Arkadaşlar çok kötü durumdayım

burcin2812

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
135
0
296
Ankara
bana yardım edin arkadaşlar bırtek dertimi buraya söyleyebiliyorum bundan 8 ay evvel evlendim çalışıyordum önceden tazmınat paramı aldım eşim onun için bizim güvencemiz dedi ama kendisinin başkalarına borcu varmıs o yuzden başkalarına 9 milyar borcunu verdı annesine her ay para veriyor bende benım paramı yemesin diye arkadaşımla msn de konuşuyordum o benım param annemleremı versem diye buda bunları okumuş hepsini kaydetmiş msn kavga ettık maaş kartları bende duruyordu geri aldı o benım param diyerek bende senın lokmanı asla agzıma surmem bundan snr dedim parasınıda hepsini verdım çalışmıyorum çalışıcam dedim o zamana kadarda senın paranı yemıcem dedim ne yapayım ben simdi çok karısık bır durum ama yardım edin

Canım geçmiş olsun. Öncelikle sakin ol. Eşinin annesinin yardıma ihtiyacı var mı? Sen neden işinden ayrıldın?

annesi tek başına kalıyor ist da evide kırada oldugu için yardım ediyor ben ist da çalışıyordum evlilik için ankara geldim malesef onun için işten çıktım

Zor bir durum, daha evliliğiniz çok yeni, iyi olmamış böyle olması. Peki senin yazminatın tamamen bitti mi? Sizin maddi durumunuz ne?

valla karı-koca arasında benim param-senin paran muhabbeti çok da hoş değil tabiki.
borcunu sizin tazminatınızdan mı verdi.
hem bence borçlu olacağınıza tazminat borca gitsin. borç insanın sırtında kambur oluyor.
annesinin durumu için birşey diyemeyeceğim. eğer paraya ihtiyacı varsa, eşinizde evinde birşeyini eksik etmeden annesine yardım ediyorsa etsin nolcak.

Kaç para ki tazminatın..?
Adam 8 binliralık borcunu karısından nasıl saklar..??
Biraz açık yaz kardeşim anlaşılmıyor birşey..

borcunu evlendiğimizde söyledi her sene başı pirim alıyor onu o borcuma vericem dedi bende ses çıkarmadım anneme vericem dedi onada ses çıkarmadım ama benım param için guvencemız dedi heryere parasını veriyor bende benım paramı yemesin dedim o yuzden o benım hakkım olan bişey çunku çalışmadıgım için bende bunu msn de arkadaşımla dertleşirken kaydetmiş ve okumuş maas kartları bende duruyordu aldı sen yapamazsın dedim aldı o maas benım param dedi bende al paranı istemıyorum senın paranı dedim herseyını verdım senın parandan olan suyunu ekmeyınıde yemıcem bundan snr dedim

Arkadaşım, tamam senin çalışmanın karşılığı olan tazminatın. Ama evlendikten sonr senin paran benim param olmamalı. Eğer aynı şeyi eşin sana yapsa idi sen neler hissederdin? Hiç hoş olmamış. Eşinde kızmakta haklı, ya borcu kapatması için para vermeyecek, hayır o bizim geleceğimiz diyecektin, yada verdin ses çıkarmayacaksın.

evlılıgınızın ılk donemlerı olması sebebıyle guvenınızı oturtmanız gereken donemde bu tarz bır atısma hıc hos olmamıs

benım asıl takıldıgım senın msn gorusmelerını takıp edıp kaydetmesı
bundan kaynaklı sorun cıkarması
tamam senın de benım paramı yemesını ıstemıyorum demen hıc hos degıl
ayrıca madem gelır duzeyı yerınde bır bey neden senın aldıgın tazmınatın hesabını yapıyor

sahsen ben bana vermıs oldugu maas kartlarını benden gerı aldıgında cok bozulurdum
ve tavrım pek te yumusak olmazdı acıkcası

msn konuşmalarını nasl okumuş anlamadm şimdi ben :bbo: bilgisayarda msn plus yüklü olmasn canım dikkatli ol yerimseniben

sizden evinizden bişi esirgeyip ailesine yardım ediyorsa kızgınlıgınızı anlarım ama siz guzel geciniosanız bişiyiniz eksik deilse annesinede yardım etmeli kirada tek basına oturuyormus sonucta
sizin paranız diye nitelendirdiginiz tazminatınızlada birşeyler alacaksanız alsaymıssınız borcunuz varken elde toplu paranın olması gereksiz

Tamam da adamın borcu varmış, kendi primlerinden borcunu ödemiş... Annesine de kendi maaşından ayda belli miktar para gönderiyormuş...
Senin paranı harcamaış ki...
Ayrıca sağa sola dağıtmıyor ki parayı borcunu ödüyor...
Niye benim paramı yemesin durumuna getirip arkadaşınıza anlattınız ki bu durumu... Bence çok ayıp etmişsiniz....
Ne yapsın borcunu ödemesin mi???Ne yapsın annesine para vermesin mi hiç???
Evlilikte senin paran benim param olmaz.... Şu an çalışmıyorsun, onun maaşını yiyip içiyorsunuz... Madem senin paranı yemesinden korkup arkadaşına anlatıp annenlere vermeyi düşünüyorsun sen de onun parasını yeme....

