arkadaşlar herkesin bakmasını istiyorum,yorum yapar mısınız?

çok teşekkür ederim,aynen söylediğiniz gibi yapmaya şartladım kendimi ve bu kararım bu bir iki gündür ağır basıyor. kendi sorunlarını unutmak için başkasının sorunlarını kurcalamak isteyen çok insan var,bu konuda onlara o hazzı veremem

tamam mutlaka filme bakıp izlicem,o soruları tek tek sordular bana,nezaman evleniyon,okul neoldu,çalışmayı düşünüyon mu vs,sıkılmıştım zaten bu sorulardan,şimdi de arada bukonuda soranlar çıkıyor,bir iki tanesi çok moralimi bozmuştu,Allah herkesin niyetini biliyor zaten,büyüktür..Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

çok çok teşekkür edrim yorumun ve temennilerin için,gerçekten aslında çok pozitif neşeli biriyim,oğlumla ilgili baya gelişmeler yaşıyoruz,iyiyiz ama bu konuda hassas olduğum için belki iyi niyetle bile sorulsa yanlış anlayabiliyorum,oyüzden hiç konu edilmesini istemiyorum.

çok teşekkür edrim canım,yo kırılmam kesinlikle,doğru söylüyorsun,iyikide çevrem var ailem var diyorum ama işte bu konuda iyi niyetle sorulsa da üzülüyorum.

hı işte canım aynen öyle düşünüyorum ben de,tam sıradan normal gelmişken,eskiye göre bariz ilerlemeler görmenin mutluluğunu yaşıyorken,teselli amaçlı da olsa o tarz yaklaşımlar bütün motivasyonumu düşürüyor,eşim benim gibi değil ama ben çok etkileniyorum.

çok teşekkür ederim yorumunuz için,çok doğru söylüyorsunuz sormamakta umursamazlık gibi görünüyor ama öyle bişeyki sorunca da ya da sorulsa bile soncunda kafamda bir soru işareti bırakınca(acaba ne maksatla sordu,ümitsiz gibi mi gördü,neden şu konuya bağladı vs) düşünüyorum,canım sıkılıyor.

çok çok teşekkür ederim,ne de iyi anlıyorsunuz beni yaşadıklarımı,inşallah Allah ım sizinde yüreğinizden geçeni tez zamanda hayırlısıyla karşınıza çıkarsın.yaşadıklarımı bir ayna gibi tuttunuz bana,evet böyle soranlara bu şekilde yaklaşmak gerekiyor,niyetine göre.Çünkü ben bu şekilde yaklaşmadım benzer durumda olanlara yaklaşmam da,gördüysem bakış açımı değiştirmedim,yoluma devam ettim.Ama işte herkes aynı düşünmüyor.Çok şükür dışarda sıkıntı yok ama bir diyalog kurulacak ortam olduğunda farkediliyor,daha iyi olacak inşallah..siz de aynen öyle yapın.

Allah bağışlasın oğlunuzu, dilerim en kısa zamanda ilerleme kaydeder sağlık durumu.
Sorunuzla alakalı değil ama okumadıysanız, bilmiyorsanız arama motoruna Ayberk Aksu yazıp nasıl gelişme göstediğini okumalısınız.
İnsanların densizliği konusunda da şunu söyleyebilirim, konuşturmamak, konuyu değiştirmek yada kısa kelimelerle geçiştirmek işe yarayabilir. Zamanla bu konuyu konuşmak istemediğinizi dilerim anlayacaklardır.
Kolaylıklar dilerim.

evet öyle yapmak en doğrusu,Ayberk aksu ya şimdi bakıyorum,çok teşekkür ederim

baktım Ayberk Aksu görüntülerine,daha önce tvde de izlemiştim,görünce hatırladım. Gerçekten çok daha kötü durumdayken kısa zamanda baya ilerlemiş,inanılmaz motive etti,oğlum hem daha küçük hem de çok şükür hafif durumda olduğu için Allah ın izniyle kimbilir daha nerelere kadar ilerleyecek.inşallah ya inşallah..

Canim Allah yardimcin olsun

İnsanlar gercekten cok acimasiz olabiliyorlar

Rabbim kinadigini yasatirmis de gec

Yer gok duayla yaratilmis

Bol dua et rabbim tez zamanda iyi haberlerini yazdirsin insallah

Canim Allah yardimcin olsun

İnsanlar gercekten cok acimasiz olabiliyorlar

Rabbim kinadigini yasatirmis de gec

Yer gok duayla yaratilmis

Bol dua et rabbim tez zamanda iyi haberlerini yazdirsin insallah

inşallah canım inşallah..hep ters gidecek değil ya bişeyler öyle değil mi?daha iyi olacak inşallah..çok teşekkür ederim.

Ben çok etkilendim Ayberk'in hayat hikayesinden, bu sebeple paylaşmak istedim sizinle.
Sevgiyle, ilgiyle , istekle başarılmayacak şey yok bence.
Siz iyi bir annesiniz, doğru yönlendirmeyle çok başarılı bir birey yetiştirebilirsiniz. Sadece biraz fazla emek ve çabayla başaracaksınız, hissediyorum.
Sizi üzen , iyi enerjinizi alıp götüren insanları uzaklaştırın. Samimi olduğunuz, iyi niyetine güvendiğiniz yakınlarınızla paylaşın bu konudaki sıkıntınızı, anlayış göstereceklerdir mutlaka size.
Sizin pozitif olup, tüm enerjinizi, mutluluğunuzu çocuğunuza kanalize etmeniz gerek.
Kolaylıklar dilerim. İnşallah birgün sizin bebeğinizle ilgili başarı hikayenizi okuruz. Kolaylıklar dilerim.

