Arkadaşlar bebek için!!!

eslemnur

oğlum tatlı meleğim benim
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
540
0
96
Bursa
Arkadaşlar ben 13 aylık evliyim ve çalışıyorum eşim bebek istemeye başladı zamanının geldiğini düşünüyoruz ama işte problem olur diye düşünmeye başladım tek kalfa benim eczanede eczacıyla aramız iyi memnunumda işimi bırakmak istemiyorum ama bebekte istiyorum patronum işime son verirse diyede düşünüyorum sizce ne yapmalıyım ???FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM

Son düzenleme:
Fikri olan yokmu arkadaşlar bebek daha ağır basıyo sanli ama çalışmam gerekiyorrr

canım patronunu bizden daha iyi tanırsın....
ama sırf işi bırakamamak adına çocuk yapmaktanda vazgeçmeyeceksın degılmı....
bu senın en doğal hakkın......
son vermez sanırım...
hamilelik bildiğim kadarıyla işinize çok büyük bir engel değil...
rahat bir hamilelik dönemi yaşarsınız..
hem bebek bir yana iş bir yanadır benim için

Canım benim bence de artık zamanı gelmiş, haklısın tabiki sen de. İnsanların kriz yüzünden işlerinden olduğu bir dönemde sen de tedirgin oluyorsun doğal olarak ya çocuk işime engel olursa diye. Bunun kararını en doğru verecek kişi sensin tabiki. Eşinin geliri ile hayata devam edebilecek misiniz, en azından hamilelik ve doğumdan sonraki kısa bir süreliğine buna iyi karar vermen lazım. Patronun ile ilişkiniz soğuk mu sıcak mı bilemiyorum. Ama konuşabileceğin biri ise, ona bu konuyu açmanda fayda var sanırım.

Hayırlı şeyler olsun, güzel şeyler olsun umarım. İyi haberlerini paylaşmak dileğiyle a.s.

Kesinlikle öyle bebek bir yana işte bi ev alalım istiyorum arkadaşlar o yüzden bebek güzel bişey demi herşeyi gözden çıkarabilirmiyiz bebek için

Son düzenleme:
hiç bilmiyorum arkadaşlar bu kouda çokm karışığım ne yapmamgerekni bilmiyorum

rabbim hayırlısını verin
en doğru kararı eşin ve sen verebilirsin a.s.

Allah hayirlisini versin insallah.

Ama madem ev almak istiyorsun biraz daha bekleyebilirsin bence.
En kötüsünüde düsünmek lazim, isten cikarildin diyelim, esinin geliri ile gecinebilecekmisiniz? Bebekde sIkIntI cekecegi bir eve gelmesin, rahata gelsin, isler yoluna girince gelsin derim ben.

üstelik daha bir yillik evliymissin.

ARkadaşla yaşım 26 sizce bebek içinbu arada şimdi hamile kalırsam ben 27 yaşındayken bebek doğuyor çokta geç anne olmak istemiyorum eşimin maaşıyla geçinebiliriz ama biraz zorlanırız ben işten çıkartılırsam doğum ücreti alabilirmiyim şimdi düşünüyorumda arkadaşlar evler çok pahalı ooooof kafam çok karışık eşimde ailemde istiyolar benim ailem için ilk torun olacak istiyolar onlarda nabayım sizce

konunuzu Bir Derdim Var bölümüne taşıyorum..
lütfen oradan devam edelim...
sevgiler...

slm canım ,

durumunu en iyi sen tahlil edebilirsin ve tabii patronunun da hamilelik gibi bir durumda nasıl tepki vereceğini sen daha iyi bilirsin..

ama yinede çok fazla geciktirme bebeği benimde şuan 13 aylık bir kızım var ve 28 yaşında 4 yıllık evliyken aldım kucağıma meleğimi ve keşke bu kadar çok beklemeseydim bu mutluluğu tatmak için dedik eşimle..

ama tabi birşeyler rayına oturduktan sonra bebek sahibi olmak en güzeli..bizde bunun için beklemiştik zaten...

herhangi bir aksiliğe karşı tedbirli olmak için oturup konuşun eşinle senin iş durumunda bir olumsuzluk olursa eşinin maaşıyla idare edebilir misiniz? bunları düşünün..

hamilelik boyunca da sanki sen çalışmıyormuşsun gibi senin maaşını kenara koyup biriktirin bakalım Allah korusun işsiz kalırsan idare edebiliyor musunuz?hem kendinizi denemiş olursunuz hemde bebek için birikim olur.

güzel bi fikir çok teşekkür ediyorum arkadaşım hepinize ayrıca:CüvCüv:

inşallah hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..

güzel haberlerini bekliyoruz :))

hiç düşünme hemen yap bi tane derim ben, benimki içerde şimdi, bundan daha güzel bi duygu olamaz hayatta, alırsınız evinizi sonra, hem nasibiyle geliyo bu yaramazlar, bizim hiç alacağımız yokken hamile kaldım ve ev aldık hala şaşkınım

doğum izni var, kullanırsın bakarsın bebeğine raporlar filan

yaşında 27 olacak ne güzel işte, hiç erteleme bence, zira ölmeden yapılacaklar arasında ilk 10 da bu bebek

arkadaşım öyle güzel konuşuyosunuzki vallahi hemen yapasım geldi bu kadar güzelmi oluyo ennelik sevgisi bebek varlığı

Canım bildiğim kadarıyla, hamile bayan işten çıkarılamıyor, zamanı gelince doğum iznine çıkarsın, eğer çıkartırlarsa dava açıp işe iade talebinde bulunabilirsin, mevzuata göre böyle,
eşim müşavir ordan biliyorum,
Ayrıca hamile kalırsan inşallah anlayacaksınk, annelikten daha güzel bir duygu yokmuş,
bende hamileyim, bilseydim, ilk evlendğimde hiç ertelemezdim çocuğu :CüvCüv:

eğer 3 yada 4 sene içinde ev alabilecek kadar birikim yapabilecekseniz bence bekleyin evinizi alın çocuğu sonra düşünün
ama emin değilsen hiç bekleme canım.hem çocuk rızkıyla gelir unutma
tabi karar sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…