• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar eşim kaynanamın bizimle birlikte yaşamasını istiyor ?

Arkadaşlar kayinvalidem 59 kayinpederim 60 yaşında ve aralarında geçimsizlik kavga vs oluyor. Kayinvalidem oğulları yanlış yapar yada kızı ya da eltim yada ben... bizi savunur kayin pederim de yahu savunma yanlış yapıyorsa sen yanlış yaptın kızım oğlum gelinim diyeceksin der katıdır ama olmasi gerektiği gibidir diye düşünüyorum. Neyse eltim kocasini fisekliyor gorumcemle arasını bozuyor. Kayınpeder de kzdıim sen neden rahat durmuyorsun insanları huzursuz ediyorsun vs diyor. Kaynanam da yine savununca kavga kopuyor. Esim de tutturmuş ben annemi babama bırakmam o kadın yasli bizde kalacak. Ya ne alakası var hasta değil bir şey değil hasta olsa evi barkı olmasa zaten bakarız kocası var kaç yıllık evli evi var annen de kocasıyla iyi anlaşsın baskalarin yzuunden didismesin dedim. Kaynanam kocamdan para ister eltimin kocasından istemez. Kocasıyla kavga eder eltime gitmez bana gelir bizde kalır hiç saygısızlık yapmamışımdır ama eşim bizde kalsın bizimle yaşasın diyor. Ev üstüne ev kurulmaz diyorum anlatamiyorum daha 1 yıllık evliyiz öneriniz nedir arkadaşlar?
Savaş! Aman aman kaynananin huzuru bozuk, evine gelirse senin huzurun bozulur.

Üsluba gel maşallah..
Ahretlik, üye kadın ve erkeğin evlenmesini kız alıp verme gibi görüp erkek tarafı için hamama giren terler düşüncesinde, bu durumda erkek tarafı hamama girip terleyince "aldığı" kızın evinde her türlü söz sahibi olur.
Hal böyle olunca kayınvalide evi de temizlenmek zorunda, kayınvalideye harçlık verilmek de zorunda, kayınvalide eşiyle tartışınca oğlunun evine getirilmek de zorunda.

Sanılıyor ki evlilik bu'dur, evlilik bu'ysa şikayet neden? Şikayet ediyorsan kız alıp verme düşüncesi neden?

Ayyy canım ben seni gelin diye karı diye evde 5 dakika tutmam valla sen allah bilir pissindir bile.

Bulunduğunuz duruma üzülmüstüm ama tavrınız çok kötü. Her aile oğullarınin esine gelin _karı_hizmetçi gözüyle bakmaz, birey olarak görür. sizin eşinizin aksine eşler karılarına danişıp karar verirler , ben yaptım oldu demezler ve kaynanalar ben seni 5 dakika tutmam diye konuşmazlar. Buraya boşuna konu acmişsinız siz zaten eş ailesiyle tencere kapak olmuşsunuz

Ahretlik, üye kadın ve erkeğin evlenmesini kız alıp verme gibi görüp erkek tarafı için hamama giren terler düşüncesinde, bu durumda erkek tarafı hamama girip terleyince "aldığı" kızın evinde her türlü söz sahibi olur.
Hal böyle olunca kayınvalide evi de temizlenmek zorunda, kayınvalideye harçlık verilmek de zorunda, kayınvalide eşiyle tartışınca oğlunun evine getirilmek de zorunda.

Sanılıyor ki evlilik bu'dur, evlilik bu'ysa şikayet neden? Şikayet ediyorsan kız alıp verme düşüncesi neden?
Ahretlik,bu evlilikse şayet hamamda fazlasıyla terler atılır,gelinin evinde havada atılır burası benim oğluşunun evi denilip kamp bile kurulur.

Sanırsın ki evde evcilik oynanıyor,bu erkekler büyümedikçe akıllanmadıkça daha çok gelin k.valide vakalları yaşanır..

Ahretlik,bu evlilikse şayet hamamda fazlasıyla terler atılır,gelinin evinde havada atılır burası benim oğluşunun evi denilip kamp bile kurulur.

Sanırsın ki evde evcilik oynanıyor,bu erkekler büyümedikçe akıllanmadıkça daha çok gelin k.valide vakalları yaşanır..
Sadece erkekler değil kadınlar da büyümeli.
Mesela erkek tarafı için kız alıyorlar düşüncesinden, yapılacak eşyalar ve altınlarla kadının kendine değer biçmesinden vazgeçmeliler.

