Arkadaşımla yaşadığım problemde resmen çıkmazdayım!

Caanaaan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
153
290
103
37
herkese selamlar öncelikle, kısaca anlatmaya çalışacağım hemen

Öncelikle ben şu an sevgilim ile beraber yaşıyorum (Konu ile alakası olduğu için belirttim) Benim uzun süredir tanıdığım bir arkadaşım var ancak ortak çevre dolayısıyla 2 senedir daha samimiydik. Bu arkadaşla 4-5 ay kadar önce de bir şirkette beraber çalışma fırsatımız olmuştu ancak şok edici bir şekilde kendisi kariyer ve para hırsıyla beni ufak ufak manipüle etmelerle başlayarak mobbinge maruz bıraktı ama öyle sinsi ve başarılıydı ki uzunca bir süre bunu kabullenemiyor oluşumun psikolojik sorunlarıyla boğuştum. Durum öyle bi noktaya geldi ki severek koşarak gittiğim işten soğumuştum.

Bu olaydan sonra hafızamı sürekli yokladım, sürekli düşündüm hatta bir ara öyle çok düşündüm ki bu durum bende kompleks yaratıyor sandım çünkü beraber çalışırken özgüvenimi yerle bir etmişti ve aslında bu insanın başarı, statü ve para için gözünün kimseyi görmediği anlara tanık olduğumu fark ettim ayrıca o kadar manipülatif birisi ki hayatında herkese büyüklü küçüklü toksiklikler yaşattı

Şimdi konuya gelecek olursam bu arkadaşım beraber yaşadığı sevgilisinden ayrıldı ve tüm eşyalarını toplayıp bir süre bizde kalmak istediğini söyledi. Ben de her ne olursa olsun zor durumda olduğu için ve benden yardım istediği için kabul ettim ( Bu arada ev bulana kadar kalabileceği bir sürü alternatif ev var ama ısrarla tüm alternatiflere burun kıvırıyor)

Yaklaşık 2 haftadır bizimle yaşıyor ve ben bana bu kadar psikolojik baskı yaşatıp, travma yaşatan kişiyle her gün yüz yüze bakmak zorunda kalıyorum bu sebeple elimde olmadan suratım asılıyor o da bunu anlayıp benden mi rahatsız oluyorsunuz diyerek zan altında bırakıyor (aslında doğru ) ama tıpkı şu an ayrı olduğu sevgilisine yaptığı gibi manipüle ede ede bunu dedirtip bizi kötü gösterecek aklınca

Utanmadan bazen durduk yere bizimle ters konuşuyor, baskın davranmaya çalışıyor bugün en son başka arkadaşlarımız da bizdeyken erkek arkadaşımın söylediği bir şey konusunda ters ters konuşarak fikrini belirtti ben de en son dayanamadım “Ne senin bu triplerin ya tavırlarına dikkat et biraz” dedim bunun üzerine baya bi tartıştık ve gitti

Herkese benim onu evden kovduğumu falan anlatıp tonla mağdur edebiyatı yapmış ama ağzımdan öyle bi kelime çıkmadı bile ayrıca da eğlenmeye gittiği arkadaşlarında kalıp kalıp sabah buraya dönmeyi biliyor gitsin onlarda kalsın diye düşünürken buluyorum kendimi sonra bu kadar kötü kalpli olma diye kendime kızıyorum ancak bana yaptıklarını hazmedemediğim için düşünüp düşünüp kinleniyorum resmen şimdi ben onun bu yarattığı imajı nasıl temizleyeceğim?

