Arkadaşın bu yaptığı normal mi?

e napim ille de kısır getireyim diyor ev dağınık halim yok yemeğim var diyorum yarın ye diyor ne diyim? tama aşağıdan alayım mı diyorum o da yok sana oturmaya gelecez arkadaşla diyor.gel yukarı oturalım mı diyeyim hiç müsait değilken

Şimdi musait değilim başka zaman diyeceksiniz. Misafirliğe gelirken yaninda ikram getiren insana sen eve gelme ama ikramini kapidan alayim da denmez o kadar samimiyseniz evinizin daginik olmasi onemli olmamali galiba.

Kisir yememi istiyorlar diye tutturmuşsunuz ama kisiir yemeniz kimsenin umurunda değil onlar asıl oturmaya gelmek istiyorlar.

istemedim işte önce ısrarla reddettim çorba yapıyorum yemeğim var sağol dedim.ısrar etri ille de getirecez diye.
İnsan ne diyeceğini bilemiyor işte.
Boşver ya herkes biraz mesafesini bilsin.
Kaç yaşına gelmiş kendini bilmeyen tiplere ayar oluyorum.
Ben birine gideceksenm 3 gün önceden plan yaparım yani.
Habersiz çat kapı ne oluyoruz.

Size kısırla gelen misafir sizde yemek için geliyor zaten ben inip kısırı alayım ama siz gelmeyin demekte ayıp değil mi? Tamam çatkapı bende sevmem de zaten kısırı da yaptık birşey hazırlamayacak mantığıyla gelmişler ve bişey yapmayın diye söylememişler.heralde çok da dağınıklığı takacak birileri değil ne kadar dağınıktı ki herşey ortadayken siz çorba mı yapıyordunuz?

Düşüncesizce davranmışlar, çokta anlam yüklememek lazım. Ortada normal mi değil mi diye kafa yoracak mevzu yok.
Ama ben olsam geri çevirmezdim.

istemedim işte önce ısrarla reddettim çorba yapıyorum yemeğim var sağol dedim.ısrar etri ille de getirecez diye.
Sacmalamis ,kisir getirmek istemis bosver corbayi demis ama kisiri getirmemis kendisi esliginde... garip olmus ,size gelecegiz kisirda getirdik deseymis mevzu uzamayacakmis

tabiki normal değil
hiç sevmem çat kapıyı bende kim olursa olsun
onların derdi size kısır vermek değil zaten evinize gelmek

Degil.
Aranizdaki samimiyete guvenmis.Evin daginikligini umursamamasinin nedeni ise biz yabanci degiliz'e getirmek.
Evi ve daginikligini gectim.
Ya dustan cikmissam ? Ya isimle alakali yetistirmem gereken evraklar varsa ? Cok uc bir ornek ama ya gorstugum kisiyle cinsel bir munasebet icerisindeysem?
Yani ben ev daginik derim,musait degilim derim..
Sen (arkadasin) illaki bunu anlamamakta diretmek zorundamisin peki..

Kötü olmuş 🥲 çat kapı misafir kim sever ki? 😂 ama ben gelmeyin diyemezdim herhalde, evde değilim diye yalan söylerdim kesin 😂

Cat kapi misafirlik yakinlik seviyesine gore kabul edebilirim. Ancak ailem ya da cok yakin arkadaslarim olabilir. Ben sizi anladim, kibarca kabul edemeyeceginizi ima etmissiniz anlamamis. Onun yaptigi hic normal degil, bu kadar israr nezaketsiz bana gore ama tabi ne kadar yakinsiniz bilemiyorum.

geçen akşam saat 7 gibi. beni aradı cevap veremedim mesaj attım. diyor ki arkadaş da bende kısır yaptık sana geliyoruz diyor. e ben çorba yapıyordum dedim boş ver çorbayı yarın iç kısır ye dedi. ben de tamam aşağıdan alayım o zaman dedim. yok evine gelecez dedi. ev de darmadağın dedim ev müsait değil ısrar ediyor. başka bir arkadaşla gelecek bir de. ben de ısrarla müsait olmaduğımı müsait bir zamanda onalrı ağırlayabileceğimi söyledim. sen bilin dedi. madem ksıır yememi çok istiyordu aşağıdan da alabilridim getirmedi tabi. siz ne dersiniz bu işe?pat siye hadi biz sana geliyoruz demesi normal mi?
Büyük ihtimalle birşey göstermek amaçlı gelmek istemiş olabilirler

Benim yakın arkadaşlarım valla çat kapı gelir. Ne olacak ki? Ben anlamıyorum bu işleri. Evinizden mi çekiniyorsunuz, onlarla zaman geçirmek mi istemiyorsunuz?

Yani ev dağınıksa dağınık. Ondan mı çekinecem. Hani yabancı olsa anlarım da, diğer türlüsü bana garip geliyor.

İnsanların bu hadsizliğinede sinir oluyorum.
Hiç sevmem böyle emrivakileri ne işin var davet edilmediğin yerde.
Davetsiz düğüne bir simitçi bir de baloncu gider diye bir tabir var.
İyi olmuş tavrınızı koymuşsunuz bundan sonra böyle yapmaya çekinirler
Fakat sizin de kısır beklentiniz biraz saçma olmuş.
Onların gelme niyeti belliymiş kısır sadece bahaneymiş.
Kısırı verin ama gidin de denmez
Direk müsait değilim deyip reddedecektiniz

Çok yakın arkadasimsa iki dakikada evi olduğu kadar toplayıp çeviirmezdim geri. Ama elbette hoş değil tutum. Samimiyetinize güvendiğini düşünüyorum su durumda kısır getirmemesi de normal yanındaki arkadaşına karşı mahcup hissediyordur kabul etmediğiniz için. Ancak siz daha hakli geldiniz.
Yine de bi seferlik kırmazdım sanirim.

geçen akşam saat 7 gibi. beni aradı cevap veremedim mesaj attım. diyor ki arkadaş da bende kısır yaptık sana geliyoruz diyor. e ben çorba yapıyordum dedim boş ver çorbayı yarın iç kısır ye dedi. ben de tamam aşağıdan alayım o zaman dedim. yok evine gelecez dedi. ev de darmadağın dedim ev müsait değil ısrar ediyor. başka bir arkadaşla gelecek bir de. ben de ısrarla müsait olmaduğımı müsait bir zamanda onalrı ağırlayabileceğimi söyledim. sen bilin dedi. madem ksıır yememi çok istiyordu aşağıdan da alabilridim getirmedi tabi. siz ne dersiniz bu işe?pat siye hadi biz sana geliyoruz demesi normal mi?
Pat diye sadece annem ve ablam gelebilir evime.

Neden kısır yemenizi çok istesin? Gerçekten böyle mi anladınız? Arkadaşınız size gelmek istemiş kısır bahane. Siz de müsait değilim demişsiniz. Hayır üstüne kısırı ver git demeniz garip. Arkadaşınız da çat kapı misafirliği sevmediğinizi biliyor olmalı. Yakın arkadaşımın sürekli değil ama arada yakınkardayım sana geliyorum diye aradığı olur ben garip bulmam. Bu yapı meselesi. Siz sevmiyorsunuz madem söylersiniz bir dahakine haberli gel diye

Samimi arkadaşımsa evin dağınıklığını sorun etmeyeceğini düşünürdüm.
Bir dahakine aklında bulunsun çatkapı gelen misafire bizde misafirlikteyiz ya da evde KV var falan de

Back
X