Arkadaşlar bakarmisiniz

Allah Allah ben hangi almanyada yasiyorum acabag...
Ben fransa hakkında net konustum. Almanya da yasak olduğu zamanda fransa gibiydi. Şuan olmayabilir. Buradaki konu ülkemizin yeterli yasağı koymaması sadece haftasonu kısıtlaması olmasi. Hergun bir sürü insan ölüyor ama komple bir yasak verip azaltılmıyor. Otobüslerde tıklım tıkış

Anlatmak istediğim bana dokunmayan yılan bin yaşasın değil.
Amacım insanları şikayetten vazgeçirmek de değil.
Şikayetle, cezayla çözülemeyecek sıkıntılar var toplumumuzda.
Bizim gibi kollektif toplumlar bu tip kısıtlamalara Avrupa ülkelerlne göre daha zor uyum sağlıyor.
Eğitim-bilinç düzeyi de ayrı bir etken
Ayrıca şikayet sonucunda kesilen cezaları herkes ödüyor mu sanıyoruz?
Ödemeyenlere de af çıkar zaten.
Benim söylemek istediğim etrafa bu kadar kızıp kendimizi doldurmayalım.
Ya komşulara ifşa olmayı göze alıp şikayet etsin konu sahibi ya da takılmasın.
Kızıyorum, şikayet etmek istiyorum ama ..... yaklaşımı sıkıntılı.
Aradım şikayet ettim zaten.ben şikayet etmeden önce ekip geldi ve saklandilar sonrada dalga geçip sohbetlerine devam ettiler.ve bende aradım tekrar çıktılar diye.

Ben fransa hakkında net konustum. Almanya da yasak olduğu zamanda fransa gibiydi. Şuan olmayabilir. Buradaki konu ülkemizin yeterli yasağı koymaması sadece haftasonu kısıtlaması olmasi. Hergun bir sürü insan ölüyor ama komple bir yasak verip azaltılmıyor. Otobüslerde tıklım tıkış

tamam, yani ilk yazdigin mesaji anlamicak iq yok bende... almanya ve fransa diye basliyan cümleden almanyanin net olmadigini anlamaliydim.

yalniz millet olarak bi biziz sanirim kendi ülkemize bu kadar b.k atan... burda yani almanya da devlet yaptiginiz zarari ödicez dedi ilk ödemeler geldi. millet kirasini bile ödüyemiyor... disari cikmak yasak deniliyor ama özel sektorde bile ise gitmek zorundayim. cocugumu ana okuluna götürmek zorundayim. karamasa yüzünden isler yetismiyor evden home office yapmak zorundayim... ama acil ameliyatim var ölüyorum... yooohh corona var basinin cagresine bak deniliyor. he bide bunu sormadan önce özel sigortan var mi diye soruluyor...

hiii bide öyle dikkatlilar ki daha dün sinirdan gectim avusturyaya.. niree diye sordu polis dedim kaynana ziyareti tamam gec. bu kadar... kayak merkezleri doldu ama burda ayni senin dedigin gibi kagitla giriyoruz kayak merkezlerine kejchanbt

he bide böyle yorumlar yapmadan artik yalvariyorum önce o ülkeyi görün ona göre yazip cizin lütfen... yada internet cok uzak degil biraz arastirin. en azindan siralamardan belli oluyor kim daha iyi kontroll altinda tuttugu. burda iki gündür mille cosmus durumda. devlet bana karisamaz diye kac kisi noel partisi verdi.

ama almanyada hersey müthis dedigin gibi...

