Arkadaşlar bir el atın bana

Nasıl basardiniz bunu peki

Nasıl basardiniz bunu peki
Üniversitedeydim.
Oda arkadaşım haksız olmasına rağmen bana laf söyledi.Benim de ağrıma gitti.
Sonra doğum günü yaklaşıyordu ama konuşmuyoruz. İnsanlık bende kalsın kutluyayım dedim.
İki basamak önünde,merdivenlerden iniyorduk kampüste.Ama beni görmüyor..
Zeynep'i de hiç sevmiyorum dedi ve bu beni liseden beri tanıyan bir kız.
Yanındaki kız ise üniversiteden tanıştığım bir kız..
Gayet iyi bir kız dedi , benim için.
Sonra o arkadaşım hâlâ söylenmeye devam etti.
Hiç doğru düzgün tanımadığım bir kız yani diğeri..
İlk zamann oda tuttuğumuzda da,nolur aynı odada kalalım demişti bir de bana..
Birde sonra apartda hırsızlık vakası oldu.
Bizim bir arkadaşın anneanne yadigarı cüzdanından altını ve parası çalınmış.Bir de banka kartındaki para..
Kız benim üstüme iftira attı.
Ama olay yaşanırken ben üniversitede değildim, ailemleydim.
Sonra parası çalınan kız düşünmüş.Ben bankamatiğe Zeynep ile hiç gitmedim, diğer kızla gittim ve hatta şifremi o gördü diye..
Sonra ben aparta dönmeden, polisler ifadesini almış,kamera kayıtları belli.
Kızın bankamatiğinden parasınj çekerken..
Ben düşündüm..
Bu kıza hiç kötülüğüm olmadı.Diğer kızların arasında rencide etmedim.
Ama baya bir hafta düşündüm..
Sonra kıza dedim ki, neden böyle yaptın.
Ben seni incitmedi hiç,neden yaptın.
Kız sadece bana defol ya senle uğraşamıcam dedi..
İşte o an bazı insanlar için ne üzülmeye ne de onları düşünmeye değmediğini anladım..
Bana laf eden kişi,benim hayatımı yaşamıyor..
Benim çektiğim zorlukları bilmiyor..
O zaman ben niye üzüleyim,niye o lafın altında kalıp üzüleyim ki?o beni üzüyorsa,ben ona hiç bir şey yapmadıysam o gereken cevabı istiyordur.
Bana katılmayanlar olabilir,ama beni inictmeyeni düşünürüm ben.Beni inciteni değil.

Tiye alırım genelde hiiç takmam. Ha insan içindeysek ve sürekli olmaya başladıysa usülünce cevap verip bozmak lazım ama. Alışkanlığa dönmesin. Ortaokullu muyuz?
Bir toplulukta böyle şeyler yaşandığı zaman genelde laf sokan ayıplanır zaten, pek hoş bakılmaz. Siz endişelenmeyin. Cevap vermekten niye korkuyorsunuz?

Üniversitedeydim.
Oda arkadaşım haksız olmasına rağmen bana laf söyledi.Benim de ağrıma gitti.
Sonra doğum günü yaklaşıyordu ama konuşmuyoruz. İnsanlık bende kalsın kutluyayım dedim.
İki basamak önünde,merdivenlerden iniyorduk kampüste.Ama beni görmüyor..
Zeynep'i de hiç sevmiyorum dedi ve bu beni liseden beri tanıyan bir kız.
Yanındaki kız ise üniversiteden tanıştığım bir kız..
Gayet iyi bir kız dedi , benim için.
Sonra o arkadaşım hâlâ söylenmeye devam etti.
Hiç doğru düzgün tanımadığım bir kız yani diğeri..
İlk zamann oda tuttuğumuzda da,nolur aynı odada kalalım demişti bir de bana..
Birde sonra apartda hırsızlık vakası oldu.
Bizim bir arkadaşın anneanne yadigarı cüzdanından altını ve parası çalınmış.Bir de banka kartındaki para..
Kız benim üstüme iftira attı.
Ama olay yaşanırken ben üniversitede değildim, ailemleydim.
Sonra parası çalınan kız düşünmüş.Ben bankamatiğe Zeynep ile hiç gitmedim, diğer kızla gittim ve hatta şifremi o gördü diye..
Sonra ben aparta dönmeden, polisler ifadesini almış,kamera kayıtları belli.
Kızın bankamatiğinden parasınj çekerken..
Ben düşündüm..
Bu kıza hiç kötülüğüm olmadı.Diğer kızların arasında rencide etmedim.
Ama baya bir hafta düşündüm..
Sonra kıza dedim ki, neden böyle yaptın.
Ben seni incitmedi hiç,neden yaptın.
Kız sadece bana defol ya senle uğraşamıcam dedi..
İşte o an bazı insanlar için ne üzülmeye ne de onları düşünmeye değmediğini anladım..
Bana laf eden kişi,benim hayatımı yaşamıyor..
Benim çektiğim zorlukları bilmiyor..
O zaman ben niye üzüleyim,niye o lafın altında kalıp üzüleyim ki?o beni üzüyorsa,ben ona hiç bir şey yapmadıysam o gereken cevabı istiyordur.
Bana katılmayanlar olabilir,ama beni inictmeyeni düşünürüm ben.Beni inciteni değil.
[/QUOThaklisin. O arkadaşında saf kötülük varmış.

