Arkadaşlar Çok Acil Fikir Lütfen...

Sonucta esiniz sahnede olacak ve bikac saat bogazini patlatacak arkadasiniz da olsa esinizden para alma demeyi pek vicdanli bulmadim esime de yazik diye dusunurum.elbette indirim yapilmali guzel bir nisan ve ortam icin daha ozen gosterilmeli bu kadar.

sizin için önemli olabilir ama karşı taraf için de arkadaşlık dostluk önemli olsa eşin arayıp ben para almayacağım dediğinde bu işi zevk için yapmıyorsun indirim neyse de hiç para almamak olmaz demelilerdi. Her emeğin bir karşılığı var. O para zaten gözden çıkarılmıştır, ben arkadaşlık dostluk ilişkilerine iş ilişkilerinin ve dolayısıyla maddi ilişkilerin karıştırılmasına karşıyım. Nişanda eşinizin almadığı para kadar iki tarafın akrabalarından kaç tanesi takı yapacak bakalım ?

Valla seni haklı buldum ben.
Hem senin en yakın arkadaşın hem de senin rican eşine yani..En azından arada sen olduğun için seni kırmasaydı ikili oynamış bi de anladığım kadarıyla ? Belki arkadaşını sevmiyordur onun için yapmak istememiştir.
Ama sen karışma diye bişey olamaz bi tarafta eşin diğer tarafta senin arkadaşın yani nesine karışmıcakmışsın

Aralarında benim haberim olmayan bir tartışma olması mümkün değil nişanlanacağını ilk duyduğunda nasıl sevindi anlatamam hayatı bir para değıl almasa etkilenmeyiz herşeyi geçtim o küfürü o kelimeleri hiç haketmedim...

Mekanda hiçbir arkadaşının böyle bir nişan - kına vs. Olmadı mekan sahibi eşime mesela 400 -500 e yapması gereken işleri 200-250 ye hatır -gönül -tanıdık diye yaptırdı eşim olmaz falan dedi başta ama çok yaptı benim kızdığım konu hiç tanımadığı insanlara böyle yaparken kendi arkadaşı hakkında nasıl mekan sahibiyle dedikodusunu yapar aklım almıyor ... Mekandan istenen bir indirim yok zaten eşimin elden alacağı paradan indirim yapar yada almaz diye düşündüm açıkcası şimdi normal insanlardan aldığını alsın sussun istiyorum ama arkadaşıma nasıl söylerim...

Gururum çok incindi bu küfür meselesi çok canımı sıkıyor her kızdığında en ufak küfürü s.ktir git oluyor, çok kızdığında bir iki defa hırpaladıda vurmadı ama itti mesela... Hiç bir kadının alışık olmadığı gibi vende hiç alışık değılım alısmayacagımda ama ne yapacagımıda bilmiyorum çok inciniyorum ,kırılıyorum yapma diyorum bana küfretme ben ona hiç etmedim etmemde hırpaladıgında karsılıkta vermedım vurur diye vurursa durmam çünkü giderim kavga ederekte söyledim , iyilikçede ,yalvardımda yok yok değer mi vermiyor , ben mi çok üstüne gidiyorum , elinde mi değil anlamıyorum...

Ama bana küfür etmesini gerektirecek hiçbir haklı yönünü bulamıyorum...

Kocan haklı bence, ne arkadaşlar görüyoruz iş başka arkadaşlık başka, parası olmayan evinde yapar ki biz öyle yaptık bi yerimiz de eksilmedi. Konu ne olursa olsun kocamla başkası için kavga edip huzurumu kaçıramam.

Arkadaşımın numarası değişti eşimin numarası olmadığından beri aradı sanırım eşimle konuşmak istedi ilk ama eşim o an yanımda değıldı daha sonrada yarım saat sonra ararım aksama derken 1-2 gün geçti arkadaşımda bana anlattı aslında esımın arkadası ben onun sayesinde tanıştım kız illa ısrar etmedi 500 desede verirdi.

