Arkadaşlar cok yanlizim hic arkadasim yok.

Caresizzzz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
250
-40
11
29
Etrafimda çok insan var ama yoklar... bir insanın yakın arkadaşı olmaz mı hiç benim yok... bir ara vardı 2 3 yakın arkadaşım allahın her günü görüşürdük konuşurduk sonra bi baktim 2si bir oldular arkamdan konuştular kestim konuşmayı bende. Sonra eltim var ilk başta iyiydik sonra hep eşimi arar oldu gelirken bunu al şunu al şunu getir yoğurt al ekmek al vs anlam veremedim. Sonra eşim benim kurulu düzenim var yenge deyince o karin aramızı açtı biz kardeş gibiydik falan dedi. Şimdi eşimle birlokte eltimle konuşmuyoruz. Gorumcemi doldurmuş yan taraftan duyuyorum diyor ki kaynanama onda da var oda fitliyor kardeşimi (benden icin)... kuzenlerime bakıyorum hep kaliteli iyi arkadaşlar iyi insanlar var etrafında benim neden yok bende mi sorun var diye düşünüyorum artık

Ben bir insanın arkadaşı yoksa o kişide sorun olduğunu düşünürüm açıkçası. Bu yaşınıza dek okul, iş, sosyal hayatta yüzlerce insanla tanıştınız sadece ikisi hayatınızda olabilmiş onlarla da sonrasında bir şekilde yollarınız ayrılmış. Milyonlarca insanın yaşadığı bir ülkedeyiz neticede bi siz iyi herkes kötü olamaz ki. Eltiden zaten arkadaş olmaz. Yaptığınız bir yanlış var bu durumda. Acaba ilk adımı karşı taraftan mı bekliyorsunuz, yeterince girişken mi değilsiniz, alıngan mısınız, çabuk mu sıkılıyorsunuz insanlardan? Yani bünün binlerce sebebi olabilir, oturup sakin kafayla sorunun nerede olduğunu bulmaya çalışın bence. Yeni arkadaş edinmek istiyorsanız da yolu sosyalleşmekten geçiyor

Allahın hergünü görüsünce cok muhabbet tez ayrılık getirir tabi.
Neden arkadaslıklarınız bitiyor onu düsündünüz mü?
Siz mi geri cekiliyırsunuz?

Ben bir insanın arkadaşı yoksa o kişide sorun olduğunu düşünürüm açıkçası.
yanlış düşünüyorsunuz, daha doğrusu her genelleme gibi bu da yanlış. benim inanır mısınız bir tanecik bile arkadaşım yok çünkü bu benim seçimim oldu. yurtdışına taşınmak, derslere gömülmek bende sorun olduğunu değil önceliğimin sosyalleşmek olmadığını gösterir diye düşünüyorum

Bence kendinizi sorgulamalısınız. Sözüm meclisten dışarı, kırılmayın; benim bir yengem var fitne fücurdur, herkesin arkasından dostu bile olsa olur olmadık sallar, yanında salladığı kişiyle ilgili de gider başkasına sallar, dedikodusu var, iftirası var dilinden de ben çok dürüstüm kelimesi düşmez. Ağzından çıkan laflar hep ayağına dolandı, şimdi kimsesi yok yanında, ne eski arkadaşları ne kayın ailesinden bir kişi ne kendi akrabaları. Apartmanda da bir arkadaşıyla takışmış mahkemelikler en son zırlıyormuş ben kimseye bir şey yapmıyorum, herkes benimle uğraşıyor diye:) Bir dostu bile olmaması birinin çok garip. Çok dostunuz olmaz anlarım da.

2 arkadaş-1 eltilik ekip dağıldı diye bütün arkadaşlıkların bitmiş bu kadarcıkmı senin dünyan.diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum girişken,sosyal olmaya çalış.eltiden arkadaş bencede olmaz.belki çok istisnadır.çevremde yüzyüze balım gülüm diyerek birbirini çekiştiren çok elti gördüm:)

Bırakın allah aşkına sorun sende demeyi ..bir insanın arkadaşı yoksa klasik laf ,dön kendine bak,bak kimseyle anlasamiyorsun oluyor.valla herkes çıkarcı, yalancı, iftiraci olunca evet bazıları aradığı arkadaşı bulamıyor..cunku bazilari bu sacmaliklarla ugrasmak istiyor ..şikayet edip görüşen varsa da ,o da ikiyuzludur.kafamı agritanla neden goruseyim. ..birde herkes istiyor ki karsi taraf peşimde kossun...kosmayinca gene arkadaşın yok..boşver..artık insanlarda eski kalite yok..çocukluk arkadaşlarımın üzerine arkadaş olmadı maalesef.sebeplerde bunlar ışte..

sosyal bir hayatın yoksa sağlıklı sürdürebileceğin arkadaşlıkların da olmaz..
eltiden görümceden zaten arkadaş olmaz..
evde oturarak da arkadaş bulunmaz..
ya çalışacaksın ya da kendini geliştirmek adına kurslara vs gideceksin ki arkadaşların olsun ve devam etsin..

