- 21 Ekim 2017
- 1.463
- 3.168
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu yasak değil bir kısıtlama araçla uzun mesafelere gitmek yasak. Bakkala markete ihtiyacını karşılamaya gitmek yasak değil. Birde herkes kapı önünde kendi mahallesinde oturabiliyor buna birşey demiyorlar pek. Devletin paraya ihtiyacı var şikayet edeyim diyorsanız edin tabi. Bende hiç sokağa çıkmıyorum markete bile gitmiyorum eve servis yaptırıyorum. Ama bu yasak değil kısıtlama devlet devlet olsaydı yasak getirirdi yabancı ülkeler gbi kimse kapıya bile izinsiz çıkamazdı. Neden sadece haftasonları yasak var ? Çünkü devlet paramızı yemekten parasız kalmış bir taraflarına güvenip te yasak koyamıyorlar çünkü millete aylık ödemek zorunda kalacaklar...
T.C. Kimlik numaranız bile gözükmezken adınızı nasıl verebilirler, çok ilginç. İhbar sisteme düştüğünde sadece tel no çıkar. İhbar kapatıldığı an tel no bile silinir sistemden.Valla benim adımı vermişlerdidaha once
Almanya ve fransa da Var şuan bildiğim diğerlerine bakmadm ama dayimlar orada yaşıyor. Market ihtiyacı olursa özel kağıtla 1 saatlik çıkma izinleri oluyor ve yollarda kontrol ediliyormuş. Yani bizim gbi kağıtsız çıkamıyorlar. Bide devlet maaş bağlamış hepsine. Herkes memnun ve evinde oturuyor .yasak hangi ülkelerde?
Aynen öyle canının kıymetini bilen dışarı çıkmaz da benm anlamadgm bu virüs sadece haftasonu mu yayılıyor? Çünkü ben hafta ici ise gitmek icin insanlarla otobüste tıkış tikış giderken insanlarla akraba olma seviyesine gelirken bu virüsten bahseden hic yok ? Degisik bir ironi..İster adı kısıtlama olsun ,ister yasak canının kıymetini bilen çıkmaz dışarı. Aaa kısıtlama bu çıkabilirim diye bir şey yok maalesef .Hastalanınca nefes alamayacak haberi yok.!!
Bence hayat eve sığar'dan hemen ihbar edin hakkı mıymış değil miymiş devlet karar versin!
Allah Allah, benim kuzenlerimde Almanya'da gördüğüm kadarı ile gayette geziyorlar.Almanya ve fransa da Var şuan bildiğim diğerlerine bakmadm ama dayimlar orada yaşıyor. Market ihtiyacı olursa özel kağıtla 1 saatlik çıkma izinleri oluyor ve yollarda kontrol ediliyormuş. Yani bizim gbi kağıtsız çıkamıyorlar. Bide devlet maaş bağlamış hepsine. Herkes memnun ve evinde oturuyor .
Dayımlar fransa da ve gelip gidiyor bazen turkiyeye girerken covid testi istemiyorlarmış ama fransaya giderken test istiyorlarmis daha Geçen ay gtti fransa ya şuan da yasak devam ediyor dedi. Almanyada belki şuan devam etmiyordurAllah Allah, benim kuzenlerimde Almanya'da gördüğüm kadarı ile gayette geziyorlar.
Amsterdamda da arkadaşım var, videolarda gordugum kadarı ile maske takan bile yok...
Kac kere polisi aradiysam ad soyad soruyorlardi. Bir kere de sormadilar ama geri donus icin aradiklarinda x hanim diye hitap ettiler. Bence 155in sistemindeki farkli bir durum.T.C. Kimlik numaranız bile gözükmezken adınızı nasıl verebilirler, çok ilginç. İhbar sisteme düştüğünde sadece tel no çıkar. İhbar kapatıldığı an tel no bile silinir sistemden.
Şimdi gerçekçi olmakta fayda var. Biz Türkiye'deyiz ve ekonomik problemlerimiz çok büyük bu su götürmez bir gerçek. Keşke ekonomik açıdan iyi durumda olsak bu dönemde kimse çalışmak zorunda kalmasa da hayatını koruyabilse. Ama şu an böyle bir 'kısıtlama' varsa herkes uymak zorunda. Daha fazla açamam çünkü siyasete girer. Yoksa söylenecek çok söz var.Aynen öyle canının kıymetini bilen dışarı çıkmaz da benm anlamadgm bu virüs sadece haftasonu mu yayılıyor? Çünkü ben hafta ici ise gitmek icin insanlarla otobüste tıkış tikış giderken insanlarla akraba olma seviyesine gelirken bu virüsten bahseden hic yok ? Degisik bir ironi..
