• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımla yaşadığım saççma sapan kavga ve farklı hayat değerleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
..
uzgunum, ulke degistiren insanlarin arkadasliginin ayni kaldigini dusunmuyorum
erkeklerin belki, ama kadinlarin zor.
onlari artik "en yakin arkadasim"dan "cok seviyorum onu yilda bir gorusur harika zaman geciririz" moduna cekmekte yarar var.
cunku ne o biraktigin yerde ne sen.
bahsettigin ornek - yani çüklü çüklü adamlarin resmini cizmek vs ortalama bir turk insanina gore uç bir örnek. yasadigin yerde normaldir, olabilir. o zaman onlarla konus. ama iste onlara da cok normal oldugundan nisanlinin neden dert ettigini anlamazlar.
ortada kalmis gibisin - tr sartlarinda fazla uç ab sartlarinda fazla normal.
cogu göcmenin yasadigi bir durum.
ama bu etkinligi uc bulan birine kezo demen de dogru degil. elin erkek organini inceleyip cizmek de modernlik belirtisi degil.
ayrica madem bu modernlik , madem açık ilişkiye okeysiniz o zaman neden resit kiz kardesin elin erkeklerinin organlariyla fazla haşır neşir diye babani doldurup onun egitim hakkini almasi icin uyarmak istiyorsun?
Olayları ayırt edemediğini düşünüyorum. Sonuçta sen de ben de bir sürü kisi de özgürce ilişki yaşamış insanlarız ama Ferhansla bir miyiz mesela?
Bu kızın kardeşi köşede tek başına özgür ilişkiler yaşamıyor, başka ülkede bile arayıp arayıp kızı kendi sorununun icine çekiyor. İntiharla tehdit edip ilgilenmesini istiyor. Bu kızdan para istiyor. Ailesine yalan söyleyip para istiyor. Korunmaktan habersiz. Muhtemelen ciddi bir psikolojik rahatsızlığı ve atak dönemleri var ve yanlis kararlarının sonucunu yillar sonra internetten asla kaldıramayacağı videolarla çekebilir. Sen ben kendimizi videoya isteyerek en azından aldırmayız ama buradaki çocuk tam da böyle bir durumun içine düşecekti. Bence gerçekten haksızlık ediliyor bu konuda.

Yani ben kıskanç değilim bence ama eşimin böyle bir etkinliğe gitmesini istemem. Kadinlar gidince daha bi normal ve komik oluyor evet o yüzden ona daha acik olsam da eşime sordum istemezdim dedi. Sonra dedim ama herkes gidiyormuş arkamdan böyle böyle mi desinler dedim falan iyi lanet olsun git, ama 1 kişi bile gitmezse sen de gitme dedi😂 bana bile uç geldiyse arkadaşınıza tuhaf gelmesi normal ama gülüp ustune dalga geçmeniz gerekirken laf sokması baska. Eski lafınıza karşılık can acıtmak istemiş.
Neyse ben uzak mesafe arkadaşlığa inanmıyorum. Oyle kırk yilda bi görüşürüm, reels atarım falan da bence baska ülkeye hatta baska şehre gidince her 3 5 senede bir arkadaş güncellemesi gerekiyor. Zaten fikirleri farkli olanların uzun süre arkadaşlığı devam ettirmesini de zor ve gereksiz buluyorum. Birlikte eğlenirim ama arayıp dertleşmem bu kadsr farkli düşündüğüm biriyle.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Aslında eski lafımda intikam alınacak bir şey yoktu eğer bu kadar kontrolcü davranman normal değil dediğime atıf yapıyorsanız. O zamanlarda hiç eleştirmiyordum sadece kendini yıpratma terapi al sakin ol kıskançlığın sana zarar bu normal değil vs yapıcı yorumları yapıyordum.

Bi de inanın bana yapmak istediğin etkinlik çok uç geldi dese tamam eyvallah diyeceğim. Bana direkt sen çok genişsin, oraya gidince iyice genişledin diye iğnemelesi canımı sıktı ve tetikledi. Valla bundan sonra dertleşeceğimizi düşünmüyorum zaten

Merhaba, bir arkadaşlık meselesi hakkında dışarıdan görüş almak istiyorum öncelikle uyarayım saçma salak bi konu ve çok da büyük dert değil ve herkes beni anlamayabilir ama yine de kendi jenerasyonuma yakın insanlardan görüş almak istedim çünkü artık kimin ne kadar haklı olduğunu ben de ayırt edemiyorum.

