arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

esinin durumu iyiyse yardim edebilir fakat gorumcenin sana saygisizligi elbette cirkin
ama guzleim seni cok kiskaniyor belliki

Kusura bakma kalin suratliligma ver güzelim....yinede sana birsey sormak istedim
Bu kadin neden bu duruma geldi diye sordunmu hic kendine?boshayallersmile

Niye emapti yapmaya calismiyorsun?

Burda abinle arandaki güzel kardeslik iliskinizi sormuyorki kimse, sürekli temcit pilavi gibi bunu anlatiyorsun... ayrica konu ile cok alakasiz, cünkü abin evli bile degil....sen evli degilsin....neden bu kadar dar bir pencereden bakiyorsun?

Karsinda abi bu kadindan bosan deyip sonrada senin evinin rizkini kuaförlere harcayan birde sana hava atan bir görümceye bu kadar sabirli anlayisli olurmuydun gercekten?

Bazi seyleri anlamak icin yasamak gerekiyor demekki....ama yinede umarimki yasamasin...Elini vicdanina koy....ve en önemlisi kendinin hic bir zaman kabul etmeyecegin bir durumu baskasinada önerme....

ona maddi yardım yapıp seninde eksiğini bırakmıyosa hiç takma derim :umursamaz: eğer tam tersiyse tepkini ver...

size aksi yorum yapanları sıradan geçip azarladın.
ben senin dönüp dolanıp yazdığın mesajları okumuyorum ilgilenmiyorum da.
sadece son yazdığın msj a cvp verme gereği duydum.tabiki benim keyfim bilecek sana mı soracam okuyup okumicamı.bu da bişe sandı kendini iyimi ne.

konu sahibini anlamayıp tekrar tekrar aynı şeyleri yazan eleştiren sen olduğun için.kalın lafını sana iade ediyorum.
ayrıca birdaha buraya mesaj yazmaman da isabet olur.ilk kez bu konuda katılıyorum sana.
evlen öyle gel..

Son düzenleme:
estağfurullah kimseye kalın kafalı demedim,ben soruya kalın dedim.bu ikisine aynı şey diyorsanız sizinle uzlaşamamız çok doğal geldi bana..

sizin kafanızda bir kadın prototipi var,herkes de buna uygun olmalı.
mümkün mü bu?

empati konusunda nedense ben de sizin (kendinizinkine benzemeyen hayatlarda)bunu asla beceremediğinizi düşünüyorum.

ben eşimle aramda para konusunu(bırakın görümceye,kayınvalideye alınanı hesabını sorayım) konuşamayacak biriyim.herşeyden önce ona,buna şunu aldın nasıl derim ya?benim saygı ve ahlak anlayışım bunu gerektiriyor.şu güne kadar kimseyle para lafı etmedim.ayrıcaevli değilim ama evlilik yolunda oldugumdan 1bucuk senedir bütçem ortak erkek arkadasımla.dilediği gibi harcar ailesine, bana ne derlerse desinler,bu beni ilgilendirmez. sizin mentaliteniz benimkinden farklı olabilir. ona da saygı duyarım. aynı şeyi de sizden beklerim.

kaldı ki bu insan onun kardeşi.. aynı karından çıkıp,aynı sosyal ortamda aynı şeyleri yiyerek,giyerek büyüdüğü insan.. belli bir noktadan sonra aralarında gelir adaletsizliğinin olması bence korkunç bişi.. ve kardeşlerden birinin bunu az da olsa hafifletme şansı varsa elinden geleni yapmalı bence.. en azından ben olsam öyle yaparım..

gelelim konumuzdaki görümce ve geline.. sapla samanı ayıralım lütfen. aralarındaki sorun,sürtüşme ne olursa olsun,gelin haklı bile olsa şu maddiyatla ilgili duruma bunu karıştırmak,süte kan karıştırmaktır benim nazarımda..

gelin görümce arasındaki dayanışmayı sağlayacak,olumlu bağ kuracak, her ikisini de bu ilişkiden mağdur etmeyecek kişi kocadır!.. eğer benim eşim bunu beceremiyorsa (davamda haklı dahi olsam) ben intikamımı maddiyat üzerinden almam, onun 2.çocugu doğurmasına dil uzatacak kadar da uğraşmam. benim yapım bu.. size ters gelebilir ama bu tarz düşünce yapılarının da olabileceğini düşünüp,empati kuramıyorsun,basına gelmedi bılmıyorsun,sen olsan şöyle yaparsın demek yerine,saygı duymanızı beklerdim.

