Arkadaşlar bakarmisiniz

İster adı kısıtlama olsun ,ister yasak canının kıymetini bilen çıkmaz dışarı. Aaa kısıtlama bu çıkabilirim diye bir şey yok maalesef .Hastalanınca nefes alamayacak haberi yok.!!
Bence hayat eve sığar'dan hemen ihbar edin hakkı mıymış değil miymiş devlet karar versin!

Bu yasak değil bir kısıtlama araçla uzun mesafelere gitmek yasak. Bakkala markete ihtiyacını karşılamaya gitmek yasak değil. Birde herkes kapı önünde kendi mahallesinde oturabiliyor buna birşey demiyorlar pek. Devletin paraya ihtiyacı var şikayet edeyim diyorsanız edin tabi. Bende hiç sokağa çıkmıyorum markete bile gitmiyorum eve servis yaptırıyorum. Ama bu yasak değil kısıtlama devlet devlet olsaydı yasak getirirdi yabancı ülkeler gbi kimse kapıya bile izinsiz çıkamazdı. Neden sadece haftasonları yasak var ? Çünkü devlet paramızı yemekten parasız kalmış bir taraflarına güvenip te yasak koyamıyorlar çünkü millete aylık ödemek zorunda kalacaklar...

yasak hangi ülkelerde?

yasak hangi ülkelerde?
Almanya ve fransa da Var şuan bildiğim diğerlerine bakmadm ama dayimlar orada yaşıyor. Market ihtiyacı olursa özel kağıtla 1 saatlik çıkma izinleri oluyor ve yollarda kontrol ediliyormuş. Yani bizim gbi kağıtsız çıkamıyorlar. Bide devlet maaş bağlamış hepsine. Herkes memnun ve evinde oturuyor .

İster adı kısıtlama olsun ,ister yasak canının kıymetini bilen çıkmaz dışarı. Aaa kısıtlama bu çıkabilirim diye bir şey yok maalesef .Hastalanınca nefes alamayacak haberi yok.!!
Bence hayat eve sığar'dan hemen ihbar edin hakkı mıymış değil miymiş devlet karar versin!
Aynen öyle canının kıymetini bilen dışarı çıkmaz da benm anlamadgm bu virüs sadece haftasonu mu yayılıyor? Çünkü ben hafta ici ise gitmek icin insanlarla otobüste tıkış tikış giderken insanlarla akraba olma seviyesine gelirken bu virüsten bahseden hic yok ? Degisik bir ironi..

Almanya ve fransa da Var şuan bildiğim diğerlerine bakmadm ama dayimlar orada yaşıyor. Market ihtiyacı olursa özel kağıtla 1 saatlik çıkma izinleri oluyor ve yollarda kontrol ediliyormuş. Yani bizim gbi kağıtsız çıkamıyorlar. Bide devlet maaş bağlamış hepsine. Herkes memnun ve evinde oturuyor .
Allah Allah, benim kuzenlerimde Almanya'da gördüğüm kadarı ile gayette geziyorlar.
Amsterdamda da arkadaşım var, videolarda gordugum kadarı ile maske takan bile yok...

Allah Allah, benim kuzenlerimde Almanya'da gördüğüm kadarı ile gayette geziyorlar.
Amsterdamda da arkadaşım var, videolarda gordugum kadarı ile maske takan bile yok...
Dayımlar fransa da ve gelip gidiyor bazen turkiyeye girerken covid testi istemiyorlarmış ama fransaya giderken test istiyorlarmis daha Geçen ay gtti fransa ya şuan da yasak devam ediyor dedi. Almanyada belki şuan devam etmiyordur

T.C. Kimlik numaranız bile gözükmezken adınızı nasıl verebilirler, çok ilginç. İhbar sisteme düştüğünde sadece tel no çıkar. İhbar kapatıldığı an tel no bile silinir sistemden.
Kac kere polisi aradiysam ad soyad soruyorlardi. Bir kere de sormadilar ama geri donus icin aradiklarinda x hanim diye hitap ettiler. Bence 155in sistemindeki farkli bir durum.

Aynen öyle canının kıymetini bilen dışarı çıkmaz da benm anlamadgm bu virüs sadece haftasonu mu yayılıyor? Çünkü ben hafta ici ise gitmek icin insanlarla otobüste tıkış tikış giderken insanlarla akraba olma seviyesine gelirken bu virüsten bahseden hic yok ? Degisik bir ironi..
Şimdi gerçekçi olmakta fayda var. Biz Türkiye'deyiz ve ekonomik problemlerimiz çok büyük bu su götürmez bir gerçek. Keşke ekonomik açıdan iyi durumda olsak bu dönemde kimse çalışmak zorunda kalmasa da hayatını koruyabilse. Ama şu an böyle bir 'kısıtlama' varsa herkes uymak zorunda. Daha fazla açamam çünkü siyasete girer. Yoksa söylenecek çok söz var. :rapci:Ama vatandaş olarak biraz da iş bize düşüyor hem kendi sağlığımız hem de diğer insanların sağlığı için .:silah:

Eeeee?😏
Şikâyet ettin mi???😎

Sonuçtan haberdar et merak ederim🤪🤗
Ben aramadan bı ekip geçti.herkes kacisti kadınlar araba arkasına saklandı.sonra yine herkes çıktı tabi.birde dalga geçiyorlar ayy ceza yiyiyorduk diye.cok sinirlendim aradım dedim böle böle ekip geçti.tekrar yollucaz dediler.ama malesef ne gelen var ne giden.baya daha durdular

Kac kere polisi aradiysam ad soyad soruyorlardi. Bir kere de sormadilar ama geri donus icin aradiklarinda x hanim diye hitap ettiler. Bence 155in sistemindeki farkli bir durum.
ben 112 veya HES uygulamasından bahsettim zaten. direkt 155'i aradığınızda ne olur bilemem. Şu an ihbar görevinde çalıştığım için bizim kullandığımız sistem farklı.

