- 10 Şubat 2010
- 1.612
- 1.551
- 333
Çok sevindim. Maşallah Allah nazarlardan saklasın.çok teşekkür ederim saolun,inşallah hepsi en iyi yerlere gelsin,Ayberk in durumu şükürki daha iyi olmuş,ama oğlum şuan nerdeyse biçok şeyi yapıyor zaten,konuşuyor da diyaloğumuz kısaydı ama bugün misafir vardğ,hep ifade etti kendini,kayınımın oğluyla kavga da ettiler oynadılar da,çok iyiydi.Sabah okula gideceği zaman bir komşumuz nereye gidiyorsun diye sorduğunda ya söylemezse diye düşünecekken oğlum okula dedi,kaça gidiyosun diye sordu 1e gidiyom dedi,dede nerde diyince orda dedi ve neyapıyor dede diye sorduğunda oturuyor dedi ve servis geldi :) içimden oohhhhh dedim çok mutlu oldum.iletişimi maşallah artmış son zamanlarda,bugünde çok iyiydi,oyüzden ilerisi için daha iyi yerlerde olabileceğini (önce tabiki Allah bilir) tahmin edebiliyorum.
merhaba arkadaşlar ben hayattan,yaşamaktan keyif alan,en ufak bişeyde mutlu olan,küçücük mutlulukları tüm dünyasına yayan biriydim.Ama şuanda bazı gelgitler yaşıyorum.Benim 7 yaşında otizmli bir oğlum var,konuşuyor ama fazla diyalog kuramıyor.Oğlumu en iyi hale getirebilmek için çok mücadele sarfettim,hala da uğraşıyorum.Bu değil sorunum,inşallah Allah ın izniyle daha iyi yerlere gelecek inşallah.Ama dışarda sohbet ederken insanların sormasını işte oğlun nasıl,iyi oluyor mu biraz,vah vah,Allah yardımcın olsun demesini hiç istemiyorum,o an acıma tuz serpiyolar çünkü.Ben gece gündüz 'Allah'ım oğlumu düzelt'diye dualar ediyorum,edecek kişi de içinden etsin tekrardan hatırlatıp beni öldürüyor arkadaşlar.Ölsem mi diyorum ama oğluşu yakışıklım,bir gülücüğüne kendimi feda edebileceğim kıymetlim var.Arkadaşlar size sorum ne yapabilirim,konu olduğunda hiç uzatmayım mı?normalde neşeliim ama o konuda hassasım bana söyleşinle ona söylemesinler,yadırgama yok tabi ama o sözler bile canımı sıkmaya yetiyor,fikirleriniz nelerdir*lütfen çok ihtiyacım var..
Off bu insanlar... Bir çok kişi sırf elalem ne der, elalem içinde ne duruma düşerim vs. diye kendi istediği, kendi olduğu hayattan ziyade takma maskelerle yaşıyorlar. Asıl vah vah denecek insanlar kendileri.. Yerinizde olsam hiç takmam, evladım yok henüz hamileyim doğunca onun hakkında ne kadar hassas olabilirim bilmiyorum o duygunuz ile ilgili yorum yapamayacağım. Ama biraz dışarıdan mantıklı olarak bakınca biraz sivri dille de olsa üstünü kapatın, gerekirse insana göre kırıcı olun. hiç kimsenin sizin gibi bir anneye bunları demeye hakkı yok ve biliyorsunuz böyle insanlar karşılarında sert bir duvar görünce huylarından vazgeçmezler yine konuşurlar ama bir daha size aksettirmeye çekinirler. siz de rahat olursunuz. Kırıcı olamam diyorsanız da açık açık bu tip laflara kırıldığınızı söyleyin. içinize atarsanız, üzülürsünüz.
Çok sevindim. Maşallah Allah nazarlardan saklasın.
dün facebookda AYBERK AKSU diye otizimli bir cocugun hikayesini okudum sizede siddetle tavsiye ederim.
bence oğlunuzu özel eğitim merkezine verin.orda çocukları cok güzel yetiştiriyorlar ve kendilerine güvenli bir şekilde yetişiyor hem ordaki özel eğitimler sayesınde çocuk kendisini cok mutlu hissediyor.arkadas cevresı onlara iyi geliyor bizim burdada var ve kadın iyiki öyle bir okula verdim diyor.
merhaba arkadaşlar ben hayattan,yaşamaktan keyif alan,en ufak bişeyde mutlu olan,küçücük mutlulukları tüm dünyasına yayan biriydim.Ama şuanda bazı gelgitler yaşıyorum.Benim 7 yaşında otizmli bir oğlum var,konuşuyor ama fazla diyalog kuramıyor.Oğlumu en iyi hale getirebilmek için çok mücadele sarfettim,hala da uğraşıyorum.Bu değil sorunum,inşallah Allah ın izniyle daha iyi yerlere gelecek inşallah.Ama dışarda sohbet ederken insanların sormasını işte oğlun nasıl,iyi oluyor mu biraz,vah vah,Allah yardımcın olsun demesini hiç istemiyorum,o an acıma tuz serpiyolar çünkü.Ben gece gündüz 'Allah'ım oğlumu düzelt'diye dualar ediyorum,edecek kişi de içinden etsin tekrardan hatırlatıp beni öldürüyor arkadaşlar.Ölsem mi diyorum ama oğluşu yakışıklım,bir gülücüğüne kendimi feda edebileceğim kıymetlim var.Arkadaşlar size sorum ne yapabilirim,konu olduğunda hiç uzatmayım mı?normalde neşeliim ama o konuda hassasım bana söyleşinle ona söylemesinler,yadırgama yok tabi ama o sözler bile canımı sıkmaya yetiyor,fikirleriniz nelerdir*lütfen çok ihtiyacım var..
