Arkadaşlar kafam çok karışık

çocuk malesef düşünemiyorum. sürekli hasta olduğum için ilaç kullanırken bebek sahibi olamam. varlık içinde yokluk çekeceğiz. eşimde kiraya çıkmayada razı değil. birtürlü ikna edemiyorum. birşey desem güvenim sonsuz diyor. benim değil. kendi ailemden ve ananemlerdende biliyorum mirasta hep kavga kıyamet koptu. onlarda güveniyorlardı ailelerine ama olmadı. eşimede anlatıyorum. o öyle yetişmemiş sesi çıkmazmış. diyemezmiş annesine, ben desem kavga eder. ölünce nasılsa sizin diye duygu sömürüsü yapar. ozmanda gene ben suçlu olurum. eminim.

çok konuştum eşimle ikna olmuyor. kötü örnek versem benim annem kardeşim öyle insanlar değil diyor.

benimde kardeşlerim olduğu halde babacığım bahçemi satıp vereyim diyor. annem keşke bileziklerim olsaydı da verseydim diyor. ama onlar benim olsun havasında.

Niye istemiyor ben soylıyeyım Allah korusun eşine birşey olursa gelinine ev kalır dıye korkuyor ona kalacagına diğer oğluma kalsın dıye dusunuyor.. Ben olsam hayatta kabul etmezdım kırada otururum bu baskı altında oturmam.. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Allah onu hiç nasip etmesin bana. Ben önce öleyim. Evde kalır nasılsa onlara. eğer öyle düşünüyorlarsa çok yazık...

eyvah ki eyvah... iş bence eşinde bitiyor. malesef ben de evlenirken karşı tarafın maddi durumunu düşünerek herşeyi sindirdim. ama biz bayanlar artık buna dur demeliyiz. biz enayi gb çalışalım bir şey ödenmesin yapılmasın bzm için. cok geç uyandım ama artık susmuyorum. biraz diş göstermek lazım. bence eşinle konuş herşey ogullarında bıter. neden senın uzerıne olmuyor fln de..evlenirken de bana guzenmedıgınden mı de bence...kayınvalıdeye bırakılmamalı...

o kelimeyi anlamadım canım ben:26:.

tatlım ama birşekilde ikna etmelisin...eşin senin sağlığını nasıl böyle hiçe sayar??

bence can alıcı yerden konuya gir...sağlığını sen önemsemezsen kimse önemsemez böyle..

bak tatlım bizimde şuanda borcu devam eden evimiz eşimin babasının üstüne..

bizimki mecburiydi biraz,ne bana nede eşime kredi çıkmayacağı için babası çekti krediyi

sonuçta borcu biz ödüyoruz ama ev eşimin babasına ait..
bu durum evliliğimizin ilk yıllarında inan çok huzursuz ediyordu beni..

.eşim benim için çok büyük önem taşıyor ama kusura bakmasın
bigün popoma tekme yersem ,gençliğimde çalıştıklarımın üstünede soğuk su içemem..
üstelik belki bende ayrılmak isteyebilirim ilerde..neyin garantisi varki???
bugün iyiyiz ya yarın_??

ve bir avukatla konuştum,bana boşanma durumunda ödediğin kısmı ispat edersen alabilirsin demişti..
banka dekontlarımı saklıyorum zaten..
ama senin durum çok daha vahim..nedenmi çünkü,kaynanan olacak o akıllı kadın
o ruutubetli evin yarısını,ferah üst katlarda bir evin yarısına eşitlemeye çalışıyor..
ve o yarısıda hiç bir emeği olmayan eşinin kardeşine gidecek..

haybeden milyarlarca zararınız olacak..

sen el kızısın güvenmeme hakkın var..
ben bunu eşime milyon kere söyledim....şaka değil,geçliğimizi verdik biz bu ev için..

çocuk sahibide olmazsın tabi tatlım,önce sağlıklı bir ortamda yaşamanız lazım

bunlarıda anlat eşine..bu ortamda nasıl çocuk büyüsün de..
o kadın eşinin anası..eşine yamuk yapmaz belki ama sana yapar..