Tiye alırım genelde hiiç takmam. Ha insan içindeysek ve sürekli olmaya başladıysa usülünce cevap verip bozmak lazım ama. Alışkanlığa dönmesin. Ortaokullu muyuz?
Bir toplulukta böyle şeyler yaşandığı zaman genelde laf sokan ayıplanır zaten, pek hoş bakılmaz. Siz endişelenmeyin. Cevap vermekten niye korkuyorsunuz?
Bilmiyorum. O an donup kaliyorum.

Evet,dediğin gibi..Saf kötülük varmış..
Ama sen üzülme..Seni üzmelerine izin verme.. Göreceksin, daha mutlu olacaksın onları takmayarak.

Bilmiyorum. O an donup kaliyorum.
İnanın laf sokup büyüklenmeye çalışan insanların egosu çok hassas oluyor. Kendilerini sevmiyorlar. Toplum içinde kabul görmek için böyle bir yol izliyorlar, eleştiriye kapalılar ve çekiniyorlar. "Get them before they get you" mentalitesi. Çocukça aslında. Gözünüzde büyümesinler

İnanın laf sokup büyüklenmeye çalışan insanların egosu çok hassas oluyor. Kendilerini sevmiyorlar. Toplum içinde kabul görmek için böyle bir yol izliyorlar, eleştiriye kapalılar ve çekiniyorlar. "Get them before they get you" mentalitesi. Çocukça aslında. Gözünüzde büyümesinler
Beni baya geriyor.bu sefer mutsuz çalışıyorum.insallah yarın konusulduktan sonra biseyler yoluna girer

Kendisiyle problemi olanlar, ic buzuru olmayanlar cozumu baskalarinin huzurunu bozmakta bulurlar. Bir kisiye takarlar, onunla ugrasirlar, onun mutsuzlugundan beslenirler. Genelde de en sessiz, kendini savunamayan kisiyi secerler. Disli olmadigini o da biliyor. O yuzden bu kadar uzerine gidiyor. Saygini yitirmeden kendi hakkini savunmalisin yapamiyorsan bir ust merciye bu durumu anlatmalisin..Her is yerinde vardir boyle bir tip. Her yerde var bu tiplerden. Hangi birinden kacacaksin ki. Tek care kendini ezdirmemek, hakkini savunmak.

Kendisiyle problemi olanlar, ic buzuru olmayanlar cozumu baskalarinin huzurunu bozmakta bulurlar. Bir kisiye takarlar, onunla ugrasirlar, onun mutsuzlugundan beslenirler. Genelde de en sessiz, kendini savunamayan kisiyi secerler. Disli olmadigini o da biliyor. O yuzden bu kadar uzerine gidiyor. Saygini yitirmeden kendi hakkini savunmalisin yapamiyorsan bir ust merciye bu durumu anlatmalisin..Her is yerinde vardir boyle bir tip. Her yerde var bu tiplerden. Hangi birinden kacacaksin ki. Tek care kendini ezdirmemek, hakkini savunmak.
Sinirlendiğinde hemen ağlıyorum. Kendimi savunamiyorum. Ki savunsanda dinlemiyor.

Aglaman zayiflik gostergesi olarak algilanir. Bunu yaptigin icin uzerine daha da gelir.
Bu tipler kiminle ugrasacagini boyle secer. Ilk once biriyle igrasir bakti o dişli uzak durur. Yok bakti agliyor, hah tamam aradigimi buldum der. Evinde esiyle kavga eder, onun stres topu senmisdin gibi seninle ugrasir. Git mudurunle konus. Bu islerin o kadar kolay olmadigini gorsun.

Bir de herkesle iyi gecinmek zorunda da degilsin. Isini iyi yap yeter. Is yerinde pek arkadaslik olmaz. Seni bu kadar uzuyorsa mesafeni de koy. Is harici konularda konusma, muhabbet etme.

Back
X