öyle manipüle edilmişsiniz ki hala yanlış mı yaptım diyorsunuz

ben böyle birinden direkt uzaklaşırdım evime falan da almazdım ,bunun kötü kalplilikle bir alakası yok ,bana zararı olan herkesi hayatımdan çıkarırım ,kimse benden kıymetli değil

Cidden anlayamadım konuyu bu kızın ailesi değilsiniz, hamisi değilsiniz neden evinize almak zorunda olasınızbu size görev değil ki yapmayınca kötü olunkovduysanız bile kovdunuz Kim bilir ne yapıp hak etti der geçer insanlar, kendisini evine almış insanlar sanki mecburmuş gibi arkanızdan konuşması da ayrıca saçmagitsin ev bulsun, bu kıza mecbur musunuz yahu

Merak etmeyin insanlar kimin kim oldugunu zamanla goruyorlar. Kendinizi aklamaya calismayin. Muattap olmayin enerjinizi bu kadina ve bu kadin hakkinda konusanlara ayirmayin. Mutlu sekilde isinize odaklanin. Benim de beraber calistigim biri vardi surekli arkamdan konusan ve de cevresinde cok sevilen biriydi. Yine de hic problem yasamadim insanlar hic onunla alakali beni rahatsiz etmedi. Muattap olmadigimi gordukleri icin de bana saygi duydular.

Beni kovdu diyormuş, gitti mi evden?
Gitmediyse bir daha kovun. Bu ne ya?
Siz yapamiyorsaniz sevgiliniz kovsun ,ya da kiranın yarısını isteyin:) Ayrıca elaleme ne derse desin, arkadaşlarınız sizi tanimiyor mu? Birinin kötü lafıyla "o yapmaz öyle şey" demeden beni eleştiren arkadaşlarım benden uzak olsunlar

Çok sinirliyim hala söylemeyi unuttum bu arkadaş ben onun sevgilisi falan sürekli görüşen ve yakın yaşayan insanlarız onun önceden yaşadığı evi ve benim evim 5 dk mesafede falan kapımıza ağlayarak gelince bi şey diyemedik aldık eve birkaç gün kalır sandık ev konusunu ne yaptın diye sordukça konuyu çevirip of ben şimdi ne yapacağım ev kiraları çok pahalı diyip ağlıyordu

Canan hanim ben sizi hatirladim cok korkunc bir evlilikten cikmistiniz burda konunuzu takip etmistik iyisiniz insallah cok sevindim gorunce.

Hayir zaten sizin ozguveninizi kirmis bu kadar komplekse sokmus ( kendi soylemleriniz) bir insani erkek arkadasinizla ayni eve nasil soktunuz anlamadim, hic bisi yapmasa manipule eder cocugu evden yollardi belki de ayrilmaniza sebep olurdu, cok yanlis...

Bu kadar toksikse eve almayi gectim direkt arkadasliginizi kesin bence zaten.

sevmediğiniz sorun yaşadığınız birini evinize kabul ettiğinizde sorun yaşayacağınız belliydi zaten
bak sen o kadar şey yaptın yine de evimi açtım sana bak bana muhtaç oldun gibilerinden evinizi açtıysanız o kişiyle baş edemezsiniz zaten çirkef belli
en baştan kabul etmemeniz gerektiğini bile bile neden yaptığınızı anlamadım bunu kendinize , siz izin verdiğiniz için o böyle davranıyor. boşverin ne derse desin inanın insanlar kimin ne olduğunu görüyor

insan neyse içinden o taşarmış ,abuk sabuk konuşan kendisi ,herkese de benzer davranışlar sergiliyordur istediği kadar sizi kötü göstermeye çalışsın başaramaz hatta insanlar daha çok soğur ondan emin olun

içiniz rahat etsin umursamayın boşverin hatta iyi bile olmuş bu sayede komple görüşmeyide kesin bunu bahane ederek kurtulun şu kişiden

ne derse desin ne yaparsa yapsın sorunlu insan her zaman başa bela olur bununla kurtulduğunuza şükredin bence ve gerçekten ben yerinizde olsam bu konuyu bahane ederek komple görüşmeyi keserdim

İyilikten maraz doğar.Siz de bi tuhafsınız sizi ve psikolojinizi kötü etkiliyor bi de evinizi açıyorsunuz

Hayır demeyi artık öğrenmişsinizdir umarım. Hep söylüyorum kimseyle bu kadar samimi içli dışlı olunmamalı diye. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, kardeş gibiyiz, annem gibi sevdim, baba yerine koydum... böyle ilişkiler kurulunca durmak veya sağa sola manevra yapmak mümkün olmuyor. Çok samimiyiz dediğin kişiye hayır veya müsait değilim diyemiyorsun. İşyerinde öğle yemeklerinde falan takılın her gün beraber yiyin ama evinizi özel hayatınızı açmayın herkese.

