Sanırım bu en doğru ve en güzel cevap babaanne ölünce ne olacak diye düşünmediniz mi
babane ölmez hemen belki
benim annemin bir komşusu var
buradaki gibi çocuk babaya kalıyor (anne niye almıyorsa velayeti bilmiyorum)
adam da getiriyor anne-babasına
babane tee o zaman diyor "bakamam" diye ama dede ısrar ediyor, alıyorlar. adam evleniyor (sanırım adam oğlunun evlenememesinden korkuyor, bir de bakacak olan kadın nasılsa dedeye göre bişey yok)
sonuç
dede genç ölüyor
babane kalıyor istemediği torunla senerlerce bakıyor
bir de babaneye dededen bağlanan maaş şu anda 16 bin lira filan, kirası 15 bin. o da 1 odası güneş görmeyen giriş kat daire. kadın ısıtmak için kışın binlerce lira ödüyor
bu kız şu anda ergen
üniversite kazanamadı (kazanaazdı zaten öyle bir başarısı yoktu), sanırım reşit oldu yenilerde.
1 ay markette çalışıyor 1 ay tuhafiyede çalışmasa üstüne başına bişey alamıyor, çalışsa haftada 6 gün asgari veriyorlar kız genç bunalıyor.
sürekli evde kavga oluyor sesler geliyor çünkü kız işten gelince kafasına göre yemek yapıyor cips filan alıyor, babane kızıyor vs.
bunların büyük kısmını ya gözümle gördüm ya da kadın anneme anlattığı için biliyorum. babayı biz hiç görmedik, telefonla konuşuyorlarsa da onu bilmiyorum. belki fatura ödüyorsa da haberimiz yok annem bu bakımdan sadece kadının anlattığı şeyleri biliyor çünkü esas olarak kirası daha uygun ısınan ev bulabilir miyim ki derdinde kadın...
bu kız yarın itin serserinin birine kapılmasa bari diye dua ediyoruz....