Arkadaşlar bana da bir fikir verin kafam çok karıştı..

benSelinova

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
291
0
96
Diğer
Ben şimdi liseyi yeni bitirdim,üni yi kazandım ve 2 eylülde kayıt yaptıracağım ama elimde lise diplomam yok çünkü alttan bir dersim vardı haziranda girdim o dersin sınavına bana cevaplar verilmesine rağmen hoca gıcıklığına herkesi bıraktı son sınıf bir tek ben vardım.tekrar eylülde bir sınav daha varmış ve benim kayıt tarihim bittikten sonra sınavlar başlıyor tekrar sınava giremiyorum çok geç oluyor girsemde.. geçici diplomada alamıyorum alttan dersim olduğu için.Bugün okula gittim görüşmeye birşey yapabilirmisiniz diye sormaya kazandığın üniversite ile görüş öğrenci belgesi felan getiriyim de diplomamı daha sonra götür üniversite bir esneklik yapar dedi ama öyle birşey yapmıyor üniversite eve geldim aradım üni.yi yapamayız dediler.Liseyi tekrar aradım hocam böyle böyle dedim birşey yapamıyorlar dedim bu yıl üniye gidemezsem okul puanımda gitmiş olacak yani 2 yılım boşa gidecek ve ben haksızlıkla bırakıldım sınavdan bu adil değil dedim ve hiçbirşey yapmıyorlar buna rağmen ne yapacağım bilmiyorum bir akıl verin bana lütfen senağlama

Şimdiden teşekkür ederim :a015:

keşke yardımcı olabilsem ama hiç bi fikrim yok. sınavları da öne alamazlar sanırım. okulla gidip yüz yüze konuşsan bi esneklik yaparlar belki rapor falan bulup diplpmanı aldıktan sonra kayıt yaptırma durumu olabilir belki..

baska belgelerde esneklik oluyor ama diplomada yapmıyor üniversiteler canım çünkü farzet geçemedin eylülde o zaman nasıl üniversiteye kayıt yaptırmıs oluyorsun sen lisende halletmelisin bu işi

lisem o kadar berbat ki yani beni bir dövmedikleri kalıyor
sırf bu yüzden üniversiteye kayıt yaptıramazsam kahrolurum heralde..okuluma o kadar sinirliyim ki hem haksızlıklıkla hoca yüzünden bırakılıyorum diploma alamıyorum hem de o kadar ters konuşuyorlar ki bana nerdeyse dövecekler...
malesef rapor felanda olmuyor :1no2:

öyle hocaların yatacak yeri yok. eğitim sistemi çok mükemmel de üniversiteyi kazanmış öğrenciyi lisede tek ders için alıkoymaya kalkıyorlar. inşallah bi şekilde halledersin. benzeri kuzenimin başına gelmişti, 90larda kredili sistem saçmalığı sırasında. kızın haberi yokmuş dersi kaldığından, herşey tamamlanıyo, diplomayı almaya gittiğinde "biz yeni farkettik sen şu şu dersten kalmışsın" diyolar. hoca sınavları geç okumuş öle bişeydi. ne asab bozucu.

babamla görüşmüyorum şehir dışında zaten annem çalışıyor özel sektörde ve çalıştığı yerden 5 dk bile ayrılamıyor..telefon açıp görüştü ama birşey değişmedi

ya nedir bu çocukların hali yaa...ne kadar saçma bi düzen var ülkede...her türlü zorluğu çıkaracaklar yani illaki...

üniversite bişey yapamaz canım iş senin lisede bitiyor..onlarında böyle acımasız davranmasına pes diyorum..yazık değil mi bu kızın emeğine koca bir yılına...

inşallah insafa gelirlerde halledersin canım çok üzüldüm:teselli:

milli eğitim müdürüyle görüşmeni tavsiye ederim. kaymakama valiye nerdeysen heryere başvur. git konuş hakkını ara.

babamla görüşmüyorum şehir dışında zaten annem çalışıyor özel sektörde ve çalıştığı yerden 5 dk bile ayrılamıyor..telefon açıp görüştü ama birşey değişmedi

hocanın sizinle ne zoru olabilir

babanı ara annende işinden izin alsın. telefonda olmaz o işler. yüzyüze görüşmeleri lazım.

kız kopya çekiyor, ailesi kızını umursamıyor ve suçlu öğretmenler... haklısınız...şakkıdı

kızı kopya çekiyor değil!!
hoca son sınıfım diye bana cevapları verdi ve cevapların bana verilmesini isteyen 2 ay önce görevden ayrılan müdür yardımcısıydı ve cevaplar tüm öğrencilere verildi tek haksızlık bana yapılmadı hepsi kaldı.Anne umursamıyor değil izin alamıyor eğer yazılarımı okusaydınız görürdünüz iki kuruşluk asgari ücretle çalışıyor izin alsa sorun oluyor işten çıkmaya gidiyor anladınız mı ? sizin için bu yorumu yapmak kolay tabi nerden bileceksiniz!!
babaya gelince bunu da belirttim annemle babam boşandı babamla 2 yaşımdan beri görüşmüyorum
evet şimdi yazdığım yazıyı bir daha okuyunca size çok hak verdim TEK SUÇLU BENMİŞİM NE OKUL NE BİR BAŞKASI!!!!

canım benim suçlu sen değilsin üzülme sakın hakkında hayırlısı böyledir belk öyle düşün...
Aynı durum benimde başıma geldi sırf bir dersten bende üniversiteye başlayamadım öğretmenlerim hiç bir kolaylık yapmadı kazandığım halde bende gidemedim üniversiteye çok üzüldüm çok ağladım ama olmadı
1 yıl boyunca dershaneye gittim ve kazanıpda gidemediğim bölümden daha yüksek bir bölüm kazandım
hem lise bittikten sonra direk üniversiteye gitmek zor oluyor bir sene ara vermek çok iyi geliyor hem kendimden vede kardeşlerimden biliyorum sende üzülme canım
şuan düşünüyorumda üzüntülerim çok yersizmiş senin durumundayken de bana bunları söyleyen oldu ama bir kulağımdan girdi bir kulağımdan çıktı senin öyle olmasın kendine iyi bak canım

bağlı bulunduğun ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne git ve derdini anlat
valiye bile git
hakkını ara
2 yıl bu canım dile kolay

canım il milli eğitime gidip müfettişlere bir danış derim. olmassa bakanlığı ara ne yapabileceğini sor. yada senin gibi olanların durumları için af yada başka birşey çıkarmı öğren. tekrar sınavın olacağını yazmışsın. hiç birinde sonuç alamazsan ek kontenjanla başvuru yapabiliyormusun onu öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…