Çok eski ve yakın bir kız arkadaşım var. Senelerdir arkadaşız ama ilişkimiz son yıllarda biraz inişli çıkışlı ama hiçbir zaman tamamen kopmadık. Karakter olarak oldukça sert biri ve genelde kendi doğrularına çok inanır. Ben de çok yumuşak biri sayılmam ama o daha keskin bir karakter.

Sonra hayatlarımız farklı yönlere gitti. O doğduğumuz küçük şehre geri döndü. Ben ise yurtdışına taşındım, sevgilimle yaşamaya başladım ve sonrasında evlendim. O da bu sırada bir ilişkiye başladı. Ama ilişkisinin başından beri bayağı kıskanç bir tavrı vardı. Mesela sevgilisinin Instagram takipçilerini her gün kontrol etmek, “bu kızı niye takip ettin” gibi şeyler sormak gibi durumlar oluyordu. Hatta en son bildiğim kadarıyla sevgilisinin Instagram’ını kapattırdı. Ben de o zamanlar kendisine “bence bu kadar kıskanç ve kontrolcü davranmak iyi değil” gibi şeyler söylüyordum.

Bir süre önce başka bir konu yüzünden tartıştık. Ben birkaç kez sohbet sırasında şu tarz bir şey söylemiştim: Açık ilişki yaşayan insanlar var ve eğer iki taraf da buna rızalıysa kimseye yargılamak düşmez. Yani ben “ben açık ilişki yaşarım” demiyorum ama insanların farklı ilişki modelleri olabileceğini ve bunun şeytanlaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Neyse, asıl olay şu şekilde başladı: Bir bekarlığa veda etkinliğine gitmek istiyordum yaşadığım ülkede. Bu etkinlikte çıplak bir erkek model oluyor ve insanlar tuvallere resmini çiziyor. Yani aslında bir sanat etkinliği, resim hocası falan da var. Biraz komik ve eğlenceli bir etkinlik buradaki yabancı arkadaşlarım gitmeyi teklif etti. Burada yurtdışında oldukça normal görülen bunu yapan ve çok eğlendiğini söyleyen çalışma arkadaşım var.

Ama nişanlım (o zaman nişanlıydık) buna pek sıcak bakmadı ve gitmemi istemediğini söyledi. Ben de biraz canım sıkıldığı için arkadaşımla konuşurken bu konuyu açtım. Ona “sence bu büyütülecek bir şey mi?” gibi sordum.

O da bana direkt “sen zaten açık ilişki yaşamaya okeysin (ne alaka?? Böyle bir şey demedim bile), çok değiştin, çok geniş düşünüyorsun, aile kurumu böyle bir şey değil” gibi şeyler söylemeye başladı. Hatta “ben böyle bir şeye asla izin vermezdim” dedi. Ben de “izin vermezdim ne demek, ortada izin meselesi yok ki, bu sadece bir bekarlığa veda etkinliği ve profesyonel bir ortamda gerçekleşiyor” dedim.

Sonra konu büyüdü. Bana “çok Avrupalılaştın, çok medenileştin, çok genişsin” gibi şeyler söyledi. Ben de sinirlendim ve “o zaman sen de bayağı kezolaştın” dedim. Yıllar önce kıskançlığa gram tahammülü yokken gayet rahat bi tipken şimdi sevgilisinin Instagram’ını kapattıracak seviyeye gelmişti. Ayrıca eskiden profil fotoğrafıma sevgilime foto koydum diye çift profil fotoğrafı koyanlarla dalga geçerken şimdi kendisi sevgilisiyle profil fotoğrafı koymuştu. :D

Sonra bu konuyu kapattık gibi oldu. Ama birkaç gün sonra tekrar açıldı. Bana yine “çok geniş düşünüyorsun” gibi şeyler söyleyince ben de “aynı şeyi tekrar tekrar söyleme” dedim. Tartışma tekrar büyüdü.