Ben de sadece benim bölgemde var sanıyordum. Gerçekten bizim sokakta pandemi başından beri 3 5 aile var, çocukları sabahtan gece yarılarına kadar sokakta. Çocuklar ev eşofmanıyla sokak sürtüyor. Yaşları da 5 12 arası değişiyor. Yağmur kar pandemi dinlemiyorlar. Gürültüleri ayrı, oradan oraya koşturup, birbirlerinin üstüne zıplayıp bulaş riskini arttırmaları ayrı. Maske yok mesafe yok. Polis gelince kaçışıp tekrar sokağa düşüyorlar. Ne görgüsüz, cahil aileler var. Bela okumaktan imanım gevredi.

Ben de sadece benim bölgemde var sanıyordum. Gerçekten bizim sokakta pandemi başından beri 3 5 aile var, çocukları sabahtan gece yarılarına kadar sokakta. Çocuklar ev eşofmanıyla sokak sürtüyor. Yaşları da 5 12 arası değişiyor. Yağmur kar pandemi dinlemiyorlar. Gürültüleri ayrı, oradan oraya koşturup, birbirlerinin üstüne zıplayıp bulaş riskini arttırmaları ayrı. Maske yok mesafe yok. Polis gelince kaçışıp tekrar sokağa düşüyorlar. Ne görgüsüz, cahil aileler var. Bela okumaktan imanım gevredi.
Çocuklara açıyorum.bizimkiler çocuk degilmi giklari cikmiyo.bizde diğer insanlara saygimizdan çıkmıyoruz.herkes üstüne duseni yapmali bence.kadibpafin elinde bı ekmek poseti.azcik o kapıda dur azcik bu kapıda dur muhabbet et

Çocuklara açıyorum.bizimkiler çocuk degilmi giklari cikmiyo.bizde diğer insanlara saygimizdan çıkmıyoruz.herkes üstüne duseni yapmali bence.kadibpafin elinde bı ekmek poseti.azcik o kapıda dur azcik bu kapıda dur muhabbet et
Yazık hepsine acıyorum. O kadar acınasılar ki farkında değiller. Sosyal hayatları kaldırım taşlarından ibaret. Pandemi öncesi de böylelerdi. Anneleri sokak kapılarında oturup dedikodu yapan şehir kültürü olmayan tiplerden, bir ara tartıştık bana bir de komşuluk dersi vermeye kalktılar, sokaklarda oturmadıkları dedikodu yapmadıkları kaldırım taşı yok, çocuklarını günde 10 12 saat salmadıkları gün yok. Yolları umumi alanları köyü tarlası sanıyorlar, kafalarına göre ses çıkarma işgal etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar sanırım. En kötüsü de pandemi, virüs bile etkilemiyor.

Yazık hepsine acıyorum. O kadar acınasılar ki farkında değiller. Sosyal hayatları kaldırım taşlarından ibaret. Pandemi öncesi de böylelerdi. Anneleri sokak kapılarında oturup dedikodu yapan şehir kültürü olmayan tiplerden, bir ara tartıştık bana bir de komşuluk dersi vermeye kalktılar, sokaklarda oturmadıkları dedikodu yapmadıkları kaldırım taşı yok, çocuklarını günde 10 12 saat salmadıkları gün yok. Yolları umumi alanları köyü tarlası sanıyorlar, kafalarına göre ses çıkarma işgal etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar sanırım. En kötüsü de pandemi, virüs bile etkilemiyor.
Aynn öle.birde kalkiyo diyoki yanlış yapıyorsun çocukları çıkarmayarak.bubkadar evham yanlış.bi kendi anlayışlı anne

Aynn öle.birde kalkiyo diyoki yanlış yapıyorsun çocukları çıkarmayarak.bubkadar evham yanlış.bi kendi anlayışlı anne
Siz de cocuklari cikarin,eve hapsetmek de dogru degil ki,acik havada kontrollu sekilde spor yapabilirler,bisiklet scooter kullanabilirler,yaslari kac bilemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam baska cocuklarla sosyallesmeden disari cikarirdim cocuklarimi

çözüm virüsün sadece haftasonları yayıldığını sanıp insanları haftasonu eve kapamak değil tabi ki. yılbaşında da güya evlere toplanılmasını engelleyecekler ama 31 ocak akşam 9 da başlayacakmış yasak. ee o saate kadar herkes gider gideceği yere.. milyonlarca insan var istanbul'da, kimin nereye gittiğini nasıl kontrol edecekler ?

tabi konunun özü bu olsa da 2 günlük bir kısıta dahi uymayanları ben anlamıyorum. eminim zaten diğer 5 gün fellik fellik her yeri gezip kısırlı günler yapıyorlardır. 2 gün evde otursunlar. bazı ülkeler bu şekilde hareket edenleri katilmiş gibi düşünmeye başladı hatta artık.

bir de serbest saatlerde de mi çıkarmıyorsunuz çocuklarınızı ? eğer öyleyse sizinki gerçekten çok abartılı. dışarı çıkıp kimseyle muhattap olmadan nefes-egzersiz sağlayabilirsiniz.

Allah Allah ben hangi almanyada yasiyorum acabag...

Back
X