Hem her şeyimi yapsınlar değerime fiyat biçsinler, hem onların evinde oturayım, hem de yüzlerini görmeyeyim olmuyor maalesef.

He bir de flört veya nişanlılık dönemi koşa koşa kayınvalide evine poğaça börek yapmaya evi temizlemeye gidip nikah sonrası köprüyü geçtim artık diyerek el çekmek de olmuyor.

Kusura bakılmasın ben şartlar öyle gerektirdi savunmasını kabul edemiyorum, bir göz odada yer minderi üzerine evlenirim, gerekirse parmağıma altın alyans bile almam ama kimseden de bana şunu yapın taleplerinde de bulunmam, yapınca bir çoğu karışıyor çünkü.
Evleneceğim adam da beni anasının babasının evine evim burası burada yaşayacağız diye götürmesin, yeni ev açacak kabiliyeti cesareti olsun isterim.

Hamama giren terler evet, ama teri kadın ve erkek dökecek, ter dökmezlerse evlilik evciliğe dönüyor, hiçbir şeyin kıymeti bilinmiyor, tadı da olmuyor.

Mesela erkek tarafı için kız alıyorlar düşüncesinden, yapılacak eşyalar ve altınlarla kadının kendine değer biçmesinden vazgeçmeliler.

Hem her şeyimi yapsınlar değerime fiyat biçsinler, hem onların evinde oturayım, hem de yüzlerini görmeyeyim olmuyor maalesef.

He bir de flört veya nişanlılık dönemi koşa koşa kayınvalide evine poğaça börek yapmaya evi temizlemeye gidip nikah sonrası köprüyü geçtim artık diyerek el çekmek de olmuyor.

Kusura bakılmasın ben şartlar öyle gerektirdi savunmasını kabul edemiyorum, bir göz odada yer minderi üzerine evlenirim, gerekirse parmağıma altın alyans bile almam ama kimseden de bana şunu yapın taleplerinde de bulunmam, yapınca bir çoğu karışıyor çünkü.
Evleneceğim adam da beni anasının babasının evine evim burası burada yaşayacağız diye götürmesin, yeni ev açacak kabiliyeti cesareti olsun isterim.

Hamama giren terler evet, ama teri kadın ve erkek dökecek, ter dökmezlerse evlilik evciliğe dönüyor, hiçbir şeyin kıymeti bilinmiyor, tadı da olmuyor.
Bu erkekleride büyüten yetiştiren zihniyet kadın değilmi.
Ailede ne gördülerse aynı teoriyi erkekler üzerindede uygulama ya geçiyorlar,erkek değilmi biz kız alırız evimize mantığı maalesef.

Şimdi düşününce ahretlik ben neden damat almadım diye kafamı sürtmem lazım duvarlara demi.,

Evlilik yaşanacaksa önce aile olmasını bilecek her 2 tarafta,senin ailen benim ailem davasına giriliyorsa orada çatışmalar başlar .

Bu erkekleride büyüten yetiştiren zihniyet kadın değilmi.
Ailede ne gördülerse aynı teoriyi erkekler üzerindede uygulama ya geçiyorlar,erkek değilmi biz kız alırız evimize mantığı maalesef.

Şimdi düşününce ahretlik ben neden damat almadım diye kafamı sürtmem lazım duvarlara demi.,

Evlilik yaşanacaksa önce aile olmasını bilecek her 2 tarafta,senin ailen benim ailem davasına giriliyorsa orada çatışmalar başlar .
Aynen öyle, bizim jenerasyon ve önceki kuşakların büyük kısmı belli bir düşünceyle büyüdü, o yüzden belki önceki kuşakların kız aldık kız verdik demeleri çok da garip değil o kültürle büyümüşler çünkü, kimse doğrusu bu'dur dememiş normalmiş o zamanlar fakat yeni kuşakların kendi devirlerine bu düşünceyi taşımaları kötü.

Çok afedersiniz çok kaba tabir olacak ama parasını verdim aldım der gibi, kadın bu düşünceden sıyrılmalı, evden eve taşınan eşya değiliz ki biz, değerimiz hiçbir şeyle ölçülemez.