Mesela gelmeden önce telefon edip; çok kötüyüm evden ayrılıyorum size gelebilir miyim diye sorsa, eşimle sevgilimle konuşmam lazım sana haber vereceğim deyin. Sonra da geri arayıp en fazla iki gün kabul edebiliriz. İki gün sana yeterliyse tamam gel ama daha fazla kalmam lazım dersen başka yer bulman gerek deyin. Her zaman bir limit olmalı. Tahmin edilenden daha uzun kalıp gitmek bilmeyen birine git demek daha zordur emin olun. Üstelik bu kişiden zarar görmüşsünüz.

Öyle eşyalarını da alıp size sormadan mı geldi kapınıza? Gerçekten çok manipülatif biriymiş. Sizin bir hatanız yok onu eve almak dışında. Benim de başıma geldi böyle bir şey. Bir de kavgacı bir kızdı herşeyden kavga çıkarıyordu, ki ben hiç hayatımda görmedim öyle bir şey arkadaşla kavga olur mu? En sonunda bir kavga ettik, ben "olmuyor böyle ben alışık değilim böyle şeylere" dedim, kız çıktı, o geceleri takıldığı arkadaşlarının evinde kalmaya başladı. Ama eşyalarını da bende bıraktı, evimi depo olarak kullandı yani anlayacağınız, ev 3 odalı 2 oda onun eşyalarıyla doluydu. Neyse, gidince arkadaşlarına ne söyledi umurumda değil, sizin de olmasın. Herkes sizi de biliyor onu da biliyordur.

Hoşlanmadığınız kişiyi evinize almanız baştan olmamış zaten..çalışıyorsa, en kotu ,pansiyon ayarlardi

yumuşak tarafınıza gelmiş eve almışsınız anladım (insan boş bulunuyor bazen)
ama evde de manipule etmesine neden izin cerdiniz
herkes onu da sizi de bilir merak etmeyin
ve gerçekten ne düşünürlerse düşünsünler

o lafları sokmanız da pek iyi olmuş içimin yağları eridi :)
bakalım kimlerin yanına sığabilecek şimdi

bu kadar sorun yaşadığın insanla neden samimiyet kurar görüşürsün, neden evine alırsın sonra neden gitti diye kafana takarsın? üstelik belli bir yaştan sonra fazla samimiyete gerek yok diye düşünenlerdenim ben. yani iş hayatı, aile hayatı, aşk hayatı falan derken arkadaşlık hayatına pastadan ayırdığınız dilimde bu kadar yüzgöz olunmamalı. bak böyle toksik insanlar karşı tarafın hayır diyememesini kullanarak neler neler yapıyor. hakkında da ne anlatırsa anlatsın, hiç önemli değil. o kişiyi tanıyanlar zaten neyin ne olduğunu düşünebilirler emin ol. çünkü bu tarz toksik insanlar sadece sende uygulamaz manipülasyonlarını, başkalarına da yapar. mesela yalan mı söylüyor, emin ol herkese söylüyor. dedikodu mu yapıyor, emin ol herkesin dedikodusunu herkese yapıyor. hiç şaşmaz geneli böyledir. eskiden insanlar bana yalan söylediğinde üzülürdüm, ya ben bunu hak edecek ne yaptım derdim ama sonra anladım ki durum tam da bahsettiğim gibi. kişinin kendisiyle alakalı. o kötülüğü herkese yapıyorlar çünkü karakter bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…