arkadaşlar ilk bebeği aldırmak zararlımı?ilerde olmama ihtimali kaçtır??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aldirmayin Kardeşim O Cana Kiymayin Isterse Son Bebek Olsun Ilk Olsun 10 Uncu Olsun Can O Ya

keşke tam kararını vermeden bebek düşünmeseydin bakamam sıkılırım gerekçesiyle bebeğini aldırmayı nasıl düşünürsün

canım kesinlikle yanlış bişey yapma bak sonra çok üzülürsün sen şimdi hamilelik psikolojisiyle öyle düşünüyosun zamanla alışacaksın geçecek hepsi allahım sana dünyanın en güzelini vermiş sen verilen hediyeyi nasıl paramparça edip çöpe atabileceksin canın acımayacakmı hiçmi üzülmeyeceksin bak biz burda bebiş diye deli oluyoruz allaha hergün dua ediyoruz bizi bebişlerimize kavuştur diye sende minnacık bir cana kıymayı düşünüyorsun burda yıllardır bebek özlemi çeken arkadaşlarımız var bide kendini onların yerine koy çok isteyip de sahip olamasaydın ne olurdu ayrıca hadi aldırdın bebeğini diyelim ikincisinin olacağına kim garanti verebilirki aynı stresi tekrar yaşamaya değermi ne kadar sonra hamile kaldın bilmiyorum ama.bence sen birkez daha bu düşünceni gözden geçir tatlım şu an mantıklı kararlar veremiyor olabilirsin ama emin ol allahım sana ve bebişine sağlık versin de o bebişi kucağına aldığın mutluluk hiçbiyerde yoktur eminim senin o çünkü canından kanından.hem babası neden sevmesin ki nazlı bebişini adam ilk şokla öyle konuşmuştur oda alışacaktır emin ol

tekrar söylüyorum bu bebişi aldırırsan 2.si için sana hiç kimse garanti veremez allahın verdiği hediyeyi canını yakarak yoketmeyi düşünüyosun allahı küstürme

şimdi kalk silkin ve ben napıyorum de bakıym kendi kendine bak çok kızarım bebişinde çok üzülür kafanı böyle şeylerle yorma allah hepimizin kalbine o sevgiyi koyacak sen hiç mera etme tatlım

sevgiyle kall

ya inanamıyorum.burda hepimiz bebek diye yırtınıyoruz.sen aldırmak istiyosun.neden bakamayacaksan hamile kaldın anlamadım canım.keşkekorunsaydın.herkes gibi sende bakarsın bebişine.bi cana kıymak kolay değil bence.olmamalıda..tek kelimeyle i-na-na-mı-yo-rum.

madem eşin istemiyordu o zaman neden korunmadınız? o canı oraya ekelim hadi boşver biz alamayacağız bu sorumluluğu öldürelim. yakıştıramadım size bunu. eşini öne sürüyorsun ama kendinde istemiyorsun. yazık yazık. bizler bir bebeğe sahip olabilmek için nasıl çırpınıyoruz. siz bulmuşsunuz nasıl aldırsak telaşesindesiniz!!!

bebek aldıranlara yazıklar olsun bu konuda bu kadar sertım

arkadaşım bak burda hepimiz bebek diye yırtınıyoz madem istemiycektin neden korunmadın...hiç insan hamile kaldım kilo alıcam derdine düşermi ya anlam veremiyorum buna...geçe gün hamileyiiiiiiiiiim diye topic açmıştın bu ne ani değişiklik...kusura bakma çok tepki veriyorum belki ama benim 1 çocuğum olduğu halde 2. için yanıp tutuşuyorum....o yüzdende seni anlayamıyorum....

cevap yazmayacaktım ama dayanamıyorum,umarım beni yanlış anlamazsın...yeni doğmuş bebeklere bakamamak ne demek bilemezsin...dost dediğin derdini anlattığın insanların arkandan,kısırmış ya diye gülüp dalga geçmelerinin ne demek olduğunu bilemezsin..gözyaşlarının kalmamasının ve artık sadece sessiz sessiz haykırmanın ne demek olduğunu bilemezsin...doktorun iki dudağına bi umut bakıp maalesef sonuç negatif sesinin içinde açtığı depremleri bilemezsin...ay sonunu zar zor getirirken her ay tekrar borç alıp doktorlarla pazarlığıa girmenin ne demek olduğunu bilemezsin...işte bunları bilemediğin için aklına böyle şeyler gelebilir,Allahın kime ne zaman böyle güzel bi emanet vereceği belli olmaz...bence o emanete sahip çık,sonuna kadar..

