- Konu Sahibi burcin2812
-
hayır ne olursa olsun konu sahibi arkadaşın paramı yedirmem lafı hiç de hoş değil..
karı koca arasındaki ilişkiye aykırı...
nekadar haklıda olsa kendini haksız duruma düşürmüşşş...bunun ötesi yok...
Tamam da adamın borcu varmış, kendi primlerinden borcunu ödemiş... Annesine de kendi maaşından ayda belli miktar para gönderiyormuş...
Senin paranı harcamaış ki...
Ayrıca sağa sola dağıtmıyor ki parayı borcunu ödüyor...
Niye benim paramı yemesin durumuna getirip arkadaşınıza anlattınız ki bu durumu... Bence çok ayıp etmişsiniz....
Ne yapsın borcunu ödemesin mi???Ne yapsın annesine para vermesin mi hiç???
Evlilikte senin paran benim param olmaz.... Şu an çalışmıyorsun, onun maaşını yiyip içiyorsunuz... Madem senin paranı yemesinden korkup arkadaşına anlatıp annenlere vermeyi düşünüyorsun sen de onun parasını yeme....
Ve böyle senin paran benim param modunda yaşanan evlilikten hayır gelirmi bilemem...
Ama bildiğim bişey var ki. Eşinin yerinde olsam ben de çok bozulurdum...
Sonuçta evlilik meseleleri hele de para ile ilgili ise 3. şahıslara uluorta anlatılmamalı bence...
Bir erkeğe hiç yakıştıramadığım bir şey bu.
Kadının zor günleri için kenarında elbette parası olması lazım,
Ama erkeğin ona göz dikmesi bizim güvencemiz demesi gelecekte en ufak sorunda harcamak istediği anlamına geliyor bana göre.
Ona güvenerek hareket etmesi çok yanlış.
Kendisi asıl zor günler için kenara para koymalı,
Bu noktada ne derece yozlaştığımızı anlıyorum...
Kadının maddi olarak zorunluluğu yoktur ama erkeğin vardır.
Nasıl ki akşam eve geldiklerinde yemek hazır değilse çemkiriyorlarsa, ay sonu geldiğinde fatura ödenmemişse bunun sorumlusu da kadından önce erkektir.
Kadın çalışır, kendi tercihidir, erkeğin çalışması zorunludur. Bu böyle bence...
Borçların faturaların ödenmesine sıra gelince hayat müşterek, yemek temizliğe çocuk bakmaya sıra gelince değil.
Ne ala memleket !
Bir erkeğe hiç yakıştıramadığım bir şey bu.
Kadının zor günleri için kenarında elbette parası olması lazım,
Ama erkeğin ona göz dikmesi bizim güvencemiz demesi gelecekte en ufak sorunda harcamak istediği anlamına geliyor bana göre.
Ona güvenerek hareket etmesi çok yanlış.
Kendisi asıl zor günler için kenara para koymalı,
Bu noktada ne derece yozlaştığımızı anlıyorum...
Kadının maddi olarak zorunluluğu yoktur ama erkeğin vardır.
Nasıl ki akşam eve geldiklerinde yemek hazır değilse çemkiriyorlarsa, ay sonu geldiğinde fatura ödenmemişse bunun sorumlusu da kadından önce erkektir.
Kadın çalışır, kendi tercihidir, erkeğin çalışması zorunludur. Bu böyle bence...
Borçların faturaların ödenmesine sıra gelince hayat müşterek, yemek temizliğe çocuk bakmaya sıra gelince değil.
Ne ala memleket !
bana yardım edin arkadaşlar bırtek dertimi buraya söyleyebiliyorum bundan 8 ay evvel evlendim çalışıyordum önceden tazmınat paramı aldım eşim onun için bizim güvencemiz dedi ama kendisinin başkalarına borcu varmıs o yuzden başkalarına 9 milyar borcunu verdı annesine her ay para veriyor bende benım paramı yemesin diye arkadaşımla msn de konuşuyordum o benım param annemleremı versem diye buda bunları okumuş hepsini kaydetmiş msn kavga ettık maaş kartları bende duruyordu geri aldı o benım param diyerek bende senın lokmanı asla agzıma surmem bundan snr dedim parasınıda hepsini verdım çalışmıyorum çalışıcam dedim o zamana kadarda senın paranı yemıcem dedim ne yapayım ben simdi çok karısık bır durum ama yardım edin
borcunu evlendiğimizde söyledi her sene başı pirim alıyor onu o borcuma vericem dedi bende ses çıkarmadım anneme vericem dedi onada ses çıkarmadım ama benım param için guvencemız dedi heryere parasını veriyor bende benım paramı yemesin dedim o yuzden o benım hakkım olan bişey çunku çalışmadıgım için bende bunu msn de arkadaşımla dertleşirken kaydetmiş ve okumuş maas kartları bende duruyordu aldı sen yapamazsın dedim aldı o maas benım param dedi bende al paranı istemıyorum senın paranı dedim herseyını verdım senın parandan olan suyunu ekmeyınıde yemıcem bundan snr dedim
Arkadaşlar galiba ben göremedim lütfen alıntı yapıp gösterin. Arkadaş eşim tazminatımla borcunu ödemiş dememiş ki, adamın borcu olduğu için şüphelenmiş benim paramla o borcu öder diye. Hepiniz bir ağızdan borcun tazminat parasıyla ödendiğini söylüyorsunuz. Ben nerede ipin ucunu kaçırdım ki.
Zaten adam borcunu aldığı primlerle ödüyormuş. Söylediği şey o para bizim paramız demek. Belki de köşeye atalım hiç dokunmayalım dedi.
Konuyu açan arkadaşda sır oldu gitti. Gelse bir açıklama yapsa iyi olacak.
Ben de birkaç defa okuyarak yaptım yorumumu.
Borç primlerle ödenmiş, fakat adam tazminatı güvence olarak görüyor.
Yani güvence istiyorsa birikim yapsın.
Benim benden borcunu saklayan adama para konusunda güvenim olamaz.
Ayrıca msnde arkadaşlarımla konuştuklarımı dedektif gibi izleyip benim paramı yiyorsun ama demesi de evliliğimi bitirecek cümledir.
valla ben onu bunu bilmem evlilikte senin paran benim param olmaz
8 yillik evliligimde ne esim ne ben böyle bir düsünceye asla kapilmadik
ben evde oturup esimin parasini catir catir yiyorsam benim paramida esim güvencesi olarak görebilir tabiki
esim bu parayi borclarina bile verebilir esimin arkasindan laf etmelerinden iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?