Allah korusun eşine bişey olsa o ev %100 kaynanana kalacak..

bu riske girmeyin...kayınvalidenin düşünceleri TEMİZ olsaydı,seninde gönlünü kırmaz ve oğlunun üstüne yapmanızı
önerirdi...

eşin anlamıyorsa hakkını aramak için kavga etmektende çekinme,oğlu huzursuz olunca
birazda o oğlunun mutluluğu için fedakarlık yapsın...

akıllı ol tatlım....ağlamayana meme yok gerçekten..

sen o evde sağlığını kaybedicen,sonra senin yerine orsp.nun biri getirecekler, hanfendiye

süper lüks ev alacaklar benden sana söylemesi....
ağır oldu biliyorum ama gerçek bu..

Son düzenleme:

nede güzel yazmışsın. bencede hakkını GÖRÜMCEK e yedirme.

kaynana bu durumu koz olarak kullanır ilerde ufacık tartışmada çıkın evimden diyebilir.
o zaman ne olacak

bence böyle bir şeyi asla kabul etmeyin. madem eşinin kardeşleri bunu sorun etmiyormuş, o zaman ne diye evi kendi üzerine yapıyor kayıncaliden. sorun yoksa sizin üzerinize yapsınlar, eşinizin yani... ev benim üzerime olsun demesi bile ileride bunu sorun yapacaklarını gösterir. hem ayrıca yarı parasını siz ödeyeceksınız az değil. ama ileride belki de herkes hak iddia edecek. bence ya evin tapusunu yarı yarıya yapın, madem borcunu ödüyorsunuz bu hakkınızdır, yahut sadece sizin olmasını teklif edin. sorun olacaksa da biz kredi borcumuzu bitirince sizden aldığımızı da öderiz deyin kayınvalidenize. sonuçta boğazınıza yapışacak değil, rahatlayınca ödersiniz...

bence burada eşinize de çok iş düşüyor. ona bir bayan olarak çalışıp tüm maaşınızı ev kredisine vermişken sorun çıkmayacaksa neden eşinizin değil de annesinin üzerine olduğunu anlatmaya çalışın. makul bir şekilde konuşursanız size hak verecektir...

Arkadaşım evlenirken aklınız nerdeydi?

Eşiniz nasıl ben sesimi çıkartamam der yahu? Bu ne demek? Sesimi çıkartamam ya kabullen ya da otur mu diyor yani size?

Ama bence herkesin akıl edemediği birşey daha var. Belki adam sesini çıkartabiliyordur ama annesi oğlum bak daha yeni evlisiniz çocuğunuz da olmuyor boşanırsınız bişe olur kadın dava açar alır senin üstünden bu evi ama bak benim üstüme olursa benim olan senindir yavrum demiştir? Böyle bir açıklamadan sonra neden adam almak istesin ki üzerine?

ilk önce sizde de hata var ev kayınvalidenin ama satmaya kalkıyorsunuz ben olsam belki ben de malımı sattırmam...kayınvalidenden para alıp üstünü tamamlayıp ev alıp onu da kayınvalidenin üstüne yapmak hiç mantıklı değil......karı koca çalışın bakın küçük de olsa 2 oda bir salon bir ev alın krediyle madem o kadar acilliyeti var başka ev egirme ihtiyacın var??ya da kira ya çıkın uygun fiyatlı küçük bir yere..sonra ev alma işlerine bakın ama evin yarısını ödeyip kayınvalidenin üstüne yapmak mantıklı değil...bir tartışma olup da çıkın evimden dese bişi yapamazsınız.

konu sahibesini tenzih ederim lafım sana değil;
kimse yanlış anlamasın beni ama ben de bir gelinim neden gelinlerden bazıları "evi var vermiyor "gibi düşünüyorlar erkek tarafı için??arkadaş vermeye mecbur değiller ki?ha tüm kardeşlere olup da bir size olmazsa yine kırılabilirsin ama bu konuda konuşacak gelin değil kocadır bence çünkü mal onun anne babasının değil eşnin ana babasınındır.yani bir gelinin aileye gelip de ev vermiyo demesi bana çok yanlış gelir kimse kimseyle kazanmıyor vermeye de mecbur değildir evini...abimin ayrıldığı eşi annemlerin kirada bir evi var "evi vermiyorsunuz diye kavga etmişti...halbuki babam emekli ve okuyan bir kardeşim var o evden gelen kirayla dönüyor ev..bu tarz girişimleri olanlara çok kızarım.bana da derler kayınvalidenler niye yardım etmiyor diye "yardımetmek zorunda değiller ki! adamların daha 2 tane lisede çocuğu var neden yardım etsin;?"der kızarım..bunu diyenleri anlıyorsunuz az buçuk aslında niyeti fesatlık katmaktır içinize ve aranıza...saf temiz bi niyetle soranı zaten anlayıp çıkışmam..

