arkadaşlar evde şeker hamuru yapabilen varmıı??

laleinuman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
221
0
46
İstanbul
kızlar bir pasta yarışmasına katılıcam ve benım için çok önemlı bu yarışmayı kazanmak. göğüs kanserini simgeleyen pembe kurdeleler yapıcam pastama.en güzel mesajı vermek istiorum.bazı tarifler gördüm internette ama evde birebir yapılan ve tutan tariflere daha çok güveniyorum.yardımcı olursanız sevinirimm

pratik bir yolu var şeker hamurunun. lokumla yapıyorum. bir miktar lokum mesela 100 gr kadar lokumu, aldığı kadar buğday nişastasıyla yoğuruyoruz. lokumların sade olması gerekli. kırmızı gıda boyasından da kürdanın ucuyla kullanırsanız pembe renk olacaktır. gıda konusunda eğitim aldığım için biliyorum. iyice yoğurduktan sonra hamur gibi şekil alam kıvama gelmesi gerekiyor. yağlı kağıt üzerinde merdaneyle açıp şekiller verebilirsiniz.

ay canım çok pratikmiş bu tarif nette bir sürü malzemeler yazmışlar hamur için ama bu lokumu öğrendiğim çok iyi oldu çok teşekkür ederim canım

ben de geçen yıl marsmellowla denemiştim amaaaaan ne pis şeydi o öyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yapıştı kaldı tezgaha yoğur yoğur canım çıktı, başarılar sana istediğin gibi olur umarım ben kolay diye pudra şekeri marsmellow tarifini yapmıştım yapmaz olaydım

Öncelikle başarılar dilerim ben sevgililer günü için pasta yaparken şeker hamuru kullanarak yaptım ve şeker hamurumun tadı ve kıvamı harika tuttu marshmallowdan yapmıştım bende netten gördüğüm gibi ilk denemem olduğu için çok endişeliydim beceremem diye ama iyiki yapmışım herkes çok beğenmişti hatta resminide çekmiştim telefonumla pastamı yaptıktan sonra hediye paketi şeklinde bir pasta yapmıştım isterseniz resmini mesaj olarak atarım size özelden :)

çok sevinirimmm nasıl yaptınız peki?

Canım benim yaptığım herşey göz kararıydı çünkü nette yazılan tüm tarifler çok kafamı karıştırdı
bimden 2 paket marshmallow şeker aldım ayrıca 2 pakette pudra şekeri aldım

marshamallowları ayırdım renk olarak pembe ve beyazlardı zaten benim yapmak istediğim renklerdi
sonra marshmallowları küçük parçalara ayırdımki daha kolay erisinler ve karışsınlar diye
benmari usulu erittim onları sakız kıvamına gelinceye kadar eridikten sonra;
üzerine bi biraz pudra şekeri bi çimdik tuz ve 1 kaşık su ekledim karıştırdım kaşık yardımıyla
daha sonra karışımı içinde biraz pudra şekeri eklenmiş kaba bıraktım
ve aynen nasıl unu ekleye ekleye hamuru kıvamına getiriyorsak pudra şekerinide ne çok yumuşak nede çok sert olmuycak şekilde ekleye ekleye yoğurdum ve top şekline getirdim daha sonra üstüne sana yağ sürüp strechledim ve 1 gün dinlenmeye bıraktım ilk yapışımda ve göz kararı yapmama rağmen herşey harikaydı şeker hamurumun tadı kıvamı çok iyiydi yalnız oklavayla şeker hamurunu açarken çok inceltme hamuru en az 1 cm olsun kalınlığı pastayı güzel kaplayabilmek için :)

canım ya çok sağol. böle ince işleri göz kararı yapabılmek de marifet istio bakalım ben yapabılcekmıyımmm pastayı kaplarken hamur pürüzsüz oluyormu düzgün kaplayamam die korkuorum bide..püf noktası varmı kaplamanın?senın hamurunun resımlerı varsa ekleyebılırmısınn

Merhaba
Bende marsmallowlu tarifi aynen uygulayarak yeğenimin nişan kurabiyelerini yaptım.Tülden kesecikler dikip içine koyduk.
Çokta güzel oldu ve beğenildi.Renk olarak sadece pembe ve beyaz şeker vardı.Ben toz gıda boyalarından kürdanın ucuyla kullanarak renklendirmiştim.

çok teşekkürlerr ben de yarın hamuru yapıp ertesi gün şekıllendırcem ve resımlerını da paylaşıcam mutlaka bakalım becerebilcekmıyım:)

İşte buda benim ilk şeker hamurlu pastamın resmi kenarda duran ince hamurlar masada kalanlar onların pastayla bir alakası yok biraz acemi işi ama beğenmeniz dileğiyle

Eklentiler

• $Resize_P070112_23.50.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 95
gerçekten güzel olmuş elinize sağlık.bn dun akşam yaptım 1 gün beklettım ama o kadar serttı kı eşim bile açamadı yoğuramadık açamadık neden öle oldu acaba pudra şekerini mi çok koydum?

Canım şeker hamurunu yoğurmak çok önemli o ne kadar sert olursa sen onu elinde yğur sık bütün stresini at o yumuşuyor azda olsa eskisi kadar sert olmuyor hamuru elime ilk aldığımda banada o kadar sert geldiki ama sonra yoğurdum sıktım mıncıkladım bi güzel hamurlarımı yumuşadılar benim tek hatam ince açmak olmuştu kaplarken zorladı beni biraz sanırım pudra şekerini fazla koymanla alakalıdır ben göz kararı yapmak istemiyorum dersen marshmallowlu şeker hamuru tarifine bakarak uygula ayrıca hamurları beklemeye bıraktığında oda sıcaklığındamı dinlendirdin öyle olması lazım canım

Son düzenleme:
hamuru baya bi yoğurduk hatta okadar serttı kı benm gücüm yetmedı eşim yoğurdu ama yarım saat yoğurduk banamısın demedı.streçesarıp oda sıcaklığında beklettım hatta bı de topper a koydum ama olmadı bıde şey oldu o ziyan olan sert hamur parçalarını bıraz ıslattığımda yumuşacık oldular aslında ıçıne suyunu koydum ama acaba hamur sert olunca suyla mı açılıyo ki bu da bi fikir:)

İşte buda benim ilk şeker hamurlu pastamın resmi kenarda duran ince hamurlar masada kalanlar onların pastayla bir alakası yok biraz acemi işi ama beğenmeniz dileğiyle

pastan çok güzel görünüyor.en kısa zamanda marshmellow alıp bende deniycem.benim küçük canavar çok severde böyle süslü pastaları....

pastan çok güzel görünüyor.en kısa zamanda marshmellow alıp bende deniycem.benim küçük canavar çok severde böyle süslü pastaları....

Beğenmene sevindim canım umarım sende çok güzel pastalar yaparsıın afiyetle yersiniz :93:

Canım o zaman netten yapanların tariflerini bi oku sana en kolay gelene bak ve uygula belkide su az gelip sen pudra şekerini fazla ekledin tarfilere bak o su kısmı tuz kısmı falan ama pudra şekerini yine kendine göre ayarla kendim böyle yaptım çünkü ben tariflere göre aldım pudra şekerini 2 paket almıştım 2 pakette evde vardı inanırmısın 1.5-2 paket anca kullandım gerisi yine kaldı ayrıca canım zaten yaptığımız şey bildiğin şeker şekerde suda erir yumuşar haliyle ama sonra hepden vıcıık vıcık olmasın sakın :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…