Bendensin valla benimde etrafımdadostum diyebileceğim arkadaşım yok sorun sende diil etrafında olabilir şimdi eskisi gibi dostluk yok benim sosyal hayatım yok ondan arkadaşım da yok doğru iki çocuğum var biraz yaramazlar yani biyer gidemediğim için çevremde yok yıllardır böyleyim aslında hep kendimde aramıştım sorunu ama insanları tanıdıkça normal geldi işi düşen arar bende kimseyi aramıyorum bu sebepten aslında benimi için çocukluğumdan gelen bisey var ailem biraz basık yetiştirdi bizi çocukluğumda yaşadığım travmalar var hep sıkıntı içinde büyüdüğüm için biraz içe kapanikligim var bu yüzden de olabilir bendeki sorun üzülmeyin insanlar hep çıkarcı bazen yalnız olmak daha iyi gibi geliyo

çaresiz nasıl diyeceğimi bilemedim ama biraz çekingen nasıl diyim hiç baskın olmayan bir karaktersin yaa
yani süslenmek için arkadaşından feyz alıyorsun, eşin onunla konuşma diyor bırakıyorsun, yok evi süpüremiyorum bunalımdayım yok o yok şu yok bu
arkadaşım bebek düşmesin diye yatacaksan yatacaksın yani, o esnada öncelik bebek mesela. Sanki 5 yıl yatalak kaldın bu hemen neyin bunalımı. evi dip köşe süpüremiyormuşsun aman ne büyük problem, hemen bir bunalıma gireyim. Ya bi sal hayatı kendini, bi silkelen bi öfkelen, bi gaza gel. biraz enerji yahu.
eltim onu diyor bunu istiyor, aç telefonu kardeş hayırdır de?
neyse şimdi bebek düşmesin diye yapma tabi önce bir dinlen, sonra da bir kendine gel. aç kişisel gelişim kitabı oku.

ben biraz asosyal bir insanım, ya hiç yaklaşmıyorum, ya da insanlarla konuşmaya çalıştığımda kendimi zorladığım belli oluyor. benimde önceden iki tane yakın arkadaşım vardı, başka şehre gittikleri için yollarımız ayrıldı, eskisi gibi samimi olamadık. onlarda benden memnundu aslında derlerdi çok temiz kalplisin kimsenin dedikodusunu yapmıyosun, kimse hakkında kötü düşünmüyorsun diye. ama olmayınca olmuyor, zaman geçiyor, başka şeyler oluyor.

ben kendi kendime sadece kendi işlerimle ilgilenirken zaten sosyal olmaya vakit bulamıyorum. biriyle görüşmek artık bana bir iş gibi geliyor. kendime, aileme ve eşime odaklandım.

bir de böyle şeyler isteyince olmuyor denk gelmesi lazım bence yakın bir arkadaşlık kurmak kolay olmuyor, belli bir yaştan sonra

Hislerim çok iyi bu konuda .Isınamadığım insanın mutlaka bir hayinliğini,kıskançlığını görüyorum ama bu sayade arama mesafeyi kısa zamanda çoktan koymuş oluyorum.O kendi kendine köşesinden hasetlenmeye devam ediyor.Kalıcı ömürlük 2-3 dostum vardır.Az insan çok huzur, demişler.

Yoo yanlış düşünmüyorum. Seçiminizin doğru olduğunu da düşünmüyorum. Bu bile sizde bir sorun olduğunu gösteriyor. Arkadaş, sosyal hayat herkese lazım. Derslere gömülürken hayatınızı ihmal etmişsiniz bu normal bir durum değil bence. Önceliğiniz sosyalleşmek olmayabilir bu normal ama siz yazdığınıza göre sosyal çevrenizi sıfırlamışsınız. Bu bambaşka bir durum

Dünya üzerindeki herkes mi çıkarcı, yalancı, iftiracı? Bir insanın çevresindeki herkes kötü tek kendisi iyi olabilir mi? Gerçekten inanıyor musunuz buna :)

Dünya üzerindeki herkes mi çıkarcı, yalancı, iftiracı? Bir insanın çevresindeki herkes kötü tek kendisi iyi olabilir mi? Gerçekten inanıyor musunuz buna :)
Olmayınca olmuyor.buna da siz neden inanmiyorsunuz? Mesela daha önce işyerinden tanıdığım karşı apartmandaki arkadaşıma 3 defa gittim ama gelmedi. Gelmeyene nasıl gidersin?dışarıda çocukları okula götürürken görüşürüz.hatta neden gelmiyorsun der.tiyatroya goturduk cocuklari.ama o kadar..eltim dedokoducu ,iftiraci. ..biri evden dışarı cikmaz..biri kaynanasini bahane eder...ben ne yapayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…