• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın yolda selam vermemesi

Seni görüp kafasını çevirdiğine emin misin? Bende maske takmadığımız dönemde bile farketmiyordum tanıdıklarımı. Mesela markette görüyorum biri alışveriş yapıyor yan tarafımda bende bakıyorum reyonlara , bana seslenince onun arkadaşım olduğunu farkediyorum. Çok yaşadım bu durumu

Daha geçen gün başkasına yazdigim yaziyi koyalamak istiyorum;
Belki adam miyoptur, ne size baktığını farkındadır ne bakmadığını.
Ben de miyobum, hiç duymadıysam bin kere 'askolsun, yolda gördün selam vermedin/ XY sana küsmüş, koridorda görüp kafanı cevirmissin' lafını duydum çevremdeki insanlardan. Bir o kadar da 'ne süzdün boyle' tarzı cümle duymussumdur. Ama baktığım yeri net göremediğim için ne karşıdakinin onu süzdüğümü düşündüğünde onu görmüş oluyorum, ne de bakıp görmezlikten geldiğimi sandığında onu gormus oluyorum
Yani bu dünyada miyoplar da vardır. Belki de konunun özü sadece budur (benim de gençlik yıllarımda benimle bakistigini sanip açılan insanlar vardı, oysa bakismayi gec,simaları bile tanıdık gelmezdi)
Neden bu ihtimal kimsenin aklına gelmiyor?

Seni görüp kafasını çevirdiğine emin misin? Bende maske takmadığımız dönemde bile farketmiyordum tanıdıklarımı. Mesela markette görüyorum biri alışveriş yapıyor yan tarafımda bende bakıyorum reyonlara , bana seslenince onun arkadaşım olduğunu farkediyorum. Çok yaşadım bu durumu
Cnm çocuğun arkasını çevirmeye çalışıyordu çoçukta durmayınca ben gördüm zaten kafasını kendini çevirince dikkatimi çekti yoldan geçiyordum kaldırımdaydı ben sağa sola bakarken karşıyı farketmedim o beni görünce ne yapacağını bilemedi kendini çevirdi bende çevirince n’oluyo diye dikkatimi çekti . Arıyıp nasıl bir konuşma yapmam gerekeni düşünüyorum kendimi aptal gibi gördüm çünkü 😞

Daha geçen gün başkasına yazdigim yaziyi koyalamak istiyorum;

Neden bu ihtimal kimsenin aklına gelmiyor?
Cnm bende miyopum gözlük kullanmıyorum yakışmıyor diye fazla uzakta değildik kendini yolun kenarında şekilden şekile koydu

Allah’ın selamı yani vermediğini yüzüne vursam çünkü bilsin kafasını çevirdiğini
O biliyordur zaten kafasını çevirdiğini? Hepimiz zaman zaman yolda karşıdan konuşmak istemediğimiz birinin geldiğini görünce telefonla ilgileniyormuş gibi yapıyoruz. Bu o insana gıcık olduğumuz anlamına gelmiyor, konuşasın yoksa öyle yaparsın. Ne alaka yüzüne vurmak falan?

Çocuklarda maske var mıydı

Yani o kendi çocuğu çocuklarla yan yana gelsin istememiş olabilir hemen yakınlaşıyor olabilir

Lakin o an sizi düşünmemiş de olabilir yani bakar ama görmez, aklında bir şey vardır onu yapmayı amaçlar

Ya da evet diyelim ki sizinle konuşmak istemedi benim de bazen istemiyor canım birisi ile konuşmak

O gelip konuşursa ben de konuşuyorum, her sokakta gördüğümle kırk yıldır hasretmişim gibi konuşmam hele de pandemide

Siz konuşmak istemişsiniz, konuşmuşsunuz, olmuş bitmiş bu sizi salak yerine koymak değil ki

Kinlenip arayacağım salak olmadığımı anlasın vs abartılı tepkiler geldi

Bir de anıyım yazayım

Yıllar önce bir avm arabasında dünyanın en rahat uykusunu uyuyormuş gibi yatan bir çocuk

Ben hayran hayran çocuğa bakıp bizimki hiç şöyle yatmadı hep onun peşinde koşuyorduk buralarda diye düşünüyordum

Hayal dünyasından çocuğun annesinin sesi ile uyandım

Kendisi eski iş arkadaşım düğününe vs gittiğim bir tanıdıkmış ama ben çocuğa baktığım için bebek arabasını iten kadına hiç bakmamışım

O arada o bana seslenmese gidecektim yani kadını süzüp süzüp tanıyınca gitmiş gibi olacaktım

Oysa cidden hiç görmemiştim maske mesafe falan yoktu ama benim beynim başka bir şey ile meşguldü

O biliyordur zaten kafasını çevirdiğini? Hepimiz zaman zaman yolda karşıdan konuşmak istemediğimiz birinin geldiğini görünce telefonla ilgileniyormuş gibi yapıyoruz. Bu o insana gıcık olduğumuz anlamına gelmiyor, konuşasın yoksa öyle yaparsın. Ne alaka yüzüne vurmak falan?
Bilsin ama ben onun evine gidecek değilim o kadar evime girdi çıktı . Selam ya çok mu zor . Evlerimiz uzak birbirimizi zor görürüz . Olay unutulmadan söylemek istiyorum.

