Arkadaşlar kan uyuşmazlığı olan varmı aranızda

Nagihan

kızıma kavuştum şükür
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
6.045
44
683
İstanbul
BENİM ŞİMDİLİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SORUNUM ARKADAŞLAR
EŞİMİN POZİTİF

BENİM NEGATİF
DR ŞİMDİ TEST YAPTIRDI SONUCU DAHA ALMADIM AMA 28 HAFTADA BANA İĞNE VURULACAĞINI SÖYLÜYOR BİRAZ TEDİRGİNİM BU KONUDA
BÖYLE BİŞEY YAŞAYAN VARMI ARANIZDA YADA YAŞAMIŞ OLAN

ŞİMDİKTEN HERKESE TŞRLER EDİYORUM bilmiyorumkismilemafoldumben

aaaaaa gerçektenmi sana kan testi yaptımı dr run sanırım 12 haftalıksın sen çizergene göre dedim ama

benimde eşimle kan uyuşmazlığım var doktorum 28 inci haftada iğne yapıldıgını ama kendisinin bunu pek önermediğini söyledi,eğer bebeğin kanı doğdugunda pozitif olursa 72 saat içinde bana iğne yapılması gerekiyormuş,buda yeterliymiş zaten birde bu hafta kan uyuşmazlığı için yani kanımda antikor oluşmaya başlamışmı bunu öğrenmek için indirekt coombs testi yaptı oda negatif çıktı çok şüükür,yani panik yapmana gerek yok ama ufakda olsa bir kanamn oldugunda yada karnına bir darbe alırsan hemen doktora başvur bebeğinin kanı pozitif ise sorun olabilir,Allah korusun düşük bile olursa doktoruna kan uyuşmazlığını hatırlat çünkü ozaman iğnenin yapılması gerekiyor...

banada dr biri doğumdan sonra demişti o dr da ben kan sonuçlarını görürmüştüm kendi dr ma oda yoktu başka dr baktıoda doğumdan sonra sana iğne vurulacak dedi
şimdi kendi dr 28 haftada iğne vurulacak dedi
şimdi benim kafam karıştı ben iğneyi vurduracağım vurdurmayayımmı

şimdi bana istediği bu teste belli olurmu neolduğu
her 2ayda bir bu testi yapacağız dedi
beni birazdaha aydınlatırmısın pek bişey anlayamadım kusura bakma

bana herhangi bi aylık test yapmıyolar. bende iğne olayını doktorumla konuşmadım çevremden duyduğum için bilgim var. ama bir düşüğüm var ondan hemen sonra yapıldı.

banada dr biri doğumdan sonra demişti o dr da ben kan sonuçlarını görürmüştüm kendi dr ma oda yoktu başka dr baktıoda doğumdan sonra sana iğne vurulacak dedi
şimdi kendi dr 28 haftada iğne vurulacak dedi
şimdi benim kafam karıştı ben iğneyi vurduracağım vurdurmayayımmı

şimdi bana istediği bu teste belli olurmu neolduğu
her 2ayda bir bu testi yapacağız dedi
beni birazdaha aydınlatırmısın pek bişey anlayamadım kusura bakma
şimdi 28. haftada yapılacak olan iğne bebeğinin kanı pozitif ise senin vücudunun bebeğinin kanındaki hücreleri gördüğü zaman (buda ancak doğumda oluyomuş yada karnına bir darbe alırsan yada kanaman olursa) bu yabancı hücrelere karşı silah yani antikor oluşturuyomuş ve bebeğinin kanını parçalamaya çalışıyomuş, o yüzden öncelikle bu dediğim testi yaptırman lazımki kanında böyle bi antikor oluşumu varmı,ben yaptırdım bu testi şuanda 25 haftalık hamileyim böyle bişey çıkmadı doktorumda bu iğnenin çok gerekli olmadıgını söylemişti zaten,belkide bebeğinin kanıda negatif bu iğneye belki hiç gerek yok o yüzden doktorunla konuş istersen bu konuyu ben yaptırmayı düşünmüyorum doktorunla konuştuktan sonra sende kararını veririsin.

bizde de kan uyuşmazlığı var. 2 kere kan uyuşmazlığı testi yaptırdık. bana 28.haftadaki iğneden kimse bahsetmedi. doktorum kanaman olursa muhakkak gel dedi. onun dışında bebek ve annenin kanı doğum esnasında karışıyormuş, bebek pozitifse 72 saat içinde anti d iğnesi yapılıyormuş. bebek negatifse zaten iğneye falan gerek yokmuş... bebek pozitifseve doğumdan sonra iğne olmazsan, anne pozitif kana antikor oluşturmayı bu gebelikte öğrendiği için, diğer gebeliklerde düşük gibi sorunlar yaşanabiliyormuş.

