Arkadaşlar derdimi okur azda olsa birkaç kelime yazıp içimi rahatlatırsanız sevinirim

esmerguzeli06

esmerguzeli
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
509
1
96
Ankara
arkadaşlar ben kendimi çözemiyorum evde farklı davranıyorum yani aileme karşı farklı davranıyorum dışardaki kişilere karşı farklı evde canavara dönüşüyorum dışarda uysal masum bir insan oluyorum evdeki kişiler annem kardeşim bişey sorarsa tersliyorum sanane diye yanıt veriyorum ama dışardaki kişlere karşı 10 kerede sorsalar güzel bir dille anlatıyorum neden böyle olduğumda bilemiyorum benim durumumda olupta çözüm yolu bulan varmı yoksada eğer yorumlarınızı yazın nasıl davranıyım neden ben böyleyim yada

evdekilerle iletisimin zayif mi?
anlasilmadigini yalniz oldugunu zaten seni anlayamacaklarini mi duusnuyorsun?
yasin kac?

Bunu daha çok eşimle yaşarım ama eğer bir sorunum varsa, dşarıdaki insanlara yansıtamayacağım için elbette iyi davranmak zorundayım. Seninde annen ve kardeşinle bir sorunun olabilirmi yada kendini ifade edemiyormusun onlara.

Dışarıdaki insanlara karşı yüzünüz yumşak anlaşılan.Onlara ''hayır'' diyemediğiniz için evdekilere ters davranıyorsunuz.Dışarda iletişim halinde olduğunuz kişilere de ''hayır''demesini öğrenmelisiniz.:delphin:

vaktinde ailene karsi kin besledin mi??

ya da diger insanlar tarafindan onaylanmak, kabul edilmek istedigin icin boyle uysal, ekstra toleransli davraniyorsun. oysaki ailen tarafindan kabul edilmeye ihtiyacin yok...

oncelikle hangi sen gercek sen onu cozmelisin. yani sen kendini hircin mi yoksa uysal olarak mi tanimlarsin? bunun cevabina gore cozum bulabiliriz...

yaşım 20 hayır sayıf değil içimden geldiği zaman konuşyorum hemde acayip matrak biriyimdir sevmeyen yoktur girmediğim ortamlarda acayip iyi ayak uydurrum ama bişey sormasınlar kendi halimle kendimle ilgileniyim mesela işten geliyorum kardeşim daha ağır iş yapıyor bana göre bana nasıl geçti işin iyimi bugün günün nasıl geçti diyor ben sanane diyorum ne oldu canınmı sıkkın sıkıntılımısın üf hayır tamam bi sussana ama dışarda böyle değilim onlar sana katlandığı için dışardakilerine zaten böyle yapamassın derseniz ya dışardada evdede bunları yapma niyetim yok evde kendiliğinden gelişiyor bu tepkiler

Neden ailene karşı böylesin bilemeyiz..
Ama şöyle bi şey var ki bu şekilde davranmana sebep olan bişeyler var ailende...
Mesela iyi anlaşamıyor olabilirsiniz...
Aile bireyleri ile iletişim kopukluğunuz olabilir...
Yada dışardaki insanlara karşı çok yumuşak olduğunuz için hiçbirşeye hayır diyemediğiniz için bütün hayır cevaplarını ve bütün sinirinizi lafınızın geçtiği yerde"aileniz" üzerinde kullanıyor olabilirsiniz... Bi nevi kendinizi bu şekilde rahatlatma ego tatmin etme diyebiliriz...
Doğru mu yanlışmı düşünüyorum sen karar ver tatlım..

vaktinde ailene karsi kin besledin mi??

ya da diger insanlar tarafindan onaylanmak, kabul edilmek istedigin icin boyle uysal, ekstra toleransli davraniyorsun. oysaki ailen tarafindan kabul edilmeye ihtiyacin yok...

oncelikle hangi sen gercek sen onu cozmelisin. yani sen kendini hircin mi yoksa uysal olarak mi tanimlarsin? bunun cevabina gore cozum bulabiliriz...

dışardaki ortamıma göre uysal heryere ayak uyduran komik neşeli karşıdaki insan kesinlikle bu kızın derdi felan olmaz aklı başında davranan biriyim evde ise sinirli asabi içimde şiddet barındıran durmadan biri bişey desede kızsam gibi ama gerçekten içimden geldiği için değil belki dışardada böyle davranmak istiyosun ama kişiler müsade etmiyor diyebilirsiniz hayır kendiliğinden gelişiyor bende kendimi çözemiyorum

Neden ailene karşı böylesin bilemeyiz..
Ama şöyle bi şey var ki bu şekilde davranmana sebep olan bişeyler var ailende...
Mesela iyi anlaşamıyor olabilirsiniz...
Aile bireyleri ile iletişim kopukluğunuz olabilir...
Yada dışardaki insanlara karşı çok yumuşak olduğunuz için hiçbirşeye hayır diyemediğiniz için bütün hayır cevaplarını ve bütün sinirinizi lafınızın geçtiği yerde"aileniz" üzerinde kullanıyor olabilirsiniz... Bi nevi kendinizi bu şekilde rahatlatma ego tatmin etme diyebiliriz...
Doğru mu yanlışmı düşünüyorum sen karar ver tatlım..