“Ben sana nişanlımla yaşadığım bir şeyi anlatıyordum dertleşiyordum. Sen bana gelip hayata bakış açım seninle aynı değil diye yargılıyorsun” dedim. O da bana “açıkçası buradan bakınca bu bana dert gibi görünmedi” dedi. En son tartışma iyice büyüdü ve konuşmayı kapattık. :D ikimiz de regl olacağız galiba bu gerginliğin başka açıklaması olamaz.

Şimdi merak ettiğim şu: Bu durumda sizce kim daha haksız? Ben mi fazla tepki verdim yoksa arkadaşım mı fazla yargılayıcı davrandı?
Kadının ilişkisiyle ilgili anlattığı bir şey üzerine neden açık ilişki yaşayan insanlar var vs dediniz ki ? Açık ilişki mi yaşasın kadın da ?

Kadının ilişkisiyle ilgili anlattığı bir şey üzerine neden açık ilişki yaşayan insanlar var vs dediniz ki ? Açık ilişki mi yaşasın kadın da ?

Yok hayır yanlış anladınız o açık ilişki olayı sohbet arasında geçti onun ilişkisinden bağımsız.
Onun işyerindeki yönetici bir kadının açık ilişki yaşadığını söyledi ve yargıladı ben de yargılanacak bir şey yok ki eşlerin ikisinin de haberi ve rızası varsa demiştim. Bu olay çook önceden oluyor

En eski arkadaşım diye aslında anlattım yoksa özel hayatımı çevremde öyle çok kimseye anlatmıyorum hayat fikirlerimiz farklı olsa da benim yerimden bakım yorum yapabileceğini düşünmüştüm. Ama haklısınız anlatınca yoruma açık hale getiriyorsunuz

Aslında o bana kıskançlık krizlerini analtırken onu hiçbir zaman yargılamıyordum ben onunla aynı kafada olmasam da sakinleştirmeye çalışıyordum.

Speed dating’i de çok duydum ve eğlenmenize sevindim :D
İnsan bazen bir seyi sadece anlatip paylasmak istiyor ama karsiliginda elli tane laf, elestiri, yorum duymak istemedigi icin "amaan" deyip vazgeciyor. Arkadasiniz da amaaanlikmis. Bir sure sonra zaten anlatma isteğiniz de kaciyor :D arkadasiniz muhtemelen size laf sokmak icin ortam bekliyormus, anlattiginiz etkinlik de bahanesi olmus.

Speed datingi ben de merak ediyordum, keyifli birkac saat gecti ama cok da gereksiz bir seymis :D nasil becerdiysem gecenin sonunda uc erkekle kankaya bağlayıp diger katilimcilari cekistiriyorduk :D

Yok hayır yanlış anladınız o açık ilişki olayı sohbet arasında geçti onun ilişkisinden bağımsız.
Onun işyerindeki yönetici bir kadının açık ilişki yaşadığını söyledi ve yargıladı ben de yargılanacak bir şey yok ki eşlerin ikisinin de haberi ve rızası varsa demiştim. Bu olay çook önceden oluyor
Ama siz de agiz tadiyla dedikodu yaptirmamissiniz yaa :D Yargilanacak bir sey yok deyip sonra ay ama var yaaa diye giybete girip sonunu "neyse canim aman bize ne" diye bitirmeniz gerekiyordu :D

Ama siz de agiz tadiyla dedikodu yaptirmamissiniz yaa :D Yargilanacak bir sey yok deyip sonra ay ama var yaaa diye giybete girip sonunu "neyse canim aman bize ne" diye bitirmeniz gerekiyordu :D

Doğru o an vibe killer modum açıkmış :D
Gerçi keşke öyle yapsaydım şu an yargılanacak bir şey yok dedim diye adım açık ilişki istiyora çıktı shhshs

Ya madem arkadaşınızı tanıyorsunuz neden bu etkinliği arkadaşınıza anlatıyorsunuz ki?

Kendi fikrim ben sadece kocamın çkünü çizmek isterim diğer erkekler çöpe gitsin ahahahahah.

