arkadaslar bana bisey diyin cok korkuyorum

Disarda kar ama insanin ici yaniyo.insallah bende alirim bebwklerimi kucagima

Safra keseni flnmi almaya calisiyolar arkadasim.hamileyken safra kesesi alinabiliyomusya tas fln deyince aklima o geldi.

Bir yakınımızada çocuğun otizmli dediler . Çocuk doğana kadar ailene harap oldu.
Ama çocuk bır doğdu sapasağlam . Hiç canını sıkma canım . İkizlerde yanıltıcı oluyor dıye biliyorum 3'lüyü

İkili testin doğruluk payı % 90 üçlü testin ise % 50, eğer ikili de risk çıkarsa yapılır diğerleri doktorun yaptığı mantıksız olmuş içini ferah tut

Stres yapma bence. Benim arkadaşıma da özelde ki bir doktor çocuğu için engelli doğacak dedi. Çocuk 8 yaşında şimdi ve cok zeki hiç bir engeli de yok...
Bu devlet hastanesin de ki kötü doktorlardan bir bana denk gelmedi 6-7 yıldır babam yüzünden dolaştığı halde. Babamı yok yere ameliyat yapan ve aksak bırakan Dr da özel hastanedeydi. Prostat ameliyat olman lazım deyip idrar yolları ile oynayıp komşumuzu kandıranda özel hastaneydi. 2 yıl çalıştım ben özel hastanede pansuman yaparken malzemeden çalın diyen de özel hastaneydi. Dahiliye doktoru hala arkadaşım çok az tahlil istiyorsun diye fırçalayan da özel hastaneydi. Kadın gerekmekte bir şey için neden film tahlil istesin dimi. Özel Hastaneler insanı musteri gibi görüyor. Bunun özel devleti yok orada ki doktorlarda haksızlık yapmamak lazım.

Bu ikili uclu testler kadar sacma birsey yok ya. Sonuca gore anne karninda tedavi yapilabilse yine neyse. Duzeltemeyecekleri birseyin testini yapmak nedir? Cevremde sonuclari sorunlu cikanlarin tamaminin saglikli bebekleri oldu. Hepsi de ilk hamileliklerinin heyecanini yasayamadilar. Hamilelik suresince mutlu olamadilar, deger mi yani. Hatta birinin amniyosentezine gore oglunun ileri derecede zeka engelli olmasi gerekiyordu ki suan cocuk cevremde gordugum en zeki cocuklardan. Hazir olma mevzusu da sacma. Neyine hazir olacaksin yani aldirmayi dusunmuyorsan ne yapabileceksin.

Doktorum bana dedi ki bebegin burun kemigi olusmus, ensesi normal. Yine de sorayim ikili test yapalim mi? Ben de sonuca gore anne karninda mudahale yapilabilecek mi? Yok... O zaman gerekte yok. Bazi surprizler olursa da eyvallah evladim her sekilde kabulum. Ayrica testlerde sorun cikmayipta dogunca engelli oldugu farkedilen bir suru de cocuk var.

Konu sahibi sakin o testlere kafanizi takmayin. Bu kadar cok yaniltici sonuc veren testlere gore moralinizi bozmayin. Bazen tip dunyasinin bazi seylere gereksiz mudahale ettigini dusunuyorum.

İkiz gebeliklerde bu testler geçerli degilse neden inatla yaptırdınız üstelik de doktorunuz yaptırma dediği halde.Şu an gereksiz evham yapıyorsunuz ve bebeklerinizi geriyorsunuz.Rahatlayın.

Cok gereksiz testler gercekten.mademki bir faydasi yok niye yapilp insanlar uzuluyo.biraz daha iyiyim cok sukur kacgundur uyku uok istah yok

İkiz gebeliklerde bu testler geçerli degilse neden inatla yaptırdınız üstelik de doktorunuz yaptırma dediği halde.Şu an gereksiz evham yapıyorsunuz ve bebeklerinizi geriyorsunuz.Rahatlayın.
Sskdaki doktor tanidik zitlasmayim diye dusundum.aynn cok gerdim kendimi.dusuncesi bile cok kotu allah kimseye boyle seyler yasatmasin

Cok gereksiz testler gercekten.mademki bir faydasi yok niye yapilp insanlar uzuluyo.biraz daha iyiyim cok sukur kacgundur uyku uok istah yok

Kuzenime cocugun down dendi. O da aldirmadi gunah diye. 1 aylik suan bebegi o kadar saglikli bir kiz ki. Ama annesi hamilelik boyunca stres yapti diye sutu azicik geldi sonra da kesildi. 1 aylik bebek suan hazir mamayla besleniyor ve anne sutunden yararlanamiyor. Deger mi yani. Moralinizi bozmaniz en cok bebeginize zararli bunu da dusunun.

Ah kiyamam yavruma.ogunden beri stresten bazen karnim nasil agriyo bisey olcak diye odum kopuyo.kendimi gectim annem kvdem bile strese girdiler.

Bu testleri ikizlere kolay kolay yapmıyorlar diye biliyorum. Özel deki doktorunuz haklı. Kesin sonuç elde edilmiyormus diye biliyorum.

Ultrasonu ve olcumleri cok iyi bir doktor o yuzden

Ozel deki doktorumn çok akıllıymis sakin bırakma devam et ve asla o testleri yaptırma canim ben doktor kararı üzerine yaptırdım 3lu testim riskli çıktı doktor karnindan sivi almamız lazım dedi(amniyosentez) sonuc kotu cikarsada kurtaj olursun dedi ben asla kabul etmedim 5 yil bekledim bu bebegi dedim sonuc ne olursa olsun doguracagim dedim simdi bebegim 2 aylik cokta saglikli cok sukur ama hamileligim stresle gecti bidaha hamile kalirsam ayrintili usg hariç hicbirini yaptirmayacagim oyuzden kafana takma ve yaptırma simdiden iyi dogumlar canim

Arkadaşlar doğru söylemiş ikiz gebelikte o testler yapılmaz canim

Iyide senin ikili üçlü testinin hepsi yanlış sonuç verir nedeni ise cogul gebeliktir doktor cogul gebelikte ultrasondan ense kalınlığı ölçümü yapar sadece nereden mi biliyorum bende ikiz gebelik yaşadım benimkiler suan 3 yasindalar

Ay aynı benim gibi olmuş canim ya benimde sutum gelmedi stresten ve erken doğum yaptım bir ay bebegim 2 aylik ve malesef bende mama veriyorum

Ay aynı benim gibi olmuş canim ya benimde sutum gelmedi stresten ve erken doğum yaptım bir ay bebegim 2 aylik ve malesef bende mama veriyorum

Hep bu sacma sapan amacsiz testler yuzunden. Kanun degil bisey degil yaptirmamali kimse.

Hep bu sacma sapan amacsiz testler yuzunden. Kanun degil bisey degil yaptirmamali kimse.

Aynen canim hamile arkadaslarima filan tembih ediyorum sakin yaptirmayin diye buarada ben şeker yuklemesini de yaptırmadım doktorumda ısrar etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…