- 14 Şubat 2012
- 6.205
- 8.823
- 448
Ben kınıyorum valla. 30 yaşındayım hala bazen 2 güzel söze etkilenebiliyorum karşı cinsten kafam karışık olduğunda falan, bu yaşımda! 17 yaşında çocuk kendisiyle o şekilde ilgilenen öğretmeninden etkilenmez mi? 17 yaşında çocuğun dünyanın hiçbir yerinde cezai ehliyeti bile yoktur, hangi mantıklı kararı verebilir? Dünyadaki bütün hukuk sistemleri bunun kararını sizin arkadaşınızdan daha iyi verebiliyordur herhalde.
15 yaşından büyüklerin dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de cezai ehliyeti vardır. Müebbet, idam vs. Almayabilirler ama işledikleri suç oranınca yüksek cezalara çarptırılırlar. Yine cinsel ilişkide rıza arama yaşı diye birşey vardır çok emin olmamakla birlikte Türkiyede 15 diye biliyorum, çoğu Avrupa ülkesinde yine o civarda Abd de eyaletten eyalete yaş sınırı değişiyor. Ayrıca pedofili gidip 17 yaşındakilere ilgi duymak değildir, o yaşta çoktan vücut cinsiyetine göre feminen ya da erkeksi görünüme büründüğü için, çocuğa karşı cinsel çekim duymaktan bahsedemeyiz.
Öğretmenin yaptığı yanlış, Türkiye'de pdrcilerin doğru düzgün bir meslek lisansı olsa lisansının iptalini gerektirecek kadar büyük bir yanlış. Çünkü hem öğretmen konumunda hem de psikolojik danışman konumunda bulunuyor. İki taraf reşit olsa dahi aralarındaki ilişki profesyonel düzeyde kalmalıydı, arkadaşlık ya da abla-kardeş ilişkisine dahi dönüşmemeliydi. Ancak 17 yaşla 23 yaş arasındaki ilişki suç ya da istismar değildir.