Arkadaşlar ne olur yardım edin...

Her insanin kendine göre namus, ahlak, deger yargilari vardir, bunlari belirleyen öncelikle bizleri büyüten ailelerimiz, hergün iletisimde oldugmuz cevremiz ve aldigmiz egitimdir.

Her insan ayni sartlar altinda büyümedigi icin, her insan ayni anandan babadan dogmadigi icin, ve insan malesefki ayni egtimi alamadigi icin, hepimiz bu kavramlari farkli farkli olabilir.

Bu gayet dogaldir, seninki dogru benimki yanlis diyemeyiz, hepimiz kendi dogrumuzu buluyor ve ona göre yasamaya calisiyoruz, tabiki bu aradada yasadigmiz toplumunda belirli yargilari var, müslüman bir toplumda yasadigmizi unutmamamiz gerek, ha bunlarda uyup uymamak tabikide kendi özgür irademize bagli, uyanda kendine yapar umayanda, lakin sunuda unutmamak gerek:

Nehrini akisina degilde tersine yüzersen karsina cikacak zorluklara katlanacak kadarda cesur olabilmen lazim.

Istedigimle yatarim istedigimle sevisirim diyorsan, buyur beden senin ruh senin, lakin bu tutumunu yadirgayanlarada ne geri kafali demeye hakkin var, nede yobaz.....madem sen yargilanmak istemiyorsun, sende yargilama arkadasim.

Allah yardimcin olsun

arkadaş kafayı sevişmekle bozmuş canın çok istiyo ise git seviş her önüne gelenle seni tutan mı var

Allah bize cinselliği cinsel dürtüleri her an her istediğimizde önümüze gelen herkesle kullanalım diye vermemiş... aynı dürtüyü hayvanlara da vermiş fakat bize hayvanlardan farklı olarak akıl ve idrak gücü vermiş... dürtülerimizi akıl ve mantığımızla yönetelim diye... ve de herkese bu dürtülerini rahatça yaşayabilsin diye bir eş yaratmış... helal daire keyfe kafidir her zaman... kim ne yaşamak istiyorsa eşiyle yaşasın diye... bunun dışındaki insanlarla yaşanan zinadır haramdır... eğer dünya sizin dediğiniz gibi olsaydı dünya fuhuş yuvası halinde olurdu sanırım... etrafta sahipsiz bir sürü çocuk yaşardı... ve eğer biliyorsanız sizin bahsettiğiniz tarzda cinselliği sınırsızca yaşayan tüm kavimler helak olmuştur... geçmişi bi araştırın isterseniz...

ve eğer dinden az buçuk haberdarsanız şu mübarek günlerde oruç tutmanızı tavsiye ederim... cinsel dürtülerinizi kontrol etmenize faydası olacaktır...

arkadaş kafayı sevişmekle bozmuş canın çok istiyo ise git seviş her önüne gelenle seni tutan mı var

Yok be güzelim, böyle oldugnu düsünmüyorum. Daha derinlere gitmek lazim.

Aslinda jew arkadasimizin demek istedigi daha dogrusu kizdigi nokta farkli:

Erkege hersey mübah kadina hersey haram diyen ve bu zihniyete göre cocuk yetistiren insanlara kiziyor, sokaktaki her kadini cinsel bir obje gibi gören ama kendi kizini sevdigi var diye tekme tokat döven babalara kiziyor, kiz arkadaslarinin namusunu düsünmeden harcayip evdeki kiz kardesine bakkala gitti diye dayilik yapan abilere kiziyor. Ailesine cevresine durmadan dinden imandan namustan konussan ama en kolay firsatda disardaki kadina el ile göz ile taciz edenlere kiziyor.

Yani kizdigi sey, erkeklerin bu konudaki iki yüzlülügü.....

Evet, bizim toplumumuzun erkeklerinin cogu öyle, simdi egri oturalim dogru konusalim!

Lakin onlar öyle diye biz kadinlarda kalkip aynisini yaparak onlara ne gibi bir ders vermis olacagiz? Bizlerde hadi bosverin erkeklerde kafasina göre takilyor nasilolsa, bizde sevgimizi cinselligmizi istedigmiz gibi yasayalim dersek ne olur?

Ahlaki bir cöküntü yasamazmiyiz?; Önce düsünmeli insan, sonra konusmali.