Aynı dünya görüşünde olmayabilirsiniz birbirinize saygı duymayacaksanız bitirin arkadaşlığınızı

Merhaba, bir arkadaşlık meselesi hakkında dışarıdan görüş almak istiyorum öncelikle uyarayım saçma salak bi konu ve çok da büyük dert değil ve herkes beni anlamayabilir ama yine de kendi jenerasyonuma yakın insanlardan görüş almak istedim çünkü artık kimin ne kadar haklı olduğunu ben de ayırt edemiyorum.

Çok eski ve yakın bir kız arkadaşım var. Senelerdir arkadaşız ama ilişkimiz son yıllarda biraz inişli çıkışlı ama hiçbir zaman tamamen kopmadık. Karakter olarak oldukça sert biri ve genelde kendi doğrularına çok inanır. Ben de çok yumuşak biri sayılmam ama o daha keskin bir karakter.

Sonra hayatlarımız farklı yönlere gitti. O doğduğumuz küçük şehre geri döndü. Ben ise yurtdışına taşındım, sevgilimle yaşamaya başladım ve sonrasında evlendim. O da bu sırada bir ilişkiye başladı. Ama ilişkisinin başından beri bayağı kıskanç bir tavrı vardı. Mesela sevgilisinin Instagram takipçilerini her gün kontrol etmek, “bu kızı niye takip ettin” gibi şeyler sormak gibi durumlar oluyordu. Hatta en son bildiğim kadarıyla sevgilisinin Instagram’ını kapattırdı. Ben de o zamanlar kendisine “bence bu kadar kıskanç ve kontrolcü davranmak iyi değil” gibi şeyler söylüyordum.

Bir süre önce başka bir konu yüzünden tartıştık. Ben birkaç kez sohbet sırasında şu tarz bir şey söylemiştim: Açık ilişki yaşayan insanlar var ve eğer iki taraf da buna rızalıysa kimseye yargılamak düşmez. Yani ben “ben açık ilişki yaşarım” demiyorum ama insanların farklı ilişki modelleri olabileceğini ve bunun şeytanlaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Neyse, asıl olay şu şekilde başladı: Bir bekarlığa veda etkinliğine gitmek istiyordum yaşadığım ülkede. Bu etkinlikte çıplak bir erkek model oluyor ve insanlar tuvallere resmini çiziyor. Yani aslında bir sanat etkinliği, resim hocası falan da var. Biraz komik ve eğlenceli bir etkinlik buradaki yabancı arkadaşlarım gitmeyi teklif etti. Burada yurtdışında oldukça normal görülen bunu yapan ve çok eğlendiğini söyleyen çalışma arkadaşım var.

Ama nişanlım (o zaman nişanlıydık) buna pek sıcak bakmadı ve gitmemi istemediğini söyledi. Ben de biraz canım sıkıldığı için arkadaşımla konuşurken bu konuyu açtım. Ona “sence bu büyütülecek bir şey mi?” gibi sordum.

O da bana direkt “sen zaten açık ilişki yaşamaya okeysin (ne alaka?? Böyle bir şey demedim bile), çok değiştin, çok geniş düşünüyorsun, aile kurumu böyle bir şey değil” gibi şeyler söylemeye başladı. Hatta “ben böyle bir şeye asla izin vermezdim” dedi. Ben de “izin vermezdim ne demek, ortada izin meselesi yok ki, bu sadece bir bekarlığa veda etkinliği ve profesyonel bir ortamda gerçekleşiyor” dedim.

Sonra konu büyüdü. Bana “çok Avrupalılaştın, çok medenileştin, çok genişsin” gibi şeyler söyledi. Ben de sinirlendim ve “o zaman sen de bayağı kezolaştın” dedim. Yıllar önce kıskançlığa gram tahammülü yokken gayet rahat bi tipken şimdi sevgilisinin Instagram’ını kapattıracak seviyeye gelmişti. Ayrıca eskiden profil fotoğrafıma sevgilime foto koydum diye çift profil fotoğrafı koyanlarla dalga geçerken şimdi kendisi sevgilisiyle profil fotoğrafı koymuştu. :D

Sonra bu konuyu kapattık gibi oldu. Ama birkaç gün sonra tekrar açıldı. Bana yine “çok geniş düşünüyorsun” gibi şeyler söyleyince ben de “aynı şeyi tekrar tekrar söyleme” dedim. Tartışma tekrar büyüdü.

