Arkadaşınızdan gelen böyle davet teklifine ne dersiniz?

Corona diye şart değil gelmeniz korku duyuyorsanız gelmeyin alınmam demiş kadın kibarca. Nesine alındınız bunun yahu pes cidden.

Arkadaşımın oğlunun sünnet düğünü var.Aslında samimiydik ama mesajında" sünnet düğünümüze gelmek isterseniz bekliyoruz"demiş.Kırıldım açıkçası.Ne cevap vermeliyim?
Hiçte kırılmazdım hoşuma giderdi.Çünkü ben gitmek istemezdim böyle bir ortamda.Bence vebal almak istememiş,zorunlu hissedilsin istememiş çokça zarif bir davet buldum, sizin düşündüğünüzün aksine.

Bu aşamada hiç diyaloğunuz olmadı mı ? Hazırlıklar nasıl gidiyor diye sormadınız mı ? Sünnet hakkında konuşurken samimice size, kutlama yapılacak ama ne bileyim kalabalık olsun da istemiyorum malum salgın var riske girmek istemem vs. demesini beklerdim.
Evet ben de alınganlık ederdim, samimi arkadaşsa süreçten de haberim varsa ayrıca aranmak isterdim... Çünkü ben öyle yapıyorum yani samimi arkadaşımsa ve bir kutlama organizasyon yapılacaksa, seni de bekliyorum diye arar, ama salgın var gelmezsen de darılmam derim.
Samimi arkadaşa toplu mesaj atmak nedir ayrıca :/
Aslında aramak bile değil gelmek isterseniz yerine gelebilirseniz beklerim demesini beklerdim.Yatak odanı bile anlattığım insanım

Aslında aramak bile değil gelmek isterseniz yerine gelebilirseniz beklerim demesini beklerdim.Yatak odanı bile anlattığım insanım
Ben size katılıyorum, yakın arkadaş böyle dememeliydi neyse sağlık olsun gitmek isterseniz gidin küslük olmasın maksat...

Pandemiden dolayı atılmış toplu bir mesaj. Size ayrı bir mesaj göndermesini mi isterdiniz, onu anlayamadım. Cümlede gücenecek bir şey yok bana kalırsa.
“Gelmek isterseniz beklerim” yerineeee “gelebilirseniz beklerim” demesini istermis konu sahibi :KK53: Nezaket de suc bu memlekette:işsiz:

Pandemide herkes hassas olduğundan ona uygun yazmış ve ben de direkt herkese toplu gönderilen bir mesaj olarak düşündüm herkes de bunu yazmış zaten :)
Alınacak bir husus görmedim

“Gelmek isterseniz beklerim” yerineeee “gelebilirseniz beklerim” demesini istermis konu sahibi :KK53: Nezaket de suc bu memlekette:işsiz:

Ne farkı var ki? Pandemiden dolayı gelmek istemeyenler olabileceğini düşünerek atılmış, kişilerin imkanlarından kaynaklı gelememe olarak değil. Bence ikincisinden daha nazik bir mesaj dediğiniz gibi. :)

Ne farkı var ki? Pandemiden dolayı gelmek istemeyenler olabileceğini düşünerek atılmış, kişilerin imkanlarından kaynaklı gelememe olarak değil. Bence ikincisinden daha nazik bir mesaj dediğiniz gibi. :)
Kesinlikle oyle ama elbette ki herkesi ayni anda memnun edemiyorsunuz. Halbuki mesajin tamamindan incelik akiyor ☺️

Şahsen bana “Gelmek istersen beklerim” diye mesaj atsa bozulurdum esas. “Sadece beni mi çağırıyorsun benim eşim de var “ derdim. Belki annemle, kardeşimle geleceğim. Çoğul kullanması nezaketen daha doğru.
O yoğunlukla toplu mesaj atmıştır. Geri dönenlere davetiye yollayacaktır. Yemekli sünnet töreniyse çoğu yer kaç kişi geleceğini net istiyor. +10 -10 opsiyon tanıyorlar. Masa oturumunu ona göre ayarlıyorlar. Kardeşimin düğünü 5 yıldızlı otelde olmuştu ve davetiye 2 kişi ile sınırlıydı. Herkesin bütçesi farklı. Kimisi kuru pasta, meşrubat verir. Çok takı gelsin diye de 7 ceddini çağırır. Kimisi de böyle törenleri aile arasında gerçekleştirir. Bence yadırgamamak lazım.

Back
X