Disarda kar ama insanin ici yaniyo.insallah bende alirim bebwklerimi kucagimaÇok iyi anlıyorum. Geçen sene bu zamanlar aynı durumdaydım. Allah'tan doğum doktorum iyidi epey bir rahatlattı. Öncesinde bir kaç doktora gittim. Hatta devleti düşünmediğim halde bir de oradaki doktorla bir tanışayım dedim. Raporlarımı gördükten sonra git iyi bir Üniversite hastanesinde doğum yap, bana gelme demişti. Dışarıda yine bugünlerdeki gibi lapa lapa kar... Oturup ağlamıştım. Hey gidi hey. Şimdi beşiğinde horul horul uyuyor minnoşum. Üzülmeyin. Bol bol dua edin..
Safra keseni flnmi almaya calisiyolar arkadasim.hamileyken safra kesesi alinabiliyomusya tas fln deyince aklima o geldi.Anladım, o zaman kafanıza takacağınız bir şey yok.
Zaten ölçümlerden öte, burun kemik yapısından bebeğinizin sağlığı hakkında birçok bilgi verebiliyor doktorlar.
Sanırım bu yol izleniyor sizin takibinizde.
İçinizi rahat tutun, dediğim gibi bende de saçma sapan bir şeyler bulmaya çalışıyorlar.
3 ay önce check up ımda turp gibi çıkmama, hiçbir belirtimin olmamasına rağmen, illa organımı alma peşindeler hem de yanlışlıklar silsilesi yüzünden.
Ayrıca 10 haftalık hamileyim, ama bir korkum yok, çünkü biliyorum ki bir sorunum yok.
Sizin de korkunuz olmasın, nur topu gibi alırsınız kucağınıza bebişlerinizi.
İkili testin doğruluk payı % 90 üçlü testin ise % 50, eğer ikili de risk çıkarsa yapılır diğerleri doktorun yaptığı mantıksız olmuş içini ferah tutMerhana arkadaslar ben 34 yasindayim.8 yasinda bi kizim var 18 haftalik ikiz hamileyim.hem sskda hemde ozelde doktorum var.ozeldeki doktorum cok daha iyi.sskdaki ise tahlillerimi yaptirmak icin gittigim doktor.ozeldeki doktorum hrrseyin cok guzel gittigini soyluyor.ikili uclu test yaptirma taraftari degil.sskdaki ikisinide yapti.ikili cok guzel cikti.ozeldeki doktorum uclu test yapilmaz dedi sskdaki yapti.sskya sinuclari almaya o ara gidemedim.kimsede beni baramadi.sonra gittigimde bilgisayar kayitlarinda sonuclarim cikmadi.doktor labaratuvara gidip bulmami soyledi.orda baya bi bekledikten sonra tekrar kan vermemi testin olmadigini soylediler.genetik doktoruna sordum bu testin hicbi onemi olmadigi soyledi.kan vermeden geldim.ertesi gun labaratuvardan aradilar.bebeklerden birinde risk oldugunu kan vermemi soylediler.ozeldeki doktorum yaptirdigim icin cok kizdi.yanlis yada eksik o sonuclari gormek istiyorum dedi.almaya gittigimde belgeleri vermediler ve benim adima poliklinik nosu bile almislar ve benden tekrar kan aldilar.guya bende cikmamasi gereken bir deger cikmis.salidan beri cok korkuyorum insallah olumsuz bisey cikmaz.sonuclari pzt alicam.bisey cikarsa diye uyuyamiyorum.bole bisey olabilirmi
Nekadar kotu yazik.insanlaraBir yakınımızada çocuğun otizmli dediler . Çocuk doğana kadar ailene harap oldu.
Ama çocuk bır doğdu sapasağlam . Hiç canını sıkma canım . İkizlerde yanıltıcı oluyor dıye biliyorum 3'lüyü
Buraya yazdiktan sonra icim rahatladi.sagolun hepimiz kacgundur kendimi yiyiyorumİkili testin doğruluk payı % 90 üçlü testin ise % 50, eğer ikili de risk çıkarsa yapılır diğerleri doktorun yaptığı mantıksız olmuş içini ferah tut
Cok gereksiz testler gercekten.mademki bir faydasi yok niye yapilp insanlar uzuluyo.biraz daha iyiyim cok sukur kacgundur uyku uok istah yokBu ikili uclu testler kadar sacma birsey yok ya. Sonuca gore anne karninda tedavi yapilabilse yine neyse. Duzeltemeyecekleri birseyin testini yapmak nedir? Cevremde sonuclari sorunlu cikanlarin tamaminin saglikli bebekleri oldu. Hepsi de ilk hamileliklerinin heyecanini yasayamadilar. Hamilelik suresince mutlu olamadilar, deger mi yani. Hatta birinin amniyosentezine gore oglunun ileri derecede zeka engelli olmasi gerekiyordu ki suan cocuk cevremde gordugum en zeki cocuklardan. Hazir olma mevzusu da sacma. Neyine hazir olacaksin yani aldirmayi dusunmuyorsan ne yapabileceksin.
