arkadaşımla konuşuyoruz...

aşk ömür boyu sürerse zaten sıkıntılı bir evlilik olur, cok sevmekle karıstırmayın.
ask kör eder, hatalarını görmezden gelmek degil göremeyecek kadar kendinden gecmektir bence.

gelelim arkadasınız dedigine,
evet kadınlar anactır ama cocugunu yetistirdikten sonra baska bir adamdan neden verimli döl almak istemesin biyolojik olarak? aynı sekilde erkekler de neslinin devamı icin daha fazla ksiyle beraber olma egilimde olabilir.
ama akıl burada devreye giriyor, hayvanlar gibi her begendigimizle ciftleserek ömrumu gecirmek yerine baglılık kararı aldıgımız surece o tek kisi ile herseyin en guzeli yasamaya yonelik davranıyoruz. ve mantıken ve etik olarak yanlıs buldugumuz her seye irade gosteriyoruz. bunu yapamayan insanın kadın-erkek farketmez, aklından da ahlaki olarak benimsedigi seylerden de süphe eder hayatımdan uzaklastırırdım sahsen.

Başka aşklara yelken açmak doğalsa bizde açarız o zaman
Bunun için erkek olmaya gerek yok
Arkadaşın saçmalamış yani
Selamımı söyle, bari eşine belli etmesin. Adam bir yaptıysa bine çıkar bu rahatlığı duyunca

Aşk biter yerini sevgi, saygı ve alışkanlık alır.. Madem kocasının bir gün yeniden başka birine aşık olabileceğini düşünüyor o zaman hiç durmasın.. Hangi insan kendine boynuz takılmasından hoşlanır yada bunu bekler ki... Bence normal değil düşünceleri yada yaşadıklarını kendini güçlü bir kadın gibi göstererek gizlemeye çalışıyor

arkadaşınız genelleme yapmış ama ben katılmıyorum,
sanki aldatmak, normal bir şeymiş gibi..
ayrıca bu kadar cezbedici faktör varken aldatmayan adamlar da var.. bu biraz karakter meselesi..
hem sadece erkekler için değil ki biz kadınlar içinde birçok cezbedici faktör var,
bir sürü aldatan kadın var
ben bu durumu ruh bozukluğuna bağlıyorum..

Ne çok erkek tanıyorum ; gecesi gündüzü tek bir kadın olan.
Hatta başka bir kız ona sarktığında onu reddedip itebilen, Gözünün başka kimseyi görmediği.

Çok şükür,sevgilimde onlardan. 3 yıldır hiçbir zaman başının yerden kalktığını görmedim. Zorlamada değil. Adamın içinden gelecek.

Her erkeği değiştiren mutlaka bir kadın vardır. Aldatanı bile. Sadece daha o kadınla tanışmamıştır.

Ask bir duygu bence gelip gecer yerini daha guzel duygulara birakir. Eger gercekten bi erkek yada bir kadin evinde huzurluysa deger goruyorsa sevilip seviyorsa saygi goruyorsa baskasina bakmaz. Ask yerini sakinlige birakir. Her askta mutlu degildir. Biter gider. Degisimi yasayanlar baki kalir.

simdi dusunuyorum. Aldatilsam ki fiziksel ve ya duygusal aldatma hepsi aldatmadir bana gore bu doganin kanunu demem. Ben yapinca aaa ayip o yapinca doga kanunu. Buyuk konusmak istemiyorum ama affetmem. Demekki aramizdakiler gercek degilmis derim.

guzele tabi bakilir. Bende yakisikliya bakiyorum. Ama o anlik bakis o. Ne bi duygu ne bir his geliyor. Benim icime o hissi dolduran baskasiyken baskasi nasil doldursun.

Tum bunlar yoksa uzatmanin anlami yok. Bunu bilip beklemenin anlami yok. ask deli bi duygu aci veren bi duygu. Sevgi mutluluk verir. Ve insan bence yasi ilerledikce huzur saygi sevgi arar. Eger tum bunlar yoksa ayrilirim. Aldatilmayi beklemem. Bana gore bu cok adi bi kisilige sahip olmayi gerektirir. Karsindakini enayi yerine koymaktir. Daha fazla betimleme yapmiyim

Doganin kanunu eger tek eslilik degilse galiba benim dogama aykiri bi yasam icindeyim. Asla ve asla bunu boyle kilifa koymam.

