- 14 Ağustos 2014
- 108
- 24
- 48
- 29
- Konu Sahibi Butterflyy34
-
Evet öyle yani yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği bir insan dı beni kıracak kızdıracak bir kaç davranışından sonra bu hale geldim. Önceleri onun dertleriyle dertlenir mutluluğuyla mutlu olurdum ama şimdi yüz yüze olmadığımızda bu tür düşüncelere kapılıyorum ama kurtulmak istiyorum bundanBunu baskasina yazmissin ama 1 sey sormak istiyorum musadenle.ilk mesajinda en yakin arkadasim diyorsun simdi ayni ortamda bukunmak zorunda kalmasam.yoklugunu hissetmem bile diyorsun
Nasıl başardınız, bravo. Deneyeceğim mutlaka. Ben istiyorum ki kimseye karşı kötü bir şey düşünmeyeyim çünkü başkalarına ne düşünürsem Allah ta bana aynısını yaşatacak diye bi algıya kapıldım küçüklükten beri. O yüzden kötü fesat çirkin düşünmek istemiyorumBenimde lise yillarinda vardi.Sadece bi kisiye karsida degildi resmen insani yiyip bitiriyor bu duygu.Zamanla Allah korkusund bitti.Mesela sevmedigim insanlara cok dua ediyorum bu rahatlatiyor icinizde kin namina hicbir sey kalmiyor.O zamanlar kendimi cok kotu bi insan olarak algilardim simdi de kin tutmam gereken insanlara karsi bile hicbi sey hissetmiyorum.Bu insani kus gibi hafif yapiyor.Arkadasinizin yardima ihtiyaci oldugu bir konu varsa yardim edin aranizdaki bag artar
Belki de öyle evet kendime itiraf edemiyorum ama ne biliyim dillendiremiyorum bile o kendime itiraf edemediğim şeyiKiskaniyorsun, onda olan bir takim seyleri.
Ama bunu kendine bile itiraf edemiyorsun, cunku en yakin arkadasin .
Bu yuzden kiskanma yok diyorsun.
1 kişiye mi sadece bunu düşünüyorsunuz ? yoksa genel her tanıdıgınızas karşı mı ?İyi akşamlar..
Önceleri çok değer verdiğim 5-6 yıllık en yakın arkadaşım diyebileceğim insana karşı karmaşık duygular içerisindiyim. Sorun şu ki, bu kız için hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Yani iyiliğini istemiyorum. Hatta başına kötü bi durum gelse sevinebiliyorum
İnanın ki yolda yanımdan geçen tanımadığım insanın bile kötülüğünü istemeyen herkese yardımcı olmaya çalışan iyilikle yaklaşan ben bu kıza karşı hiç iyi şeyler düşünemiyorum ona hiç bir şekilde gram yardımım dokunsun istemiyorum. Hatta ve hatta biraz nefret bile ediyorum açıkçası. Ama şöyle bir durum var ki; bu hissettiğim, aklımdan geçen duygular sadece o yanımda yokken böyle. Bir araya geldiğimizde bu aklımda ki bütün düşünceler kayboluyor. Her gün de bir araya mecbuiyetten geliyoruz. Evde onun hakkında düşünüp durduğum kötü düşünceler hiç ona bakarken konuştuğumuzda felan aklımın ucuna gelmiyor. Gerçekten anlam veremiyorum. Vesvese mi desem ne desem bu kötü düşüncelere bilmiyorum da. Psikolojik bozukluk mu artık davranış bozukluğu mu nedir bilmiyorum. Tek istediğim şey kimse hakkında ufacık kötü bişey dahi düşünmemek ama engel olamıyorum kiisiz ne diyorsunuz bu duruma ablalarım
Hayır sadece bahsi geçen kişiye karşı1 kişiye mi sadece bunu düşünüyorsunuz ? yoksa genel her tanıdıgınızas karşı mı ?
he ozaman kıskanclık ve azıcık sosyapati. kızdan uzak dur.Hayır sadece bahsi geçen kişiye karşı
Yorumunuz için teşekkür ederimhe ozaman kıskanclık ve azıcık sosyapati. kızdan uzak dur.
Allah şeytana uydurmasın her şeyden önce. Ben sadece kötü şeyler düşünüyorum ne yazık ki. Ne arkasından ne de bizzat kendisine bi kötülüğüm dokunmadı hiç bu saatten sonrada yapmam zatenarkadasini allah senin şerrinden korusun.