evin yarı parasını siz verecekseniz niye kayınvalidenizin üzerine oluyor ki?ileride miras bölüşülürken eşinizin kardeşi de payını isteyecek ve evin yarısının bedavadan üzerine konacak ama size zaten parasını kendinizin ödediği ev miras olarak kalacak.bu durumda haksızlığa uğrayan siz olacaksınız.kayınvalideniz ne kadar uyanıkmış:)bence bu ev sizin üzerinize olmalı.keyınvelideniz eşinizin kardeşine de başka birşey yapar... madem eşitliğe bu kadar takmış iki tarafa da haksızlık etmesin.

kaynana bu durumu koz olarak kullanır ilerde ufacık tartışmada çıkın evimden diyebilir.
o zaman ne olacak

bak cnm, bizler burada senin iyiliğini düşünüyoruz. orta yolu bulmaya çalışıyoruz...sağlık herşeyden önemli..bedensel ve ruhsal sağlık olmadıkça hiçbir zaman mutlu olamazsın. burada senin kaynanan işgüzarlık yapıyor. pekala sizin kaldığınız daireyi kiraya verebilir ve size de oranın kirasını verir ve siz daha sağlıklı bir eve çıkarsınız. eşin kendi ailesini her zaman korur, sen sen ol onlarla kötü olma, yoksa sen kötü olarak bilinirsin.iş eşinde bitiyor. önce eşine biraz duygu sömürüsü yapacaksın yoksa halimizden anlamıyorlar. eğer o evden kurtulmak ıstıyorsan hasta numarası bile yap...işe yarıyor. eşin nasıl olsa bu duruma dayanamaz siz de başka eve cıkarsınız. ev durumu için de eşin yine annesiyle konuşsun, o benım hakkım desin... ev eşinin hakkıysa onun üzerine yapsınlar, sen onu bu konuda tesvik et. hatta yoksa benim yüzümden mi senin üzerine yapmıyorlar da de bence, kaçan göçen yok ya de...sen bnm kocamsın kocam kalacaksın diye de garanti ver eşler bunu duymayı severler..

Ben eşime sadece şunu söyledim. Bu arada benim eşim tek çocuk.Eşimin işlerimize ters bir yerde dairesi vardı oturamadık hiç.O evi sattık.Üzerine biriktirdiklerimizi koyduk,benim üzerime 10000 tl kredi çektik.Miraslı satış olduğu için kayınpederimin üzerine bir arsa aldık ve yine onun üzerine ev yapıyoruz.Ama kayınvalidem banka hesabında para olmasına rağmen benim kenardaki 3-5 bileziğimi ve oğlumun doğumunda takılan altınlarınıda bozmam konusunda bir baskı yapıyor ki sorma gitsin.Annen baban bu yaşına kadar sana güvenmemişki satığımız evi senin üzerine yapmamışlar ben nasıl onlara güveneyim?Yok bana güvenmedikleri için yapmıyorlarsa yine ben neden güveneyim? Yarın öbürgün sana birşey olursa çocuğumun geleceği için ben annen ne derse onu yapmak zorunda mı kalacağım? Yada yarın öbürgün bize birşey olurda ayrılırsak benim kenarda hiç mi güvencem olmayacak?Allah korusun ya hastalık çıkarsa, ya ölüm olursa...Dedim 3-5 kuruşunda değilim hiç bir zamanda olmadım bilirsin beni.Ama bizi zorlayacağına madem öyle versin kenardaki parasından borç biz ödeyelim taksit taksit. Eşim istemiş birgün. Yok benim param demiş. Şimdi diyorki annemle para alışverişim bitmiştir benim. Kenarda parası var biliyorum ama gözümün içine baka baka yok dedi bana. Karının altınlarını bozdur diye bağırıyor. Ölsem tek kuruşunu istemem. Bu arada biz kendi paramızla güle oynaya bir daire alabilirdik. Ama beynimizi yedi bizim bize yakın olsun. Yaşlanınca bize kim bakacak. Kendi arsanıza olsun. Bize de üstünüze çıkarsınız. Biz yalnız ne yapacağız diye... Vicdanım el vermedi dinledim bende. Neyse, eşim anladı artık ama. Benim geleceğimiz için mücadele ettiğimi. Annesinin derdininse sadece benimle uğraşmak ve para olduğunu. Allahıma Hamdolsun çok iyiyim şimdi. Karışmaya çalışıyor pencere öyle olmasın mutfak böyle olmasın diye ben ağzımı bile açmıyorum. Eşim yapıştırıyor cevabı burası N.evi o nasıl isterse öyle olacak. Sen karışma anne

