Arkadaşlar acil akla ihtiyacım var lütfen pas geçmeyin🙏eşimin ilk evliliginden olan çocuğuyla ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaw çocuk bizle zaten yasamicakti normalde de babanne bakiyor sadece fikirler değişiyor ne yapmam lazım diyorum
Kendi çocuğunu yok sayacak adamdan çocuk yapmak istemek de büyük akıl yoksunluğu.

Çünkü kendisi kötü bir insan. Gerçekten. Çocuğun babası ile iletişimini bile şımarıklık olarak algılıyor, 8 yaşında bir çocuğun. Aslında özünde çocuk ile rekabete girmiş be babayı almaya çalışıyor. Bildiğiniz kötü bir insan. Böyle bir insanla evlenen babaya da yazıklar olsun.
Ben olsam annesinin sahip çıkmadığı bir cocuga çok üzülürdüm yemekler yapar yedirir içirir özel günlerinde yanında olur babasinida teşvik ederdim. Tamam bende annelik yapamazdim ama bu saydiklarimi yapmak bu kadar zormu

İsteklerin, bir yorumda yazıldığı gibi hayatın akışına ters olmasına rağmen kabul görmüş. Muhtemelen evliliğe ikna edilmen ve zamanla alıştırılman için kabul edilmiş. Ama isteğinin hayata uygulanması mümkün değil. Bir çocuğu var hele de hem kız hem de bahsettiğin gibi şımarık pick me ise mümkün değil evinden uzakta tutamazsın. Ayrıca adamın böyle bir şeyi kabul etmesi ve senin de çocuk sahibi olmanı istememesi berbat bir durum.
Ne yaparsın bilemem ama bu şekilde gitmeyeceği kesin

Arkadaşlar Ben eşimle 1 sene oldu evleneli onun ilk evliliğinden bir kızı var 8 yaşında ben başta evlenirken anlaştım bu senin sorumluluğun beni karıştırma ben bakamam aynı evde yaşamam annelikte yapamam dedim benim ilk evliligim bu şekilde konuştuk sıkıntı yok seni bağlayan bir durum yok annem bakıyor zaten dedi çocuğun anneside başkasıyla evli arada görüyor çocuğu çok bakmaya gönüllü değil bu şartlarda kabul ettim evlenmeyi çünkü severek evlendim neyse bu çocuk sıkıntı oldu bize ilk dakkadan sürekli ağlayarak babayı aramalar benle kal demeler ve benim eşimden kaynaklı hepsi aşırı simartiyor çocuğu bir sene böyle geçti ben sorumluluk almak istemediğimi baştan söyledim şimdilerde eşim bana benim çocuğum evime gelsin gitsin muhabbeti yapmaya başladı bunları baştan konusmasaydik haklı derdim ama istemiyorum yani tahammül edemiyorum çocuğa çünkü aşırı şımarık ve yaramaz mecbur değilim ben bakmaya başıma ağrılar giriyor bende kendi cocugumu doğurmak istiyorum artık bu defada eşim benim bir çocuğum var onun psikolojisi bozulur diye yanaşmıyor herkesin çocuğu kendine yani ben kendi doğurduğum çocuğu istiyorum beni senin ilk evliliğinden olan ilgilendirmez sorun kıyamet ne yapacağımı bilmiyorum boşanma raddesine geldim bana akıl verin nasıl bir yol izleyeyim artık annede olmak istiyorum bizim evliligimiz ayrı senin çocuğun ayrı ikisini birbirine karistiramazsin dedim en son
Okudukça daha fazla şaşırdım bir çocuktan bahsederken tahammülüm yok demek nasıl bir cümledir unutmayın yol uzun ve daha sizin hikayeniz bitmedi yarın öbür gün sizde anne olacaksınız aynı şeyleri sizin çocuğunuz yaşamayacak diye bir durum yok gerçekten çok gaddarca yazılmış kelimeler cümleler

E siz evlenirken şart koştunuz da hiç düşünmediniz mi bu çocuğun babaannesi ölünce sokakta mı yaşayacak diye? yoksa koca bulunca her söylediğine inanmayı mı tercih ettiniz? "Bakamam" demenizi anlıyorum ben de başkasının çocuğuna bakmak istemem de çocuk da 8 yaşında yani aslında ne altını alacaksınız ne mama hazırlayacaksınız ne banyo yaptıracaksınız. Sadece arada babasıyla vakit geçirecek. İki tabak yerine 3 tabak koyacaksınız?

