arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

kardeşler arasında para mezusu olmaz ! konuşulmaz bile. yapılıyorsa sorun vardır.

canım bu kadar açıklama yapmana gerek yok ki
biz senin abinle aranda olan ilişkiyi bilemeyiz
biz burda sadece tek taraflı olarak abisinin üzerine yıkılma olayından bahsediyoruz
sömürmek yanlış,bunu alışkanlık haline getirip tek taraflı yapmak yanlış

bi kardeş de evinden çocuklarının rızkından kesmiyorsa ödesin kızkardeşinin faturasını yani

o kadarını da yapsınlar kardeşler arasında paranın sözü olmaz

senin entrynin altına yazdığım için direk sana yazdım gibi oldu ama bu konu ile cok fazla mesaj aldım. açıklamam tek sana değildi.. genele aitti..
sen sizin abi-kardeş ilişkinizi bilmiyoruz diyebiliyorsun ama burda sanki bizim evde büyümüş de çok biliyormuş gibikonuşan insanlar var..
tekrar söylüyorum kusura bakma açıklamam genele aitti..

bir daha da müdafaya girmiycem..

kardeşler arası para konusu olur mu yahu. evliyim ve en büyük ablayım. çalışıyorum.. kardeşlerim evli de olsa bekar da.. faturasını da öderim, kıyafetini de alırım.. eşim de herzaman saygı duymuştur.. karışmaz.. onlar benim gözümün bebeği, ilk çocuklarım..

abi için de farklı olacağını düşünmüyorum. eğer evin ihtiyaçlarını karşılıyorsa alabilir. ki boş atmıyorum; eşim abi. kardeşinin herhangi birşeye ihtiyacı olsa ben bile destek olurum. lüx için para alıyorsa bu abisinin problemi. kendisi rahatsız olmuyorsa hiç karışmam...

ay ben utanirim kocam varken sacim,kiyafetim icin para istemeyee...ama onlar istemeyip esin kalbinden gecerek yapiyorsa o baska..ama ben yine de istemezdim..

Son düzenleme:
yok değilsin, ya da uzaylıyız... bilemiyorum kafam karışıyor bazen sempatiksalakcinni

Hee aynen kendimi para yiyici leş kargası gibi hissettim bir anda. sonra her masrafımı kendim karşıladığım gibi üstüne aileme yardım ettiğim geldi de çok şükür benliğimi buldum yeniden. hesap yapayım da toplu gönderim yapayım abime.

yok değilsin, ya da uzaylıyız... bilemiyorum kafam karışıyor bazen sempatiksalakcinni
kaydirigubbakcemile3
inan bana böyle ablanın yarın ihtiyacı olsa, küçüklerin de biz küçüğüz demeden imdada koşacağına eminim..
bizim yaş farkımız 2 yıl olduğundan aslında küçük büyük bile yok aramızda.. abim öğrenciyken ben de öğrenciydim. ayrı şehirlerde okuduk,aileden uzakta okuduk. ben çeviri yapar 3-5 kuruş kazanırdım . hemen abime göndericem bir kısmını diye uğraşırdım.
bir ara iş problemim vardı.. bana çalışma sen, ömrüm boyunca bakarım ben sana,kocana bile muhtaç etmem demişti. öyle olacagından değil,demesi yeter ya .. kardeşlik bu işte benim gözümde...

çok güldüm renata.. kaydirigubbakcemile2

şükürler olsun yarabbim..
uzaylı değilim.. kaydirigubbakcemile5

vallahi değilsin sempatiksalakcinni

ablam bana canını verir bende ablama. annemin ve ananemin telefon faturalarını öder bunu gündem bile yapmaz. bana yaptıklarını saysam sayfa yetmez.ablamın eşide aynı mantıktadır.üniverstede okuyan akrabalarımıza harçlık gönderirler.çünkü bilirlerki öğrencilik zor.. öz olmasada kardeştir onlarda. bu biraz yetiştirilme meselesidir. gündeme gelmesi bile kötü!
gündeme geliyorsa ciddi sorun var demektir. ablamın bana aldığına yaptığına eşi bişey diyemez değil zaten demez! deseydi ablam onunla evli olmazdı heralde

ama ecünlüm her bişetin sınırı var yani görümcem bi pazar günümüzde beni 30 km ötedeki kuaförüme götür diye tuturuyor ve istediğini ablayım hakkım diye yaptırıyorsa burda bi duur demek de lazım

tel faturası çok abrtılacak bişey değil tabi her ay bütçeyi sarsacak düzeye gelmiyorsa

helal olsun ablana da , eniştene de..
kardeş olmak,aile olmak bunu gerektirir benim kitabımda..
ben tokken, kardeşim aç olmuş(hemen fizyolojik açlık diye anlayıp saldırmayın lütfen, günümüzde bebeler bile cep tele sahipken, bir çoğunuz ayda 50 kez kuaföre giderken,böyle durumlar lükslükten çıkmış bir ihtiyaç olmuştur artık) kaldıramam doğrusu..
kardeşimle aramda bir gelir dengesizliği varsa , bu dengesizliği yok ederim. kocam da buna karışamaz..