Çoğumuz evlat sahibiyiz, sen ben kızlarımıza değer biçebilir miyiz? Kızıma senin değerin 20 bilezik, oturma ve yemek odası takımı, düğün, beyaz eşyalar ve kayınvalidenin vereceği ev diyebilir miyim mesela?
Maddi olarak dünyayı serseler evladın değerine eşdeğer olmaz, manevi değer verilmesini isterim, evlat saysınlar, kırıp incitmesinler, dürüst olsunlar, saygı duysunlar.

Adetleri yapanlar vb gerçekten üzerlerine alınmasınlar da hep aklımı kurcaladığından yazıyorum, kızlarımıza öyle bir empoze ediliyor ki arkadaşı, kuzeni vb olan başka bir kız evlenirken yapılan her şeyi görüyorlar, daha azı yapılmışsa işte verilen değer bu deniyor, evlilik teklif ederken tektaş, şimdilerde tam tur galiba, başka bir kıza aynı olmazsa üzülüyor, yahu sevgi nerede kaldı? Tam turla tektaş arasına mı sıkıştı?

Baba tarafım köy insanı, kızlar evlenirken birine 20 bilezik takılmışsa, başka bir kız evlenirken 21 bilezik istiyordu çünkü 19 takılırsa diğer kızdan az oluyor değeri düşüyor, 20 olursa olmaz 21 olacak, böyle böyle köyde evlenecek kızların bilezik piyasası oluşmuştu, evlilik rekabet kurumuna dönüşmüştü:KK43:

Z kuşagı tüm ataerkil yapıyı degiştirecek. O zaman ne kaynana problemi kalacak ne birşey.

Aynen öyle, bizim jenerasyon ve önceki kuşakların büyük kısmı belli bir düşünceyle büyüdü, o yüzden belki önceki kuşakların kız aldık kız verdik demeleri çok da garip değil o kültürle büyümüşler çünkü, kimse doğrusu bu'dur dememiş normalmiş o zamanlar fakat yeni kuşakların kendi devirlerine bu düşünceyi taşımaları kötü.

Çok afedersiniz çok kaba tabir olacak ama parasını verdim aldım der gibi, kadın bu düşünceden sıyrılmalı, evden eve taşınan eşya değiliz ki biz, değerimiz hiçbir şeyle ölçülemez.

Çoğumuz evlat sahibiyiz, sen ben kızlarımıza değer biçebilir miyiz? Kızıma senin değerin 20 bilezik, oturma ve yemek odası takımı, düğün, beyaz eşyalar ve kayınvalidenin vereceği ev diyebilir miyim mesela?
Maddi olarak dünyayı serseler evladın değerine eşdeğer olmaz, manevi değer verilmesini isterim, evlat saysınlar, kırıp incitmesinler, dürüst olsunlar, saygı duysunlar.

Adetleri yapanlar vb gerçekten üzerlerine alınmasınlar da hep aklımı kurcaladığından yazıyorum, kızlarımıza öyle bir empoze ediliyor ki arkadaşı, kuzeni vb olan başka bir kız evlenirken yapılan her şeyi görüyorlar, daha azı yapılmışsa işte verilen değer bu deniyor, evlilik teklif ederken tektaş, şimdilerde tam tur galiba, başka bir kıza aynı olmazsa üzülüyor, yahu sevgi nerede kaldı? Tam turla tektaş arasına mı sıkıştı?

Baba tarafım köy insanı, kızlar evlenirken birine 20 bilezik takılmışsa, başka bir kız evlenirken 21 bilezik istiyordu çünkü 19 takılırsa diğer kızdan az oluyor değeri düşüyor, 20 olursa olmaz 21 olacak, böyle böyle köyde evlenecek kızların bilezik piyasası oluşmuştu, evlilik rekabet kurumuna dönüşmüştü:KK43:
Eski insanlar hep öyleymiş zaten kız almak onlara göre öyleydi demek ki.
Şimdide var hala bu terimi kullananlar,birde çok irrite geliyor bizlere yadırgıyoruz kınıyoruz belkide.
Sen ben yadabaşka bir kadın elbette evladına değer biçemez,onlar bizim çocuklarımız onlara altınmış eşyaymış gibi konuşarı değilde önce saygıyı sevgiyi aşılıyoruz.

Eşya yada altın nedir ki,birde bunun çocuk doğurma yöntemleri var bizzat yaşadım.
Kızım için dedi ki doğururu bir kaç tane dedi boş bulunarak.
Aldı cevabını oturdu sonra,sanır sın ki tavşan var karşısında ..