Aşk yok..
Muhtemelen mantık evliliği..
Ya boynuzlanmış ya boynuzları almış başını gitmiş..
Arkadaşın gerçekten neyin kafasında anlamış değilim,
Sevilememenin ve sevmemenin 'aşksızlığın' verdiği bir bomboşluk..
Boş konuşmuş diyebilirim sadece

İnsanları kadın erkek olarak ayırıp dünyada sadece 2 karakter varmış gibi yorumlar yapmak bana oldum olası saçma gelmiştir. Dünyada ne kadar insan varsa o kadar da karakter vardır, kimseninki birbirine tam anlamıyla uymaz. Bu denklem çok çok bilinmeyenli denklem o yüzden çözmeye çalışıp kafa yormak üzerine konuşmak bile saçma :)

Kadınlar anaçtır aldatmaz demiş arkadaşınız, ne kadınlar var çocuğuna işkence eden hani nerde kaldı anaçlığı??
Arkadaşınız kendi kendine çok önemli bi sorunu analiz ettiğini zannetmiş bence ama bu konu her zaman için çıkmaz bi sokak, net olan hiçbir şey yok.

Ben kismen mantikli buldum soylediklerini. Ancak bunu tek erkege indirgemek cok mantiksiz. Kadinlar icin de ayni sey gecerli. Benim icin de etrafta bir suru guzellik var yani.

Askin omrunun 3 yildan uzun oldugunu dusunmuyorum. Esim 6 yildan fazladir hayatimda. Aramizdaki cinsel cekim de ask da eskisi gjbi degil. Bunu soyleyen insan evlilignde mutsuzdur diye bir sey yok. Sadece gercekleri gormek lazim. Hayatima yeni biri girse eminim onunla yasadigim seyler daha heyecan verici olur. Ama bunu da vicdanim kabul etmez.

sonuc olarak arkadasinin dedigi de bu her insanin aklindan gecer. Ama vicdani olan yapmaz. Gece basini yastiga koydugunda kendisiyle hesaplasamayacak insan yapmiyor. Bu tur duygulardan yoksunlasmis insanlik ozelliklerini yitirenler yapiyor.

su an gercekten esimden baskasiyla deli gibi sevismek de isteyebilirim. O zaman bir seyleri goze alip once esimi hayatimdan cikarmam gerekir.

eed aşk sonuza kadar gitmez ama aldatmaya böyle bir açıyla bakan arkadaşın aldatılmaz, bizim gibiler aldatılırı hayat işte

bende çok güzel bir kızım hayatım boyunca tek bi erkeğe bağlı kalmıyım ozaman, bisürü cezbedici faktör var bende napcam gönlüm elbet ömrümde birilerine konacak mantığa gel

Her insan birmi? Ne insanlar var Kadin erkek fark etmez, asklarini herhangi bisebepten dolayi kaybettikleri halde, bu ölümde olabilir ayrilikta ve yinede sadik kalirlar ve bidaha kimseyi sokmazlar hayatlarina... Herkezin karekteri farkli... Sipsevdilerde var ölümüne sevenlerde.... Arkadasiniz ya aldatilmis yada kendinin gönlü kaymiski bi kilif bulmaga ugrasiyor...

Son düzenleme:
Arkadaşın aşık olmuş birine kendini aklıyor hepsi bu

yani yakıştırma deilde. gerçekleri değiştiremeyiz diyor. insanoğlu için aşk bir ihtiyaç bunu gizli yada aleni yapacak diyor. cesareti yoksa içinde platonik yaşar diyor.