Arkadaşlar hepinize içtenlikle katılıyorum.Benim de 3 yıldır olmuyor .Dr lardan gelmiyorum nerdeyse.Geçen sene bir düşük yaptım .Bir daha olmadı zaten .Ben pkoluyum.Hergün rüyalarımı giriyor .Sakın yapma derim .Bak benim gibilere ne kadar fazlayız ne yazıkk ki .Hepimiz çocuk özlemiyle yanıp tutuşuyoruz.

Kapkara arkadaşım duygularını çok güzel anlatmışsın .Ben de benzerlerini yaşadım.Ama ben bu durumumu çok az kişiyle paylaştım.Oysaki beni tanıyan herkes bilse daha rahatlıycam.Soranlara düşünmüyoruz yalanını söylemekten bıktım.Tüp bebek yaptırcam iş arkadaşlarım öğrenmesin diye zamanını bile kararlaştıramadım.

erçincim bitanem bebeğim bak ben kürtaj yaptırdım hemde ilk beebğimi rabbim biliyo istemeden yaptırdım şimdi ne haldeyim bilemezsin ikinciyi düşük yaptım şuan psikoloğa gidiyorum üüzerimdeki yükü hafifletmek için sakın ha bitanem sakın bak bir ay sonra herşey değişecek hatta benden sana bir tasiye doktoruna git onu gör bebeğini yani kese mese ufacık belki belli belirsiz ama o an tüm hissettiklerin deişecek bitanem kıyma o yawruya ona nasıl hesap vereceksin mahşer günü geldiğinde neden dediğinde ne diyeceksin sakın bitanem bak benim bu konuyla ilgili yazdığm birsürü yazı var aç oku anliicaksın o günahsız yawruya meleğe kıyma sonra çekecein vijdan azabı herşeyden dahada zor bitanem olurmu iyice düşün ve sonucu ne olursa olsun bebeğinden vazgeçme rabbim mucizelerin en güzelini sana nasip etti daha ne ister bir kadın burda bir bebek için kaç kadın her dakika gözyaşı döküyor sakın bitanem vaz geçme ondan o seni kayıtsız şartsız sewecek o senin canında kanında can buldu belki ilkkez bir insana ne olursa olsun ne yaparsa yapsın kayıtsız şartsız aşıkolacaksın iyi ve kötü tüm yönleriyle unutma sen onun için seçilmiş meleksin

ecrin bak ne güzel bebeğim olacak diye seviniyordun... aldırma yavrunu sonra çook pişman olursun yanii birdaha hamile kalabilirsin de ama olmayabilirde yanii bunu biz değil canım allah bilir.... ben 5+5 günlük bebeğimi düşük sonucu kaybettim o kadar zor bir durumduki kürtaj olmamı söyledi doktor ama ben acı çekerek düşürmeyi göze aldım yaa bilmiyorum bana öylesi daha zor gelmişti... sen nasıl düşünürsün canlı bebğini kürtaj yapmaya hemde sağlığı yerinde yok arkadaşım çok üzülürsün sonra. bakarsın herkez nasıl bakıyor sende bunu yapabilirsin...

arkadaşım sen saçmalamışsın iyice ya kilo almakmış alıcaksın tabi gururla taşıyacaksın bebeğini ben 9 haftalık hamileyim karnım çıksın diye sabırsızlanıyorum söylediğin şeyler hiçde geçerli değil yıllardır uğraşıp bir bebek sahibi olamayan kaç kişi var biliyomusun sen sudan sebepler için bebeğine kıyarsan bunun vebalini nasıl vereceksin allah bunu sana nasip etmiş ya bir daha nasip etmezse unutmaki hayat bir sınav çocuk için uğraşan arkadaşlar sana ne kadar kızıyorlardır ben bile kızıyorum bu konuyu böyle biryere açman bile hata iyi düşün kıyma iiçindeki cana yasakkelime

ercin canim su anda sen karmakarisiksin biliyorum arkadaslarim da cok guzel seyler yazmislar saolsunlar ama ben de birsey eklemek isterim ....

ben de bir dusuk yaptim dis gebelikten 7 haftalikti ama ilk bebegim oldugu icin beni ne kadar etkiledi inanamazsin,ben hep anne olmayi hayal etmisimdir....ve ardindan bu dusuk olayi yikti beni bir daha hic ama hic anne olamayacagimi sanip gunlerce agladim...sonra anladim ki aglamakla bisey olmuyor...3 ay korunduktan sonra tekrar hamileyim bu sefer hersey yolunda cok sukur...

ben dr a gidip keseyi gördügümde icimde benden bir parcanin oldugunu gorunce o kadar duygulandim ve sevindim ki anlatamam Allah im dedim iyi ki bana tekrar nasip ettin diye dua ettim...