Benim kan uyuşmazlığım var... Halamın da vardı ilk doğumunu evde yaptı 72 saat içinde olması gereken antikor ile ilgili aşıyı da yaptıramadı.. 2. bebeği sakat oldu bu yüzden ve 2 gün yaşadı... Önemli olan doğum veya 4 haftayı gecmiş gebelikteki düşükten sonra 72 saat içinde bu iğneyi vurdurmak. Yoksa 28. haftada iğne diye bir şey ilk defa duyuyorum... Gereğini de çözemedim. Zaten vücut doğumda pozitif kanı görüyor ve antikor üretiyor 28. haftada ne alaka iğne acaba özel bir durum mu var yoksa kanamalı gebelik mi? Anlayamadımbilmiyorumkismile

Arkadaslar bu iğne pahalı ve bildiğim kadarıyla ssk karşılamıyor. ama mutlaka olmalı çünkü ilk gebelikte hiç bir risk yok ancak 2. gebelikte bebek ya düşüyor ya da sakat doğuyor çünkü annenin vücudu ilk gebelikten tanıdığı bu yabancı kan hücrelerine savas açıyor.. Ben yeğenimi kaybettim bu yüzden kafa tası ve beyni dışardan görünüyordu..:(:çok üzgünüm: Doğduğunda... Ancak iğne için doğumu beklemek de yarar var çünkü bebek negatif kan ile doğabilir. O zaman vücut antikor üretmez yani hiç kan uyuşmazlığı yokmuş gibi olur...

bana da iğneden bahseden olmadı ama indirekt coombs testi yaptı doktorum negatif çıktı bir de doğumdan sonra 72 saatin var dedi bebeğe iğne yapılması için eğer uyuşmazlık olursa tabi belki o da negatif olur...

Arkadaslar bu iğne pahalı ve bildiğim kadarıyla ssk karşılamıyor. ama mutlaka olmalı çünkü ilk gebelikte hiç bir risk yok ancak 2. gebelikte bebek ya düşüyor ya da sakat doğuyor çünkü annenin vücudu ilk gebelikten tanıdığı bu yabancı kan hücrelerine savas açıyor.. Ben yeğenimi kaybettim bu yüzden kafa tası ve beyni dışardan görünüyordu..:(:çok üzgünüm: Doğduğunda... Ancak iğne için doğumu beklemek de yarar var çünkü bebek negatif kan ile doğabilir. O zaman vücut antikor üretmez yani hiç kan uyuşmazlığı yokmuş gibi olur...

iğne masrafını devlet karşılıyor fakat hastaneden rapor çıkartılması gerekiyor. benim iğne zamanım tam eczanelerle devlet arasındaki sürtüşmeye denk gelmişti, prosedürle uğraşamadım 120 lira verdim ama devlette karşılayabilirdi yani.

benim annemle babamda kan uyuşmazlığı var.
benim kanım pozitif olunca sadece anneme iğne yapmışlar o kadar.
tabi bu dediğim yaklaşık 25 sene önce... :)
annem kanın negatif olsaydı kanını değiştireceklerdi der..

canım ben ozel hastanedeydım burda buyuk doguma gecmek zorunda kaldım ve bu kan uyusmazlık ıgnesı bana 26 haftalıkken burda yapıldı yanı ssk karsılıyo bızden bıse ıstemedıler rahat olabılırsınz ama pahalı olup olmadıgını bılmıyorum

BENİM ŞİMDİLİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SORUNUM ARKADAŞLAR
EŞİMİN POZİTİF

BENİM NEGATİF
DR ŞİMDİ TEST YAPTIRDI SONUCU DAHA ALMADIM AMA 28 HAFTADA BANA İĞNE VURULACAĞINI SÖYLÜYOR BİRAZ TEDİRGİNİM BU KONUDA
BÖYLE BİŞEY YAŞAYAN VARMI ARANIZDA YADA YAŞAMIŞ OLAN

ŞİMDİKTEN HERKESE TŞRLER EDİYORUM bilmiyorumkismilemafoldumben

canım benımde kanım b negatıf esımın de b pozııf aynı sıkıntı bızdede var ama rahat ol ılk cocugunsa daha da rahat ol bıse olmuyomus banada 26 haftalıkken yapıldı ıgne hakkında hayırlısı olsun

bu ıgnenın hıc bı zararı yokmus arkadaslar 28.haftada yaptırırsanız garantı oluo bebegın antıkorlarının vucuda gecmesı onlenıo dogumdan sonra da zaten yapıolar artık devlet karsılıo bu ıgneyı

bende de var uyusmazlık ve ben bu hafta yanı 28 haftamın içinde vuruldum iğnemi devlet ayaktaki hastada karsılamıyor doktorum yatıs verdi indirect coombs tahlılım ve kan sayımım yapıldı indirect negatif cıkıncada iğnemi vurdular 28 haftada yapılmasının nedenı allah korusun iç kanıma olursa diye önlem bide dogumdan sonra vurulucam

bende kan uyusmazlıgı var 2 ay once kan testı yaptı doktorum bebegın kan gurubu negatıf oldugundan hıc bır sorun yok.ama kafana takma teyzemde kan uyusmazlıgı var dogum sonrası ıgne vuruyolar.

benim de kan uyuşmazlığım var. ilk doğumuumda 5. ayda kanamam olduğunda ve doğumdan sonra iğne yapıldı.
ikinci doğumumda sadece doğumdan sonra 3 gün içinde bebeğin kan grubu ne olursa olsun farkatmez diya yapıldı.
şimdi üçüncü hamileliğim ve yine doğumdan sonra yapılacak. Doktoruma sordum ilkinde niye iki kez diye anne ve bebeği korumak amaçlı ilk hamileliklerde ne olursa olsun yapılıyormuş. sağlık bakanlığı önerisi de bu şekildeymiş.
bu iğnenin anne ile ilgisi yok. bebeğin doğumu sonrası annenin vücudunda kalan antikorlar diğer bebeği sakat bırakmasın diye yapılıyor. endişelenmeyin arkadaşlar.

Back
X