arkadaşlar kız çocuk anneleri yardım edebilirlermi rica etsem.

ebruli26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
782
36
118
İzmir
kk sevgili üyeleri belki büyük bir dert değil ama kız kardeşim dert ediyor kendine bende ona yardımcı olabilirim ümidiyle bu konuyu açmak istedim.aranızda muhakkak kız çocuğu olan yada bu konuyla ilgili fikri olan çok kişi vardır.yiğenim 2,5 yaşında ama saçları nerdeyse yok gibi.sıfıra vurdurmak istiyoruz ama bir faydası olurmu,yaşı bunun için uygunmu ki pisikolojik açıdanda önemsiyoruz olayı.fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olucam.şimdiden teşekkürler.

kk sevgili üyeleri belki büyük bir dert değil ama kız kardeşim dert ediyor kendine bende ona yardımcı olabilirim ümidiyle bu konuyu açmak istedim.aranızda muhakkak kız çocuğu olan yada bu konuyla ilgili fikri olan çok kişi vardır.yiğenim 2,5 yaşında ama saçları nerdeyse yok gibi.sıfıra vurdurmak istiyoruz ama bir faydası olurmu,yaşı bunun için uygunmu ki pisikolojik açıdanda önemsiyoruz olayı.fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olucam.şimdiden teşekkürler.

Benimde saçlarım çocukken çok seyrekmiş , sonra belime kadar olan bebek saçımı sıfıra vurmuşlar 4,5 yaşlarında hayal meyal hatırlıyorum ama sonradan çok sağlıklı oldu saçlarım hep , hemde gürleşti..
görümcemin saçlarıda seyrek kayınvalidem sıfıra vurdurmadığı için pişman..
hem hatırlamaz bu dönemleri hem kış aylarındayız bere falan takarsınız kısa sürede uzar inşallah , süslü püslü bantlar bandanalar takarsınız ..

Benimde saçlarım çocukken çok seyrekmiş , sonra belime kadar olan bebek saçımı sıfıra vurmuşlar 4,5 yaşlarında hayal meyal hatırlıyorum ama sonradan çok sağlıklı oldu saçlarım hep , hemde gürleşti..
görümcemin saçlarıda seyrek kayınvalidem sıfıra vurdurmadığı için pişman..
hem hatırlamaz bu dönemleri hem kış aylarındayız bere falan takarsınız kısa sürede uzar inşallah , süslü püslü bantlar bandanalar takarsınız ..

canım çok teşekkür ederim verdiğin fikir için özellikle bere ve bandana fikri çok hoşuma gitti sanırım yiğeniminde hoşuna gidebilir bu şekilde.

canım çok teşekkür ederim verdiğin fikir için özellikle bere ve bandana fikri çok hoşuma gitti sanırım yiğeniminde hoşuna gidebilir bu şekilde.

Canım bana sorarsanız mutlaka yaptırın yani , görümcem 27 yaşında ama zorluk çekiyor saçının azlığından..

Bizimde ufaklık var hiç saçı yoktu 2 yaşına girecek şubatta:9:
Saçlarını sıfıra vurdular bide her banyoda badem yagı ve saf zeytinyağı ile başına masaj yaptılar:31:
Şimdi neredeyse her gün ona toka alıyorum:16:

Benim kizim da 2 bucuk yasinda ve bizde ayni dertten muzdaribiz.
Üstelik benim kizimin saclari kivircik yani öyle lüle filan degil bildigin kiskivircik;) kuruyken asla tarayamam illa yas olacak, banyo yaptirirken sasiriyorum arka saclari omuzlarini geciyo filan ama kuruyunca bonus ;) taaa gecen kistan beri herkes diyo sifira vur diye ama kiyamadim simdi yine herkes diyo hazir kis geldi bere filan takarsin diye gene kiyamiyorum napicam bilmiyorum iki bucuk senede bu kadar oldu ancak sifira vururssk kimbilir ne zaman uzar diyorum birde dedigim gibi kivircik sac öyle uzadigida hemen belli olmaz seneye krese basluycak onuda düsünüyorum ya uzamazsa saci o zamana kadar yada uzasa bile güzel görünmezse? Aceba hic kesmesem o zamana kadar hem uzar hemde siklasir mi ki ;) ? Off bilmiyorum ya...
Sanada yardimci olamadim kusura bakma...

Bizimde ufaklık var hiç saçı yoktu 2 yaşına girecek şubatta:9:
Saçlarını sıfıra vurdular bide her banyoda badem yagı ve saf zeytinyağı ile başına masaj yaptılar:31:
Şimdi neredeyse her gün ona toka alıyorum:16:

yaaa ne güzel inşallah bende çeşit çeşit tokalar alırım yiğenime.işe yaramazsa çocuğu bu soğukta bide saçsız bıraktığımızla kalmak istemiyorum canım ya o yüzden sormak istedim sizlere.saf asitsiz zeytinyağı getirecek bir arkadaşım çanakkaleden kendi zeytinlikleri var onu sürücez badem yağıda karıştırırım içine teşekkür ederim.