ben bana aksi yorum yapan kimseyi azarlamadım!! sadece biri çıkıp git faturanı anana babana ödet,dedi ona çıkıştım. onun mesajını kopyalayarak almama ragmen nedense sen dahil üstüne alınanlar oldu.
konu sahibini eleştirmekten ziyade kendimi müdafaa etmek durumunda bırakıldım bu yüzden.
benim mesajlarımı okumaya tenezzül etmiyorsan,cevap yazmaya da tenezzül etme!
kendinin de ifade ettiğin üzre birşeyleri yarım yamalak okuyup anladığın için sana kalın kafalı dediğimi sanmışsın!
evlen de gel kısmına ise sadece gülüyorum. :hulya: söyleyecek söz bulamıyorum.
yetersiz kaldım bu cümlenin karşısındA..

en son buraya girmeyecem yazmayacam demiştin ama
cevap vermeden birilerine laf söylemeden duramıyosun anladım seni.
söylediklerini yanlış anlayan bir tek ben değilim o yüzden sorunun sende olduğunu düşünüyorum.lütfen sözünde dur.bidaha seninle muhatap olmak istemiyorum.cvp vermeyecem size.
kaydirigubbakcemile3

nerde görümceye kıl gelmiş catharsise yüklenmiş. kızın ne dediği ortada bi hasetliği bi fesatlığı yok. konu sahibi o değill. konuya yorumuna karşı ona yüknenilmiş oda savunmasını yaparken ihale ona kalmış! valla topiği okumak istemiyom artık öyle yerlere gelmişki1
catharsis bacım yazma gayrı topiğe!

aynen valla ya kız defalarca anlatmış oysa ki

reeldeki eksiklerini sanalda doldurur insanoğlu sizinde sorunlarınız olduğu kanaatindeyim. bandan korkarım bi incede ekşın yapasım var edasıyla yazdığınız bu mesaja ,kullandığınız smiley gibi gülmekteyim sempatiksalakcinni

Evlendikten sonra bana göre , kimse kimseye yardım etmek mecburiyetinde değil. Kardeş olmak maddiyatla ölçülmüyorsa eğer, bence de ölçülmesin. Herkes kendine bir yuva kurmuş, görümcede evli zaten, onun ihtiyaçlarını görmek ,bize düşmez. Çok ihtiyaç bir durum olmadığı sürece. Kardeşlerinde, biz kardeşiz , tabi ki ödeyebilir, yapabilir demesine de şaşırıyorum. Artık bir düzen kurmuş, yuva sahibi, sorumlulukları olan biri var karşınızda. İnsan çok gerekmedikçe hiçbirşekilde yük olmak bile istemez, normali budur.

Bende burayı şöyle algılıyorum;

Kadın intikam almıyor, eşinin kardeşine para akıtmasından rahatsız oluyor, çünkü gerçekten muhtaç olduğunu düşünmüyor, saç boyası tel. faturası ona göre lüks harcamalar, (herkesin lükse bakış açısı da değişir).

2.çocuk konusunuda eleştirebilir, bir çoğumuz muhtaç insanların çocuk sahibi olduğunu görünce yapmıyormuyuz bunu, hatta burada bile durumum kötü diye topik açanlara neden 2. 3. 4. yü doğurdun demiyor muyuz?

Üstelik bu kadın 2. çocuğu niye doğurdu cümlesini burada içini dökerken yazdı çocuğa ya da kadının anneliğine falan dil uzatmıyor, ona göre durumu kötü olan biri çocuk yapmayı düşünmez, bence de öyle. Çocuk görmeye gittiğinde eli kolu dolu gitmiş bebeğin bir çok ihtiyacını almışlar zaten bir de tam bunların üzerine bebek arabasını da dayısı alsın diye dayatınca kadın bozulmuş haliyle. Ben bu şekilde algıladım