Ben aramadan bı ekip geçti.herkes kacisti kadınlar araba arkasına saklandı.sonra yine herkes çıktı tabi.birde dalga geçiyorlar ayy ceza yiyiyorduk diye.cok sinirlendim aradım dedim böle böle ekip geçti.tekrar yollucaz dediler.ama malesef ne gelen var ne giden.baya daha durdularEeeee?
Şikâyet ettin mi???
Sonuçtan haberdar et merak ederim![]()
ben 112 veya HES uygulamasından bahsettim zaten. direkt 155'i aradığınızda ne olur bilemem. Şu an ihbar görevinde çalıştığım için bizim kullandığımız sistem farklı.Kac kere polisi aradiysam ad soyad soruyorlardi. Bir kere de sormadilar ama geri donus icin aradiklarinda x hanim diye hitap ettiler. Bence 155in sistemindeki farkli bir durum.
Çocuklara açıyorum.bizimkiler çocuk degilmi giklari cikmiyo.bizde diğer insanlara saygimizdan çıkmıyoruz.herkes üstüne duseni yapmali bence.kadibpafin elinde bı ekmek poseti.azcik o kapıda dur azcik bu kapıda dur muhabbet etBen de sadece benim bölgemde var sanıyordum. Gerçekten bizim sokakta pandemi başından beri 3 5 aile var, çocukları sabahtan gece yarılarına kadar sokakta. Çocuklar ev eşofmanıyla sokak sürtüyor. Yaşları da 5 12 arası değişiyor. Yağmur kar pandemi dinlemiyorlar. Gürültüleri ayrı, oradan oraya koşturup, birbirlerinin üstüne zıplayıp bulaş riskini arttırmaları ayrı. Maske yok mesafe yok. Polis gelince kaçışıp tekrar sokağa düşüyorlar. Ne görgüsüz, cahil aileler var. Bela okumaktan imanım gevredi.
Yazık hepsine acıyorum. O kadar acınasılar ki farkında değiller. Sosyal hayatları kaldırım taşlarından ibaret. Pandemi öncesi de böylelerdi. Anneleri sokak kapılarında oturup dedikodu yapan şehir kültürü olmayan tiplerden, bir ara tartıştık bana bir de komşuluk dersi vermeye kalktılar, sokaklarda oturmadıkları dedikodu yapmadıkları kaldırım taşı yok, çocuklarını günde 10 12 saat salmadıkları gün yok. Yolları umumi alanları köyü tarlası sanıyorlar, kafalarına göre ses çıkarma işgal etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar sanırım. En kötüsü de pandemi, virüs bile etkilemiyor.Çocuklara açıyorum.bizimkiler çocuk degilmi giklari cikmiyo.bizde diğer insanlara saygimizdan çıkmıyoruz.herkes üstüne duseni yapmali bence.kadibpafin elinde bı ekmek poseti.azcik o kapıda dur azcik bu kapıda dur muhabbet et
Aynn öle.birde kalkiyo diyoki yanlış yapıyorsun çocukları çıkarmayarak.bubkadar evham yanlış.bi kendi anlayışlı anneYazık hepsine acıyorum. O kadar acınasılar ki farkında değiller. Sosyal hayatları kaldırım taşlarından ibaret. Pandemi öncesi de böylelerdi. Anneleri sokak kapılarında oturup dedikodu yapan şehir kültürü olmayan tiplerden, bir ara tartıştık bana bir de komşuluk dersi vermeye kalktılar, sokaklarda oturmadıkları dedikodu yapmadıkları kaldırım taşı yok, çocuklarını günde 10 12 saat salmadıkları gün yok. Yolları umumi alanları köyü tarlası sanıyorlar, kafalarına göre ses çıkarma işgal etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar sanırım. En kötüsü de pandemi, virüs bile etkilemiyor.
Siz de cocuklari cikarin,eve hapsetmek de dogru degil ki,acik havada kontrollu sekilde spor yapabilirler,bisiklet scooter kullanabilirler,yaslari kac bilemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam baska cocuklarla sosyallesmeden disari cikarirdim cocuklarimiAynn öle.birde kalkiyo diyoki yanlış yapıyorsun çocukları çıkarmayarak.bubkadar evham yanlış.bi kendi anlayışlı anne
Almanya ve fransa da Var şuan bildiğim diğerlerine bakmadm ama dayimlar orada yaşıyor. Market ihtiyacı olursa özel kağıtla 1 saatlik çıkma izinleri oluyor ve yollarda kontrol ediliyormuş. Yani bizim gbi kağıtsız çıkamıyorlar. Bide devlet maaş bağlamış hepsine. Herkes memnun ve evinde oturuyor .