yani bece ilerde pisman olacagin seyler yapma tabi ki sen bilirsin yine de ama bence iyi düsün derim..

düsün bi,beni bebegimi ultrasonda görmek bile bu kadar sevinirirken onu dogurup kucagima aldigim gunleri havalara ucarim heralde....simdi zaman gecsin hemen bebegime kavusayim istiyorum yani bu mutluluk hicbirseyle ölcülemiyor....

buradaki arkadaslarimiz ne kadar da cok anne olmak istiyorlar bir bilsen,Allah im onlara da naip etsin insallaaaaaahhhhh,,,,,AMIN........

bence icindeki canliyi dusun,o senden bir parca elini kesip atabilirmisin hayir iste o da simdi sana ve senin verecegin karara bagli,,lutfen onun canina kiyma arkadasim...

Merhaba Ecrin yazdıklarını okudum çok üzüldüm inan..Ben ilk bebeğimi aldırdım geçen sene Allah'a şükürler olsun şu an 6 aylık hamileyim..2. gebeliğim bu...Sana diyorum ki sorunsuz bir gebeliğin varsa kesinlikle ALDIRMA!!! Biz durumumuz kötüye gidiyo bakamıycaz diye aldırdık Yaşadığım günleri anlatamam sana, öyle azap çekiyo ki insan hala üstümden atamadım ve hiç bir zaman acımın azalacağını zannetmiyorum...Gebeliğimi bile rahat yaşayamıyorum şu anda O'nun ne suçu vardı ki diyorum hep...Masum bir bebeğe o meleğe lütfen kıyma eşinle birlikte kontrole gidin bebeğinizi birlikte görün kalp atışlarını duyun bu eşininde duygularını harekete geçirecektir.Şunu da ekleyeyim bebeğinize kıyarsanız sadece sen bu acıyı hissetmiyceksin eşinde yaşıyacak...Bakamayız edemeyiz diye korkma "Yaylada bir oğlak olunca dere kenarında otu bitermiş" Allah her canlının rızkını verir...
Bakamam diye korkma her kadının analık duygusu doğuştan vardır..İnşallah bebeğine kıymazsın da yarın öbür gün onu kucağına aldığında kokusunu içine çektiğinde herşeye bedel olduğunu anlarsın..Ben şu an en ufacık bir hareketinde bile içimde ne duygular oluşuyo anlatamam çok güzel annelik..Bir de kucağıma alsam Allah'ın izniyle..Lütfen eşinle sağlıklı düşünün ve sağlıklı karar verin...

bir kere eşinin sevmemesi mümkün değil,yok yani böyle bir ihtimal!!
ha sorumluluk zor gelir bunu anlarım ama daha doğmadan bile eşin o bebeğe canını verir hale gelmezse ben de birşey bilmiyorum..
ha bunlar olmadı, o zaman ciddi problemler var demektir,ki bana düşmez şimdi burda söylemek...

Son düzenleme:

Sana katılıyorum canım. bence sen bu foruma mesaj atarak bizlere kendini acındırmaya çalışıyorsun. Gerçektende acınacak haldesiniz. O kadar sinirlendimki mesajı okuyunca anlatamam. Madem hazır değilsin korun arkadaşım o çocuğun günahı neee. Bu kadar insan çocuk için aylarını günlerini veriyor. Psikolojisini bozuyor. Ne haldeler biliyomusun burdakiler? Sen resmen bizlerle dalga geçer gibi karşımıza geçmiş aldırsammı aldırmasammı? diyosun..

Kürtaj ol kurtul kardeşim sana verilen o bebek çok bile...

Son düzenleme:
ecrin dün yazdım sana aldırma bebeğini senin yerinde olmak isteyen biçok arkadaşımız var burda biride benim diye adetim 3 gün geçti havalardaydım ama bugün sabah kalkıp hasta olunca yıkıldım ağladım işdeyim hala ağlıyorum ve sana çok kızıyorum böyle düşündüğün için inş. dün güzelce düşünmüşündür bizlerin söylediklerini unutma bi çok insanın ne kadar çok isteyip bulamadığı melek senin içinde seninle yaşayacak ve biliyorumki bunca sözden sonra sende ona kıyamayacaksın lütfen aldırmaya ya daha ne istiyorsun bebeğini doğur olurmu arkadaşım

olaydaki risk şudur
kürtaj sonucu nadirde olsa rahim yapışması oluşabilir
oda çözümsüz değildir

Canım ne güzel konuşmuşsun.. Çok duygulandım... Ahh o 9 ay ne güzel olur kimbilir.. Allah gerçekten isteyenlere bu duyguyu nasip etsin inşallah. Gözlerim doldu inan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…