Arkadaşlar çok kötü durumdayım

hayır ne olursa olsun konu sahibi arkadaşın paramı yedirmem lafı hiç de hoş değil..
karı koca arasındaki ilişkiye aykırı...

nekadar haklıda olsa kendini haksız duruma düşürmüşşş...bunun ötesi yok...

O kelime tuhaf kaçmış doğru.

Paramı yedirmem kelimesi...Ağır olmuş.

O zaman çalışan çiftler kendi paralarını kendileri harcasın ,birbirlerine de hesap sormasın .

Öyle şey mi olur hayat müşterek,ortada bir para varsa bu ortaktır.

Bir erkeğe hiç yakıştıramadığım bir şey bu.
Kadının zor günleri için kenarında elbette parası olması lazım,
Ama erkeğin ona göz dikmesi bizim güvencemiz demesi gelecekte en ufak sorunda harcamak istediği anlamına geliyor bana göre.
Ona güvenerek hareket etmesi çok yanlış.
Kendisi asıl zor günler için kenara para koymalı,
Bu noktada ne derece yozlaştığımızı anlıyorum...
Kadının maddi olarak zorunluluğu yoktur ama erkeğin vardır.
Nasıl ki akşam eve geldiklerinde yemek hazır değilse çemkiriyorlarsa, ay sonu geldiğinde fatura ödenmemişse bunun sorumlusu da kadından önce erkektir.
Kadın çalışır, kendi tercihidir, erkeğin çalışması zorunludur. Bu böyle bence...
Borçların faturaların ödenmesine sıra gelince hayat müşterek, yemek temizliğe çocuk bakmaya sıra gelince değil.
Ne ala memleket !

eğer bi evde senin paran benim param sözü dönüyosa o evlilik bitmiştir benim gözümde.
hayat müşterektir ortada bi borç varsa beraber ödenir.

aynen katılıyorumvereliniortakvereliniortak
konu sahibi arkadaş burda sen hatalısın bence

Ben de bunu demeye çalışıyordum ki imdadıma yetiştin opuyorumnanaktan

Kocası o paraya güvenmiş en baştan işte güvencemiz felan bahane.

Güvencesi mi oluyormuş borçları ödenince.

Elde avuçta para kalmıyor ki.

Kadın kötü günleri düşündüğü için kenara koymuş o parayı ki harcasa şuana kadar harcardı .

Dediğim gibi bu para kara gün dostumuz demek başka,borçlarını kapatmak bambaşka birşey.

Madem borçlarını kapamayı koymuştu aklına ne diye güvenceden bahsediyor ki..

çenebaza katılmamak elde değilvereliniortak

Eşinin okuduğunda bozulmasını anlayabiliyorum.

Ama sana dürüst davranmamış. Bu bizim güvencemiz demiş ama borçlarından bahsetmemiş önceden ve onları ödemeye kalkmış. Borçları konusunda sana güvenmemeliydi ve gönül rızanı almalıydı, vermek istemiyorsan vermeme hakkın elbette var.

Arkadaşınla paylaşman haksız görülmüş ama , bir bayanın bayan arkadaşlarıyla dertleşmesi normal bana göre.

Senin rızan olmadan, senin zamanında emek vererek kazandığın parayı, gerek ailesine, gerekse borçlarına verme hakkı yok.

Arkadaşlar galiba ben göremedim lütfen alıntı yapıp gösterin. Arkadaş eşim tazminatımla borcunu ödemiş dememiş ki, adamın borcu olduğu için şüphelenmiş benim paramla o borcu öder diye. Hepiniz bir ağızdan borcun tazminat parasıyla ödendiğini söylüyorsunuz. Ben nerede ipin ucunu kaçırdım ki.
Zaten adam borcunu aldığı primlerle ödüyormuş. Söylediği şey o para bizim paramız demek. Belki de köşeye atalım hiç dokunmayalım dedi.
Konuyu açan arkadaşda sır oldu gitti. Gelse bir açıklama yapsa iyi olacak.

En önce msn konuşmalarını okuyan bir adama haklı bile olsa iki laf yapıştırmak şarttır.
Msn konuşması senin özelindir,padişahın anasının arkasından bile söverler,kaldı ki arkadaşlarıma yeri geliyor eşimi şikayet ediyorum ve böyle rahatlıyorum.Olamaz mı?
Konu sahibi arkadaşım,ne kadar haklı da olsan davanda,bunu eşinle tartışırken keşke kelimelerine dikkat etseydin.
Hala sen neden benim özel konuşmamı okursun demediysen de tam zamanıdır..
Senin benim param olmaz evlilikte ama kusura bakmayın evlenmeden önceki borçlarını kapatıp,iki kuruş paraya göz dikecek kadar tamahkarlık varsa ortada,senin benim olur işte böyle

Hem borcunu ödedi anlamı çıkıyor, hem de kenarda ne parası varmış, orası muallak. Tazminat, borçlardan daha fazlaydı heralde, kalan kısım için mi dokunmasın diyor acaba. Oda muallak.

aciklama burda,borc pirimlerle ödenmis

Ben de birkaç defa okuyarak yaptım yorumumu.
Borç primlerle ödenmiş, fakat adam tazminatı güvence olarak görüyor.
Yani güvence istiyorsa birikim yapsın.
Benim benden borcunu saklayan adama para konusunda güvenim olamaz.
Ayrıca msnde arkadaşlarımla konuştuklarımı dedektif gibi izleyip benim paramı yiyorsun ama demesi de evliliğimi bitirecek cümledir.

kocan senin paranı harcamayı kafaya koymuş.