Rica ederim keşke elimizden bişey gelse.

Ben kotu niyetle soylemediklerini dusunuyorum acikcasi. Hele kinamak filan, nerde kinamislar, alakayi kuramadim...
Sizin cocugunuzda bu durum olmasaydi, ama sizin etrafinizda otizmli cocugu olan anne olsaydi ona nasil yaklasirdiniz mesela? Insan olan durumunu sorar bence. Hangi kelimelerle sorardiniz? Ya da yanlis anlamasin diye hic sormaz, oyle bir cocuk yokmus gibi mi davranirdiniz? Inanin bu durumda kelimeleri secmek karsi taraf icin de cok zor. Nasil incitmiyim, nasil acimis gibi olmayayim diye dusunup insanlar kelimelerini secse bile yine yanlis anlasilabiliyorlar. O yuzden ben kizamiyorum yanlis kelime soylemis insanlara. Bilmeden demislerdir diyorum.

Ornek vereyim. Benim cok samimi oldugum bir ablamin 6 yasinda, engelli bir cocugu var. Biz samimi bile olsak, ona cocukla ilgili birsey soracagim zaman ne sekilde sorsam alinmaz diye dusunuyorum, ya da kendisi anlatirken yine ayni sekilde konusmalarimi ayarlarken cok hassas davraniyorum. Ben farkinda olmadan bu konuda kendisini uzmekten korkarim mesela.

Bir ornek daha vereyim. Ben cevremde var diye cok merak sardim engelli durumlarina. Engelli insanlarin forum siteleri var, onlari okuyorum bazen. Birileri "bizi gormuyorlar, bizden kaciyorlar, konusmaya cekiniyorlar, halbuki biz de onlar gibi insaniz" derken, digeri "benimle niye ilgileniyorlar, birak yardim etmesinler, ben kendim yaparim" diyor. Yani engelli insanlar tekduze degil, herkes gibi farkli karakterdeler. Kiminin hoslandigindan digeri hoslanmiyor. Anlatmak istedigim, bunlari disardan bir insanin dusunup herkesin alinmayacagi gibi davranmasi mumkun degil malesef.

Cocugunuzla ilgili bu tur laflara alinmaniz bence sizin asiri hassas oldugunuzdan kaynaklaniyor. Korkuyorsunuz aciyacaklar, moral bozacaklar diye. Belki de insanlar sadece ilgilendikleri, sevdikleri icin soruyorlar. Ha deseniz ki "bana gelip cocugun ilerlemez, bosuna ugrasma" gibi laflar ediyorlar, ya da cocugumla alay ediyorlar, o zaman kotu niyetlilermis derim. Av vah demeler bana da moral bozucu geliyor, ama kimi insanlar belki bunu derdinizi paylasmak olark goruyor, bilemezsiniz bunu.
Ben kisaca size sunu oneririm. Ne yapacaginizi sormussunuz madem. Insanlarin ne dedigini engelleyemeyecegize gore kendi bakis acinizi degistireceksiniz. Iyi niyetli soylediklerine inanin. Zaten tanidiginiz, bildginiz insanlar, bilirsiniz kim ne amacla soyler soyledigini.

yorumunuz için çok çok teşekkür ederim,ben onların yerinde de olsum sıkıntısı özel durumu olan birini gördüğümde bir tepkim olmadı,farkedip sormadım üzmemek için.Oğluma engelli diye konduramadım anne olarak,öyle görmicem asla,Allah ım yardım etsin bu düşüncem değişmesin.bugün diyaloğumuz daha fazlaydı,daha da umutlandırdı oğluşumm..

sevgili konu sahibi. Rabbim bu savasinda yardimcin olsun. Senin gibi anneler dunyanin en kiymetli en saygi deyer anneleri. Sizler anneligin ne oldugunu ispatliyorsunuz aslinda tum dunyaya. Bazen bakiyorum mesela down sendromlu yavrucaklara. Icim parcalaniyor ben de bir anne olarak, ama oyle tatli oyle saf gulumsuyolarki. Onlari hayata baglayan, onlari buyuten senin gibi annelerden allah razi olsun.

çok teşekkür ederim saolun,inşallah hepsi en iyi yerlere gelsin,Ayberk in durumu şükürki daha iyi olmuş,ama oğlum şuan nerdeyse biçok şeyi yapıyor zaten,konuşuyor da diyaloğumuz kısaydı ama bugün misafir vardğ,hep ifade etti kendini,kayınımın oğluyla kavga da ettiler oynadılar da,çok iyiydi.Sabah okula gideceği zaman bir komşumuz nereye gidiyorsun diye sorduğunda ya söylemezse diye düşünecekken oğlum okula dedi,kaça gidiyosun diye sordu 1e gidiyom dedi,dede nerde diyince orda dedi ve neyapıyor dede diye sorduğunda oturuyor dedi ve servis geldi :) içimden oohhhhh dedim çok mutlu oldum.iletişimi maşallah artmış son zamanlarda,bugünde çok iyiydi,oyüzden ilerisi için daha iyi yerlerde olabileceğini (önce tabiki Allah bilir) tahmin edebiliyorum.

çok teşekkür ederim,bir insanın yavrusu ne olursa olsun baştacıdır herzaman,hamdolsun oğlum çok hafif,tipik otistik değil ama durumu neolursa olsun aklı başında hiç bir anne oğlunu atamazz..yorumunuz için çok teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…