Şuan çok çok sinirliyim.bugun malum yasak.sabahtan beri sokagimizda çoluk combalak anaları sokakta.ihbar etsem kimliğim cikarmi.kadin minderini almış birde o komşuya bu komşuya sesleniyor.kendine arkadaş ariyor neymiş çocuğunun canı sikiliyomus.benim üç cocugumun canı sikilsada catlasada patlasada cikarmiyorum bu saygısızlık degilmi
3cu kışiyle paylaşilmıyor denenmiş bır bılgı bu 🤣 okadar ıhbar ettım. ve hıc kımse bilmedı

tamam, yani ilk yazdigin mesaji anlamicak iq yok bende... almanya ve fransa diye basliyan cümleden almanyanin net olmadigini anlamaliydim.

yalniz millet olarak bi biziz sanirim kendi ülkemize bu kadar b.k atan... burda yani almanya da devlet yaptiginiz zarari ödicez dedi ilk ödemeler geldi. millet kirasini bile ödüyemiyor... disari cikmak yasak deniliyor ama özel sektorde bile ise gitmek zorundayim. cocugumu ana okuluna götürmek zorundayim. karamasa yüzünden isler yetismiyor evden home office yapmak zorundayim... ama acil ameliyatim var ölüyorum... yooohh corona var basinin cagresine bak deniliyor. he bide bunu sormadan önce özel sigortan var mi diye soruluyor...

hiii bide öyle dikkatlilar ki daha dün sinirdan gectim avusturyaya.. niree diye sordu polis dedim kaynana ziyareti tamam gec. bu kadar... kayak merkezleri doldu ama burda ayni senin dedigin gibi kagitla giriyoruz kayak merkezlerine kejchanbt

he bide böyle yorumlar yapmadan artik yalvariyorum önce o ülkeyi görün ona göre yazip cizin lütfen... yada internet cok uzak degil biraz arastirin. en azindan siralamardan belli oluyor kim daha iyi kontroll altinda tuttugu. burda iki gündür mille cosmus durumda. devlet bana karisamaz diye kac kisi noel partisi verdi.

ama almanyada hersey müthis dedigin gibi...
Çok beğeniyorsanız ülkenizi gelin. Niye gittiniz ? Ben size cevabı veriyim daha guzel yasam ve fazla para kazanmak icin.. Uzaktan ülkemi seviyorum diye savunma yapmaya gerek yok. Burada da şartlar böyle. Bana göre bir farkı yok. Yaranız varmış tartışmaya gelmişsiniz. Ülkeniz para vermiş kiraya yetmiyormuş bize 1 tl vermediler wala keske verseler de yetmese kiraya.. hastalığınız icin de Allah şifa versin. Inşallah iyi olursunuz. Başka yapacak yorumum yok. Iyi aksamlar dilerim

Ne kadar saçma çok haklısın ya zarar verse o insan size
Gecenin hemde kaciydi eşim gecedeydi adam neler saydiriyor tehditler ediyor .duvarı tekmeleyip yumrukluyor filan yan taraf olduğu için ahlaksız balkondan gecseydi napacaktim ben .hayır zarar veririm bende az değilim de hapis mi yatayım sonra

Çok beğeniyorsanız ülkenizi gelin. Niye gittiniz ? Ben size cevabı veriyim daha guzel yasam ve fazla para kazanmak icin.. Uzaktan ülkemi seviyorum diye savunma yapmaya gerek yok. Burada da şartlar böyle. Bana göre bir farkı yok. Yaranız varmış tartışmaya gelmişsiniz. Ülkeniz para vermiş kiraya yetmiyormuş bize 1 tl vermediler wala keske verseler de yetmese kiraya.. hastalığınız icin de Allah şifa versin. Inşallah iyi olursunuz. Başka yapacak yorumum yok. Iyi aksamlar dilerim

burda cvp bulunamayinca standard cümleler. yaran varsa ülkene dön vs vs. sende haklisin insan herseyi anlamak istedigi gibi anliyor.

ben kesinlikle ne türkiye iyi nede almanya iyi dedim her ülkenin artisi eksisi tabiki var ama kiyaslama yapiyorsam bilip emin olmam lazimki öyle anlatim. amcam dayim enistem didi didiyle atmakla olmuyor bu isler....

birseyi düzeltmeyi yada farkli acidan göstermeyi tartismak veya polemik olarak görüyorsan buda senin bakis acin.

madem ülkenden bu kadar sikayetcisin kafasina koyan mülteciler öyle böyle geldi buyur senide bekleriz. ve ülkeni senin secmedigin gibi dogdugum yeri bende secmedim.

son olarak iyi dileklerin icin tsk ederim Allaha emanet.

Back
X