borç yapmış. ne için yaparsa yapsın. düğün eşyası, altın vs. ohh ne güzel. evlenirken borç yap. sonra da karının tazminatıyla öde. annesine yardım ediyor. madem hayat müşterek sen de annene yardım et bakalım ne diyecek?

o hayat müşterek diyen adam birden "benim param, benim annem." der. ben erkeklere güvenemiyorum. karısından borcum var diye bileziklerini alıp başka kadınlara yediren erkekler gördüm. bunların karıları da sağda solda kocam beni çok sever diyordu. ben de gülümsüyordum acı acı. çalıştığı iş yerinde öğlen yemeği için verilen ticket'ları askerdeki nişanlısında gönderen ama bunun karşılığında sevgilisi askerdeyken onu aldatan kızlar gördüm. o yemek fişlerini başka kızlarla utanmadan yiyebiliyordu. daha iğrenç şeyler de var da burda anlatamam.

erkeklere zerre kadar güvenmiyorum. eşini seviyorsan alttan al. yemeğini yemem muhabbeti yapma. alttan al konuyu kapat. bi iş bul ve kocanın ruhu bile duymadan birikimini yap. daha yeni evlisin. boşanmayı düşünme derim. olayı abartma. ama o tazminat bi şekilde elinden çıkar.

ben bundan sonrası için diyorum. sakın ha sakın kocan bile olsa hiçbir erkeğe güvenme. annemin bi arkadaşı vardı. kadın bi gün evde bi cd bulmuş. aa bu ne demiş. film mi, izliyim canım sıkıldı demiş. bi takmış dvd player'a. şok geçirmiş kadın. kocasının düğünü. adam utanmadan imam nikahı ile evlenmiş, düğün yapmış bi de kameraya çektirmiş. bakar mısın olaya. yuh! gel de güven bunlara. bu adamın iki lafından biri "karıcığım"dı bu arada.

aynen canım herkes yanlış anlamış yanlış yorum yapıyor
adam eşinden borcunu gizlememiş bu bir ikinciside borcunu kendi maaşıyla ödüyor.eşinin parasına dokunmamış
ben burda adamı değil kadını haksız görüyorum.yedirmem gibi laflar hemen arkadaşa şikayet etmeler hoş şeyler değillmaz:
evliliğin bir mahremiyeti olur eğer bu konuda sıkıntılıysa bile eşine anlatmalı msn de bir arkadaşına değil
doğal olarakta bunu öğrenen kocasıda tepki vermiş.adam karısının parasına göz koyan birisi olsa maaş kartını eşine vermezdi.konu sahibi maaş kartını benden aldı diyor
yani adam eşine kırılmış böyle tepki vermiş bencede haklı

hanımlar nen çoğunuzu anlamıyorum
benim bir miktar param olsa eşim bu para bizim güvencemiz dese benim hiç zoruma gitmez.niye eşime aç gözlü falan diyeyim ki:1shok:
evlilik bir hayatı paylaşmaktır.hem evlilikte senin benim param olmaz diyorsunuz hemde bu söze takılıyorsunuz
burda adamın hiçbir hatası yok.belki tek eleştirebileciğiniz konu msn yazışmasını okuması olabilir.onun dışında ben erkek de hata göremedim:1no2:

Canımcım, adam borcunu saklamamış ki, arkadaş zaten bunu açıklamış borcu olduğunu evlenirken biliyormuş arkadış.
Benim anladığım, adam zaten borcunu kendi primleri ile ödüyor, tazminatı dokunmayalım bir kenarda dursun bu bizim güvencemiz olsun demiş. Ne var bunda. Ne güzel demiş işte. Belki de arkadaş o parayla bir şeyler yapmak istiyordu (ki bu konuda açıklama yapmamış) adamda harcamayalım bir kenarda dursun o bizim güvencemiz olsun demiş.
Yoksa ver parayı borcumuzu ödeyelim dememiş.
Buradaki tek hatalı konu msn yazışmalarının okunması kiiii, buradaki bir çok arkadaş eşlerinin msn konuşmalarını okumak için beşbin takla atıp casus programlar arıyorken şimdi herkesin adamın bu konuşmaları okumasını yargılamasına ayrı bir konu. Kaldı ki ben ne kadının nede erkeğin böyle bir şey yapmasına aslaaaa taraftar değilim.
Benim paramı yiyorsun lafı gerçekten ağır bir laf ama sanırım msn konuşmalarının sonucunda tepkiyle söylenmiş olan bir laf olsa gerek. Daha önceden de böyle bir laf edilmişse tabiki bununda affı yoktur.
Evlilik bir bütündür ve senin paran benim param yoktur. Benim şahsı görüşüm şudur: Eğer borcumuz varsa (ki bu benim senin borcun farketmez) aldığım tazminatla önce o borçları kapatırdım. Sonuçta borç devamlı bir sıkıntı olarak kalacaktır.
Unutmayalım ki parayı her zaman kazanabilirsiniz ama evliliği böyle saçma şeylerden zedelersek sonuçta geriye tamiri imkansız olaylar çıkabilir.

Son düzenleme:
valla ben onu bunu bilmem evlilikte senin paran benim param olmaz
8 yillik evliligimde ne esim ne ben böyle bir düsünceye asla kapilmadik
ben evde oturup esimin parasini catir catir yiyorsam benim paramida esim güvencesi olarak görebilir tabiki
esim bu parayi borclarina bile verebilir esimin arkasindan laf etmelerinden iyidir

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
aynen canım borcumuzada verebilirim güvencemiz olarak da saklayabilirim
herkes burda adamı infaz etti nerdeysekafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…