Arkadasim benimde 2.5 yasinda bir kizim var gecen nisanda ben kendim sifira vurdum saclarini bastan biraz uzuldum ama saci hic yok gibiydi sonra arkasi lastikli bandanalar var onlardan aldim hatta kiziminda cok hosuna gidiyordu keloglan oldum diye seviniyordu yavrum simdi sukur cok gur vekalin telli saclari tamam yine cok uzun degiller ams daha sagliklilar konunu okuyunca zeynebimin o kabak kafasi geldi aklima

Arkadasim benimde 2.5 yasinda bir kizim var gecen nisanda ben kendim sifira vurdum saclarini bastan biraz uzuldum ama saci hic yok gibiydi sonra arkasi lastikli bandanalar var onlardan aldim hatta kiziminda cok hosuna gidiyordu keloglan oldum diye seviniyordu yavrum simdi sukur cok gur vekalin telli saclari tamam yine cok uzun degiller ama daha sagliklilar konunu okuyunca zeynebimin o kabak kafasi geldi aklima

benim saçlarım çok seyrekmiş küçükken annem vurdurmaya kıyamamış üzülürüm diye.ama şimdi gayet güzel saçlarım var hem uzun hemde normal sıklıkta :)isterseniz üzmeyin küçüğü

oğlum 4 yaşında vurdurdum gerçi pek bişey farketmedi ama etkilenmiyolar o yaşlardavurdunuz vurdunuz azcık daha büyürlerse istemezler

benim buyuk kizimin saci dumduz :51:kisacik kestiriyoruz 4 yada 5 ay sonra beline iniyor :46:oglumunda cok cabuk uzuyor :46:ama ufakligin sacinin onu gur arka o gibi birseydi bizde sifir yaptirdik 1 yasinda inan ablasinin psikoloji bozuldu niye sifir yaptirmisiz ilk gunu agladi bile kardesi cirkin olmus:27:neyse simdi cadinin saclari megersem lule lueymis ondan gec uzuyormus sac uzadikca yukari dogru kivriliyor ama ise yardi o yaptirmamiz daha guzellesti saclari bide toka tutmuyor oyle geziyor cok terlemedikce elletmiyor o bonus kafayi :34:

benim buyuk kizimin saci dumduz :51:kisacik kestiriyoruz 4 yada 5 ay sonra beline iniyor :46:oglumunda cok cabuk uzuyor :46:ama ufakligin sacinin onu gur arka o gibi birseydi bizde sifir yaptirdik 1 yasinda inan ablasinin psikoloji bozuldu niye sifir yaptirmisiz ilk gunu agladi bile kardesi cirkin olmus:27:neyse simdi cadinin saclari megersem lule lueymis ondan gec uzuyormus sac uzadikca yukari dogru kivriliyor ama ise yardi o yaptirmamiz daha guzellesti saclari bide toka tutmuyor oyle geziyor cok terlemedikce elletmiyor o bonus kafayi :34:

:) sanırım bizimde korkumuz biraz çirkinleşecek olması.ben hep karşı çıktım kardeşime olmaz kestirtmem psikolojisi bozulur çocuğun çirkinleşir diye.birde işe yaramazsa çocuk o kafayla aylarca boşu boşuna gezicek diye düşündüm.ama madem işe yarıyor yaptırıcaz artık.bu arada bizim cadınında saçları da hafiften lüle sanırsam :)

ben kızımın saçlarını kestirirken sormuştum sıfıra vurdurmakla uçlarından aldırmanın etkisi saçta aynıymış.Bebekken sıfıra vurdursan da vurdurmasan da o saç büyüyünce ne kadar gürlükte oluyosa o oluyo demişti bebek kuaförü. Bence kesinlikle sıfıra vurdurup çocuğun psikolojisini bozmayın sonuçta kız çocuğu.

kardeşimin bi tutam saçı var yada yoktu şimdi gör mısır püskülü gibi :1: biz kazıtmadıkta.
ama istiyorsa yapabilir. yaşı büyüdükçe normale dönüyor

yaaa ne güzel inşallah bende çeşit çeşit tokalar alırım yiğenime.işe yaramazsa çocuğu bu soğukta bide saçsız bıraktığımızla kalmak istemiyorum canım ya o yüzden sormak istedim sizlere.saf asitsiz zeytinyağı getirecek bir arkadaşım çanakkaleden kendi zeytinlikleri var onu sürücez badem yağıda karıştırırım içine teşekkür ederim.

Şimdi tam zamanı bence.Yaza kadar uzar inşallah.Bende kızım 3 aylıkken kışın sıfır yaptık saçları.10 aylık ama bir fark göremedim ben şimdilik.Umarım sizde işe yarar.

kizim iki yasini yeni bitirdi
saci ayni dediginiz gibi yok denecek kadar az
sifira vurdurmami herkes söyledi
ama bunu dr ve kuaförlerde dahil cok gereksiz buluyorlar
yani sifira vurdumu bir cözüm degil
kuaförumuz sik araliklara kestir dedi
bir kere kestirdim
bir daha da kestirmem
az olursa olsun zaten acik tenli kizim
cok gür sac olmasi mumkun degil
yani kisacasi sifira vurdurmak hikaye
yok öyle sey

ben 28 yaşındayım hep sıfıra vurdum saçlarım o kadar gürki anlatamam hem gür hem çabuk uzuyor şuan bile sıfırda kuafere sordum peynir ve su çok tüketirsen öyle olur demişti

Benim de cocukken hic saçlarım yokmus :)
Ama simdi gur guclu saclarim var
Kizim da 2,5 yasinda sacli ama bazi cocuklarin saclari gec çıkabiliyor
Sifira vurdurabilirsiniz

bu yorumlardan sonra fikrim değişmeye başladı işe yaradığını söyleyende var aksini söyleyende.zaten gürleşmesi için değilde hani belki saç telleri kalın çıkarda biraz daha iyi olur diye düşünmüştüm.

Back
X