Eşimde almasam mı acaba diyince umutlandım almaz diye umuyordum zaten yada çok cüzi bir miktar alır insanın arkadaşına böyle zamanda yardımı olmaz mı hiç

....Git demesi çok büyük hata. Onun dışında seni hatalı görüyorum ben. Adamın patronla arasında olan birşeyler var demek ki böyle söylemek zorunda kalmış. Yaptığı iş kolay değil. Milletin boyunduruğu altında, saçma sapan insanları eğlendirecek diye uykusuzluk çekiyor, stresi de cabası. Bırak, parası olmayan ona göre davransın. Kocan niye ezilsin? Millet rahat sevişsin diye adam stresini çekiyor.

eşiniz yanlış yapmış.baştan beride okudum konuyu.yalnız şimdi bu yazdığınızda aklıma bir şey geldi.
eşiniz size başka,mekan sahibine başka konuşmuş.
burda da diyorsunuz ki mekan sahibi eşime 500 e yapması gereken şeyi 250 ye yaptırdı arkadaş hatır gönül diye.
acaba eşiniz mekan sahibinin yanında bu şekilde konuşup alttan ona mesaj mı vermek istedi ki.
bak ben kendi arkadaşıma bile yapmıyorum indirim,sen de bir daha benden isteme gibi.
tabi ki size davranışı hoş değil ama bence bu yüzden bu şekilde konuşmuş olabilir.
siz orada sinirlenmeseydiniz belki çıkınca size de anlatacaktı ama siz fevri davranınca vazgeçmiş sinirlenmiş olabilir.

3 saat olacak bir iş zaten nişan merasimi -takı derken 2 saat ediyor. Eşi>

Orası beni ilgilendiren bir durum değil isterse kimse takmaz takı bu benim karışabileceğim bir durum değil.

Bazı yerlerde haklısınız ama benim burda kimsem yok arkadaşımın bize çok iyiliği dokundu kimse kapımo açmazken o açtı eşim sehir dışındayken günlerce bende kaldı kimse ramazanda iftara çağırmazken o çağırdı herşeyime koştu bunları yapan bir insandan 200-300 alınmaması bizi etkilemezdi.

Bence cok iyi dusunmussunuz, cok nazikce.
Hatta aslinda yapilmasi gereken budur.
Ben de olsam arkadasimiza nisan/dugun hediyesi olsun, diye dusunurdum.
Esimin dusunememis olmasina bile bozulurdum.

Esiniz cok cok kaba davranmis.
Artik arkadasinizin para meselesini karistirmayin, iyiligi onun olsun, diye dusunuyorsunuz, anliyorum ama bu konu arkadasinizin degil, sizinle esiniz konusu olmus.
Kolay gelsin.

Not: bugun bu sitenin sakinleri "karisma" diye diye ya da okuya okuya robota bagladilar bence.
Her konuda "karisma" diyeni bulabilirsiniz.

Aynen söylediğiniz gibi düşündüm benim hiç mi hatrım yoktu , sevmediğini sanmıyorum sevmemesini gerektirecek hiçbir durum yok benim ki ricaydı emir yada diretmek değil ...

Aslında eşimin arkadaşı ben onun sayesinde tanıştım az öncede yazdım bir arkadaşa kendi arkadaşlarından aldı etti ama hiçbirş yakın arkadaşı , gidip geldiğimiz ,yada öyle görüştüğü kimse değil bu kız bizi sürekli arayıp soran her ihyiyacımız olduğunda yanımızda olan biri hiç beklemezdim yani en azından yapıpta sonradan burnumdan getirmesi hiç iyi olmadı.

