Arkadaşlar bana da bir fikir verin kafam çok karıştı..

okuldan başka hocaların seni seven biri yok mu ?

hiç akraban yok mu ?

gidip konuşacak bir büyüğün?

çok büyük olmasına da gerek yok, senden önce mezun olan okulun sevilen öğrencilerinden biri de olabilir

okulun rehber öğretmenine ulaş eğer varsa veya kendi sınıf öğretmenine

bu saydıklarımı dene

bakanlık 3-5 öğrenci için uğraşmaz

şuan hocalarımla bağlantıya geçmeye çalışıyorum ama yok daha henüz cevap..
bir büyüğümle de gittim sonuç değişmedi..
torpilim olmadığı için uğraşmıyorlar bile

memurla görüşmüşsünüzdür. ama siz daha yüksek birisi ile görüşmelisiniz. dediğim gibi. il milli eğitime gidin. oradan müfettişlerden birisini bulup görüşün. artık karneler vs. hep net ortamına kaydediliyor. süre doluncada kayıt işlemleri mümkün olmuyor. ek kontenjan olayı oluyormu. kayıt olmazsanız.

ek kontenjan ben şuan bir üniversiteye yerleştiğim için olmuyor
haklısınız sanırm kendim gidip yüksek birileriyle görüşmeliyim

anladigim kadariyla haziranda girdigin sinav kagidina güveniyorsun...

bu durumda hemen okul müdürüne gidip haziran sinav kagidinin acilen tekrar incelenmesi icin dilekce ver..

eger olumlu cevap almaysan milli egt. müdürlügüne git durumu anlat ve sinav kagidinin yeniden incelenmesini istedigini söyle. ve gerekirse dilekce ver.

gecmis sinav notlarinin degistirilmesi icin okul kesinlikle kafadan hareket edip düzeltemez. ancak sen talepte bulunursan sinav kagidin tekrar incelenir ve yeni aldigin not gecerli olur.

umarim kagidin gercekten gecer not alacak kadar iyidir. cünkü baska hic sansin yok....

öncelikle üniversiteyi kazandıysan ve gerçekten okumak istiyorsan dilerim bir an önce halledersin..yalnız bunun tek yolu resmi dilekçe ile sınav kağıdına itiraz etmek...

ben biraz başka açıdan bakacağım olaya belki de hani o hep şikayet ettiğiniz öğretmenlerinizden birisi olarak....

sen bir dersten bir yıl boyunca geçememişsin...belki üniversite sınavına gireceğim diye önemsemedin, çalışmadın ki 12. sınıfların büyük bir bölümü bu şekilde...bilmem sizin mi eğitim sisteminin mi öğretmenlerin mi hatası ama tüm son sınıfların " bu yıl nasıl olsa geçeriz" gibi bir tavrı var...1 yıl boyunca geçemediğin bir dersten 1 tek sınavla geçmeyi umuyorsun, o sınavda usulsüzlük yapıldığı halde ( ki bu kanıksandı artık çoğu kişi tarafından olağan sayılıyor) geçemiyorsun...(belki de hocanız hile-hurda sevmeyen birisidir)...ve sen sana yapılan bu haksızlığa karşı yine araya birilerini sokup iş halletmeye çalışıyorsun...

sizin ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarınız lys sınavınızdan sonra yapılıyor...yani bu kaldığın dersin sınavına çalışıp, kimseden soru almayıp (kopya çekmeyip) kendi bilginle geçemezmiydin???

neyse artık olan olmuş...umarım bir an önce halledersin..mağdur olmazsın...
okulunu, öğretmenlerini bilmiyorum belki gerçekten çok gaddar (!) lar...o kadar gaddarlar ki kendi yetiştirdikleri bir öğrencinin üniversite okuması gururunu yaşamayı bile istemiyorlar...

bu durumda senin yapabileceğin birşey yok...sınav tarihlerini bakanlık belirler öne alma gibi bişey söz konusu değil...bunun için bakanlıktan torpil bulmalısın...daha önce de söylediğim gibi yapabileceğin tek şey maddi hata dilekçesi verip kağıdının tekrar incelenmesini istemek....ya da söylediğin gibi işler nasıl yürüyorsa, artık bir müfettiş mi hatırı sayılır birini mi bulursun okul idaresine rica ettirirsin...

keşke kendi hatalarımız yüzünden başımıza gelen şeylerde hemen suçlu aramak yerine dönüpte bir aynaya baksak...

böyle uzun uzun yazıp canını sıktım kusura bakma...belki ben de gaddar bir öğretmenimdir...

dilerim herşey gönlünce olur...

