Yiğenim otizmli ve annesi çalışıyor ona ben bakıyorum teyzesi olarak eğitimlerine kreşine ben götürüyorum sizin anlatmak istediklerinizi o kadar net anlayabiliyorum ki ama şöyle birşey var herkesi bir kenara bırakın ne güzel bir oğlunuz var Rabbim evlat nasip etmiş herkesi bir kenara bırakın . oğlunuzun size çok ihtiyacı var ölümü aklınızdan bile geçirmeyin lütfen . onlar bizim meleklerimiz herşey Allahtan .. Rabbim sizinde bizimde yardımcımız olsun iyi olacaklar inşallah dualarım hepimiz için size de bize de düşen tek şey sabır ve dua.
tedavi süreciniz hayat boyu olacağından. malesef bunu sürekli herkesten duycaksınız. NASIL GİDİYOR VARMI BİR DÜZELME İYİLEŞME
buna engel olmanın çaresi yok ancak cevabınız hem size hem soran kişiye ümit verici olmalı
BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİYİZ YARINDA BUGÜNDEN İYİ OLMAYA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİCEZ
allah sabır şifa ve kolaylık versin
Otizm, henüz toplum tarafından çok bilinmeyen bir farklılık.. Malesef Türkiye'de çok geç bilinmeye başladı. Ancak çok yoğun bîr şekilde farkındalık çalışmaları yaapılıyor.. Farkındalik gît gide artıyor.. Kısa zaman içerisinde toplum öğrenecek ve karşılamaları daha nazik olacak...
Bizim toplumumuz cahil ve bir o kadar anlayışsız.sakın ama sakın bu konuda kendinizi dertli hissetmeyin.Benim teyzemin oğluda otizm hastası.Ama masallah gayet iyi.O tür insanlara asıl sizin vah vah deyip acımanız lazım.Çünkü acınacak haldeler.Allah oğlunuza şifa versin.Herkesin dediklerine kulak assaydık simdiye tımarhanelik olmuştuk.Ağzı olan şacmalıyor işte.O dünya tatlısı yavruyu Allah size nasip ettiyse vardır hakkınızda bir bildiği.Siz şer gibi görürsünüz belki ama belki de cennet kapınız o.Yavrunuza sıkı sıkı sarılın ve sakın canınızı sıkmayın.onun size ihtiyacı var unutmayın.Sevgilerimler.
merhaba arkadaşlar ben hayattan,yaşamaktan keyif alan,en ufak bişeyde mutlu olan,küçücük mutlulukları tüm dünyasına yayan biriydim.Ama şuanda bazı gelgitler yaşıyorum.Benim 7 yaşında otizmli bir oğlum var,konuşuyor ama fazla diyalog kuramıyor.Oğlumu en iyi hale getirebilmek için çok mücadele sarfettim,hala da uğraşıyorum.Bu değil sorunum,inşallah Allah ın izniyle daha iyi yerlere gelecek inşallah.Ama dışarda sohbet ederken insanların sormasını işte oğlun nasıl,iyi oluyor mu biraz,vah vah,Allah yardımcın olsun demesini hiç istemiyorum,o an acıma tuz serpiyolar çünkü.Ben gece gündüz 'Allah'ım oğlumu düzelt'diye dualar ediyorum,edecek kişi de içinden etsin tekrardan hatırlatıp beni öldürüyor arkadaşlar.Ölsem mi diyorum ama oğluşu yakışıklım,bir gülücüğüne kendimi feda edebileceğim kıymetlim var.Arkadaşlar size sorum ne yapabilirim,konu olduğunda hiç uzatmayım mı?normalde neşeliim ama o konuda hassasım bana söyleşinle ona söylemesinler,yadırgama yok tabi ama o sözler bile canımı sıkmaya yetiyor,fikirleriniz nelerdir*lütfen çok ihtiyacım var..
Gereksiz insanlar akillarinca deste oluyorlar .bi daha soran olursa kisa ve oz cevap ver cnm hamd olsun iyiz ve gun gectikce daha iyiye gidiyoruz .bence herkesin cenesini kapatir diye dusunuyorum .en azindan ben oyle yapiyorum sorunm varsa ve cevredekiler bilip soruyorlarsa bu sekil. De cevap veriyorum geri donup cok fazla cevap veremiyorlar
dediklerinize tek tek katılıyorum,yaşamayan anlayamıyor maalesef.Allah ım hepsine şifa versin onları en iyi yerlere getirsin.Kuzeniniz kaç yaşında?durumu nasıl?aynı durumda olduğumuzdan merak ettim.
