Arkadaşlar bu konuda bir bilginiz var mı?

didem_evo

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
3.881
0
316
38
İstanbul
Kızlar merhaba size birşey danışmak istiyorum aranızda bu konuda bilgisi olan mutlaka vardır..Ben 1 yıldır çalışmıyorum 22 yaşındayım ve çalışmadığım için sigortam yok bekar bayanların evlenene kadar babasının sigortasından bakıldığını bildiğim için geçen hafta hastaneye gittim ama oradaki görevli sigortamı babamın üzerine geçirmem gerektiğini söyledi..Neyse abim bunu yapmak için sigorta müdürlüğüne gitmiş orada bi memur artık evlenmemiş bayanların babasının sigortasıyla muayene olmayacagını bu kanunun kalktığını söylemiş ben çok şaşırdım acil doktorada gitmem gerekiyo paralı muayene olsam ilaçlar bir sürü para tutucak ne gerek var diye canım sıkıldı varmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar??

doğru bu aynısı bizim akrabanın da başına geldi

Ben 25 yaşındayım hatta 26'yım devlete göre 84 doğumluyum çünkü,babam emekli sandığına bağlı bir emekli..
Hala tedavi oluyorum babamın güvencesiyle..
Seni yanıtmışlar arkadaşım..

Yani sigortam olmadığı için babamın sigortasından yararlanamıcam ücretli muayene olucam öyle mi canım..Acaba ilaçları babamın üzerine yazarlarmı çok para tutuyor çünkü:uhm:

ama babası bağkur emeklisi

ama babası bağkur emeklisi

Emeklilik türünden farkediyorsa yazıklar olsun bu devlete..
Ben ondna daha büyüğüm tedavi olabiliyorum,ilaç masrafımı karşılıyor onu karşılamıyor öyle mi..?

Evleniyorum 26 gün sonra şakasını yaparız halen nişanlımla o ssk'lı nikah yapmayalım sen babanın güvencesinden çıkma diye..
Devletin her işi garip..

Evet arkadaşım bende çok şaşırdım bu duruma ve çok üzüldüm devlet hastanesinde sırf muayene 15tl ilaçlarıda sigortasız olarak eczaneden alırsam onlarda 100e yakın tutar herhalde zaten işsizlik var bide bu kazığı attılar sağolsunlar ya

canım evlendim eşim üzerine geçirmedi henüz yani sskdan.oraya gidip geçirmesi gerekiyormuş.geçen ana sağlığa karnemle gittim.bakıldım.ama ilaç almaya gelince soyadı yüzünden alamadım.halakızım 25 yaşında babası ssk emeklisi ve gayet güzel bakılıyor.ya bi yanlış anlaşılma var.ya ordaki bişe bilmiyor.yanıltmışalr seni sen hemen git acile tc nonla bakıl.böyle bişey çıkarsada gerekli yerlere yönetime başvur.acil şifalar..

ewet canımm doğru sölemişlerr sana.18 yaşından büyük kızlar okudkları sürece yararlanabilioo.18 yaşındn büyüksen okumuosan ve kendi sigortan yoksaa yararlanamıosunn.sistem daha tam oturmadığı içinn bi karışıklıkk war.kimi bakıo kimi bakmıoo.

çok saçma bi uygulama.devlet resmen ya hoca ya koca diooklava:
allah sonumuzu hayır etsinn:Saruboceq:

Araştırıcam bakalım canım çok saçma geldi zaten bana arastırıym öğrendiklerimi yazarım buraya.

Zaten 1 yıldır işsizim bide bunu eklemişler üstüne diyecek söz yok Allah bildiği gibi yapsın bunları..Sağol canım yorumun için.

canım eğer 20 aylıklık ssk geçmişin varsa başkasının yanında, ailenin durumu müsaitse bildiğim kadarıyla isteğe bağlı sigorta primi ödeyebiliyorsun. böylece kendi sigortan üzerinden bakılabilirsin.

ama herkesin böyle bir şansı yok ve bu işlemler tam bir saçmalıklar silsilesi.

Tatlım 20 ayı geçkin ssk geçmişim iş arıyorum her an çalışmaya başlayabilirim bu yüzdende ailem ödesin istemiyorum zaten 1 yıldır çalışmıyorum hiçbir katkım olmadı aileme şimdi bide sağolsun devletimizin bu kazığı yüzünden benim için para ödemesinler..Çalışmaya başlamadan doktora gitmeliyim paralı veya parasız mecbur bakılıcaz sağlık sonuçta..

yok artık reşitse ve okumuyosa babasınınkinden yararlanılmıyomuş anladığım kadarıyla

Yani sigortam olmadığı için babamın sigortasından yararlanamıcam ücretli muayene olucam öyle mi canım..Acaba ilaçları babamın üzerine yazarlarmı çok para tutuyor çünkü:uhm:

iyi niyetli bir doktora denk gelirsen yazar bence
durumunu acıkla
muayeneye de baban ya da annenle ( babanın sigortasından faydalabiliyorsa) git
onlara yazmalarını rica et

iyi niyetli bir doktora denk gelirsen yazar bence
durumunu acıkla
muayeneye de baban ya da annenle ( babanın sigortasından faydalabiliyorsa) git
onlara yazmalarını rica et

Doktora rica edicem canım inşallah yardımcı olur bu işsizlikte bide ilaç parasıyla uğraşmıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…