eşinizi zor durumda bırakmışsınız,mali işlerine müdahale etmişsiniz,adam sinirlenmiş..üçüncü şahışlar hatta bu kardeşiniz bile olsa ilişkinizi zedelemeye meyletmişsiniz,değmez..tamam eşinize teklif etmişsiniz olmamış ama kavga etmek nedir arkadaş yüzünden.eşiniz oradan size ekmek kazanıyor,mekan sahibi kızıp işten çıkarsa siz mağdur olursunuz arkadaşınızın umrunda bile olmaz..benim eşim aşçı,,bir kaç arkadaşım rica etti eşlerine iş ayarladı,sonra yüzünü kara çıkardılar..bir daha bana hatır gönül işleri getirme dedi tamam dedim..söyleyenlere de diyorum eşim bi daha bana şuna buna iş bul deme dedi diyorum konuyu kapatıyorum..anam babam için bile huzurumu bozamam doğrusu

bu küfür ve şiddet meselesinden hoşlanmadım. sakin ve iyi bir anınızda yumuşak bir şekilde bu konuyu konuşun. bir evlilikte bunların olmaması gerektiğini saygı kurallarını bozmamak gerektiğini bu tavırları ilerlerse sizin içinizde bir şeyler kopacağını söyleyin ayrılmaya geleceğini ima edin ama güzelce. umarım karar alıp bir daha dikkat eder ve yapmaz. ne yazık ki böyle böyle başlıyor saygısızlıklar ailede, resetlemek lazım.

Ben de bu sekilde dusundum.
Patrona "is baska arkadaslik baska farkindaysan ben profesyonel davraniyorum" mesaji veriyormus gibi geldi.

Ama elbette ondan sonraki hareketlerinin hicbir gerekcesi de aciklamasi da olamaz, cok kotu.

En az 100 çok yakın akrabası gelecek olan birinin 80 metre karede nişan yapması pek mümkün değil mekanda düğün salonu değil zaten canlı müzik yapılan bir yer ...

Her imkanı olan salon tutmasını bilir zaten ilk defa nişan -düğün yapacak olan herkez ister güzel bir yerde olmasını ve herkez imkanları dahilinde yapabildiğini yapar.

Kavga eden tarafta ben değildim. Ben ondan birşey rica ettim iki taraflı konuşurken yakalayınca aferin sana dedim sadece küfür edip , bağıran , telefon firlatan kendisiydi o zaman bile sukunetimi korudum.

İnsanın biraz eşinde hatrıda olmalı diye düşünüyorum...

Eşimin elden alacağı bir para bu patronuyla bir ilgisi yok müzisyenlık parası mekan parasına karışamaz zaten.

Düğün -nişan yapan insanlar saçma sapan insanlar mı oluyor? Hem eşim niye ezilsin 30 yaşında adam...arkadaşımın neredeyse bütün akrabaları eşimi tanıyor hiçbir saygısızlıklarıda olmadı bu zamana kadar, akrabaları geldi diye küçük çocuklar gibi şımaracaklar mı ne alakası var ?

Büyük ihtimal onun için söyledi kendisine bunu direkt söylediğide çok oldu ama bu mesajı verecegim diye arkadaşını o kadar yermez, değersizleştirmez insan...

Ben bana küfür edeceği kadar birşey söylemedim ona haklı olduğumu gördü ona kızdı

tabi ki siz eşinizi daha iyi tanırsınız.
ama bir arkadaş için bu da mı yapılmayacak artık.değmeyecek biri olsa sizde istemezdiniz bunu diye düşünüyorum.
benim için arkadaşlıklar çok önemlidir.o yüzden size hak verdim

Niye karışmayayım eşim o benim ... Sevgilim değil nişanlım değil eşim karışamayacagım bir durum yok hayat memat meselesi değil sonuçta...

İnsan hiç tanımasa bile eşi rica etti diye kırmaz 1 defa para almasa biz aç kalmayız, etkilenmeyiz...

Söylediklerini unuturum belkı ama hiç içimden çıkmaz bence bu alacağı paradan daha önemli birşey...

İlk paragrafta yazdıklarınız tam söylemek istediklerimi anlatıyor, cevap için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…