Arkadaşlar çok kötü durumdayım

denizbarış sakin..
rica ediyorum sakin.. noktalama işaretlerin yordu beni :)
konu sahibi ben değilim,üslubunuz azarlar gibi...

Borç olur tabi gayet normal ama bence eşe söylenmeli.
ben eşimin borcunu evlendiktne sonra öğrenseydim çok bozulurdum.
Elbette borç yüzünden ayrılamayacağım ama daha geç evlenirdim ne bileyim işe girerdim ödeyelim sonra evlenelim diye.. borçla evlenmek istemezdim ki bu da benim düşüncem
8 bin lira benim için büyük para.

aşk evliliği olduğunu sanmıyorum bu evliliğin yoksa msn 'de bunu arkadaşına anlatacak çok az insan vardır.
Anneme ben gitsem desem ki alın şu parayı saklayın benim adam yiyecek şok geçirirler.
bizim de aile yapımıza ters durumlar ancak durum bunu gerektirebilir.
adam kafasına göre harcıyor olabilir annesine gereksiz şekide para veriyor olabilir.
gerçi boşa konuşuyoruz gelip durumu açıkladığı yok..
aile içinde maddi denge kurulmamışsa anne babaya para verme konusu bana pek sıcak gelmiyor.

Bence ikinizin yaptığıda yanlış.birincisi eşin ödeyebileceği halde borçlarını neden evlenmeden önce ödememiş.bir nevi oda senin tazminata göz dikmiş.senden kartlarını almış.ben kartlarını isteyince sende benim tazminatımı getir derdim sanırım.sizin bir üslup sorununuz var.yaptıklarınızı birbirinize güzel bir dille anlatamamışsınız.seni msnden takip etmeside çok yanlış.senin arkadaşınada paramı yedi gibi sohbetin pek hoş olmamış.en iyisi sen eşinle sakin kafayla oturun ve konuşun.bu kadar kısa sürede aranıza sen ben girmemeliydi.sıkıntılarınızı kavga etmedn söyleyin ve bir çözüm bulun.siz böyle devam ederseniz sonunuzu iyi görmüyorum

Derinnscim zaten yazdıklarıı sana yazmadım hayatım..
Ama konusahibi arkadaşın tavrı gerçekten beni çk rahatsız etti...
Senin sanırım gözdenkaçırdığın tek bir nokta var... Bu adam 9000 lira borcu bekarken yapıp evlendkten sonra da hadi bunu senin tazminatınla yada düğünde gelen altınlarla ödeyelim dememiş....
HAzırda parası varmış (primlerinden biriken) onunla ödemiş....
Ben neden mi ödemedim mesela evlenmeden önce borcumu... Bankadaki paramın iyi getirisi vardı.. 5000 tllik borcum ise elden faizziz borçtu... Dlayısıyla faiz getirmesi dha mantıklı geliyordu, nazım da geçen paraya ihtiyacı olmayan birinden almıştım borcu...
Ama evlendikten sonra açıkçası çekindim... Sırf ihtiyacı yok diye sırf faiz işletmiyor diye adamı enayi yerine koymaya hakkım yok, param olmasa amenna ama param varken neden borçlu kalayım dedim ve borcumu ödedim.....
Eşim nasıl ki benim ikramiyelerime dokunmayarak biriktirdiğim parayı evlenmeden önce bilmiyorsa brcumu da bilmiyordu.... Evlendikten sonra borcu ödemeye karar verince, eşime dedim ki benim böyle böyle bi borcum vardı aşkım, bankada da param vardı onu çekip borcu kapattım, bankadada şu kadar kaldı onu altınların parasıyla birleştirelim faiz oranı artsın dedim, öyle öğrend....
Butür şeyler büyütülmemeli bence....
Hele ki 3. şahıslar hiç anlatılmamalı....
Benim söylemek istediğim bu...
Adamınevlenmeden önce borcu varmış parası da varmış... E o parasıyla borcunu kapatmış.. Sorun ne ben anlamadım....

