan ne ısı var cocugun.. ay boyle bır kadınla tanısmak ıstemem sahsen.. daha yenı evlısın bırde 6 ay ne kı... koltugu sılerız nolcak.... silersinde o koltuk takımı bu yenı evlı cıft ne kdr begenerek aldı belkı.. yada cok zor durumlarda aldılar.. ıcı gıder ınsanın yaa.. bu nasıl saygısızlık.. ama arkadasım kayınvalıdem hhep annecım huysuz bır cocuk gordugunde kınama... bu dunyada kınadıgın sey basına gelmeden ölmezsın dıyor..sen yınede kınama arkadasım :18::18::18::18:ama o kadına cok sınır oldum coook...:19::19::19::19:

TDK der ki;

1. isim, tıp (***) Köpek, kedi, tilki vb. memeli hayvanlardan ısırma, tırmalama veya salya yolu ile insana geçen, genellikle çırpınma, sudan korkma şeklinde beliren, zamanında aşı yapılmazsa ölümle sonuçlanan hastalık
2. sıfat Bu hastalığa yakalanmış
"Ama dokunsalar ağlayacağı veya kuduz köpek gibi sağa sola saldıracağı belliydi."

Kuduz kelimesi başlı başına sadece Tıpta bir anlam ifade ediyor.

Kuduruk;
1. sıfat Kudurmuş (insan veya hayvan), akur
2. Azgın, saldırgan
3. Çok yaramaz

Konu başlığı kuduz olmuş bu cocuk kuduz ise biz de konu içinde kuduz olan cocuk arıyoruz bundan daha normal ne olabilir? Yöneticiler başlığı değiştirince azarlanıyor, üyeler uyarınca azarlanıyor, çete diye itham edenler ayrı bir çete kurup masum pozlarına bürünüyor. Tek yapmamız gereken biraz dikkat biraz özen.

Ve evet özel hayatımda kullandığım kelimelerin anlamlarına cok dikkat ederim, dilin kemiği yok, Türkçe de esnek nereye cekersen oraya gider.

Back
X