“Ben sana nişanlımla yaşadığım bir şeyi anlatıyordum dertleşiyordum. Sen bana gelip hayata bakış açım seninle aynı değil diye yargılıyorsun” dedim. O da bana “açıkçası buradan bakınca bu bana dert gibi görünmedi” dedi. En son tartışma iyice büyüdü ve konuşmayı kapattık. :D ikimiz de regl olacağız galiba bu gerginliğin başka açıklaması olamaz.

Şimdi merak ettiğim şu: Bu durumda sizce kim daha haksız? Ben mi fazla tepki verdim yoksa arkadaşım mı fazla yargılayıcı davrandı?
İkinizde çok uç noktalara savrulmuşsunuz .Samimiyetinize dayanarak söylediğiniz şeylere göre arkadaşınızın tepkisi bence de olağan,yani bence çıplak bir erkeği çizmenin sanatla bir alakası yok,bunun sanat olduğuna sizi kim inandırdı...yani kısaca uç noktalara savrulmuşsunuz ya bu konularda hiç konuşmayın ya da bu arkadaşlığı bitirin

Ya madem arkadaşınızı tanıyorsunuz neden bu etkinliği arkadaşınıza anlatıyorsunuz ki?

Kendi fikrim ben sadece kocamın çkünü çizmek isterim diğer erkekler çöpe gitsin ahahahahah.

Aynı dünya görüşünde olmayabilirsiniz birbirinize saygı duymayacaksanız bitirin arkadaşlığınızı

Ya arkadaşım evet şuanki ilişkisinde kıskanç birine dönüştü falan ama kendisi de bu ilişkisine kadar çok çok rahat bi tipti. Ben bunu yargılayacağını düşünmeden paylaştım. Max nişanlımı haklı bulur bana birkaç bir şey der belki sakinleştirmek için dedim ama bana saldıracağını samimi söylüyorum asla düşünmedim. Kızılcık şebo pembe anneye anlatmıyorum sonuçta :D

Ben de ona saldırmış oldum günün sonunda ki asla istemezdim ama o an şöyle mezhebin geniş böyle aile kurumun yok diyince çıldırdım yani

Konu sahibi kardeşine yaklaşımın farklı geliyordu, sanki içten içe tek ben rahat, özgür yaşamalıyım psikolojin var gibiydi, şaşırmadım. O arkadaşına da hava atmak için muhtemelen böyle konuşmuşsundur. Eminim kızın kendi problemleri var, sen ise işte şu etkinliğe sevgilim izin vermedi diye alakasız şeylerden bahsediyorsun.

Bende şunu anlamıyorum ya,bir erkeğin çükünü resmetmek mi modernlik oluyor,Bu toplum modernliği çok yanlış anlıyor

Hanımefendi bu sanat değil demişsiniz nü sanatı diye bir şey var. Bi de mesajlarımın hiçbir yerinde ben çok modernim çük çizmek istediğim için demedim. Arkadaşım bana genişsin avrupalılaştın dedi saldırmak için. Ben de ona saldırmak için kezolaştın demiş olabilirim ama o anlık sinirle istemeden dedim ve çük çizmek istemediğin için kezosun demedim bu sevgilisinden önce “kezo” diye dalga geçtiği insanların yaptıklarını şu an bu adamla yaptığı için kendi terimine gönderme yaptım. Bakınız; ben sevgilimle pp yaptım diye bana kezosun demişti

Konu sahibi kardeşine yaklaşımın farklı geliyordu, sanki içten içe tek ben rahat, özgür yaşamalıyım psikolojin var gibiydi, şaşırmadım. O arkadaşına da hava atmak için muhtemelen böyle konuşmuşsundur. Eminim kızın kendi problemleri var, sen ise işte şu etkinliğe sevgilim izin vermedi diye alakasız şeylerden bahsediyorsun.

Hıhı tamam guru sensin ❤️

Bende şunu anlamıyorum ya,bir erkeğin çükünü resmetmek mi modernlik oluyor,Bu toplum modernliği çok yanlış anlıyor
Yani orası tartışılır. Modernlik ya da değil diyemeyiz. Ama nü model çizmenin yargılanmadığı bir topluma modern diyebiliriz sanırım.