Bu arada konusahbi de yoruları okuyup okuyup gidiyor..
Bz okadar laf söylüyoruz umrunda değil gib, kaale almıyor bile, insan hakverse de vermese de bi cevap yazar....

bu adam ne kadar kazanıyor ki,
hem annesine her ay para gönderiyor,
hem borcunu ödüyor, hem de evlenmiş maaşından kalan parayla ev geçindirecek, nasıl olacak bu iş.

karısna da paranı harcama o bizim garantimiz diyor. vay vay vaaay. ee hadi kız da kendi annesine para göndermek isterse ne olacak. bakalım o zaman ne olur.

valla bu devirde sevseniz de sevilseniz de kimseye güvenilmez. kıssasan hisse şu -derdim varda- neler okuyoruz.

yalnız o yedirmem lafı da hoş gelmemiş :) ben olsam hiçbirşeye kızmasam sırf o laf için köpürürdüm.

hem bir kadın erkeğe para vermek zorunda değil ki; üstelik bir erkeğin de karısının evlenmeden önceki parası için --o bizim garantimiz -- demesi de çok iğrenç.

karısının parasına göz diken erkeklerden de hiç haz etmem. nedir bu devir mi değişti. evlenmek isterler çalışan kız ararlar, çalışan kızla evlenirler, kızın maaş kartına el koyarlar, bir de kızın maaşını kıza vermemekle kalmaz çay parası isterken dilendiriler.

olay tatlıya bağlansın falan diye o parayı vermeye kalkma. o sana evlenmeden önce olan borcunu söyledi mi?
takma bile kafana.

Haklı olduğu kısım 8 bin liralık borcun kendisinden saklanması,bu bence eşinin biraz art niyetli olduğunu gösteriyor.

Borç gizlenmemiş söylenmiş, yani saklama gibi bir durum yok. Adam maaş kartını bile karısına vermiş o zaman benim param dememiş ama arkadaş aldığı tazminatı benim param deyip annesine yollamaya kalkmış. Ehh tazminata kendi parası derse adam da maaşına benim param der olur biter.
Zaten arkadaşın derdi yanlış yapıp yapmadığı değil ki, arkadaşın derdi söylediği sözün sonunda ne yapıp yapmayacağı. Yani eşinin parasını yesin mi yemesin mi olayı. Valla bunca hesaptan sonra yapacağı tek şey var, tazminatını oturup bitene kadar yiyecek. Başka çözüm falan yok.

kimse kusura bakmasın ama ne demek eşinin msn de ki yazışmalarını gizlice kaydedip okumak.

üstelik arkadaş da bir bayan olarak gayet haklı, tabiki bir bayanın garantisi olacak. üstelik bekarken kazanmış olduğu tazminatı neden 8 aylık eşine al ben yiyemedim sen ye diye versin ki?

ne demek bir erkeğin karısının bekarken ki elde ettiği paraya --o para bizim garantimiz -- demesi.

valla ben olsam bir de üste çıkardım çaktırmadan -- ne demek sen benim msn görüşmelerimi kayıt ediyorsun gizlice okuyorsun, benden ne şüphe duyuyorsun ki gizlice bu işi yaptın, ayrıca bir kadın olarak çalışmadığım için evlenmeden önce bana ait olan ama istesem de harcamadığım bir paraya nasıl -- bu bizim garantimiz diyebiliyorsun, zaten ev vs alırken bu para oraya harcanacak ama sen borçluymuşsun bunu bana evlendikten sonra söyledin, bu para da sonradan çıkacak süpriz bir borca gidebilir diye korktum, o yüzden anneme mi bıraksam diye düşündüm. ( ya da o annesine veriyorsa ben de anneme verebilirim diye düşündüm-- ))
haksızmıyım, sen çalışıyorsun sürekli bir maaşın var ama benim yok, bu şekilde düşünmemi normal gör, diye konuşurdum.