Benimde hayatımda yapamayacağım bir şey. Bana durumum kötü diye yardım eden kardeşime abime anama babama her kimse şunu da al diyemem üstelik böyle çok zaruri değilse. İşin içinde yenge faktörü de var. Yenge ile abi/kardeşin kesesi bir olduğuna göre bana akacak parada yengenin de payı olmuş olacak. Bu durumda yenge ile olan ilişkinin boyutu önemli işte...

malesef canım ne kayınvalidemle ne de görümcemle sorunum olmadı çok şükür ki.
herkes burda yorum yapıyor sizin de yaptığınız gibi

Benim kafamda hicbir prototip yok güzelim, her tipe uyarim ben, kafani yorma sen....Ben öncelikle karsimdaki insanin duygularini anlamaya calisiyorum...kim olursa olsun önce dinliyorum ve gercekten o an onun yerinde ben olsaydim ne yapardim diye düsünerek yorum yapiyorum.
Ha belki senin nazarinda basit düsünceler bunlar ama bana göre cok reel düsünceler....insaniz, haksizliga ugradigimiz vakit, iyi niyetimiz suistimal edildigi vakit, art niyetle karsilastigmiz vakit bu tarz düsüncelere kapilmamiz gayet normal.
O yüzden ben konu sahibi arkadasi anlayabiliyorum....ve hicte tüm sucu kabahati esinde bulmuyorum.....görümce 5 yasinda bir cocuk degil, akli var beyni var, bu talepleri istekleri abisinin yuvasini olumsuz etkileyebilir diye düsünemiyormu?

Kuaförümü, cep telefonu faturalarimi ödetiyorum, sunu bunu istiyorum ama bakalim abimin durumu varmi?, Bakalim yengem bu durumdan rahatsizmi? Bakalim abim gercekten cani gönüldenmi veriyor, yoksa ayip olmasin diyemi? diye kafa patlatiyormu?

Bunlari düsünmeye tenezül etmeyen biri icin yapacak hic birseyim olamaz benim.

Bu arada evet....tekrar söylüyorum, bazi seyleri yasamak lazim anlamak icin....ancak o vakit anlayabiliyormus insan.

abilerinin parasi icin aramizda ayri gayrimi olurmus diye düsünen tüm görümceleri evlenmemeye , abilerinide evlendirmemeye davet ediyorum

böylelikle ne görümce adaylarinin basi agrir ne de yenge adaylarinin şutarafagitti

hic hakkin olur mu gülsümcüm,aaa vericek tabi paraciklari görümcene kocacin
sen kimsin ki zaten neme lazim yarin bir gün terkeder gidersin bacisiyla kalir kocan
kocan onlarin cani kani senin neyin ki ? hem sen mi vardin önceden anacim ,sen mi baktin büyüttün,ayni karnin icinden sen mi ciktin
mecbur vericek kardesine para, isterse maas baglar sanane dimi ama

bu kafada olan öyle insanlar tanidim ki daha fazla bisey yazmak istemiyorum canim

Art niyetli insanlar var ne yazık ki.Gelin kim oluyor edasında dolananlar çok.Fuzuli ihtiyaçlarını kardeşine ödetmek ne derece adildir o da tartışılır.İhtiyacı olana imkanlar doğrultusunda el uzatılır,kimse kardeşinin sefalet çekmesine razı olamaz vicdanen.Ama burda bahsedilen çok farklı bir konu.
Herkes kendi kazansa da para kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu tatsa,o zaman daha dikkatli olurlar.Parayı çar çur ettirtmek kolay kazanmayana,ya da sırtını başkalarına dayayana.Böyle görümceler de varmış demek.Kendi eşi aynısını kız kardeşine yapa yaygarayı koparırdı ama.kötükedihüso
Herkes Sabancı ya ,kardeşine ev alsın,araba alsın,masraflarını ödesin.-tatlicadiarzu-

Allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış..
Hayat memat meselesi,sağlık meselesi,zaruri bir durum olursa ne ala..
Onun dışında keyfi harcamalar ve bu keyfi harcamalar sürekli hale gelirse..
Eh stop demenin vaktidir artık..

Daha fazla yazarsam sinirlenirim diyorsun degilmi canim??:1hug:

Gercektende cok büyük bir haksizlik....bende buna gelemiyorum hayatim....karsimdaki düsmanimda olsa hakliysa haklidir benim icinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…