Aşk herkese duyulan bir şey değildir. Yanlış biliyor arkadaşın.
Bir insan ömrünü tek bir kişiye bağlayabilir. İnsanın doğası diyerek avunmasın
herkes bir ona bir buna gönül salacak diye bir kaide yok, uydurmasın
Dediğim gibi içselleştirmeye çalışıyor

Son düzenleme:
Valla anlamadım arkadaşınızın amacını,aklıma türlü türlü şeyler geldi. Bence birine aşık ya da eşi birine aşık, ortaya çıkınca tepki göstermeyin diye şimdiden alıştırmaya başlıyor.
Ne demek yahu başkasını sevebilir onu yapar bunu yapar. Bastıramazsın ki duygularını. Birini seviyorsun,evlisin üstelik, e karın sana hiç yanaşmayacak mı, iki güzel şey duymak istemeyecek mi? Nasıl yapacaksın bunları? Hem bunları eşine yapıp hem de başka bir kişiyi seven erkek bariz midesizdir. Helal olsun derim.
Evet,cezbedici bir çok faktör var. Sevgilim benim yanımdayken yoldan geçen bir kıza gözü takılabiliyor,olabilir ileri gitmediği müddetçe. Ama o benmle olmayı seçmiş,bağlanmış, sevmiş. Sevdi diye gitsin başkasına,e o gittiğinden başka birini daha sever onu da bırakır,kısır döngüye dönmez mi iş? Saçmalamış da saçmalamış arkadaşın.

Kadın gitsin sevsin demiyor. İllaki birilerine gönülleri kayıyordur erkeklerin diyor. doğanın kanunu diyor. ha cesareti olan ahlaki değerleri düşük olan aldatıyor diğerleri içine bastırıyor diyor. neyse... niyetini bilemiyorum tabi

bence bu olayı sadece erkeklere indirgemek yanlış. aynı şey kadınlar için de geçerli.

günümüzde artık kadınlar da erkekler de belli bir sosyal hayata sahipler.

iki taraf da artık çalıştığı için kadın da erkek de işlerinden dolayı sürekli insanlarla birlikte çalışıyor ve yeni insanlarla tanışıyorlar.

eşlerinden çok iş arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar.

dolayısıyla kadının da erkeğin de aklı başkasına kayabilir.

çünkü aşk biten bir şey 3 yıl sevgili olsanız 3 yıl evlilik 6 yıl aşk biter bence.

geriye sevgi saygı ve alışkanlık kalır.

etik ahlaki ve dini kurallara bağlı bir insan aklı başkasına kaysa bile bu düşüncesinden kurtulmaya çalışır uzaklaşır.

yok düzgün olmayan bir insansa kendini yasak duygulara kaptırır. bunun kadını erkeği yok.

ayrıca aşkla beğenmek etkilenmek farklı. belki kadınlar daha cezbedici olduğu için erkekler daha çok kadından etkilenebilir ama aşk konusu başka bir şey.

iki taraf da düzgünse birlikte yaşlanmayı hayal ediyorlarsa sadece birbirlerine odaklanırlarsa bir ömür mutlu bir evlilik yaşayabilirler.

ama şuan zaten düzgün insan sayısı oldukça az.

Son düzenleme:
Her sey askla baslar...
Sonra zamanla korelir, artik sevgi, huzur, aliskanlik, saygi, hatir, yasanmislik ve sadakat vardir...
Bunlari tukenmesi hem kisilige hem de iliskiye baglidir...
Aldatmanin aciklamasi olmaz, ruhen ya da fiziken...
Bunlar tukenirse, olmasi gereken onur kirmadan, saygiyi bitirmeden, iliskiyi bitirmektir...
Bunu dahi yapamayan, ya da kendi nefsini frenleyemeyen kisi de karaktersizdir...

Bana göre aşk hayatta bir kere yaşanır ,sonrası çok sağlam bir sevgiye dönüşür,ama diyelim bir çift evlendi,seviyorlar birbirlerini,ama aşık değiller,adam da gitti evlendikten sonra birine aşık oldu,bu farklı bir durum bence,çünkü aşık olacağımız kişiyi biz seçemeyiz.Öylece gözlerine bakarız ve bamm Tabi benim fikrime göre..
He adam sırf zevki için seviyorum deyip karısını aldatıyordur veya kadın yapıyordur bu çok ayrı bir durum,o tür kişilere başka bişey denir heralde.
Hem insana aşık olduğu kişi hep çok güzel görünür,ne saçma söz öyle ya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…