off nasıl akıl versek ki, işte msn de arkadaşına anlattığın şeyleri bir şekilde haklı nedenlere oturtacak şekilde eşinle konuş. onu sevdiğini ama çevrende olan olaylardan bir şekilde etkilenip böyle düşündüğünü söyle.

sanırım arkadaş kendi tazminat parasıyla eşinin borçlarını kapatmasını kabullenememiş ama hayat müşterektir ki evlilikte
tamam eşin senden saklamış msn kayıtlarını okumuş buralarda ayıp etmiş ama
eşin de haklı ki annesi tek başına kirada oturuyor
borç namustur derler o yüzden gelen parayla borcumu kapatıvereyim demiştir belki de o parayı evlenebilmek için borç almıştı
bence olaylara olumsuz yönden bakıyorsun biraz da olumlu yönlerine bakarsan sanırım mdaha huzurlu olurssun...

tamam ya işte bu evlilik çoğu evlilikler gibi para yüzünden laçkalaşacak

bu böyle gider artık....
ne sen unutursun bu yaşanılanları nede o unutur..

iki gün sonra düzelir barışırız geçer diye sakınnnn düşünme
evet barışırsınız..düzelirsiniz belki ama bu içinizde hep kalacak...özellikle eşinin..

güven nasıl biter biliyormusun
işte böle şeylerle...

tamam o senin paranı yemesin sende onun parasını yeme

ortak hayat diye birşey yok zaten
sadece koca sorumludur karısına karşı
kadın sorumlu olurmu hiç ??
öylemi yani...bumudur ??
senin paranı yer yer yer sürekli yapar bunu
haa dersin bu böle olmayacak
alayım paramı bi köşeye saklayayım

ama böle bir durum olmamış...
ve daha 8 aylık evlisiniz

para dediğin çalışınca kazanılır..
ama güven bittiği zaman
ne kadar çalışsanda geri kazanman çok zor...
ayıp etmişsin..aranızdaki meseleyi paramı yemesin etiketiyle msn de arkadaşına anlatarak

bence ne yapın ne edin söyledikleriniz ve yaptıklarınızdan dolayı eşinizden özür dileyin sonuna kadar haksızsınız kesinlikle eşinzin yerinde ben de olsam aynı şekilde kızardım gönlünü almaya bakın ve hayat müşterektir bunu unutmayın

yahu eayrı gayrı mı olur..
pes dedirtiyolar bazen..
sizin paranız onun parası dıye bırsey söz konusuysa siz henüz bir olamamıssınız..
sen ve ben de takılmıssınız..
ne dıyım kolay gelsin.

Vallaha ben galiba biraz tersim bu konularda.

Ne olursa olsun ben bir erkege esine bu benim param demesini yakistiramiyorum.

Delikanli adam böyle birsey demez.....Racona terstir bu.

Kadin esine para vermek zorunda degildir, esinin gecimini saglamak borcunu ödemek zorundada degildir....ama erkek zorundadir!

Önce bu para bizim güvencemiz diyor sonrada evlenmeden önceki borclarini o para ile kapatiyor.....bana göre buna hakki yoktu arkadasin esinin!

Hem o msn konusmalarini kayit edip sanki acigni yakalamis gibi saklamasida cok ayip birsey.....buda bir erkege yakismiyor!

Hangimiz arkadasi ile esi hakkinda dertlesmiyorki? Hangimiz arkadasina akil danismiyor?

Erkek milleti ise, Islerine gelen konularda ben erkegim sen kadinsin, haddini bil demeyi bilirler ama is para gelince kadin erkek esitmi oluyoruz birdenbire....?
Yok vallaha, bence arkadas hakli, bende olsam o parayi kenara koyup yarin öbür gün ne olur ne olmaz diye saklamak isterdim.....

20 yillik bir evlilik söz konusu degil 8 aylik bir evlilik bu.....