Doktorum bana dedi ki bebegin burun kemigi olusmus, ensesi normal. Yine de sorayim ikili test yapalim mi? Ben de sonuca gore anne karninda mudahale yapilabilecek mi? Yok... O zaman gerekte yok. Bazi surprizler olursa da eyvallah evladim her sekilde kabulum. Ayrica testlerde sorun cikmayipta dogunca engelli oldugu farkedilen bir suru de cocuk var.
Konu sahibi sakin o testlere kafanizi takmayin. Bu kadar cok yaniltici sonuc veren testlere gore moralinizi bozmayin. Bazen tip dunyasinin bazi seylere gereksiz mudahale ettigini dusunuyorum.
Sskdaki doktor tanidik zitlasmayim diye dusundum.aynn cok gerdim kendimi.dusuncesi bile cok kotu allah kimseye boyle seyler yasatmasinİkiz gebeliklerde bu testler geçerli degilse neden inatla yaptırdınız üstelik de doktorunuz yaptırma dediği halde.Şu an gereksiz evham yapıyorsunuz ve bebeklerinizi geriyorsunuz.Rahatlayın.
Cok gereksiz testler gercekten.mademki bir faydasi yok niye yapilp insanlar uzuluyo.biraz daha iyiyim cok sukur kacgundur uyku uok istah yok
Ah kiyamam yavruma.ogunden beri stresten bazen karnim nasil agriyo bisey olcak diye odum kopuyo.kendimi gectim annem kvdem bile strese girdiler.Kuzenime cocugun down dendi. O da aldirmadi gunah diye. 1 aylik suan bebegi o kadar saglikli bir kiz ki. Ama annesi hamilelik boyunca stres yapti diye sutu azicik geldi sonra da kesildi. 1 aylik bebek suan hazir mamayla besleniyor ve anne sutunden yararlanamiyor. Deger mi yani. Moralinizi bozmaniz en cok bebeginize zararli bunu da dusunun.
Merhana arkadaslar ben 34 yasindayim.8 yasinda bi kizim var 18 haftalik ikiz hamileyim.hem sskda hemde ozelde doktorum var.ozeldeki doktorum cok daha iyi.sskdaki ise tahlillerimi yaptirmak icin gittigim doktor.ozeldeki doktorum hrrseyin cok guzel gittigini soyluyor.ikili uclu test yaptirma taraftari degil.sskdaki ikisinide yapti.ikili cok guzel cikti.ozeldeki doktorum uclu test yapilmaz dedi sskdaki yapti.sskya sinuclari almaya o ara gidemedim.kimsede beni baramadi.sonra gittigimde bilgisayar kayitlarinda sonuclarim cikmadi.doktor labaratuvara gidip bulmami soyledi.orda baya bi bekledikten sonra tekrar kan vermemi testin olmadigini soylediler.genetik doktoruna sordum bu testin hicbi onemi olmadigi soyledi.kan vermeden geldim.ertesi gun labaratuvardan aradilar.bebeklerden birinde risk oldugunu kan vermemi soylediler.ozeldeki doktorum yaptirdigim icin cok kizdi.yanlis yada eksik o sonuclari gormek istiyorum dedi.almaya gittigimde belgeleri vermediler ve benim adima poliklinik nosu bile almislar ve benden tekrar kan aldilar.guya bende cikmamasi gereken bir deger cikmis.salidan beri cok korkuyorum insallah olumsuz bisey cikmaz.sonuclari pzt alicam.bisey cikarsa diye uyuyamiyorum.bole bisey olabilirmi
Ultrasonu ve olcumleri cok iyi bir doktor o yuzden
Kuzenime cocugun down dendi. O da aldirmadi gunah diye. 1 aylik suan bebegi o kadar saglikli bir kiz ki. Ama annesi hamilelik boyunca stres yapti diye sutu azicik geldi sonra da kesildi. 1 aylik bebek suan hazir mamayla besleniyor ve anne sutunden yararlanamiyor. Deger mi yani. Moralinizi bozmaniz en cok bebeginize zararli bunu da dusunun.
Ay aynı benim gibi olmuş canim ya benimde sutum gelmedi stresten ve erken doğum yaptım bir ay bebegim 2 aylik ve malesef bende mama veriyorum
Hep bu sacma sapan amacsiz testler yuzunden. Kanun degil bisey degil yaptirmamali kimse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?