Z kuşagı tüm ataerkil yapıyı degiştirecek. O zaman ne kaynana problemi kalacak ne birşey.
Umarım kadına eşya muamelesi yapan düşünceleri değiştirirler çünkü bu bakış açısından çok rahatsızım, kadının cinsiyet bir yana insan olduğu birey olduğu düşüncesini kulak arkası yapmaları sinir bozucu.
Eski insanlar hep öyleymiş zaten kız almak onlara göre öyleydi demek ki.
Şimdide var hala bu terimi kullananlar,birde çok irrite geliyor bizlere yadırgıyoruz kınıyoruz belkide.
Sen ben yadabaşka bir kadın elbette evladına değer biçemez,onlar bizim çocuklarımız onlara altınmış eşyaymış gibi konuşarı değilde önce saygıyı sevgiyi aşılıyoruz.

Eşya yada altın nedir ki,birde bunun çocuk doğurma yöntemleri var bizzat yaşadım.
Kızım için dedi ki doğururu bir kaç tane dedi boş bulunarak.
Aldı cevabını oturdu sonra,sanır sın ki tavşan var karşısında ..

Karar merci gibi mübarek🙄

Umarım kadına eşya muamelesi yapan düşünceleri değiştirirler çünkü bu bakış açısından çok rahatsızım, kadının cinsiyet bir yana insan olduğu birey olduğu düşüncesini kulak arkası yapmaları sinir bozucu.

Zaten geleceğin anneleri biziz. Şimdiki nesilleri biz yetiştireceğiz. Biz kayınvalide olacağız. Şimdi kayınvalideler gibi olacagımızı sanmıyorum ben.

Cahillik ahretlik ne diyim

Daha önce soru açmıştım nasıl hamile kalabilirim.diye. bir müddet bunun için uğraşıyorduk eşimle. Dün bir arkadaş ta yazdı çocuk var mı diye ona yorumlarda mide bulantım.var yarın test yaptıracağım.dedim. eczaneden aldım.yaptim çift kırmızı çizgi çocuğum olduğuna çok sevindim.esim de çok sevindi ama durumlarımız ne olur bilmiyorum.. annesi babası suanlik barıştı bende eşime onlar kavga eder de barışır da sen araya girme bak biz aile olduk yeter dedim haklısın dedi. Bu ay da 10 unda para aldi annesine para vermedi. Sabah aradi Anne esim hamile kaldi birsürü ihtiyaç çıkıcak arada sırada veririm ama bizim de kendimize göre bütçemiz var dedi kv de çok sevindim oğlum canin sağolsun sen mutlu ol yeter ki gözünüz aydın dedi
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinUmarım böyle devam eder ama bence mesafeyi koruyun kayınvalide izle.her fırsatta size kosamayacaginin farkında olsun.Oyle temizlik falan işine de girmeyin

Kayinvalideyle kayinpederin arasi duzelmis neyseki. Yine de yazmadan gecemeyecegim. Kayinvalide oglunun yanina yerlesse hem kendi yuvasini tehlikeye sokacakti hem de gelini ile oglunun yuvasinda problemler olacakti. Neyseki duzelmisler.
Bu arada konu sahibi 59 yasindaki biri yaşli degil. Orta yaş grubunda.

Bebeğiniz bayırlı olsun sağlıcakla kucağımıza alın inşallah. Mesajları okudum. KV de eşiyle barismis ancak yine benzer bir durumla karşılaşırsanız ve eşiniz annesinin sizinle kalmasını diretirse tavsiyem durumu kayinpederle çözmeniz. Anladığım o biraz daha reel bakiyo olaylara. Rahatsızlığınizi dile getirebilirsiniz. Ailenin büyüğü olarak eminim hallleder. Ayrıca evden birinin gitmesi gerekirse neden kadin olsunki.

Ayyy canım ben seni gelin diye karı diye evde 5 dakika tutmam valla sen allah bilir pissindir bile.

Banlanmışsınız ama yazacağım.
Bir evde eş olarak durmanızın yolu kv nin evini temizlemekten geçiyorsa size ancak acırım.
Bu yüzden demek daha çağırılmadan koşa koşa kv evi temizlemeniz.
Yazık size.
Keşke bunları yapmasanız da kıymetinizin bilineceği bir hayatınız olsaymuş

Back
X