Bazı yorumları okudukça gercekten çok sasırdım..
Hangi konuda yardım istedin gelip seni teselli mi edelim, kızdıgın insanlar için özür mü dileyelim
22 yasındayım üniverste ögrencisiyim ve önümdeki bi kaç yıl için gayet güzel planlarım var
Hayal ettiğim bi eş, ideal erkek var.. Önceliklerim var..
Benim cinsellik için bu kadar acelem yok..Herseyin bi zamanı yeri vardır değilmi
Senin için bu böyle değilse burdaki telaşının sebebi ne seni tutan yokki ztn
Herkesin kendi hayatı..

şu kırmızıyla işaretlediklerimden ben de bıktım
bir arkadaş vardı sözlüsünün ailesini ve sözlüsünün bu durumda yaptıklarını anlatmıştı. hep beraber birlik olup bu adamla evlenmemesini söyledik, zaten yollarını da ayırmış...
ayırmış ayırmasına da, zamanında sözlüsüyle yaşadığı beraberlikten dolayı pişman ve kızlık zarını diktirmek istiyor. işte burda ben isyan etmek istiyorum benneyaptımki
bu kız bunun acısını çekiyor da o sözlü olacak adam niye sıkıntı çekmiyor. niye ortalıkta rahat rahat dolaşabiliyor. neden rahat rahat evlenebilir

her türlü yakınlaşmayı yaşayıp sadece kızlık zarını koruyup ya da kızlık zarını diktirip ilerde namusluymuş süsü vermeye çalışanlardan da bıktım

cinsellik diyince ağzı akan, evli olsa bile gözü dışarda olan, metres tutan, hatta 1 gecelik zevkler yaşayan erkeklerden bıktım ve onlara alet olan kadınlardan da bıktım
kocaların metresi olmasına bile bile gözyuman kadınlara ne diyeyim

o abazalara veya abaza olmayanlara yaranmak istenildiğinden değil kendi değer yargısından, inancından dolayı evlenmeden sevişmeyenleri hor görenlerden, onları siz sevişmeyi bilmiyorsunuz diye itham edenlerden de bıktım ayrıca

tek derdinin kadınların sevişememesi hatta hayvanlar kadar rahat cinselliği yaşamıyorsunuz olması, sevişin devamlı sevişin diye adeta yalvaran ve nerdeyse dünyayı sevişmek kurtaracak demeye getirecek kadar bizlere burda ağır ithamlarda bulunan, bu ülkede erkeklerin cinselliği yaşarken bu kadar rahat ve özgür olduklarını bile bile onlara da siz kesinlikle sevişmeyi bilmiyorsunuz diye ithamlarda bulunanlardan, sevişmek için kesinlikle evliliği beklemeyin ne zaman istiyorsanız hemen sevişin, hatta evliliği de bekleyenler sizi de kınıyorum diyerek onları da yargılayanlardan da nerdeyse bıktım bıkıcam

olsun ben yine de bu kadar kafayı takıp bıkmayım kendi önüme bakayım zira hoşgörü iyidir

Son düzenleme:

tebirkler alkışlıyorum şuan

Hayatta hepimiz farklı şeyler düşünüyoruz ve bize göre anlamlı olan bu degerlerle yasıyoruz sana sacma gelen seyler bazılarına normal gelebılır Evet bazı yazdıklarına katılıyorum ama Şunu hiç düşündün mü ?
Bazı ınsanlar namus kavramı dışında sırf Allahın hükümlerine ve peygamber hadıslerine dayanarak evlilik öncesi ve nikah dışı cinselliği tercih etmemesi sence neresi yobazlık ,İnsanlık sırf o zarı korumak için bin bir türlü takla atmıyor İnandığı degerlere göre yaşıyor .Sen böyle yaşamak istemiyebilirsin kimse seni tutmuyor .Ayrıyeten Erkegi herşeyi yapar bilincine iten malesef toplumdur din ve muhafazakar yapıda düşünenler değildir .

madem sn bunları yaşamayı normal görüyosun yada
rahatsızlık duymuyosun vede yaşıyosun
o zaman yaşa...saygı duyarım
ama snde bunları yaşamnın yanliş oldunu düşünenlere saygı duy..
yaşamkta yaşammakta kişinin kendi kararı
müslüman oldumuza göre elbette belli bi çerçevede yaşanacak herşey
bu yobazlık değildir....
saygılar hörmetler vessalam:)

vereliniortak haklısın arkadaşım

Yapılan yorumlar sebebiyle konu kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…