Cocukken bile kiskanctim ama universiteden sonra gecti bu duygu.Cunku cok rahatsiz oluyordum sadece beni yoruyordu ve insanin kendini seytan gibi gormesi kendisine saygisini bitiriyor.Oncelikle sevmedigim fesatlik dusundugum insanlara dua ederek basladim cok laf sokup duruyordum bunu biraktim cunku bu insani daha ofkeli hale getiriyor.Bi de arkadaslarima yardim etmeye basladim maddi manevi.Onlarin mutlulugunu gorunce iyiligin guzellik getirdigini anladim.Bu insani cok mutlu ediyor.Maddi manevi hersey yaptigim insanlardan kazik da yedim ama artik hic ofkelenemiyorum bile hergun yatmadan onlara dua ediyorum :)Tabi bunlar pat diye olmadi 2-3 sene surdu.Eskiden nasil boyleymisim saka gibi geliyor bana sanki o fesat insan ben degildimNasıl başardınız, bravo. Deneyeceğim mutlaka. Ben istiyorum ki kimseye karşı kötü bir şey düşünmeyeyim çünkü başkalarına ne düşünürsem Allah ta bana aynısını yaşatacak diye bi algıya kapıldım küçüklükten beri. O yüzden kötü fesat çirkin düşünmek istemiyorum
illaki bircok seyi kıskanacak degilsin.yanındayken düsüneniyorsun olaylar var ama demekki cekeniyorsun biryerde.Aslında bakarsanız (hayat şartlarımıza göre değerlendiriyorum) tam tersin bir durun var yani onun yapmak istediklerini ben yapıyorum benim yapmak istediklerimi de yapıyor gibi bir durum yok aslında. Bir bakıma Ves vese olsa tüm insanlara karşı bu düşüncelerin aklıma gelebileceği ihtimalini de düşünüyorum ama yok kimseye karşı kötü düşünmazken böyle oluyor, işin içinden çıkamıyorum
Çok güzel ünlatmışsınız, teşekkür ederim sizeCocukken bile kiskanctim ama universiteden sonra gecti bu duygu.Cunku cok rahatsiz oluyordum sadece beni yoruyordu ve insanin kendini seytan gibi gormesi kendisine saygisini bitiriyor.Oncelikle sevmedigim fesatlik dusundugum insanlara dua ederek basladim cok laf sokup duruyordum bunu biraktim cunku bu insani daha ofkeli hale getiriyor.Bi de arkadaslarima yardim etmeye basladim maddi manevi.Onlarin mutlulugunu gorunce iyiligin guzellik getirdigini anladim.Bu insani cok mutlu ediyor.Maddi manevi hersey yaptigim insanlardan kazik da yedim ama artik hic ofkelenemiyorum bile hergun yatmadan onlara dua ediyorum :)Tabi bunlar pat diye olmadi 2-3 sene surdu.Eskiden nasil boyleymisim saka gibi geliyor bana sanki o fesat insan ben degildim
Evet tam olarak öyle. Ben kötü fesat bir insan olsam tüm çevremdeki insanlara karşı kin öfke fesatlık hissedebilirdim. Ama sadece o kişiye karşı bunları düşünüyorum ve sevmediğim beni üzecek bir kaç hareketinden sonra bu hale geldiğimi defalarca yazdım aslında. Ciddi anlamda çok güzel bakmışsınız içinde bulunduğum duruma, sağolunSen burdaki kötü yorumları boşver. Sorununun farkındasın ve bunun düzelmesini istiyosun. En önemlisi bu. Herkese karşı böyle değilim ona karşı diyosun. O zaman araya mesafe koyarak başlayabilirsin canım. Uzak durursan kafanda rahat olur. İçten içe belkı farkedemediğin içine sinmeyen bişey var demek ki.
Kıskanclıktan ziyade değersizlik hissettim, soğudum yavaş yavaş ve hisleri bu raddeye ulaştıBiraz değişik açıdan bakmak istiyorum. Acaba bu kızda içten içe bir kötülük mü sezdin de ondan mı bu duyguların? Ya da kızdan sana bir kıskançlık mı hissediyorsun?
Ben de kendi komşumdan hissediyorum bunları. Sanki uzağımdayken nefret ediyor kötülüğümü istiyor da yakınımdayken seviyor gibi. Ama ben de nefret ediyorum ondan aslında. Yani hisler karşılıklı olabilir mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?