ayy canım benim de 6 aylık bir oğlum var Allah bağışlasın hepimizinkini.aynı durumu ben de yaşadım.üstelik lohusalıkta bilirsin o psikolojiyi aynı senin gibi kayınvalidemin iki lafından biri bu çocuk zayıf oldu.3.5 kilo doğmuştu.normaldi yani ama sürekli zayıf zayıf zayıf.bunlarda yetmezmiş gibi eşiş bücüş demeler,her organına laf söylemeler ,üstelik hepsi de olumsuz,bir beğenmemeler.kendi küçük oğlunu övmeler.ayy kafayı yiyecektim.komşunun çocuğu 3 kilo doğmuş o seninkinden iyi toplu maşallah diyor.ya hepsini geçtim ortada bir matematik var yani.
bayramda çocuk 5.5 aylık.kendisi görmüyor torunu bi aydır mesafemiz 10 dk olduğu halde.özlemiyor nedense.kayınvalidem ve onun annesi görür görmez dedi "aa çok zayıflamış" öbürü de diyor "hıı bana de öyle geldi" orada beni tanımayan bir kadın vardı o da demez mi "bu çocuk yaşına girdi mi" diye ikisi de mors oldular yani.ya bu nasıl bir psikoloji? zayıf olsa sevinecek misiniz yani oda sizin torununuz oğlunuz sayılmaz mı?hiç sahiplenmiyorlar.eşime diyorum niye böyle yapıyorlar diye?hep daha iyi görmek istiyorlarmış onun için böyle yapıyorlarmış.diyorum annen niye gelmiyor torununu sevmiyor ben ona bir şey mi yaptım diyorum.rahatsız etmek istemiyorlarmış.annesi olunca maşallah bir polyanna bir pollyana,bizde de kusur arar.
yani niye böyle yapıyorlar anlamadım.bu psikolojiyi çözen bana da söylesin Allah aşkına.