Sıms evreni zannediyorsunuz hayatı. Çocuğun hakları var. Anlaşmalarınız o hakları bağlamaz. Yazık çocuğa, kendi hayatlarını onunkinin üzerinde tutan bir anne babaya denk gelmiş.

Sizede bu yüzü veren eşiniz ne denir ki?
Kendinizi ve isteklerinizi herşeyin üstünde tutuyorsunuz ama dikkat edin yüksekten düşmek daha zordur. İsteklerinizin bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa evlatlarınızın ayağına dolanacağını peşinen bilin. Mazlumun ahı aheste aheste çıkar.

En baştan saçmalık.. kocanızın başta dediklerine inanacak kadar saf mısınız? Kocanız köprüye geçene kadar ayıya dayı demiş resmen.. babaanne ölürse çocuk ne olacak diye hiç aklınıza gelmedi mi? Çocuksuz koca alsaydınız.. yapacak bir şey yok maalesef en iyisi boşanın siz
Sanırım bu en doğru ve en güzel cevap babaanne ölünce ne olacak diye düşünmediniz mi

Çocuklu bir insanla evlenip onu çocuğundan uzaklaştırmaya çalışmak büyük vicdansızlık.
Zaten annesi de evlenmiş babaanne bakıyor, babanne de annesi değil sonuçta siz de yakınlık gösterebilirsiniz. Birini sevip, evlenip 8 yaşındaki çocuğundan bu kadar nefret etmek de ne bileyim..
Bir de kendi çocuğumu doğurmak istiyorum diyorsunuz. Bunu da iyi düşünün derim, çünkü eski eşinden olan çocuğu ile ilgilenmeyen adam sizden olan çocukla neden ilgilensin?

Arkadaşlar Ben eşimle 1 sene oldu evleneli onun ilk evliliğinden bir kızı var 8 yaşında ben başta evlenirken anlaştım bu senin sorumluluğun beni karıştırma ben bakamam aynı evde yaşamam annelikte yapamam dedim benim ilk evliligim bu şekilde konuştuk sıkıntı yok seni bağlayan bir durum yok annem bakıyor zaten dedi çocuğun anneside başkasıyla evli arada görüyor çocuğu çok bakmaya gönüllü değil bu şartlarda kabul ettim evlenmeyi çünkü severek evlendim neyse bu çocuk sıkıntı oldu bize ilk dakkadan sürekli ağlayarak babayı aramalar benle kal demeler ve benim eşimden kaynaklı hepsi aşırı simartiyor çocuğu bir sene böyle geçti ben sorumluluk almak istemediğimi baştan söyledim şimdilerde eşim bana benim çocuğum evime gelsin gitsin muhabbeti yapmaya başladı bunları baştan konusmasaydik haklı derdim ama istemiyorum yani tahammül edemiyorum çocuğa çünkü aşırı şımarık ve yaramaz mecbur değilim ben bakmaya başıma ağrılar giriyor bende kendi cocugumu doğurmak istiyorum artık bu defada eşim benim bir çocuğum var onun psikolojisi bozulur diye yanaşmıyor herkesin çocuğu kendine yani ben kendi doğurduğum çocuğu istiyorum beni senin ilk evliliğinden olan ilgilendirmez sorun kıyamet ne yapacağımı bilmiyorum boşanma raddesine geldim bana akıl verin nasıl bir yol izleyeyim artık annede olmak istiyorum bizim evliligimiz ayrı senin çocuğun ayrı ikisini birbirine karistiramazsin dedim en son
Bu kadar merhametsiz ve empatiden uzak birinin anne olacağı hissi korkutucu. Çocuğunuz doğduğunda o çocuk sizin çochğunuzun ablası olacak farkında mısınız. Ne demek beni ilgilendirmiyor. Evlnemeseydiniz, sizin egonuz yüzünden bir masum çocuk mu babssını özleyerek büyüsün. Kendinize nasıl bu kadar güveniyoesunuz da Allahın sizi imtihan etmeyeceğinden eminsiniz? Önce kalbinizi iyileştirin sonra çocuk sahibi olun

Annem anlatmıştı.
Boşanırken çocuğun velayetinde anlaşamıyorlar. Koz olarak kullanılıyor, annesi uzun zaman babasından kaçırıp mahrum ediyor. Adamdaki de inat, çocuğunu almak istiyor. Derken baba evleniyor, yeni hatun adamı çöpsüz kabul ediyor. Çocuk asla bu eve gelmeyecek gitmeyecek. Hay hay.
Kayınvalidenin evinde yaşıyorlar. Çocuğun çerçeveli fotoğrafları var, ya devamlı ters çevriliyor, ya çekmeceden çıkıyor. Adının geçmesine tahammül yok kıyamet kopuyor. Anne evleniyor yeni eş çocuğu kabul etmiyor. Anneanne ve dede alıyor mecbur. Anne baba ilgiyi tamamen kesiyor, dede ve nine de istemez olunca boşanırken bir türlü paylaşılamayan çocuk ortada kalıyor. Hırpalanarak büyümüş. Eş dost kimsesi yok. Kendi de evlenmemiş.