Ben de “izin vermezdim ne demek, ortada izin meselesi yok ki, bu sadece bir bekarlığa veda etkinliği ve profesyonel bir ortamda gerçekleşiyor” dedim.
Adına "etkinlik " deyince çırılçıplak bir adamın orasına burasına baka baka resminin yapılacak olması ortadan kalkmıyor ki...
Nedir "profesyonel ortam"ın adamın çükü üzerinde oluşturacağı fark, yani evde aramızda olsa adam sağdan sallardı burada dik tutup kravat takmak zorunda çünkü profesyonel ortam. mı diyeceğiz ? Kelimeleri böyle arka arkaya dizince, olan bitenin rengi değişmiyor.

Biraz komik ve eğlenceli bir etkinlik
"Nü sanatı diye bir şey var " diye argüman olarak kullandığınız o sanat, evet var ama amatör/profesyonel ressamlar ve heykeltraşlar için var. Bir oda dolusu bekarlığa veda "eğlencesi" yapan insanın yapacağı şey bu değil. Erkek tayfasının avam striptiz klubü "veda partisi"nin lâciverti işte...

İkiniz de kabalaşmışsınız ama temelde ikiniz de birbiriniz hakkındaki tespitlerinizde haksız değilsiniz.

Son düzenleme:
Sanat ayrı şey yapabildiği en iyi şey çiçek çizmek olan bir grup kadının toplanıp nü modeli eğlencesine çizmek istemesi ayrı şey. Kocam bana falancanın bekarlığa vedasında nü bir kadın çizicez ama bu sanat dese başlarım sanatına derm.
Siz anlattığınız lanse etmeye çalıştığınız kadar modern değilsiniz bence. Arkadaşınız da bunun farkında. Hem neden böyle bir şeyi sizib deyiminizle kezo arkadaşınıza anlatıyorsunuz? Amacınız tahrik etmek gibi geldi bana

Bu ne ya 🤣 Gidiyorsanız bari delikanlı gibi striptize filan gidin kız. Oturup bi de çizim mi yapıcan sırf olayi daha makul göstermek icin😂 20 yıla yakındır yurt dışında yaşıyom, bunun son 6 yılı senin yaşadığın ülkede geçti. Lakin bu olayı bu kadar çok insanın normal karşıladığına şahit olmadım yahu. Nişanlının ve arkadaşının anormal karşılaması çok mantıklı. Çünkü anormal. Eğlence için gidip çük çizmek ne ya 🤣 Sanat filan değil sonuçta maksat kendimizi kandırmayalım.
Arkadaşına fikrini sormuşsun söylemiş. Sana dediği şeyler de hakaret değil yani. 'geniş' ve 'Avrupali'. Ne var ayol bunda. Dar kafalı olmadığını kendin de kabul ediyosun. E onun karşıt anlamlısı 'geniş' işte. Hele Bi de gidip açık ilişkiden örnek vermişsin kıza. Genişliğin dibi işte, daha geniş bi örnek gelmiyo aklıma açıkçası. Bence ortada tartışacak, arkadaşlık bitirecek bi durum yok. En fazla bundan sonra bu konularda ona akıl danışmazsin olur biter. Ama genel olarak biraz daha açık görüşlü olmanı tavsiye ederim. Çük görmek istemeyen ya da kocasını başka kadınlarla paylaşmak istemeyen kadınları direk kezo diye de yaftalamazsin yani 😄 Sinirle söyledim diyon da, insan içinde tuttuğu şeyi sinirle ağzından kaçırır. Öyle düşünmesen söylemezdin.

Ciddi ciddi yorum yapcaktim 100kez çü çizmek yazılmış sesli gülüyorum şu an🤣🤣🤣🤣
Ya ben seyi merak ettim boyle etkinlik cahili olarak. Erekte mi ciziyorlar yoksa dogal halinde mi? Dogal halindeyse hic cezbedici degil, iki saat onun nesi incelenir? Erekteyse abi 2 saat hic bozmadan oylece duruyor mu?

@niamh12 ciddili soruyorum nolur aydinlatin beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X