Arkadaslar lütfen bi bakar mısınız

Sepesel

Küsmek istiyorum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
1.645
3.217
53
37
herkese merhaba
Aklıma takılan bazı sorulara en iyi burada cevap bulabilirim
Eşimle tartıştık ve ben annemlerin evine geldim
Konu isim tartışması,iki kızımında iki ismi var malesef
İlk kızıma kaynananında adı verildigi için herkes sadece onu kullanıyo
Hadi tamam dedim ama ikinci kızımın adını kendi ismime uygun kurdum basınada üç harfli kuranda gecen bir isim koyduk
Ben ikisini kullanıyorum ama görünceler saolsun bana inat sadece üç harfli olanı kullanıyolar
Bende uyardım iki ismi birlikte soyleyin diye
Eşim(lafta eş,icraatte hiçbişey) sinirlendi ve tartışma böyle basladı

Neyse benim merak ettigim sunlar;para falan yok yanımda,eşim kartıda elimden aldı
Şuan için boşanma davası acmadan ne yapabilirim
Tedbir nafakası diye bişey duymuştum ama onun içinde avukat mı tutmak gerekiyo
Dedigim gibi elimde sadece elli lira var ve annemden babamdan para isteyemem şu durumda
Birde kredi ödüyo eşim ve egm de memur,bunlar herhangi bir seye engel olmaz degilmi
Sonuçta cocuklarına bakmakla yükümlü diye biliyorum
Adliyeye gidip dilekçe falanmı vermem gerekiyo
Nolur aydınlatın beni
Herkese tesekkürler
Rabbim kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin ve lütfen cocuklarınıza tek isim koyun(gebelikte bunun için tartışma boşanma olacaksada bırakın olsun)

Hakinizda hayırlısı olsun ama sadece isim için boşanmayı mi düşünüyorsunuz?
Yoksa başka sebepler de mi var?
Diğer sorunlarınız hakkında bilgim yok mutlaka bilenler cevap verecektir.

Hakinizda hayırlısı olsun ama sadece isim için boşanmayı mi düşünüyorsunuz?
Yoksa başka sebepler de mi var?
Diğer sorunlarınız hakkında bilgim yok mutlaka bilenler cevap verecektir.
Tesekkür ederim
Şuan için boşanmayı düşünmüyorum
Ama herhangi bi çabası olmazsa boşanırım cünkü iki kızımdada isim konusunda hep beni ezdi,birikti artık bazı şeyler

Mevzu sadece isim değil belli ki. Sizin fikirlerinize saygı duyulmuyor.
Hele eşiniz, sizin yanınızda olması gerekirken hem ailesinin lafını dinliyor hem sizinle kavga ediyor.
Ben kesinlikle çocuğa annenin isim vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu kadar cefa çeken bir insan bunu hak ediyor.
Sorduklarınız hakkında fikrim yok ama hakkınızda hayırlısı olsun, umarım çabucak kurtulursunuz bu insanlardan.

herkese merhaba
Aklıma takılan bazı sorulara en iyi burada cevap bulabilirim
Eşimle tartıştık ve ben annemlerin evine geldim
Konu isim tartışması,iki kızımında iki ismi var malesef
İlk kızıma kaynananında adı verildigi için herkes sadece onu kullanıyo
Hadi tamam dedim ama ikinci kızımın adını kendi ismime uygun kurdum basınada üç harfli kuranda gecen bir isim koyduk
Ben ikisini kullanıyorum ama görünceler saolsun bana inat sadece üç harfli olanı kullanıyolar
Bende uyardım iki ismi birlikte soyleyin diye
Eşim(lafta eş,icraatte hiçbişey) sinirlendi ve tartışma böyle basladı

Neyse benim merak ettigim sunlar;para falan yok yanımda,eşim kartıda elimden aldı
Şuan için boşanma davası acmadan ne yapabilirim
Tedbir nafakası diye bişey duymuştum ama onun içinde avukat mı tutmak gerekiyo
Dedigim gibi elimde sadece elli lira var ve annemden babamdan para isteyemem şu durumda
Birde kredi ödüyo eşim ve egm de memur,bunlar herhangi bir seye engel olmaz degilmi
Sonuçta cocuklarına bakmakla yükümlü diye biliyorum
Adliyeye gidip dilekçe falanmı vermem gerekiyo
Nolur aydınlatın beni
Herkese tesekkürler
Rabbim kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin ve lütfen cocuklarınıza tek isim koyun(gebelikte bunun için tartışma boşanma olacaksada bırakın olsun)
Boşanmayı düşünme sebebiniz isim konusu mu? Başka problemler de var mı? Eşiniz size hiç para vermiyor mu, çalışmıyor musunuz? Probleminizi daha net anlatın