Gaddar olduğunuzu düşünmüyorum sadece adaletlisiniz ve bakış açısı...
Sınavda kopya meselesine gelince biyoloji hocası değişmiş yani soru tipleri çok farklıydı bu bir bahane değil tabi ki ama 1 yılın konusunu bitiremedim lys den sonra soruların cevabını veren öğretmene muhtaçtım o anda aralara birini sokup hallettirmek bencede hiç hoş birşey değil ama mecburum şuan yoksa 1 senemi çöpe atacağım
dedikleriniz de haklısınızdır ama ben de okulumda o kadar usülsüz adapsız şeyler gördüm ki şuan isteseler diplomamı hemen verirler ama yapmıyorlar işte bu yüzden ben buna adaletsizlik eşitsizlik diyorum..!!

Teşekkürler yorumunuz için...

Son düzenleme:

ooo ben yukaridaki yorumumu yazarken bunu atlamisim... simdi gördüm.... toplu kopya sözkonusu .. hic sansin olmadıgını düsünüyorum.. ayrica bana kalirsa bir haksizlik varsa ögremene yapilmis bir haksizlik var.. calisip gecebileceginiz bir sinavin soru cevaplarini vermsi md. yard. tarafinan istnen bir ögretmen ! bunun bir ögretmen nezdinde ne ifade ettigini anlamak icin ögretmen olmak gerek

gercekten suclu sen olamaz misin ? belki de zaten sorularin cevaplarini aldin diye hic calismamissindir....

Çok saçma yaa.
Okul nasıl bu konuda yardımcı olmaz?
Her okul daha fazla öğrencimiz üni.ye gitsin diye uğraşır.
Seninkiler de çomak sokuyorlar.

cevapları o anda sınav anında verildi...
sanki ben cevaplara güvenerek çalışmadım size göre...öyle değil ama 1 yılın biyoloji konusunu bitiremedim evet yeterli derecede çalışamadım ben burda suçumu kabul ediyorum ama öğretmen kopya vakasını bilerek 30 puan düşürmüş değil her zaman yani kafasına göre öğrencileri bırakan veya geçiren birisiymiş bu adam anlıyo msunuz!!! ve okul bu gibi durumdaki bir çok kişiye(torpili olanlara) diplomasını verirken benim almamam haksızlık diyorum !!!
ama tabi size göre öğrenciler kopya çekerek en büyük haksızlık öğretmene yapılmış peki ben 1 yılımı çöpe atıyım bu ne ?? bunu kimse görmez.benim sinirim öfkem torpili olan öğrenciye her toleransı gösteren okuluma ve bu öğretmene...şuan sınıfa kopya verildi diye kime ne oldu hiç birşey ama kağıtlara kafasına göre not veren öğretmene ne oluyor maaşını almaya devam ediyor peki bana ne oldu koca 1 yıl heba...birde bu açıdan bakın olaya lütfen...
sırf bu nedenden üniversiteye gitmemeliyim yani sizin bu yazınızdan bu çıkıyor ne diyim helal olsun gerçekten !!!

Son düzenleme:
Çok saçma yaa.
Okul nasıl bu konuda yardımcı olmaz?
Her okul daha fazla öğrencimiz üni.ye gitsin diye uğraşır.
Seninkiler de çomak sokuyorlar.

belki de düz lise diye böyledir ne zorluklarla kazandım üniversiteyi ama bu lanet 1 ders yüzünden kayıt yaptıramıcam neden çünkü torpilim yok neden çünkü zengin çocuğu değilim!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…