Arkadaşlar 30 Haziran'da işten çıkarılanların yasal hiçbir hakkı olmayacak mı ?

Canim muhtemelen esin meslektasim. Bizim is malesef fazla acımasız, is veren kafasındakini söylemez girersin, isi bitincede umursamaz. Benimde başıma geldi, baska bir yerde bana bağlı bir arkadaşada oldu. Bana bagli çalıştığı için isimiz bitince çıkaracağımızi biliyordum. Tazminatını her türlü alir, istifa dilekçesini yazmazsa. Yinede zorluk cikarilirsa odadaki avukatlar yardımcı oluyorlar. Bende 1 kere görüşmüştüm maaşımda tam gösterilmiyordu , avukat onlarin ne dediğinin önemi yok sizin sozunuz yeter demisti. Oda mühendislerini kolluyor bu durumda.

bir ik cı olarak söyleyebilirim ki ard arda rapor almak ve habersiz işe gitmemek işverenin tazminatsız fesih etme sebebi.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birşey daha soracaktım. Bunu işyeri sahibi kabul etmezse eşim haklarını alabilmek için arabulucuya mı başvurması gerekir. Sonraki süreç nasıl işler bilginiz var mı acaba.
Sigortasız çalıştığı ayı mı ?
İspatlar sanırım. Kendi beyanı yeterli değil midir ?

İşten çıkarma yasağı Haziran sonunda kesin bitiyor mu hanımlar? Ben bir açıklama bulamadım da, merak ediyorum. Biterse çok memnun olacağım kendi adıma.
30 Haziran'da bitiyor diye duymuş. Ustalarla konuşmuşta eşim. Yasak kalktı tabii ondan rahatlar falan demişler. Ama kesin olarak kalktığını nerden biliyorlar o kısmını bilmiyorum

Eşiniz istifa dilekçesi yazmadigi taktirde zaten ödemek zorundalar. Hesabina resmi olarak bu parayı yatırmak zorundalar kıdem ve ihbar tazminatını. Bu mevzuya girmeden önce oda avukatiyla telle gorussun, konusurken de avukatla konuştuğunu ve haklarını söylesin. Zaten firma o riski alamiyor. İncelemeye girerse yiyecekleri cezanın haddi hesabi yok burası Türkiye malesef

Haberlerde gormustum mobing icin baya psikiyatride tedavi olmaniz falan lazimmis oyle ha diyince mobing olmuyomus tabi bilgili arkadaslar vardir yine net bilgi verirler.

İstifa etmesin.çok gitmesini istiyorlarsa haklarını verip çıkarsınlar

Evet 30 haziran son.
Uzamazsa şuan için son
Sizin bilginiz var sanırım. Bugün itibariyle son değil mi? Eşimi halen ne arayan ne soran var eski şirketinden. 1 yıldır devletin yatırdığı parayı alıyor ve evde. Haftaya büyük ihtimalle başka bir işte çalışmaya başlayacak. Şu an ne yapmalıyız hiç bilgim yok.

Yarın işe baslaması gerekli

Siz arayıp sorsaydınız keşke, yasal bittiyse yarın işe gitsin yoksa ustuste habersız işe gıtmemekten tazmınatsız cıkarabılır

bir ik cı olarak söyleyebilirim ki ard arda rapor almak ve habersiz işe gitmemek işverenin tazminatsız fesih etme sebebi.

Habersiz ise gitmemek tamam. Bu sekilde cok kisi cikarildi calistigim donem.
Ama ard arda raporda nasil oluyor? Belki gercekten hasta. Ardarda rapor alamazsin diyip cikartiyor musunuz?
Kendim de hamileyken baya baya pespese rapor almistim (kalkmadan yatmam gerekiyordu)

Merhabalar, bende gebeyim şuan riskli sürekli yatmam gerekiyor. Ard arda ne şekilde rapor alabildiniz? Doktor en fazla 10 gün verebilirim dedi. 10 ar 10 ar şekilde mi almıştınız? Yoksa 1 aylık alabildiğiniz oluyormuydu

10 gunluk, defalarca. 2016da dogum yapmistim cok net hatirlamiyorum ama gercekten uzundu.

15 temmuz zamaniydi, 10 gunden fazla yazamam cok sıkı takip ediliyoruz ama 10 gun 10 gun gel al bittikce demisti.

Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah ❣

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…