bu durumlarda ne yapılcanı bende öğrenemedim benide hep üzüyolar hastanede sıra beklerken vakit geçmiyo bilen bilir birileriyle dertleşirsin neyin var geçmiş olsun falan diye konuşulur herneyse böyle konuşurken dururlar neyin var derler hastalığımızı konuşuyoruz hemen bekarmısın diyolar bekarım diyince (yaşım30) hııı öylemi vah vah allah şifa versin olsun hayırlısı olsun vah canım gibilerinden muhabbete giriyolar bekar oluşumu hasta olmama bağlayanlar oluyo akılları sıra dua ediyolar ama beni incitiyo bu gözlerim doluyo konuşamıyorum ve kalkıyorum ordanneden bukadar düşüncesiz konuşurlar anlamış değilim bide hasta olan insanların evlenmeye hakkı yokmuki seni çok iyi anlıyorum sen unutursun onlar hatırlatır
maşallah baya ilerleme göstermiş sanırım kardeşiniz,biraz daha rayına oturmuştur bişeyler,benim oğlum daha önce daha zor bir çocuktu,şimdi şükür ki daha bilinçli ve anlaşıyoruz birçok konuda,bu ilerde Allah ın izniyle daha iyi olacağını düşündürüyor bana.Allah'ım kardeşinize ve aynı durumda olan bütün meleklerimize hayırlı güzel gelecek nasip etsin,onları hayatın acımasızlıklarından korusun..Aminn..Sizi çok iyi anlıyorum .Benim de 21 yaşında asberger sendromlu hafif otistık tanısı almış bir erkek kardeşim var .Annem sizin gibi çok güçlü bir kadın ,kardeşimle ki halen özel eğitim alıyor ,yıllarca an be an ilgilendi .Kardeşim normal devlet okulunda ortaokulu bitirdi hem de teşekkür takdirler alarak .Annem onu okulda bir sandalye üzerinde saatlerce oturarak bekledi tam 8 sene kimse ona zarar vermesin diye çünkü tahmin edersiniz ki devlet okullarında böyle özel çocuklar için bir koruma ortamı yok .
Kardeşim ortaokulun ardından iş okulunu da bitirdi şimdi özel bir merkezde tam gün eğitim alıyor hafta içi .Evet zor ,yaş ilerledikçe daha da zorlaşıyor ama o bizim meleğimiz ,herşeyimiz ..O kadar kızıyorum ki ona laf edenlere hele ki annemi üzdükleri için ..Çok ağladığını gördüm .Zamanla arkadaşları ,komşuları gelip gitmez oldu .Babam bizi terketti ama annem başa çıktı .
Siz de çok güçlüsünüz ,lütfen üzmeyin kendinizi boş konuşan insanlar için .
Canım hepsini okumadım eminim birçok doktora gitmişsinizdir.......otizmin bir çeşit zehirlenme ya da gıda intoleransı olduğu kanıtlandı.........hamilelik dòneminde basit bir saç boyası ya da güneşlenme yetersizliği içtiğin boyalı bir içecek.........yanlış anlama beni bunlardan tamamen soyutlanmamız mümkün değil.........
Prof dr Ahmet Aydın bu konularla çok ilgileniyor.........lütfen sitesindeki makaleleri oku.........iyileşen çocuklar varmış..........sitenin ismi beslenme bülteni yaklaşık 5 ya da 6 makale var......klasik doktorlardan çok farklı gòrünüyor.....mutlaka oku
evet canım ben de bakmıştım Ahmet Aydın sitesine,çok araştırdım artık bir öğretmen kadar nerdeyse otizmi kavradım,yuttum diyebilirim.Dediğin gibi hamilelikteki beslenmedende kaynaklı olabilir yada başka nedenlere bağlı olabilirmiş.Henüz kanıtlanmış bir nedeni yok canım
ah canim ya insanlar neden boyle yapar bende anlamiyorum o kadar cok karsilasiyorumki bende ilk evliligin nasil gidiyor ondan malzeme cikmayinca inanki 11 yasinda kilosu akranlarindan dusuk ama boyda iyi kizim var surekli onun yaninda kirici konusuyorlar yok sen buna yemek vermiyonmu yok bu hastami kizimin hicbir saglik sorunu yokken hasta ilan ettiler cocugumu o kadar kiriliyorumki halbusem onlarin cocuklari kilo konusunda daha sagliksiz gobusleri var ama yok illaki benim kizimi elestiriyorlar hamilelikdede beslenme konusu benimde kafama takildi bende bu kizima hamileyken 9 ay boyunca hep kustum serumlA beslendi bebek ondanmi zayif oldu acaba diyecegim :44:ama bende oyleydim oysaki annem bana hamileyken cok guzel beslenmis bosver takma kafana inan susmazlar heleki hassas noktani buldularmi malzeme yapip surekli sorarlar elestirirler ben artik duymazlikdan geliyorum kizimda uzulunce sen zayifsin diye kiskaniyorlar annecim cunku kilo verme cooook zor bir is basarmak onlar yapamiyor ondan seni elestiriyorlar diyorum cocugum uzulmesin kirilmasin diye rabbim yardimcin olsun ne mutluki senin yavruna onun icin mucadele eden her daim yaninda olan melegi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?