arkadaşlar eşimin ailesi sürekli bebek zayıf bebek hastamı diyolar ne yapmalıyım?

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
on aylık kızım var gerçekten çok sağlıklı doğru düzgün hasta dahi olmadı doktor kilosu boyu gelişimin üstünde bulduğu halde kayınavalidem eşimin babaannesi sürekli zayıf hasta etleri yumuşadı neden böl eneden şöyle ne yapıcağım anlamadım sizinkilerde öylemi normalde sık sık bir aradayız ve iyi anlaşıyoruz ama ben çoçuğumu bakamıyormuşum gibi davranmaları sinirlerimi bozuyor..

çalışıyor musunuz? bazı kayınvalideler gelinleri çalışsın da bebeğe kendileri baksın isterler.kendileri yetiştirsin, kendileri büyütsün isterler.belki o yüzden böyle yorumlarla karşılaşıyor olabilirsiniz.
benim abim doğduğunda da "bu çocuk çok zayıf.yaşamaz bu" gibi çirkin laflar etmişler.kendisi şu an 23 yaşında ve aslanlar gibi!
boşverin siz böyle diyenleri.hiç sıkmayın canınızı.
haklısınız sinirlenmekte ama boşverin doktor da sağlıklı diyorsa yapıştırın cevabı.doktor sağlıklı dedi size öyle geliyordur diyip kapatın konuyu

hayır çalışmıyorum zaten sevsinler diye evim bir saatlik yol herhaftasonu geliyorum çok seviyolar ama böylede sürekli kusur aranmazki..

bence bi gün birlikte gidin doktora.baska türlü bu konunun kapancagını sanmıyorum kndılerı duysa belkı susarlar..

gitmez olurmuyuz doktordan daha öenmli eşimin babaanesi ben kaçtane büyüttüm diyor en iyisi mesafeli durmak eminim ben hiçbirşey demiyorum diye böyle oluyor bir iki kere çoçukta kusur aramayın gelmiycem desem belki yapmazlar böyle...

ole dusunuyosan bence biran önce uygula yoksa böle işin zor melesef eskıden hastalık mı warmıs o zmanla bu zamanı kıyaslamak cok yanlıs.ama yaslı ınsanlara bunu anlatmak daha zor allh yardımcın olsun cnm..

Son düzenleme:
eskı ınsanlar gercekten anlamıyor bazı seylerı benım kaynvalıdemde sureklı bu cocuk bnde olsa herşeyı yıyodu şimdii
cocuğa hıçbışe vermıosun erken başlaa dıyıp durur

Önemli olan cocugun saglikli olmasi de gec kulaklarini tika arkadasim bizim millet böyle cocuk tombul olur cok yediriyosun derler zayif olur hicmi yemek vermiyosun derler.Cocugunu senden fazla düsünen kimse olmaayacagina göre sinirlerini bosuna yorma..

napsan kimseye begendiremezsin onlar sürekli kusur bulmaya devam edecekler cnm..sölenenler bir kulagından girsin digerinden çıksın..kabul etme sürekli karşı çık sölediklerine..

söylerler canım hiç kafaya takma.bir kulağından girsin diğerinden çıksın o sözler.hiç tınlama bile.
eskiden dayıyorlarmış çocuklara bulguru haliyle şişiyordu çocuklar:))))onlar zannediyor ki hala aynı tas aynı hamam:)
he he de geç umursama
cevap vermeye kalkarsan muhabbet uzar da uzar.onlar da seni sinir ettiklerini anlayıp amaçlarına ulaşır.

Buyuklerimiz herzaman gencler bakamaz sanir, hele bide ilk cocugunsa..boyle devam ederse artik getirmem diyin ama eger kendiniz bisey soyleyemiyorsaniz esinizi devreye sokun bence.. Kolay gelsin

Moralimi bozuyorsunuz bir daha gelmicem de. Ya da kayınvalideni al yanına doktora gidin muayene ücretini ödeyin, doktora kayınvalidem çocuğu hasta ve zayıf buluyor o yüzden getirdim de. Doktor kayınvalidene gereken cevabı verir.