İyide eşin senin tazminatın olan parayı yiyip dağıtmıyorki..
O güvencemiz deyip saklıyor...Geleceğiniz için ne bileyim hastalık olur bişey olur diye...
Düşünceli biri eşin ama sen hiç yoktan yere benim paramı yemesin falan diyerek çok ayıp etmişsin...
Eşinin yerine koy kendini ne hissederdin..
Bunun lafı bile olmamalı eşler arasında ne demek yaa benim param

ne diye msn konuşmalarını kaydediyor bu adam.arkanızdan iş çevirir gibi.sizin güvence diye kenara koyduğunuz parayı oh hazır para mis deyip borcunu kapatması ters gerçekten.size hak veriyorum..

şu erkeklerin üstün zekasına hayranım ben. Ve bir kez daha hayran kaldım.

kız tarafı kendi üstüne düşen eşyaları alır, eşya borçlarını kızının üzerine yüklemez anne baba olarak kendileri üstlerine alırlar.

erkek tarafı kendi alacakları eşyaları peşin almazlar, saoln parasını düğünden sonrasına bırakırlar,

çünküüü düğünden sonra kız tarafının taktıkları ve geline takılan altınlara gözlerini dikip --bunlarlar düğünde yaptığımız masrafı ödeyeceğiz derler hiç utanmadan.

Yahu adam gibi adamlık bunun neresinde.
kaç tane kız vardır düğün takıları ile kendi alması gereken eşyların borcunu düğünden sonra ödeyen.

bir kere bu adam düğünden önce 8 milyarlık borcu bilerek söylememiş. söylemiş olsaydı o kız tazminatını belki kendi annesine bırakacaktı.

neymiş adamın annesi yalnız kirada oturuyormuş , adam da annesine yardım etmek zorundaymış (tamam olabilir normal bir şey evladın anne babasına yaptığı yardım)
amaa siz hayatınız da evlendikten sonra kadının annesine maddi yardımda bulunulduğunu kaç kişiden duydunuz.

bence eşler arasında senin benim olmaz
artı tazminatın içinde adam zaten demiş güvencemiz diye bence kötü birşey dememiş(benmi yalnış anladım öğleyse özür dilerim)
ama arkadaşınla yazışmalarını okuması bence biraz saygısızca msnde kaydetmeside yazışmaların
bence canım sende en kısa sürede iş gir çalış en azından kendin birşey kazanırsın
bide zaten evlenirken annesine yardım edeceğini söylemiş Allah yardımcınız olsun inşallah
9000 tlyide ödersiniz canım
bence üzülme herşey halolur evlenince para hesabı hep ortak olur bizdede öğledir çünkü

Konu sahibi arkadaş, kendi tazminat parasıyla eşinin borçlarını kapatmasına öfkeli ve bu durumu sindirememiş ...

Ayrıca,eşinin tazminat parası bizim güvencemiz diyor sonrada evlenmeden önceki borçlarini o parayla kapatmak istiyor ve öyle de yapıyor...

Eşte hata var öncelikle...Güvencesi olması başka bir durum,borçlarını tazminatla ödemesi bambaşka bir durum.

Konu sahibesi tazminatı aldığında bu adamın borcu yokmuydu da tazminatın bizim güvencemiz dedi.Borç birden bire gökten zembille mi indi...

Madem tazminata güvendi borçlarını ödemek için o zaman baştan diyecekmiş bu parayla borçlarımı öderim,düzene girdiğimizde kenara para koymaya başlarız gene diye.

6 aylık bir evlilikte senin paran benim pama mevzusu dönüyorsa o evlilikten hayır mı gelir ...

Adamın annesine yardım etmesinde birşey yok eğer kadın gerçekten zor durumdaysa ve bu verilen miktar aileyi sıkıntıya sokmuyorsa.

Msn görüşmelerine gelince,konu sahibi arkadaşım senin canın sıkılmış arkadaşınla dertleşmişsin ne var ki bunda.Utanması gereken sana güvenmeyip seni takip eden eşinde !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…