canım benm öncelikli sen kocaman yürekli bir annesin eminim evladın gün geçtikçe dahada iyi olacaktır senin desteğinle ilginle
insanlar
bazen cahil patavatız oluyor malesef senin canının yanacağını düşünmeden konuşyrlar takma diyeceğim ama elde değil biliyorm benmde çocuğum olmadığını bile bile canımı yakanlar çok fazla
her ortamda var buu insanlardan malesef böyle insanlara nasıl davranmak gerekiyor bende bilmiyorm
geçenlerde çarşıda giderken yüzünün yarısı olmayan çok değişik görünen bir adam vardı allh yardımcısı olsun biran gözüm çarptı tekrar bakmak geldi içimden ama kendini kötü hisseder diye hiç bakmadım yanından hiçbirşy yokmuş gibi geçtim çünkü biliyorumki ben ona dikkatlice baksam o kendini kötü hissedecek
keşke tüm insanlar insanların hassasiyetine özen gösterse de ona göre davransa ama yok
canım benm öncelikli sen kocaman yürekli bir annesin eminim evladın gün geçtikçe dahada iyi olacaktır senin desteğinle ilginle
insanlar
bazen cahil patavatız oluyor malesef senin canının yanacağını düşünmeden konuşyrlar takma diyeceğim ama elde değil biliyorm benmde çocuğum olmadığını bile bile canımı yakanlar çok fazla
her ortamda var buu insanlardan malesef böyle insanlara nasıl davranmak gerekiyor bende bilmiyorm
geçenlerde çarşıda giderken yüzünün yarısı olmayan çok değişik görünen bir adam vardı allh yardımcısı olsun biran gözüm çarptı tekrar bakmak geldi içimden ama kendini kötü hisseder diye hiç bakmadım yanından hiçbirşy yokmuş gibi geçtim çünkü biliyorumki ben ona dikkatlice baksam o kendini kötü hissedecek
keşke tüm insanlar insanların hassasiyetine özen gösterse de ona göre davransa ama yok
Kuzenim 9 yaşında.Devlet okuluna gidiyor.ayriyeten özel eğitim de alıyor.Yanlız okuma yazmayı henz sökemedi.ama fiziksel olarak hiçbir bozukluğu yok.masallah cok akıllı.büyük insan gibi konuşuyor.Bazı takıntıları var tabi, özel bir çocuk sonuçta.Ama diğer çocuklardan hiçbir fark göremiyorum ben onda.
burda üzülmesi gereken sen değilsin rabbimin verdiğini bile bile sana bu tür konuşanlar üzülsün mevla neylerse güzel eyler sen bunu bil unutma ve gül geç kolay değil ama rabbim seninle ondan gelen ne varsa kabül etmek lazim canim üzülme ve dualarini birakma isyan etme kimse başina gelmeden bilemez konuşmak her zaman en kolayidir eminim sen anne olarak her şeyin en iyisini yapiyorsundur zaten içini ferah tut sabirlar versin rabbim sana
Maşallah diyim ozaman,çok güzel canım ya iyi durumdaymış,benim oğlum da hemen hemen aynı,yani konuşuyor ama bazı kelimeleri net değil,cümleleri çok kısa olmasa da çok uzun da değil ama onlarda yerine oturacak eminim.Takıntıları inşallah bırakacaklar ya,en azından göze batmayacak şekilde olacak inşallah.Vallahi kuzenine sevindim ben kılpayı dönmüş yada kurtulmuş diyorum öyle olunca.Çünkü otizm çookk geniş bir yelpaze daha neleri var Allah ım hepsini eennnnnn iyi yerlere getirsin inşallaahhhh AMİNN..
Aminnnn canım benimmm.aminnnnnn.Sakın sıkma canını.Daha kötü durumda olanları var.Görüyoruz.Yavaş yavaş olacak herşey.Allah'ım onları korusun zihinn açıklığı versin inşallah ♥
ben de hep o şekilde davrandım,kendini farklı görmemesi için özel durumu olan insanlara karşı bakış açımı hiçbirzaman değiştirmedim ama insan herkesi kendi gibi görüyor,Dünya da daha ne insanlar var da biz farkında değiliz.Dilerim gönlünden geçen hayırlısıyla seninle olsun.Rabbim umut edip hayalini kurduğun muradını yerine getirsin inşallah.Meraklı insanlara da kapak olsun..
konu komşu akrabaya uzak bahçeli bi evin olacak...
çocuğunla ii anlaşan bi köpeğin olacak...
kimseyle muhatap olmayacaksın.. börtü böcek, bostan, bahçe...
malesef insanlardan ancak böyle kaçılabiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?