Ve böyle senin paran benim param modunda yaşanan evlilikten hayır gelirmi bilemem...
Ama bildiğim bişey var ki. Eşinin yerinde olsam ben de çok bozulurdum...
Sonuçta evlilik meseleleri hele de para ile ilgili ise 3. şahıslara uluorta anlatılmamalı bence...

Tazminatınız duruyorsa,adam bu borcu primleriyle ödediyse sorun yok.
Ama 8 bin lirayı nasıl gizler ve niye gizler bir adam..?
Annesine yarıdm etmesi de yeni değildir ki adam evlenmeden önce de yapıyordur tahminim.
Biraz haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Olayları tam öğrenin seni hiçbirşeyini istemiyorum ne demek..??
Olur mu öyle şey.. paylaşmak için evlendiniz.
ama adam kafasına göre harcasın diye de evlenmediniz..
karışık cidden ve hala bazı noktalar eksik

degerli kardeşim bende aynıevreden gectim biz evliligi bitirme aşamasına bile gelmiştik ama ne yazıkki başaramadık bir yuvada senin benim olmaz mış aylar gectikten sonra anladım sagyanım boş kalınca anladım erkekler tamam kaba olabilirler ama biz kadınlar az egimli ama o kadarda gözü açık olmlı saana tavsiyem iş bul çalış kardes dövünme aglama üzülme hiç bi zaman degmez eşin dahide olsa

olan olmuş evlilikte söylenmemesi gerekenler söylenmiş
ama bundan sonra dediğin gibi onun sofrasına oturmassan hemen bu olayın akabinde iş bulma cabasına girersen olayı dahada körüklersin
işler çığrından cıkar
altından kalmazsın bazı şeylerde haklı olabilirsin ama bu evlilik
olaylarlerı büyütürsen haklı davanda haksız cıkarsın
hiç birşey olmamamış gibi davran eğerki çalışmak istiyorsan bu tatsızlık bitince iş ara

Kusura bakmayın ama konu sahibinin haklı olduğu hiçbir taraf göremedim....
Konu sahibi nasıl ki işyernden aldığı tazminatı kendi parası olarak görüp eleceğinin yatırımı olarak görüyorsa kocası da kendi çalışıp kazandığı primleri kendi parası olarak görüp geleceğinin yatırımını borcun faiziyle falan uğraşıp tüketmemek için borunu kapatmış.. Anesine de yardım etmiş... Bundan dolayı ya kocam benim paramı yerse gibi bir çıkarımda bulunup, paraı anneye emanet etmeyi düşünmek, hele ki bunu bir arkadaşla konuşup eşi şikayet eder gibi, yada bu adam benim paramı yiyebilir konumuna sokmak hiç hoş bir durum değil...

erkekler bu konularda hassastır, para konusunda gururlarını incitmemek lazım. tabi ki bu parayı nerede nasıl kullandığı ile ilgili. sizin örneğinizde eşiniz parayı kumarda, vs. de yeseydi çok haklı görürdüm sizi ama yaptığı borçlarını ödemek ve annesine yardım etmek. bu da onun hem borcuna sadık hem de ailesine vefalı olduğunu gösterir. ayrıca, para meseleleri aile içinde kalmalı, mahrem konular olmalı. bence...

Haklı olduğu kısım 8 bin liralık borcun kendisinden saklanması,bu bence eşinin biraz art niyetli olduğunu gösteriyor.

Valla evlenmeden önce benim de 4000-5000 kadar bi boorcum vardı, ama çalışıyorum kazanıyorum bankada da param var diye hiç önemsemedim... Ve evlenmeden önce de bana bak benim 5000 kadar borcum var haaa haberin olsun demedim, deme gereği de duymadım...
Sonuçta borç benim borcum para benim param evlendikten sonra baktım faiz fazla binecek ben de toplu halde şrakdananak bankadan daha önce 4 aydabir verilen ikramiyeleriden biriken parayı çekip o borcu öddedim....
Ne yani eşim de una karşılık bu karı beni paramı yiyecek diye paralarını anasına babasına mı vermeli yada arkadaşına msnde anlatıp dedikodumu mu yapmalıydı....

Evlenmeden önce insanın borcu olamaz mı??? Bal gibi de olur... Borcum var diye evlenmeyecekmiydi kocam benimle... Evlenene kadar ödemedim, sorumsuzca davrandım evlendikten sonra bankada duracağına param borcumu kapatayım diye düşündüm borcumu kapattım... BU kocamın parasına göz diktim anlamına gelez ki.... Ama arkadaş sanki kocası onun tazminatına göz dikmişgibi söylemiş arkadaşına....
Borcun da ne borcu olduğunu blmiyoruz mesela....Belki o borcu sırf konusahibi arkadaşa daha iyi bir düğün daha iyi eşyalar daha iyi bir ev sunabilmek için yaptı.... Olamaz mı???
Ama konusahibi arkadaş sanki adam parayı sağasola dağıtmış sıra da onun tazminatına gelmiş gibi bir tutum sergilemiş....
Bana göre de yanlış olan bu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…