Bir de anıyım yazayım

Yıllar önce bir avm arabasında dünyanın en rahat uykusunu uyuyormuş gibi yatan bir çocuk

Ben hayran hayran çocuğa bakıp bizimki hiç şöyle yatmadı hep onun peşinde koşuyorduk buralarda diye düşünüyordum

Hayal dünyasından çocuğun annesinin sesi ile uyandım

Kendisi eski iş arkadaşım düğününe vs gittiğim bir tanıdıkmış ama ben çocuğa baktığım için bebek arabasını iten kadına hiç bakmamışım

O arada o bana seslenmese gidecektim yani kadını süzüp süzüp tanıyınca gitmiş gibi olacaktım

Oysa cidden hiç görmemiştim maske mesafe falan yoktu ama benim beynim başka bir şey ile meşguldü
Cnm selam verdiğimde kem küm konuşmazdı .selam veren bendim diye bilirdi maskeden farketmedim vs bariz belliydi nedeni sormak için arıycam ve yaptığı davranışı farkettim birazda o üzülsün o kadar evime geldi ya ben 1 gittiysem o 5 geldi

Çocuklarda maske var mıydı

Yani o kendi çocuğu çocuklarla yan yana gelsin istememiş olabilir hemen yakınlaşıyor olabilir

Lakin o an sizi düşünmemiş de olabilir yani bakar ama görmez, aklında bir şey vardır onu yapmayı amaçlar

Ya da evet diyelim ki sizinle konuşmak istemedi benim de bazen istemiyor canım birisi ile konuşmak

O gelip konuşursa ben de konuşuyorum, her sokakta gördüğümle kırk yıldır hasretmişim gibi konuşmam hele de pandemide

Siz konuşmak istemişsiniz, konuşmuşsunuz, olmuş bitmiş bu sizi salak yerine koymak değil ki

Kinlenip arayacağım salak olmadığımı anlasın vs abartılı tepkiler geldi
Ama bilmesini istiyorum samimi arkadaşımdı .

Ben bu durumu 3 arkadaşımda yaşadım farklı şekillerde. Ve sebebini net anladım. Kıskançlık. Bi tanesini örnek vereyim. Tam evlenecğim sıra en yakın arkadaşım telefonlarıma çıkmadı. 3 yıl sonra aradı beni🙃 bir açıklama yapamadı kusura bakma falan dedi özür diledi kendi de evlenmiş falan artık öyle aradı. Bazı kadınlarda var bu durum. 2 kişide daha yaşadım bu saçma durumu.

ne çok anlam yüklüyorsunuz yahu
belki görmedi
belki dalgındı yüzünüze baktı ama farketmedi
belki üzgündü ağlamak üzereydi yada sinirliydi o şekilde görünmek konuşmak istemedi
yani çok yakın arkadaş olsanız sen gider selam verirdin. alındım vs diye sonradan söylerseniz bence komik duruma düşersiniz.

bence hiç üzerinde durmayın. ben de bazen o andaki durumumdan mütevellit hiç kimseyle konuşmak istemem. telefonla konuşuyormuş gibi yaparım ya da henüz beni görmediyse yolumu değiştiririm. insanın böyle günleri olabilir, kişiyle ilgilidir, sizinle alakası yoktur.
bekleyin bakalım, mutlaka tekrar karşılaşacaksınız o zaman da aynını yaparsa geçin gidin. üzerinde kafa bile yormayın. size sebebini açıklamadan gönül koyuyorsa, siz de nedenini sormayın.
insanlar konuşarak anlaşır. gerçekten kendimden eminsem ve arkadaşım benimle konuşmuyorsa, konuşmazsa konuşmasın derim.

İnanmazsınız ama babamı tanımadım bir kere sokakta
Ben miyopum gözlük de takmıyorum, insanlar yanıma geliyor kızım niye bakmıyorsun diye

Cnm bende miyopum gözlük kullanmıyorum yakışmıyor diye fazla uzakta değildik kendini yolun kenarında şekilden şekile koydu
Bence siz kuruyorsunuz. Ben öz be öz babamı bile iş yerimi ziyarete geldiğinde tanimamistim, kapıya bakıp 'kim geldi?' demiştim, kızlara.
Ha, velev ki sizi gördü, konuşmak istemedi kafasını çevirdi. Yani dünyanın sonu mu? O an müsait olmayabilir, ya da sizinle konuşmak istememiş olabilir . Şahsen gelip de 'sen o gün benle konuşmadın , bilmem ne bilmem ne' diye arkadaşım olsaydı ben de görmezden gelmek isterdim. Alıngan insan hiç çekemem.

Belki bakiyordur sizin tarafa ama dalginliktan gormemistir.mesela esim o kadar dalgin ki kim gecse bile farketmez bide maske var tanimak zorlasiyor

Belki benim gibi miyoptur🤦🏻‍♀️ karşıdan gelen insanlar burnumun ucuna gelene kadar tanımıyorum ama ısrarla da o gözlüğü takmıyorum sokaktayken. Görüp de selam vermediğimi zanneden çok insan oldu. Belki arkadaşınız çocukları da fark etmemistir bir an.

Siz selam verince aa görmedim falan demedi mi hiç?
Bunu yazacaktım siz yazmışsınız zaten. Kaç yıllık kocamı tanımadığım oldu benim😂😂 hatta plakayı okuyamadığım için başkasının arabasına binmeye çalıştım ki bu çok utanç vericiydi😂😂😂
Görmemiş de olabilir gerçekten

Back
X