:104:Hayatınıza kimsenin müdahale etmesine izin vereyin.Siz cevap vermedikçe onlar tepenize çıkar.Madem bu cümleleri dumak sizi rahatsız ediyor,açıkça söyleyin,onra yine devam ederlerse tersleyin.

Böyle insanlarla açık açık konuşacaksınız!

Şişman bebek sağlıklı demek değil ki, aksine obez tehlikesi var demek
'Kızımın doktoru kızımın kilosundan memnun.' derseniz sorun kalmaz

boşa uğraşma bence sen ne dersen de kendisi bakmadığı sürece kilosu tatmin etmez onları. benimde bi oğlum var bir süre annem baktıktan sonra kaynanamlar gördüler aman ne zayıflamış deyip durdular. komşularım ve arkadaşlarım ise ne güzel serpilmiş annen ne güzel bakmış dediler. biliyorum ne zayıf dediklerinde insanın çok siniri bozuluyor. ama emin ol sen ne yaparsan yap yaranamazsın. küçükkende senin sütün yaramıyo bu çocuğa derlerdi oysa gayet iyiydi kilosu. eşimde hemen evet ya çok zayıfladı deyip destek çıkınca o zaman tüm cinler başıma toplanıyor işte. ama yorum dahi yapmıyorum çünkü anlamayan adama konuşmak nafile bir haraket oluyor...

şişman çocuk hasta olmazmış..benimkide böyle derdi durmadan..
cehalet kötü bişey

ayy canım benim de 6 aylık bir oğlum var Allah bağışlasın hepimizinkini.aynı durumu ben de yaşadım.üstelik lohusalıkta bilirsin o psikolojiyi aynı senin gibi kayınvalidemin iki lafından biri bu çocuk zayıf oldu.3.5 kilo doğmuştu.normaldi yani ama sürekli zayıf zayıf zayıf.bunlarda yetmezmiş gibi eşiş bücüş demeler,her organına laf söylemeler ,üstelik hepsi de olumsuz,bir beğenmemeler.kendi küçük oğlunu övmeler.ayy kafayı yiyecektim.komşunun çocuğu 3 kilo doğmuş o seninkinden iyi toplu maşallah diyor.ya hepsini geçtim ortada bir matematik var yani.

bayramda çocuk 5.5 aylık.kendisi görmüyor torunu bi aydır mesafemiz 10 dk olduğu halde.özlemiyor nedense.kayınvalidem ve onun annesi görür görmez dedi "aa çok zayıflamış" öbürü de diyor "hıı bana de öyle geldi" orada beni tanımayan bir kadın vardı o da demez mi "bu çocuk yaşına girdi mi" diye ikisi de mors oldular yani.ya bu nasıl bir psikoloji? zayıf olsa sevinecek misiniz yani oda sizin torununuz oğlunuz sayılmaz mı?hiç sahiplenmiyorlar.eşime diyorum niye böyle yapıyorlar diye?hep daha iyi görmek istiyorlarmış onun için böyle yapıyorlarmış.diyorum annen niye gelmiyor torununu sevmiyor ben ona bir şey mi yaptım diyorum.rahatsız etmek istemiyorlarmış.annesi olunca maşallah bir polyanna bir pollyana,bizde de kusur arar.

yani niye böyle yapıyorlar anlamadım.bu psikolojiyi çözen bana da söylesin Allah aşkına.

benim çocuğuma ikide bir böyle sözler sarf etseler ne çocuğumu götürürdüm onlara ne kendim giderdim.o sizin çocuğunuz kimseyi ilgilendirmez sağlık durumu.eşiniz ve sizin haricinde.gerçekten çocuğunuz ağırda olabilirdi.sağlığı kötü yada engelli olabilirdi.çocuğunuz sağlıklıyken böyle diyorlarsa,engelli falan olsa cidden başa kakacaklar demektir.ama çocuğunuzun çok şükür maşallahı varmış!

hiç üzülme sıkılma
her çocuk kilolu olacak değil ya
bünye farkıdır bu kim de derse desin
kulaklarını kapa gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…