aslında bizim kardeşlerimle 5 yaş var aramızda. hatta isimlerimizle hitap ederiz öyle abla falan da demezler guclubacismile ama çocuklarım gibi seviyorum gerçekten..
arkadaşlar şımarıklık demişler ama, hep düşünürüm; onlar bana şımarmayacak da kime şımaracak ki.. İnsan kocasına bile şımaramıyor kardeşine şımardığı kadar bayanssulusmile

zaten canım kardeşlik, (ihtiyacın olmasa bile) arkanda duvar olmayı hissettirmek değil midir? ne bileyim belki de yetiştirilme tarzı.. dediğin gibi yapmasa bile söylemesi yetiyor insana.. bu konu da çok da yanlış anlaşılacak birşey yok gibi geldi bana..

yani tabi bu tür şeyler çok abartlıacak büyütülecek şeyler değil
ama ben bu kuaför olayını sevmedim yani benim arkadaşın anlattığından anladığım sık sık tek tatil günlerinde kuaför diye tuturuduğu ablanın... bu da kötü bi durum....

Vallaha helal olsun, ne denirki baska sizlere....sanki konu sahibi arkadas esinin kardesine aldigi bir hediyeye veya arada bir yaptigi maddi bir yardima burun kirin ediyormus gibi, yok kardes arasinda para sorun olmaz, yok bilmem kardeslik bu degildir gibi laflar ediyorsunuz....ne alaka bu konu ile anlamadim.....sapla samani karistirmaktan baska birsey degil

Niye kendinizden örnekler verip duruyorsunuzki? Bu konu tamamiyle farkli....

Sirf size inat icin, gicikligna esinizin parasina, evinizin rizkina göz koyanlara, o benim abim catir catir yerim onun parasini deyip sizi adam yerine bile koymayanlara, kardeslik sifatini kullanip karsindakinin iyi niyetini suistimal edenlerle karsilastigniz vakit bu denli anlayisli olabilecekmisiniz vallaha cok merak ediyorum.

Biraz elimizi vicdanimiza koyalim.....kim olsa böyle bir durumda oh afiyet olsun görümcecigme ne olacak, yesin icsin, kuaföre gitsin, telefon masraflarinida biz karsilariz, fazla parayi dogacak evladimizin gelecegi icin biriktirmeye ne gerek var, evli görümcem yesin demez......

Kardeslik bu degildir, aksine kardes dedigin ac gezer yinede kardesine yük olmak istemez. Kardes dedigin bu sifati kullanmaz....

kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
helaaallllllalkisalkisalkisa.s.

Evet Gülsümcüm konu nerden nereye kaydı...

Niye herkes üzerine alınıp kendinden örnek veriyor ki, abisi ile yada kardeşi ile arasında para mevzsunun lafı olmayanlar niye buradaki görümce ile kendini aynı kefeye koyuyor anlamış değilim, sonuçta abi kardeş memnunsunuz aranızda lafı da olmuyorsa gelip burada neden açıklama gereği duyuyorsunuz...

Ayrıca arkadaşın görümce örneği yaygın toplumumuzda forumlara göz atmanız yeterli... bende görümce adayıyım ama görümce ile sorun forumlarında üzerime alınacağım durumlar görmüyorum.

Son düzenleme:

iyi de kendimizden örnek vermeyeceğiz de kimden vereceğiz ki Gülsümcüğüm.. sonuçta o görümcesinden dert yanıyor, örnek verenler de görümce ya da abla.. konum aynı yani..
üstelik hiç kimse "tabi kardeş, gerekirse bebekleri aç kalır, o kuaföre gider" demedi ki.. biz "maddi imkanı varsa" diyoruz zaten.. bence sapla saman burada karışmış biraz birbirine yerimseniben

hem dediğim gibi eğer benim gıcığıma evimin rızkına göz koyan bir görümcem varsa tabiri caizse onu parçalayamayacağıma göre, bu tamamen eşimin sorunudur. gerekirse her hafta ondan, o kuaför parası kadar para alır ben biriktiririm. nitekim arkadaşın görümcesiyle konuşması hiçbir işe yaramamış. bu durumda birikimini yapacak olan da arkadaşın eşidir...
benim lugatımda da kardeş, kardeşi aç bırakmaz sevgili Gülsüm.. ilk kez katılamayacağım size maalesef yerimseniben

Ofiscim bende ilk kez sana katılamıyorum, konum aynı olabilir ama ilişkiler farklıdır, özellikle Catharsis arkadaş çok üzerine alındı, burada arkadaşa karşı verdiğiniz örneklerle bu arkadaşın görümcesi arasında farklar görüyorum, bir kere burada sürekli verme durumu söz konusu, üstelik mecbur koşmada var, burada suistimal var, o yüzden kimsenin "görümceyim bende abimden kardeşimden para aldım" diye üzerine alınmasına gerek yok...

Bende görümce adayıyım üzerime alınmadım, hatta burada yaptığınız genellemelerle benim kardeşime kardeş dememem lazım, üzerimde hiç bir maddi emeği yoktur, ihtiyacım olduğunda bile, teklif bile etmemiştir ama manevi anlamda yanımda olması yeter bana, hiç bir zaman da niye bana maddi destek çıkmadı diye düşünmedim, buradaki genellemeleri gördükten sonra da düşünecek değilim.. dedim ya herkesin aile ilişkisi farklıdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…