Mevzu sadece isim değil belli ki. Sizin fikirlerinize saygı duyulmuyor.
Hele eşiniz, sizin yanınızda olması gerekirken hem ailesinin lafını dinliyor hem sizinle kavga ediyor.
Ben kesinlikle çocuğa annenin isim vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu kadar cefa çeken bir insan bunu hak ediyor.
Sorduklarınız hakkında fikrim yok ama hakkınızda hayırlısı olsun, umarım çabucak kurtulursunuz bu insanlardan.
Ewet aynen kesinlikle saygı duyulmuyor ve annesi ablaları önemli onun için
Bakalım zaman neyi göstercek
Cok tartıştık bu konu yüzünden o yuzden artık kopacaksa kopsun
YaZarken farkettim artık cok üzülmüyorum bile
Önceden baba evine dönsem hüngür hüngür aglardım

Isim yuzunden bosanmak istemiyorsunuz sanirim birikmislik var

Bu arada merakimdan soruyorum neden iki ismi birden kullanmak istiyorsunuz?

Boşanmayı düşünme sebebiniz isim konusu mu? Başka problemler de var mı? Eşiniz size hiç para vermiyor mu, çalışmıyor musunuz? Probleminizi daha net anlatın
Ewet para cok nadir verir,kart olur yanımda bişey lazım olunca ordan harcarım
Ama dedigim gibi kartıda aldı
Baska problemlerimiz üç yıldır yoktu.sekiz yıllık ewliyim bunarada
Hep ailesi yğzünden tartışmalarımız olurdu
Artık bitti demiştim ama baktım yine ben sayılmıyırum fakat ailesi ilk planda
Artık canıma tak etti

Isim yuzunden bosanmak istemiyorsunuz sanirim birikmislik var

Bu arada merakimdan soruyorum neden iki ismi birden kullanmak istiyorsunuz?
Aynen canım birikmişlikler cok
İki ismi şu sebepten kullanmak istiyorum
İsmi nur sezin,sezin benim adıma cok yakın bi isim bu sebeple kurdum zaten .nuruda kuranda olan bi isim olsun diye.ve ben birleşik söylüyorum
Ama ısrarla görümceler sadece nur,nuriş,nuro,nuriye diyip beni sinir etmeye calısıyolar.bilmiyorum belkide öyle niyetleri yokturdur ama uyardıgım halde hala dewam ediyolar

Aynen canım birikmişlikler cok
İki ismi şu sebepten kullanmak istiyorum
İsmi nur sezin,sezin benim adıma cok yakın bi isim bu sebeple kurdum zaten .nuruda kuranda olan bi isim olsun diye.ve ben birleşik söylüyorum
Ama ısrarla görümceler sadece nur,nuriş,nuro,nuriye diyip beni sinir etmeye calısıyolar.bilmiyorum belkide öyle niyetleri yokturdur ama uyardıgım halde hala dewam ediyolar
Uyardiginiz halde kullanmalari hos diil tabi ama iki isimde hep ilk isim kullaniliyor , yani kiziniz buyudugunde okulda is hayatinda hep birini kullanacak zaten

Uyardiginiz halde kullanmalari hos diil tabi ama iki isimde hep ilk isim kullaniliyor , yani kiziniz buyudugunde okulda is hayatinda hep birini kullanacak zaten
Evet haklısınız ama o zaman sezin desinler.benimde iki ismim var ama ilkini kimse bilmez bile ,okuldada ögretmenlerimi uyarırdım ilkini söylemeyin diye
Sizinde dediginiz asıl olay ben uyardıgım halde kullAnmaları+eşimin bu yuzden yani uyarmam yüzünden benimle tartışması.
Tartısma dediysem lütfen küçük bişey olarak algılanmasın,kapılara duvarlara yumruklar ata ata bagırdı cagırdı

Evet haklısınız ama o zaman sezin desinler.benimde iki ismim var ama ilkini kimse bilmez bile ,okuldada ögretmenlerimi uyarırdım ilkini söylemeyin diye
Sizinde dediginiz asıl olay ben uyardıgım halde kullAnmaları+eşimin bu yuzden yani uyarmam yüzünden benimle tartışması.
Tartısma dediysem lütfen küçük bişey olarak algılanmasın,kapılara duvarlara yumruklar ata ata bagırdı cagırdı
Iste bu tepki bosanmayi getirir , haklisiniz tepkinizde

9 ay karnında taşı tüm eziyetlerini çek ne acılarla doğur ama istediğin isim olmasin. Böyle bi dünya var mı Ya? Isim hakkı en çok annenindir kimseye laf düşmez kardeşim.Sonuna kadar diret ....