aksine istediğim zaman anlaşıyorum ben 7 kardeşim kıskanma deseniz benim içimde asla kıskanma yok 4 kişi evli biri askerde bitane kardeşim annem babam ben kardeşine çokmu ilgi gösteriyorlar seni önemsedikleri için kıskanıyormusun deseniz aksine çocuğa hiç ilgi göstermiyorlar içimde kıskanma duygusu barındırmam zaten eğer kıskansamda şöyle bişey var nasılsın nasıl geçti günün diye bana sorulmazdı kardeşime sorulurdu kin besleme konusuna gelince hayır beslemiyorum ya ben okadar pozitif biriyimki kinmiş kıskançlıkmış bunlara kafamı takmam yanımdanda geçirmem dışardaki hayatım çok farklı evdede dışardaki gibi olmak istiyorum ama yapamıyorum bişeyler vur kır parçala evi dağıt biri bişey sorsada bağırsam çağırsam

üstelik dışardaki insanlar nekadar güler yüzlüsün nekadar uyumlusun insanlarla diyor evdekiler hiç yüzün gülmüyor nekadar suratsızsın senin yüzüme bakasım gelmiyor diyor benim yüzümden kavga çıktığında o sinirle bunu söylüyorlar

demekki oyle aman aman sebebi olmayan bir durum. belki de evdeki halin bir aliskanliga donusmustur. onlar senin suratsizligina alistiklari icin sen de aksi bir davranista bulunma geregi duymuyorsundur. ama sunu unutma kardesin de olsa annen de olsa kimse senin suratini tafrani cekmek zorunda deil. emin ol cok uzuluyor ve yersiz buluyorlardir bu davranislarini. neden ilsikinizin yipranmasina izin veriyorsun ki. bir gun bir bakmissin evde sesine ses veren yok... insanlari sertiliginle sindirme, kendinden uzaklastirma... unutma aksam olunca yuzyuze baktigin insanlar yine bunlar...

evdekiler seni menfaatsiz seven insanlar,en yakının ailen..esas onlara tatlı ve sıcak olucaksın,dışarısı el,bu gün var yarın yok,bence bu huyundan vazgeç...

bunun farkındalığını bilerek ve yaşayarak bunu yapmaya ve yaşatmaya devam etmen çok ilginç...
ailene karşı bir tahammülsüzlüğün var diyeceğim ama olmadığını ve nedeni de olmadan bu tutumu istemsiz gösterdiğini yazmışsın... sıkılgan ,kaprisli bir kişilik desem,dışarıda bu tutumdan eser yok...
bana kalırsa bir uzmandan yardım almalısın,önce kendin ,sonra da ailenin huzuru için ... senin bile nedeni bilip ,çözemediğin bir durum bu... kişilik bozukluğu ile ilgili bir takım sorunlar yaşıyor olabilirsin...

ki,evlendiğin zaman bir süre sonra bu tutumun eşine karşı süregelirse,ailenin gösterdiği bu sabrı ,hoşgörüyü koca milleti göstermez..
bir an önce bir şekilde çözümlemen gereken önemli bir sorun gibi görünüyor bu ...

Son düzenleme:
işine nasıl yararsa öyle davranıyorsun

iyide davransam yanımdalar kötüde davransam yanımdalar

bunun garantisi var çünkü.ayıp ediyorsun

dışarıda aynı hareketleri yapsan çevrende kimse kalmıycak bunun farkındasın

tipik bir insan çeşidisin

Ne dersende ne yaparsan yap ailen hep senin ya..Onları kaybetme korkun yok. Ama dışarıdaki arkadaşlarına bu şekilde davranırsan kaybedebilirsin.Sanırım bilinç altına yerleşmiş böyle bir durum var.ıster istemez bu şekilde davranıyor olabilirsin.

Ama dikkat et sen şimdi sevgilinede iyi davranırsın.evlenince zaten benim diyip ailene yaptıklarını yapabilirsin.Ki buda köü sonuşlar doğurabilir.

Bir psikologtan yardım almayı denesen nasıl olur

ailene karşı daha sakin olmaya çalış onlar o evin dışındakilerden daha değerli..daha hassas davranman lazım..kendini bu konuda kontrol et...ilerde kaybettiğinde içinde kocaman bi yara olmasın

yaptığınızın farkında olarak buna devam etmeniz çok ayıp.. madem farkındasınız bunun çözümü sadece sizde.. haa kendi içinizde ailenize karşı aşamayacağınız birşey varsa buun için de bir uzmana görünmek lazım..

problemin farkındaysanız çözüm de sizde..
madem ailenizle bir probleminiz yok o zaman karşınızdakilerin sizi seven insanlar olduğunu,
yaptığınız davranışların onları incittiğini düşünerek yapmamaya çalışın...
kırıcı olmak güzel bişey değil hele hele dışarıdakilere iyi davranıp evdekilere kötü davranmak hiç hiç iyi bişey değil..zor zamanlarınızda yanınızda olacak kişiler dışardakiler değil evdekiler...

Bence ailenle daha sık vakit geçir
onları tanımaya çalış elbette tanıyorum ne alaka diyeceksin ama onlarla daha çok birlikte olursan sana sorularının art niyetli olmayacağını görürsün belki ozaman vicdan yapıp daha düzgün cevap verebilirsin onlara...

Back
X