O yüzden sizde bu yönlerini gösterin annesinin derim ben. Bire bir etkili oldu bende. Umarım sizde de işe yarar...

kayınvalidenın amacı yarın öbürgün boşanma gibi bi durum olursa sana mal kaptrırmamak
veya diğer oğluna isediği daireyi verebilmek istediğinde bu ev benım diyebılmek rahatça.
daireler onun üzerine olduğu için o ne isterse yapar
eğer o evde senınde emeğin çalışıp kazandğın kazancın olacaksa sende sesini çıkarmalısın.
bu zamana kadar ailen üzülmesin diye ses etmemişsin ama artık kendını ezdırme.

madem eşin annesinin üstüne olmasını kabul edıyor babanda sana arsasnı satıp daire alsın orda oturun orası babanın üzerine olsun.
hem kaynana çilesi çekmessın hemde borcun olmaz.

çok akıllı bu kaynanalar ya ama akılları sadece sesını çıkaramayan gelinlere söker..

akıllı ol senı kendınden başka kımse duşunmez, eşin bıle annesını haklı görürse hemde

yarın öbürgün eşinin diğer kardeşleri kayınvaliden o eve para verdı dıye sızden hak ıddıa etmeyeceklerı ne malum,
kendini riske atma ya evı sadece kendınız alın tek başınıza
ya tapuyu oratk yaptırın (ben olsam bunu bıle yaptırmam)
yada baban alsın sana
o zamana kadarda kıraya çıkın
eşinşn ve ailesiin sesi çıkacağına senın sesın çıkar canım.

teşekkürler arkadaşlar. eşim hastalık durumumu bildiği için o teklif etti evi satar başa baş daire alırız diye. üç beş kuruş alınan daire için masraf yapsaydık sesim çıkmazdı onun üstüne olurdu. ama durum farklı baya bi borca gireceğiz. benim kenarda duran param pulum gittiği gibi çalışarak ödemek durumunda kalacağız. eğer hiç birşeyleri olmasaydıda eşimle evlenirdim mal varlığı umrumda olmadı hiç. çıktığımız günlerde neyi var neyi yok bilmedim. umursamadım. evlenirkende sorgulamadım. eskiden çalıştığı yerde çok para kazanıyormuş. o paraları ne yaptında demedim hiçbirzaman. diyememde ilgilendirmez beni. ama şimdi ben değilim biziz. dün anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce. eşim annemi üzerim diye sesini çıkartmayı düşünmüyor.

konuyu anneme de açmak zorunda kaldım. o da birçoğunuz gibi en azından ortak olsun eşin ve annesinin üzerine dedi. sonuçta çalışmasaydın fark etmezdi kimin ne para kattığı.. kimin üstüne olduğu... ama çalışıyorsun seninde çok fazla emeğin olacak (çalışmasaydımda olacaktı ama şimdikinden daha az). tapuda babanda olur (kvalide de demişti babanda gelir diye). o söyler bu şekilde uygun olmadığını dedi. kavga etmeye kalkarlarsa diye dün uçukladım. anneme demek hiç istemezdim ama işin içinden çıkamadım. bakalım ilerisi ne gösterecek.

eşimin beni düşündüğünü, bebeğimiz olursa annenlerin evine yakın olalalım. rahat edersin demesinden ve evi oradan bakmasından eminim. sadece eşim annesini kırmaktan korkuyor (ben küçük olduğum için beni kırmakta sorun görmüyor galiba, yada nazı bana geçiyor).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…