Iste bu tepki bosanmayi getirir , haklisiniz tepkinizde
Zaten hemen kalkıp baba evine gelmedim
O kadar büyük tartışma olduki,üstüme yürüdü ve babası araya girmese dövecekti ,bundan eminim.gözü dönmüş gibiydi cünkü.bemde dedim yeter artık seni ve aileni cekemem ben gidiyorum.eminim yine özleyip dönecegimi sanıyo cünkü malesef daha önce bi kez öyle oldu.ama şuan içimde ona karsı sadece öfke var ve umarım gecmez bu öfke

Bu arada nafakayla alakalı kimsenin bilgisi yokmu acaba
Sonuçta kızlarımdan biri yedi yasında ve digeri 15aylık
Küçük olanın ihtiyacı cok oluyo ve dedigim gibi ailemden para istemek istemiyorum
Tabiki sıkışınca isterim hatta ben istemeden kendileri verir ama nereye kadar böyle dewam edebilirki

Ewet para cok nadir verir,kart olur yanımda bişey lazım olunca ordan harcarım
Ama dedigim gibi kartıda aldı
Baska problemlerimiz üç yıldır yoktu.sekiz yıllık ewliyim bunarada
Hep ailesi yğzünden tartışmalarımız olurdu
Artık bitti demiştim ama baktım yine ben sayılmıyırum fakat ailesi ilk planda
Artık canıma tak etti
Görümcelerinizin tavrını çok da önemsemeyin, aile yüzünden yapılan tartışmalar evliliği çıkmaza sürüklüyor. Eşiniz karakter olarak nasıl biri, karşınıza alıp konuşarak sıkıntılarınızı anlatarak iletişim kurabileceğiniz bir yapısı var mı? Kartı neden aldı elinizden?

Bir hukuk forum sitesine baktım. Boşanma davası açmadan “bakım nafakası” adında mahkemeden nafaka talebinde buşanabilirsiniz anladığım kadarıyla. Sadece göz attım ama siz detaylı araştırın konuyu ama sonuçta mahkemeye başvurarak nafak talep etmeniz zaten sinirlerine hakim olamayan ve ailesinin gazına kolaylıkla gelen eşiniz için kışkırtıcı olabilir. Boşanmaya kesin karar verince bence düşünün bu tür şeyleri. Şu an için kayınpeder veya aileden konuşulabilecek birisi varsa onlarla konuşun bence. Hatta birlikte bir terapiste gidin evliliği sürderecekseniz de boşanacaksanız da çocuklar etkilenmeden olsun. Şu aralar biraz kafanızı dinleyin, bebeğinizin acil ihtiyaçları için gerekirse ailenizden isteyin, hem bu sefer de egosunun parasız yapamadı bana kaldı diye düşündürtmesine izin vermeyin

Görümcelerinizin tavrını çok da önemsemeyin, aile yüzünden yapılan tartışmalar evliliği çıkmaza sürüklüyor. Eşiniz karakter olarak nasıl biri, karşınıza alıp konuşarak sıkıntılarınızı anlatarak iletişim kurabileceğiniz bir yapısı var mı? Kartı neden aldı elinizden?
Karakter olarak dedigim dedik bşri,karsıma alıp konusabilecegim bi insan degil.ailesinin agzının içine bakar.7kızdan sonra olmuş.hem en küçük hem tek erkek.o yuzden cok sımartılmış

Öncelikle geçmiş olsun. Ailesinin yanında eşine rahatlıkla el kaldırabilecek bi adamdan ne köy olur ne kasaba insan hiç olmazsa çocuklarının hatırına böyle bişey yapmaz. Ben hukuk bürosunda çalışıyorum. pazartesi bizim avukata bi sorayım nafaka işini

Back
X