Diğerlerinin iki yakası hiçbir zaman bir araya gelmiyor. Huzursuz, kavganın eksik olmadığı borç içinde bir ömür. Seçimlerimizi o anda bırakacağımızı zannetmeyelim. İyi veya kötü, birgün elbette karşımıza çıkacaklar.

geçende de “7 yaşındaki kızımı evleneceğim adam istemiyor” diye bir konu açılmıştı. gerçekten olan çocuklara oluyor ya. oradan oraya sürükleniyorlar.

suç sizde değil aslında. suç anası babasında. bir çocuğa sahip çıkamamışlar. insan nasıl çocuğundan vazgeçer bir kadın ya da adam uğruna aklım almıyor.

suç sizde değil derken sizin kötü biri olduğunuzu da belirteyim ama. ne olursa olsun küçük bir çocuk var ortada. bunun bir gün gerçekleşebileceğini düşünmeyip, sanki ortalıkta adam kalmamış gibi koşarak çocuklu adamla evlenen sizsiniz. adam da biraz insan evladıysa bu saatten sonra size yol verir diyeceğim ama o da insan değilmiş ki rica minnet iş yapıyor.

Cocugu getirin ben bakarım
Onun anasına da Allah akıl fikir versin.
Siz evet bastan söylemis olabilirsiniz,sorumluluk almak istemiyor olabilirsiniz bunu anlarım.
Ama babasının evi gelecek cocuk öyle bi dünya yok.
Size bi yere kadar hak verebilirim sorumluluk konusunda.
Ama bi odası olabilir,sevdiği bi yemegi pisirirsiniz ne bileyim cocuk bu ya
Aile hayatı olmadıgı icin bocalamıstır,herkes basından atmıs cocugu bunun sonucları agır olur.
Babanne ne kadar kollayabilir onu?

Çocuğunu istemiyorum evimize bile getirme diyen bir kadına tamam diyen erkeği babamı yapacaksın gerçekten. Ya o adam bir başka bir kadın için kendi çocuğundan vaz geçmiş. Tekrar baba yapmak ne kadar doğru sizce. Zaten çocuklu birisiyle evlenirken bunları düşünecektin. Ha söz verdi diyorsunuz boşanın o zaman.

Sanırım bu en doğru ve en güzel cevap babaanne ölünce ne olacak diye düşünmediniz mi
babane ölmez hemen belki

benim annemin bir komşusu var
buradaki gibi çocuk babaya kalıyor (anne niye almıyorsa velayeti bilmiyorum)
adam da getiriyor anne-babasına

babane tee o zaman diyor "bakamam" diye ama dede ısrar ediyor, alıyorlar. adam evleniyor (sanırım adam oğlunun evlenememesinden korkuyor, bir de bakacak olan kadın nasılsa dedeye göre bişey yok)

sonuç
dede genç ölüyor
babane kalıyor istemediği torunla senerlerce bakıyor

bir de babaneye dededen bağlanan maaş şu anda 16 bin lira filan, kirası 15 bin. o da 1 odası güneş görmeyen giriş kat daire. kadın ısıtmak için kışın binlerce lira ödüyor

bu kız şu anda ergen
üniversite kazanamadı (kazanaazdı zaten öyle bir başarısı yoktu), sanırım reşit oldu yenilerde.
1 ay markette çalışıyor 1 ay tuhafiyede çalışmasa üstüne başına bişey alamıyor, çalışsa haftada 6 gün asgari veriyorlar kız genç bunalıyor.

sürekli evde kavga oluyor sesler geliyor çünkü kız işten gelince kafasına göre yemek yapıyor cips filan alıyor, babane kızıyor vs.

bunların büyük kısmını ya gözümle gördüm ya da kadın anneme anlattığı için biliyorum. babayı biz hiç görmedik, telefonla konuşuyorlarsa da onu bilmiyorum. belki fatura ödüyorsa da haberimiz yok annem bu bakımdan sadece kadının anlattığı şeyleri biliyor çünkü esas olarak kirası daha uygun ısınan ev bulabilir miyim ki derdinde kadın...

bu kız yarın itin serserinin birine kapılmasa bari diye dua ediyoruz....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X