Arkadaşlar derdimi okur azda olsa birkaç kelime yazıp içimi rahatlatırsanız sevinirim

canım bende senin gibiydim ama düzeldim biraz eskiden ablamlar falan vardı bize yakın oturuyolardı ben hep el bebek büyüdüm onların çocukları olunca ilgi azaldı sonra hırçınlaştım ki çocukken çok sakinmişim annem hep derki sonradan bu kıza bişe oldu. onlar bilmiyoki kıskançlıktan:))) aslında herşey çocuklukta yatıyor.ben onları kabullenemiyodum kardeşim değiller niye geliyolar eşyalarımı kullanıyolar... babamı kıskanıyodum seviyo diye sonra yavaş yavaş hırçınlaştım ama ozamanlar dışardakilerede öyleydim. üniversitye gittim yurtta çok sakin uyumlu oldum. sonra kendimi sorgulamaya başladım ailemi kırdığım için çok üzüldüm dışardakileri bidaha görmeyecem ama ailemden birine bişe olsa çok üzülecem dedim. ve yavaş yavaş bu huyumu törpülemeye çalıştım.sinirlendiğimde sustum sustum sonrada öyle alıştım şimdi ayda yılda senede bi evdekilere çemkiriyorum:))) onda da çok pişman oluyorum.bide 18 yaşlarımda biriyle çıkıyodum onla kavga edip hırsımı evdekilerden alıyodum sonra düşündüm o kimki dedim ben onun yüzünden ailemi kırıyorum. allaha şükür bitti onunla şimdi çok mutluyum ben biraz onada bağlıyorum.sendede geçer eminim buraya yazdığına göre bu durumdan rahatsızsın.sende de törpüleme başlamış yavaştan:)))) ailelerimiz herşeyden üstün onlar yabancı biri için kırılmayı haketmiyolar....

kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim mors bu arada galiba konu dediğin gibi gelin görümce olayına dönecek dönüp kendi mevzuma geliyim işte kızlar böyle bugün 5ci gün uyum süper sakinliğim devam etmekte

bense ailem karşı hep daha sevecen ve şefkatliyimdir.
kıyamam onlara..
anneme o kadar yardımcı olmaya çalışırım çalıştığım halde.
babam büyüğümdür çok saygılıyımdır
kardeşlerim çocuklarım gibidir sanki
onlar benim canım yaa
herkes bi yana onlar biyana.
ben onlara sesimi yükseltsem arkadan ağlarım heralde.

canım açtın sayfaları okudum sevgilinle ilgili olanı ailenle abinle vs...tatlım aile yerini tekrar tekrar okudukça içim acıdı valla annenne..,, peki neden ailene karşı böylesin onlar senin ailen annen baban evin sonuçta... erkek arkadaşınla ilgili konuda gayet rahat üstüne gidiyosun olayların ama ailenle evde konuşmuyosun...arkadaşında dediği gibi gerçekten senin zopan az gelmiş ablam :sinifsinif:

içimmden hep diyordum abimin sevgilisini görüyüm allhım çok merak ediyordum abim neden bukadar övüyor ne var bu kızda diye ve abim askere gttiğinin ertisi günü bir iş için aradı görüşelim dedi gördüm ve çok mesafeli davranıyordu diğer yengemdin görmedim o mesafeyi o duvarları konuşmak dahi istemiyomuş gibi acayip mesafeli neden böyle davranıyor dememe neden oldu içimde bir kaç arkadaşı vardı ablası vardı arkadaşları ve ablası benle ilgilendiği halde o hiç ilgilenmedi benle konuşmak bile içinden gelmiyordu yüzüme bakmıyordu konuşurken giderken elimi uzattım öpmek için görmemezlikten geldi giyinişine gelince inan bana benim giyinişimden farkı yok dar paça kot üstünede blüz anlayacanız böyle davrandı bende diğer yengeme anlattım yenge bana böyle mesafeli davrandı dedim oda fazla içinize girmek istemiyor izmir kızı o sadece abinle iglgileniyor onun ailesi varmış yokmuş takmıyor dedi üstelik bizim düğünümüzde abin sizle tanıştırmaya getirdiğinde kavga etmiş ben tanışmak istemiyordum neden tanıştırıyorsun gibi dedi nevar bukadar mesafe olmasını gerektiren ne dedim sezi tiye almıyorki dedi bende tamam dedim üzerinde durmadım diğer yengemle aram iyidir hep iyi davranır yüzüme güler sarılır şakalaşır kötülüğümde dokunmaz aman bende anlamadım ama salak salak alğılamaya çalışıyorum etrafımda olan biteni canım
butun sayfaları okudum :lepi:
canım oncelıkle sen aslında super bırısın bunu belırteyım gercekdende sorununla yuzlese bılcek kadar..tebrıkler..
ailene ne olur daha ıyı davran sonra pısman olma dıye canım cunku herkes gıder onlar kalır dusuncesınden kurtul emın olkı bu boyle degıldır..
madem abının sevgılısı sana karsı mesafelı sende oyle dur sakın kendınden sevıyenden saygından tavız verme herkes bır olamaz unutma..benım tanıdım bı ızmır lı kkdan arkadasım var dunya bı yana kendısı bı yana keşke herkes onun gıbı namuslu durust sevıyelı saygılı olsa ama degıl sanırım her memleketın ıyısı kotusu vardır sana bıtanesı kotu gelmıs demekkı..
dılerımkı sorunlarını cozersın sakın abının sevgılısıne tavız verme canım..a.s.

senin belki kendi içinde ailene karsı çözemedigin bir sorunun olabilir kendinin bile haberi olmadıgı psikolojik destek alabilirsin canım bunun içinn yada ailene karsı daha anlayıslı yaklasabilirsin bunu denemekte fayda var

arkadaşlar ben kendimi çözemiyorum evde farklı davranıyorum yani aileme karşı farklı davranıyorum dışardaki kişilere karşı farklı evde canavara dönüşüyorum dışarda uysal masum bir insan oluyorum evdeki kişiler annem kardeşim bişey sorarsa tersliyorum sanane diye yanıt veriyorum ama dışardaki kişlere karşı 10 kerede sorsalar güzel bir dille anlatıyorum neden böyle olduğumda bilemiyorum benim durumumda olupta çözüm yolu bulan varmı yoksada eğer yorumlarınızı yazın nasıl davranıyım neden ben böyleyim yada

zamanla duzelıyor bı ara bende oyleydım evde eger yasadıgın ortam ıcerıasınde senı sureklı dıdıkleyen bırı varsa sebebı bu

arkadaşlar ben kendimi çözemiyorum evde farklı davranıyorum yani aileme karşı farklı davranıyorum dışardaki kişilere karşı farklı evde canavara dönüşüyorum dışarda uysal masum bir insan oluyorum evdeki kişiler annem kardeşim bişey sorarsa tersliyorum sanane diye yanıt veriyorum ama dışardaki kişlere karşı 10 kerede sorsalar güzel bir dille anlatıyorum neden böyle olduğumda bilemiyorum benim durumumda olupta çözüm yolu bulan varmı yoksada eğer yorumlarınızı yazın nasıl davranıyım neden ben böyleyim yada

Deborah Tannen'in Hiç Anlamıyorsun isimli bir kitabı var bilmem okudun mu. Okuduysan bu sorununun cevabını orda bulabilirdin. Ailene karşı sert davranıyorsun, onların seni anlamadığından ya da saça sorular sorup kafanı şişirdiğinden yakınıyorsun, onlara ters advranıyorsun çünkü bilinçaltına yerleşmiş bir "aileme ben böyle de davransam sert sözler söyleyip ters de davransam beni bırakmazlar, ama arkadaşlarımla iyi geçinmeliyim çünkü onlar benim bir yanlışımda beni silebilir" düşüncesi var. Ama sence arkadaşlık mı önemlidir kıymetlidir yoksa anne baba kardeş mi? senin her halini sineye çeken annen baban kardeşlerin var, sonra onları kaybettiğinde üzülmeyecek misin vicdanın sızlamayacak mı böyle her şeye ters tepki verdiğin için? bunu düşün ve bundan sonra dış çevrene gösterdiğin tahammülü iç çevrene, ailene de göster lütfen. bence.

Back
X